Danmarks borgerlige stemme

I Danmark stemmer omtrent 80 procent af danske journalister på partierne i rød blok. Det forhindrer dem ikke i at være glimrende til deres arbejde, men det betyder, at en stor del af historierne og nyhederne i dagens mediebillede – uanset redaktionens linje i øvrigt – afspejler et verdensbillede til venstre for midten. 

Vi vil noget andet. Kontrast er Danmarks borgerlige stemme. Vi rapporterer fra, for og om det borgerlige Danmark, og det kan ses i vores valg af både skribenter, værter og emner – og det er vi stolte af

Men hvad betyder det? Helt overordnet, at vi ønsker at styrke troen på, at frihed, velstand og sammenhængskraft bedst skabes af ansvarlige borgere og deres frivillige fællesskaber inden for rammerne af den danske kultur og nation. Intet mindre – og en hel del mere.

Og vi har højt til loftet. Vores ambition er først og fremmest at blive den primære platform for borgerlig idéudvikling og debat i Danmark – er borgerlige uenige, og det er de som bekendt ofte, skal de være det i Kontrast. Vi tror også på ytringsfriheden, nysgerrigheden og den frie, udogmatiske debat, som en forudsætning for udviklingen af frie samfund og borgere. Derfor er vi åbne for indspark fra både højre og venstre.

Og nå ja, så tror vi, at værdikamp og borgerlighed ikke er fuldstændig uforeneligt med et lillebitte glimt i øjet og en anelse mindre selvhøjtidelighed. Danmark har nemlig brug for Kontrast.

Velkommen til Danmarks borgerlige stemme.

Mikkel Andersson, chefredaktør

Hvad får jeg med Kontrast - hver dag 

  • Du bliver klar til dagens samtaler med uundværligt borgerlig aktualitetsstof - artikler, analyser, anmeldelser og debatter - så du kan bringe en kontrast til debatten hver dag.

  • Du får de bedste borgerlige podcasts - Interviewet, Den Blå Time, Fyraften, Hårdt mod styrbord, Nej til Nyt og TÆNDT - når du er igang med noget andet og har tid til at lytte.

  • Du får adgang til de bedste borgerlige debattører og skribenter - når de bedste argumenter skal helt på plads. 

  • Kontrast nyhedsbrev, udkommer næsten hver dag, og samler alt for dig, så det er lettere at følge med - din redningskrans i mailboksen.   

  • Du får adgang til medlemsgruppe - ‘Ekkokammer’, hvor redaktionen deler ‘insider’-viden og giver dig indsigt i finurlige detaljer og mellemregninger, som du ikke hører andre steder.

  • Du bidrager til ny borgerlig pris - Kontrastprisen, som hædrer årets vigtigste borgerlige handlinger. Du kan sammen med juryen udpeger hvem, der skal hædres.

BLIV MEDLEM og få balance i dit verdenssyn med aktuel borgerlig indsigt og de bedste argumenter. 

De arbejder på Kontrast 

Hver dag året rundt knokler redaktionen for at give dig de bedste vinkler og forståelse af de borgerlige nyheder i Danmark. Og det kræver helt særlige talenter da vi hver dag betræder ny 'jord' for at indfange og inspirere dig til at tænke nye borgerlige tanker så vi er en kontrast til det eksisterende mediebillede.

Mikkel Andersson, chefredaktør

Bachelor i historie og kandidat i analytisk journalistik. Har skrevet for blandt andre Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken. Tidligere vært på mediemagasinet Q&A på den nu hedengangne Radio24syv samt medstifter af RokokoPosten og debattør i en række sammenhænge. Finder glæde i blandt andet havearbejde, Sopranos og telefoner, som ingen andre har.
Mail: mikkel@kontrast.dk.

Rasmus Ulstrup Larsen, direktør

Cand.merc i erhvervsøkonomi og filosofi, fra CBS. Tidligere gymnasielærer i erhvervsøkonomi og samfundsfag, og forhenværende politisk konsulent på Christiansborg. Derudover forfatter til den anmelderroste bog Tidens Tegn og reaktionær deltager i podcasten Nej til Nyt.

