Kontrast er Danmarks borgerlige nyhedsmedie

I Danmark stemmer omtrent 80 procent af danske journalister på partierne i rød blok. Det forhindrer dem ikke i at være glimrende til deres arbejde, men det betyder, at en stor del af historierne og nyhederne i dagens mediebillede – uanset redaktionens linje i øvrigt – afspejler et verdensbillede til venstre for midten. 

Vi vil noget andet. Kontrast er Danmarks borgerlige nyhedsmedie. Vi rapporterer fra, for og om det borgerlige Danmark, og det kan ses i vores valg af både skribenter, værter og emner – og det er vi stolte af. 

Men hvad betyder det? Helt overordnet, at vi ønsker at styrke troen på, at frihed, velstand og sammenhængskraft bedst skabes af ansvarlige borgere og deres frivillige fællesskaber inden for rammerne af den danske kultur og nation. Intet mindre – og en hel del mere.

Og vi har højt til loftet. Vores ambition er først og fremmest at blive den primære platform for borgerlig idéudvikling og debat i Danmark – er borgerlige uenige, og det er de som bekendt ofte, skal de være det i Kontrast. Vi tror også på ytringsfriheden, nysgerrigheden og den frie, udogmatiske debat, som en forudsætning for udviklingen af frie samfund og borgere. Derfor er vi åbne for indspark fra både højre og venstre.

Og nå ja, så tror vi, at værdikamp og borgerlighed ikke er fuldstændig uforeneligt med et lillebitte glimt i øjet og en anelse mindre selvhøjtidelighed. Danmark har nemlig brug for Kontrast.

Velkommen til Danmarks borgerlige nyhedsmedie.

Mikkel Andersson, chefredaktør


De arbejder på Kontrast 

Hver dag året rundt knokler redaktionen for at give dig de bedste vinkler og forståelse af de borgerlige nyheder i Danmark. Og det kræver helt særlige talenter da vi hver dag betræder ny 'jord' for at indfange og inspirere dig til at tænke nye borgerlige tanker så vi er en kontrast til det eksisterende mediebillede.

Mikkel Andersson, chefredaktør

Bachelor i historie og kandidat i analytisk journalistik. Har skrevet for blandt andre Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken. Tidligere vært på mediemagasinet Q&A på den nu hedengangne Radio24syv samt medstifter af RokokoPosten og debattør i en række sammenhænge. Finder glæde i blandt andet havearbejde, Sopranos og telefoner, som ingen andre har.
Mail: mikkel@kontrast.dk.

Astrid Johanne Høg, journalist og kulturredaktør

Cand. mag i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Tidligere kommunikationsmedarbejder hos Nye Borgerlige. Holder af bøger, teater og højskolesang såvel som serier. Kan altid byde ind med et passende citat fra Brideshead Revisited eller et upassende fra Real Housewives

Morten Okkels, redaktionssekretær

Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), førhen ansat på Altinget, Kopenhagen Fur, Bæredygtigt Landbrug, avisen Kommunen m.m. og tidligere medlem af DMJX’ bestyrelse. Cykler efter bedste evne, spiller også skak, men middelmådigt, og er stadig mindre nørdet end Mikkel Andersson. 

Rasmus Ulstrup Larsen, journalist

Cand.merc i erhvervsøkonomi og filosofi, fra CBS. Tidligere gymnasielærer i erhvervsøkonomi og samfundsfag, og forhenværende politisk konsulent på Christiansborg. Derudover forfatter til den anmelderroste bog Tidens Tegn og reaktionær deltager i podcasten Nej til Nyt.

Niels Preysz, direktør

Cand.merc. i kommunikation/marketing og med mange års erfaring fra medie- og medlemsorganisationer samt indblik i medieudvikling og digital forretningsudvikling. Tidligere ansat hos Dansk Erhverv Digital handel (tidligere FDIH), Politiken, B.T. og Dansk Reklame Film. Holder af bordets glæder, gerne med selvrøget fisk og selvbrygget øl. 
Mail: niels@kontrast.dk

Emilie Jäger, SoMe og community manager

Studerende på statskundskab, Syddansk Universitet, og derudover runner på TV 2. Derudover førtidspensioneret håndboldspiller og til tider lidt af en dramaqueen. (Hov, var det for kønsstereotypt et ordvalg? Det er Emilies egne ord!)

