Kontrast er Danmarks borgerlige nyhedsmedie

I Danmark stemmer omtrent 80 procent af danske journalister på partierne i rød blok. Det forhindrer dem ikke i at være glimrende til deres arbejde, men det betyder, at en stor del af historierne og nyhederne i dagens mediebillede – uanset redaktionens linje i øvrigt – afspejler et verdensbillede til venstre for midten. 

Vi vil noget andet. Kontrast er Danmarks borgerlige nyhedsmedie. Vi rapporterer fra, for og om det borgerlige Danmark, og det kan ses i vores valg af både skribenter, værter og emner – og det er vi stolte af. 

Men hvad betyder det? Helt overordnet, at vi ønsker at styrke troen på, at frihed, velstand og sammenhængskraft bedst skabes af ansvarlige borgere og deres frivillige fællesskaber inden for rammerne af den danske kultur og nation. Intet mindre – og en hel del mere.

Og vi har højt til loftet. Vores ambition er først og fremmest at blive den primære platform for borgerlig idéudvikling og debat i Danmark – er borgerlige uenige, og det er de som bekendt ofte, skal de være det i Kontrast. Vi tror også på ytringsfriheden, nysgerrigheden og den frie, udogmatiske debat, som en forudsætning for udviklingen af frie samfund og borgere. Derfor er vi åbne for indspark fra både højre og venstre.

Og nå ja, så tror vi, at værdikamp og borgerlighed ikke er fuldstændig uforeneligt med et lillebitte glimt i øjet og en anelse mindre selvhøjtidelighed. Danmark har nemlig brug for Kontrast.

Velkommen til Danmarks borgerlige nyhedsmedie.

Mikkel Andersson, chefredaktør


De arbejder på Kontrast 

Hver dag året rundt knokler redaktionen for at give dig de bedste vinkler og forståelse af de borgerlige nyheder i Danmark. Og det kræver helt særlige talenter da vi hver dag betræder ny 'jord' for at indfange og inspirere dig til at tænke nye borgerlige tanker så vi er en kontrast til det eksisterende mediebillede.

null

Mikkel Andersson, chefredaktør

Bachelor i historie og kandidat i analytisk journalistik. Har skrevet for blandt andre Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken. Tidligere vært på mediemagasinet Q&A på den nu hedengangne Radio24syv samt medstifter af RokokoPosten og debattør i en række sammenhænge. Finder glæde i blandt andet havearbejde, Sopranos og telefoner, som ingen andre har.
Mail: mikkel@kontrast.dk.

null

Frederik Linde, art director og videojournalist

Uddannet bachelor i æstetik og kultur, Aarhus Universitet, samt kaospilotuddannelsen. Freelance film- og videoproducer samt musiker i bandet Turquoise Sun. Har vundet hæder både for kreative produktioner og sine syge skills på skateboard.

null

Morten Okkels, redaktionssekretær

Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX), førhen ansat på Altinget, Kopenhagen Fur, Bæredygtigt Landbrug, avisen Kommunen m.m. og tidligere medlem af DMJX’ bestyrelse. Cykler efter bedste evne, spiller også skak, men middelmådigt, og er stadig mindre nørdet end Mikkel Andersson. 

null

Rasmus Ulstrup Larsen, journalist

Cand.merc i erhvervsøkonomi og filosofi, fra CBS. Tidligere gymnasielærer i erhvervsøkonomi og samfundsfag, og forhenværende politisk konsulent på Christiansborg. Derudover forfatter til den anmelderroste bog Tidens Tegn og reaktionær deltager i podcasten Nej til Nyt.

null

Niels Preysz, direktør

Cand.merc. i kommunikation/marketing og med mange års erfaring fra medie- og medlemsorganisationer samt indblik i medieudvikling og digital forretningsudvikling. Tidligere ansat hos Dansk Erhverv Digital handel (tidligere FDIH), Politiken, B.T. og Dansk Reklame Film. Holder af bordets glæder, gerne med selvrøget fisk og selvbrygget øl. 
Mail: niels@kontrast.dk

null

Emilie Jäger, SoMe og community manager

Studerende på statskundskab, Syddansk Universitet, og derudover runner på TV 2. Derudover førtidspensioneret håndboldspiller og til tider lidt af en dramaqueen. (Hov, var det for kønsstereotypt et ordvalg? Det er Emilies egne ord!)

