Podcast

Mikkel Andersson

12/06/2021

Den Blå Time: Akademikernes rasen og de mange små blå medier

Hvor alvorligt skal man tage tusinder af rasende akademikere, som mener, at Henrik Dahl og Messerschmidt er ved at lægge forskningsfriheden i graven? Hvad mener Mikkel Andersson om Anna Libaks forslag om, at de mange små blå medier burde forene kræfterne. Og hvad bør man læse i sommerferien?

Podcast

Mikkel Andersson

05/06/2021

Den Blå Time: Har Henrik Dahl ødelagt universiteterne, og er socialdemokraterne blevet svimle af succes?

Sure forskere og socialdemokratiske tiårsplaner er på menuen i dagens Blå Time, hvor panelet også vender madbloggere, der bliver chikaneret, fordi de undlader at skrive positivt om den palæstinensiske sag.

Podcast

Mikkel Andersson

29/05/2021

Den Blå Time: Hvordan gør man røde kvinder blå, hvad er det borgerlige bud på det gode liv - og skal barsel være øremærket?

En chefredaktør for Berlingske og en konservativ kommunalpolitiker går ind i et podcaststudie - og løser blå bloks problemer med at lokke kvinder over midten og formulere en samlende vision. I hvert fald giver de et kvalificeret og behjertet bud, inden de også vender den aktuelle debat om, hvorvidt 14 ugers barsel også skal være øremærket til mænd.

Podcast

Nej til Nyt

27/05/2021

Hvor i alverden er alle damerne henne? Kan vi regne med Socialdemokratiets udlændingepolitik, og hvorfor er ungdommen klimatosset?

Hvorfor er der ingen damer i borgerlig politik? Vores Nej til Nyt-panelister kan ikke forstå det. Men de overvejer dygtigt grundene!

Podcast

Mikkel Andersson

22/05/2021

Den Blå Time: Er Statens Museum for Kunst blevet woke, og hvorfor vil S hjælpe IS-frivillige til Danmark?

Nikolaj Bøgh mener, at Statens Museum for Kunst med en ny udstilling af bl.a. Emil Noldes malerier har gjort sig til del af et venstreorienteret kunstmiljø. Men hvorfor og hvordan, og hvad kan man evt. gøre ved identitetspolitikernes indtog i kunstverdenen? Og hvad med de syriensfrivillige kvinder, som Danmark nu hjælper til landet, har regeringen bøjet sig for støttepartierne?

Podcast

Nej til Nyt

16/05/2021

Nej til nyt: Må Stoklund fjerne ukrudt? Er Pape højreradikal? Og hvordan nu med rentefradraget?

Nej til nyt" diskuterer nationalsocialdemokratisme, nationalkonservatisme, rentefradrag - og Hundehvalpen Silver.

Podcast

Mikkel Andersson

15/05/2021

Den Blå Time: Hvordan får vi Muhammed ind i klasseværelset?

De færreste aviser vil trykke Muhammed-tegninger, og nu ser selvcensuren også ud til at rykke ind i klasselokalerne, hvor danske og udenlandske undervisere har oplevet trusler og det, der er værre. So what to do? Muhammed fylder det meste af dagens program, men til sidst vender panelet, om de borgerlige nu har overtaget venstrefløjens rolle som whiney ass bitches (ifølge Mikkel et politologisk fagudtryk).

Podcast

Mikkel Andersson

08/05/2021

Den Blå Time: Skal abortdebatten være tabu, og vil det lykkes regeringen at sende flygtninge til Afrika?

Bør man debattere abort - og hvis ja, hvordan? Vil det lykkes regeringen at flytte asylbehandlingen til Rwanda eller et andet tredjeland, og er det rimeligt at konfiskere lånet eller leasede biler med vanvidsbillister bag rattet?

Podcast

Mikkel Andersson

01/05/2021

Den Blå Time: Fejlvurderede de borgerlige covidhåndteringen, og er Rohde KD's frelser?

Fejlede blå blok med sin åbn-alt-i-går-strategi, nu hvor Danmark ser ud til at komme bedre ud af covidkrisen både økonomisk og sundhedsmæssigt end langt de fleste? Kan Jens Rohde sikre KD's genopstandelse, og viser Asgers Juhls crowdfundede ‘En Uafhængig Morgen’-radio, at man roligt kan skrue ned for mediestøtten?