Malte Busk, mangfoldighedsrepræsentant

Har studeret Europæisk Etnologi og Postfeministisk Medieæstetik på KUA. Tidligere blogger, aktivist og vegansk skralder. Forperson for kunstnerkollektivet Friblødere for Fred.

Frederik Linde, art director og videojournalist

Uddannet bachelor i æstetik og kultur, Aarhus Universitet, samt kaospilotuddannelsen. Freelance film- og videoproducer samt musiker i bandet Turquoise Sun. Har vundet hæder både for kreative produktioner og sine syge skills på skateboard.

Dem møder du også på Kontrast

Mikael Jalving, vært på Skuldlinjen, politisk debatprogram. Journalist, historiker, forfatter og politisk debattør.

Stefan Kirkegaard Sløk-Madsen, Ph.D., ekstern lektor ved CBS, ekstern lektor ved AAU og uddannelsesleder hos CEPOS.

Kristian Ditlev Jensen, Sognepræst og forfatter.

Henrik Dahl, vært på Henriks Halvtomme Glas, folketingsmedlem for Liberal Alliance, forfatter m.m. 

Morten Messerschmidt, vært på Mr. Spitfire, folketingsmedlem, næstformand for Dansk Folkeparti.

Cille Hald Egholm, vært på Cilles Sorte Skole, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre.

Stefan Agger, gymnasielærer og folketingskandidat for Liberal Alliance.

Torsten Skov, Læge, ph.d. i epidemiologi og bachelor i filosofi.

Ryan Smith, selvstændig erhvervsdrivende og forfatter. 

Ota Tiefenböck, tjekkisk født journalist med speciale i Central- og Østeuropa, redaktør for mediet MrEast. 

Tobias Petersen, sociolog og journalist.   

David Munk-Bogballe, MSc i Philosophy of the Social Sciences, doktorand ved Freie Universität

Jørn Boisen, Institutleder for Språk og Litteratur, Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap, Universitetet i Sørøst-Norge.

Kasper Støvring, ph.d. i litteratur og kulturstudier, forfatter til en stribe bøger om politik og kultur og utallige debatindlæg.

Årsskriftet Critique viderebringer podcasten Nej til nyt med Nicolaj Bang, regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Konservative, Rasmus Ulstrup Larsen og Christian Egander Skov.

Efter et længere tilløb er 'Hårdt mod styrbord' sprunget ud som rendyrket podcast på Kontrast. Her møder du de faste drivkræfter Kuzma Pavlov, Philip Poppel og Caspar Stefani, der på satiriskvis tager borgerlige sager op til vurdering.

 
… og dertil kommer en mangfoldighed af løbende indlæg fra andre politikere, journalister og andre bidragydere. 


De sidder i bestyrelsen for Kontrast

Sune Aagaard, Historiker, journalist og kommunikationsrådgiver.

Lasse Birk Olesen, uddannet ingeniør fra DTU, virksomhedsstifter og partner i Morph Capital.

Derudover sidder chefredaktør Mikkel Andersson med i bestyrelsen. 


Hvad koster et abonnement på Kontrast?

Et abonnement på Kontrast er udover daglige indlæg også din inspiration til at forstå, hvordan den borgerlige meningsdannelse skabes og en klar støtte til en styrket borgelig stemme.

1 måned: 99 kr.
12 måneder: 948 kr.
Spar. 240 kr. pr. år

Kontaktinfo

Kontrast.dk Aps

Sortedam Dossering 55, 2100 København Ø

CVR: 41423838

Find vej: Google Maps

Skriv til Kontrasts journalister: redaktionen@kontrast.dk 

Skriv til Kontrasts medlemsservice: medlemmer@kontrast.dk