null

Malte Busk, mangfoldighedsrepræsentant

Har studeret Europæisk Etnologi og Postfeministisk Medieæstetik på KUA. Tidligere blogger, aktivist og vegansk skralder. Forperson for kunstnerkollektivet Friblødere for Fred.

Dem møder du også på Kontrast

null

Mikael Jalving, vært på Skuldlinjen, politisk debatprogram. Journalist, historiker, forfatter og politisk debattør.

null

Stefan Kirkegaard Sløk-Madsen, Ph.D., ekstern lektor ved CBS, ekstern lektor ved AAU og uddannelsesleder hos CEPOS.

null

Christian Foldager, kommunikationsrådgiver, skribent og tv-vært.

null

Henrik Dahl, vært på Henriks Halvtomme Glas, folketingsmedlem for Liberal Alliance, forfatter m.m. 

null

Morten Messerschmidt, vært på Mr. Spitfire, folketingsmedlem, næstformand for Dansk Folkeparti.

null

Cille Hald Egholm, vært på Cilles Sorte Skole, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Venstre.

null

Stefan Agger, gymnasielærer og folketingskandidat for Liberal Alliance.

null

Astrid Johanne Høg, kandidat i dansk, kommunikationsmedarbejder.

null

Ryan Smith, selvstændig erhvervsdrivende og forfatter. 

null

Ota Tiefenböck, tjekkisk født journalist med speciale i Central- og Østeuropa, redaktør for mediet MrEast. 

null

Tobias Petersen, sociolog og journalist.   

null

David Munk-Bogballe, MSc i Philosophy of the Social Sciences, doktorand ved Freie Universität

null

Jørn Boisen, Institutleder for Språk og Litteratur, Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap, Universitetet i Sørøst-Norge.

null

Kasper Støvring, ph.d. i litteratur og kulturstudier, forfatter til en stribe bøger om politik og kultur og utallige debatindlæg.

null

Kristian Ditlev Jensen, Sognepræst og forfatter.

Årsskriftet Critique viderebringer podcasten Nej til nyt med Nicolaj Bang, regionsrådsmedlem i Region Midtjylland for Konservative, Rasmus Ulstrup Larsen og Christian Egander Skov.

Efter et længere tilløb er 'Hårdt mod styrbord' sprunget ud som rendyrket podcast på Kontrast. Her møder du de faste drivkræfter Kuzma Pavlov, Philip Poppel og Caspar Stefani, der på satiriskvis tager borgerlige sager op til vurdering.

 
… og dertil kommer en mangfoldighed af løbende indlæg fra andre politikere, journalister og andre bidragydere. 


De sidder i bestyrelsen for Kontrast

null

Sune Aagaard, Historiker, journalist og kommunikationsrådgiver.

null

Lasse Birk Olesen, uddannet ingeniør fra DTU, virksomhedsstifter og partner i Morph Capital.

Derudover sidder chefredaktør Mikkel Andersson med i bestyrelsen. 


Hvad koster et abonnement på Kontrast?

Et abonnement på Kontrast er udover daglige indlæg også din inspiration til at forstå, hvordan den borgerlige meningsdannelse skabes og en klar støtte til en styrket borgelig stemme.

1 måned: 99 kr.
12 måneder: 948 kr.
Spar. 240 kr. pr. år

Kontaktinfo

Kontrast.dk Aps

Sortedam Dossering 55, 2100 København Ø

CVR: 41423838

Find vej: Google Maps

Skriv til Kontrasts journalister: redaktionen@kontrast.dk 

Skriv til Kontrasts medlemsservice: medlemmer@kontrast.dk