Podcast

Morten Okkels

30/04/2021

Respiratoren: Detailhandel i en krisetid

Direktør i elektronik-kæden POWER Jesper Boysen er stolt af sine butikker og mere skuffet over politikerne. Fejl er forståelige, men det har ikke været godt nok, siger han i podcasten Respiratoren, der sætter fokus på detailhandel. Mød også Jens Birkeholm, Dansk Detail.

Podcast

Nej til Nyt

27/04/2021

Nej til Nyt på Kontrast: Hvordan får vi Løkke til at sejle? Og må man kæle en ged?

Kontrast er stolte over at præsentere en af de mest interessante borgerlige danske podcasts, 'Nej til Nyt', der løbende begås af en række af folkene bag Årsskriftet Critique. Nej til nyt kan fremover kan findes her på siden og i Kontrasts podcast-feed.

Podcast

Mikkel Andersson

24/04/2021

Den Blå Time: Hvad vil Løkkes parti, gjorde kapitalismen fodbolden fortræd, og har Mette skabt en frihedskrise?

Hvad er Lars Løkkes partis visioner ifølge partiets tovholder? Var det kuldsejlede fodboldprojekt, European Super League en velkommen garant for spændende kampe eller amokløben kapitalisme? Og har Mette Frederiksen kastet Danmark ud i en frihedskrise, eller leder blå blok bare efter hår i suppen?

Podcast

Mikkel Andersson

17/04/2021

Den Blå Time: Er socialdemokraterne ved at vinde provinsen, og kan identitetspolitik blive et blåt trumfkort?

I dagens blå time ser panelet nærmere på, om Socialdemokraterne med en stærk decentraliseringsdagsorden er ved at vinde provinsvælgerne, om Lars Løkkes nye parti kan trække vælgere over midten, og - med afsæt i Mikkel Anderssons ømme fremføring af Sikander Siddiques Ramadansang - om identitetspolitik er en trussel eller gave til de borgerlige.

Podcast

Mikkel Andersson

10/04/2021

Den Blå Time: Kan Kunstakademiet reddes, og har de borgerlige en vision for København?

Kan det bustehærværksramte Kunstakademi reddes fra identitetspolitikkens kløer af en ny rektor, hvad er de borgerlige bud på Københavns fremtid, og er mediernes fokus i forbindelse med hjemsendelse af flygtninge fordrejet?

Podcast

Janni Iben Stevn Hansen

09/04/2021

Respiratoren: "Helt overordnet er jeg ikke imponeret over vores regering"

Den danske regering har ikke været god nok til at inddrage fagkompetencer, når det gælder restriktioner på festivalområdet. Det mener Brian Nielsen, CEO for Danmarks største festivalarrangør, der kalder håndteringen af hans branche “famlende”. I studiet er også Lars Ramme Nielsen, chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, chefstrateg Andreas Steno Larsen og vært Timm Jeppesen.

Podcast

Mikkel Andersson

03/04/2021

Den Blå Time: Er Mette Frederiksen det mindst ringe borgerlige valg?

I en klumme i Jyllands-Posten erklærer Rune Selsing, at han foretrækker Mette Frederiksen som statsminister. Men hvorfor nu det? Derudover ser panelet også nærmere på, om blå blok er ved at overhale S venstre om på udlændingepolitikken, og debatterer juridisk kønsskifte for børn.

Podcast

Mikkel Andersson

27/03/2021

Den Blå Time: Har den røde populisme sejret, og hvad gør vi med syrienskrigerne?

Trump er fortid i USA, og i en række lande står bevægelser, der ofte betegnes højrepopulistiske, svagere end nogensinde. Men måske har populismen i virkeligheden sejret i en rød variant – i Danmark? Herefter debatterer panelet intenst, hvad Danmark bør stille op med de kvindelige syriensfrvillige og deres børn.

Podcast

Mikkel Andersson

20/03/2021

Den Blå Time: Er Aftenlandets undergang i gang, og er coronastraffene gået amok? Med Fuglede, Støvring og Pavlov

2020 var ifølge The Economist det værste år for demokratiet efter årtusindskiftet. I en lang række lande er demokratiet presset eller på tilbagegang, og mens Kina effektivt har nedkæmpet covid og står til rekordvækst, er både EU og USA præget af splittelse pressede økonomier. Er det ekspanderende demokratis epoke endelig slut? Derudover ser panelet også nærmere på, om regeringens coronastraffe er ude af proportioner, og tilbage på et år i pandemiens tegn.