Morten Okkels, redaktionssekretær

Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), førhen ansat på Altinget, Kopenhagen Fur, Bæredygtigt Landbrug, avisen Kommunen m.m. og tidligere medlem af DMJX’ bestyrelse. Cykler efter bedste evne, spiller også skak, men middelmådigt, og er stadig mindre nørdet end Mikkel Andersson. 

Emilie Jäger, SoMe og community manager

Studerende på statskundskab, Syddansk Universitet, og derudover runner på TV 2. Derudover førtidspensioneret håndboldspiller og til tider lidt af en dramaqueen. (Hov, var det for kønsstereotypt et ordvalg? Det er Emilies egne ord!)

Malte Busk, mangfoldighedsrepræsentant

Har studeret Europæisk Etnologi og Postfeministisk Medieæstetik på KUA. Tidligere blogger, aktivist og vegansk skralder. Forperson for kunstnerkollektivet Friblødere for Fred.

Dem møder du også på Kontrast

Mikael Jalving, vært på TÆNDT, journalist, historiker, forfatter og politisk debattør.

Stefan Kirkegaard Sløk-Madsen, Ph.D., ekstern lektor ved CBS, ekstern lektor ved AAU og uddannelsesleder hos CEPOS.

Kristian Ditlev Jensen, Sognepræst og forfatter.

Henrik Dahl, vært på Henriks Halvtomme Glas, folketingsmedlem for Liberal Alliance, forfatter m.m. 

Morten Messerschmidt, vært på Mr. Spitfire, folketingsmedlem, næstformand for Dansk Folkeparti.

Stefan Agger, gymnasielærer og folketingskandidat for Liberal Alliance.

Kasper Støvring, ph.d. i litteratur og kulturstudier, forfatter til en stribe bøger om politik og kultur og utallige debatindlæg.

Torsten Skov, Læge, ph.d. i epidemiologi og bachelor i filosofi.

Ryan Smith, selvstændig erhvervsdrivende og forfatter. 

Ota Tiefenböck, tjekkisk født journalist med speciale i Central- og Østeuropa, redaktør for mediet MrEast. 

Tobias Petersen, sociolog og journalist.   

David Munk-Bogballe, MSc i Philosophy of the Social Sciences, doktorand ved Freie Universität

Jørn Boisen, Institutleder for Språk og Litteratur, Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap, Universitetet i Sørøst-Norge.

Årsskriftet Critique viderebringer podcasten Nej til nyt med Nicolaj Bang, regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Konservative, Rasmus Ulstrup Larsen og Christian Egander Skov.

Efter et længere tilløb er 'Hårdt mod styrbord' sprunget ud som rendyrket podcast på Kontrast. Her møder du de faste drivkræfter Kuzma Pavlov, Philip Poppel og Caspar Stefani, der på satiriskvis tager borgerlige sager op til vurdering.

 
… og dertil kommer en mangfoldighed af løbende indlæg fra andre politikere, journalister og andre bidragydere. 


De sidder i bestyrelsen for Kontrast

Sune Aagaard, Historiker, journalist og kommunikationsrådgiver.

Lasse Birk Olesen, uddannet ingeniør fra DTU, virksomhedsstifter og partner i Morph Capital.

Derudover sidder chefredaktør Mikkel Andersson med i bestyrelsen. 


Hvad koster et abonnement på Kontrast?

Et abonnement på Kontrast er udover daglige indlæg også din inspiration til at forstå, hvordan den borgerlige meningsdannelse skabes og en klar støtte til en styrket borgelig stemme.

1 måned: 99 kr.
12 måneder: 948 kr.
Spar. 240 kr. pr. år

Kontaktinfo

Kontrast.dk Aps

Sortedam Dossering 55, 2100 København Ø

CVR: 41423838

Find vej: Google Maps

Skriv til Kontrasts journalister: redaktionen@kontrast.dk 

Skriv til Kontrasts medlemsservice: medlemmer@kontrast.dk