Partierne - de borgerlige

Blå ambitioner: Partierne får ordet på Kontrast

Hvor skal du sætte et kryds som borgerlig? Meget tyder på, at folketingsvalget kommer i år, og Kontrast vil gerne skabe et bedre overblik over partierne og deres forskelle og ligheder. 

Vi spurgte de borgerlige partier, hvordan vælgerne konkret vil kunne mærke forskel, hvis vi giver dem magten til at gennemføre deres politik. Vi præsenterer de mange bud hen over sommeren.


Venstre ønsker at skabe et Danmark, hvor den enkelte tager ansvar for sin egen tilværelse og har frihed til selv at bestemme, hvordan livet leves bedst. Vi har som ambition, at Danmark skal være friere, rigere og hænge endnu bedre sammen. Økonomisk, socialt, mellem land og by.

Læs indhold om Venstre

Der er brug for et borgerligt opgør med måden at tænke velfærd på. For det er ikke en borgerlig opgave at indgå i et politisk kapløb om, hvem der kan bruge flest af danskernes lønkroner. Tværtimod er det en borgerlig pligt at prioritere i de offentlige udgifter.  

Læs indhold om Det Konservative Folkeparti

Danmark og det danske fællesskab er noget, vi forvalter og har et ansvar for. Ligesom vi har en moralsk pligt til at tage ansvar for os selv og vores nære, har vi hver især også et ansvar for at passe på Danmark og en pligt til at levere et rigere og friere land til danskerne, der kommer efter os.

Læs om Nye Borgerlige

Fra tryghedsstat til ansvarssamfund - Liberal Alliance er et parti, der er kendt for sine planer. Vi putter ikke med, hvad vi vil, og vi er ikke bange for at sætte ambitiøse mål for det Danmark, vi drømmer om. Vi har skufferne fulde af politik, der vil føre Danmark i en liberal retning.

Læs indhold om Liberal Alliance

Hvis ikke klima-fundamentalisterne bliver standset, og den hovedløse, urealistiske og uretfærdige energi- og klimapolitik fortsætter, så får vi vaskeægte klassekamp; men ikke af den slags, som venstrefløjen har romantiske forestillinger om.

Læs om Dansk Folkeparti