Andreas Steno Larsen

Andreas Steno Larsen (f. 1990) er global chefstrateg for Nordea og tegner bankens holdning til investeringer og globale økonomiske forhold. I sine klummer hos Kontrast vil han levere spiselige forklaringer på konsekvenserne af de gigantiske finans- og pengepolitiske pakker og virussens hærgen for den almindelige borgers privatøkonomi. Andreas er bosat i indre by i København, hvor han ynder at frekventere de klassiske bodegaer med jævne mellemrum.

Foto: Daniel Schludi, Unsplash
AnalyseGodt nyt: Danmark ender med at vinde Vestens vaccineræs

Kampen om at vinde det globale vaccineræs fylder næsten alt i det økonomiske regnskab, da en hurtig udrulningsproces formentlig også vil lede til et hurtigere økonomisk comeback. Israel er i en liga for sig selv, men Danmark ligger endog meget pænt til, mener Andreas Steno.

Foto: focusonmore.com, Wikimedia Commons
AnalyseEU: Når one size fits all bliver et problem!

Andreas Steno: Alt tyder på, at EU kommer til at halte efter fx USA og Storbritannien i udrulningen af vaccinen, til trods for at EU initialt stod med de bedste kort på hånden for at komme hurtigt i gang. One size fits all-politik tager (uforholdsmæssigt) lang tid.

Foto: Prachatai, Flickr
AnalyseRiget fattes ikke penge

Andreas Steno: En ny delvis nedlukning har ramt Danmark, men riget fattes, modsat generel medie-rapportering, ikke penge. Danmark har råd til at understøtte økonomien igennem vinteren, og det kan endda også give god økonomisk mening.

Foto: Gerd Altmann, Pixabay
AnalyseVaccinerne er på vej – og det er godt nyt for både dig og økonomien

Andreas Steno: En lang række vacciner mod covid er mere lovende, end mange havde turdet håbe på - og det er godt nyt for både dig og økonomien i 2021.

Foto: Andreas Poike
Debat3 grunde til, at Biden betyder noget for din økonomi

Med mindre Donald Trump hiver en juridisk kanin frem af hatten, ser det nu ud til at være en kendsgerning, at Joe Biden bliver USA's næste præsident. Men hvad betyder Joe Biden for en danskers økonomi og investeringer? Mere end du tror. Her er 3 grunde.

AnalyseBiden bliver ikke så stor en økonomisk fest, som du måske regner med

De fleste analytikere vurderer, at et Biden-præsidentskab vil øge verdenshandlen og skabe bedre vækstbetingelser uden for USA, men det er måske ikke så ligetil at drage den konklusion. Biden er nemlig nødsaget til at fortsætte dele af Trumps kurs, hvis man skal tro analysen fra global chefstrateg i Nordea, Andreas Steno Larsen.