Podcast

Janni Iben Stevn Hansen

18/03/2021

Respiratoren: "Vi bliver nødt til at orientere politikerne om, hvordan virkeligheden er"

Der er brug for store politiske tiltag, hvis Danmark skal være konkurrencedygtigt på turismeområdet, når genåbningerne bliver en realitet. Det mener politisk direktør i Horesta Kirsten Munch Andersen. I studiet er også hoteldirektør Kirsten Brøchner, chefstrateg Andreas Steno Larsen og vært Timm Jeppesen.

Panelet i Den Blå Time 13/3: Astrid Johanne Høg, Cille Hald Egholm og Karina Bergman
Podcast

Mikkel Andersson

13/03/2021

Den Blå Time: Hvad skal borgerlige kvinder med en kampdag, og hvad er status efter tre år med #metoo?

I dagens Blå Time debatterer panelet, hvad man som borgerlig kvinde skal stille op med 8. marts. For har blå kvinder brug for en kampdag og i givet fald til hvad? Derudover vender panelet, om MeToo har vist sig at være det nødvendige pust, der skal blæse forældede normer og adfærdsmønstre ud af samfundets vinduer, eller kønspolitisk aktivisme, der er gået over gevind?

Podcast

Mikkel Andersson

06/03/2021

Den Blå Time: Er uddannelse og arbejde nok til at sikre integration, og spiller kultur en rolle for covidsmitte?

I dagens blå time diskuterer panelet, om det er meningsfuldt at oplyse religion i forbindelse med statsborgerskab, om kultur og religion har noget med forhøjet smittespredning at gøre, og om uddannelse og bedre arbejdsmarkedsdeltagelse er de afgørende parametre for vellykket integration.

Podcast

Janni Iben Stevn Hansen

05/03/2021

"Vi ved grundlæggende ikke, hvor slemt det ender med at blive"

Tommy Ahlers er første gæst i Kontrasts nye podcast Respiratoren, der handler om dansk økonomi og erhvervsliv under en af de største økonomiske kriser i nyere tid. Timm Jeppesen er vært, og Andreas Steno Larsen er fast økonomisk ekspert.

Podcast

Mikkel Andersson

27/02/2021

Den Blå Time: Vinder blå blok på covidsplittelse, og er grænsen mellem forskning og rød aktivisme ved at forsvinde?

Dagens panel i Den Blå Time ser nærmere på den langsomme genåbning af Danmark og den splittelse, det har medført i det politiske landskab, og vender derefter Metoo, råddenskab og straf i den danske mediebranche og debatterer afslutningsvis de stadig mere flydende grænser mellem videnskab og venstreorienteret aktivisme i den akademiske verden.

Podcast

Mikkel Andersson

20/02/2021

Den Blå Time: Hvad er løsningen på liberalismens krise?

I årene omkring årtusindets først årtiskifte havde liberale tidsånden i ryggen som aldrig før. CEPOS satte dagsordenen, Liberal Alliance stormede frem, og ungdommen flokkede om invdividualisme og frihed. Men i dag tyder meningsmålingerne på, at færre danskere end nogensinde i nyere tid vil sætte deres kryds ved et erklæret liberalt parti. Hvad gik galt, og kan liberalismen rejse sig igen? Det og en hel del mere debatterer et udsøgt panel i dagens Blå Time.

Podcast

Mikkel Andersson

13/02/2021

Den Blå Time: Er Søren Pape blå bloks nye leder, og hvad er borgerlig familiepolitik?

Kan Søren Pape lede blå blok? Hvordan udfordrer et historisk splittet borgerligt Danmark en lige så historisk stærk socialdemokratisk regering – og hvad er egentlig det borgerlige bud på familiepolitik? Det vender panelet i premiereudgaven af Kontrasts nye debatprogram.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!

Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

Årligt

medlemskab


1200 kr. årligt inkl. moms.


Månedligt

medlemskab


119 kr. månedligt inkl. moms.