PodcastKulturkampen - en hundredeårskrigLige siden den aktivistiske litterat Georg Brandes holdt sin første forelæsning på Københavns Universitet i 1871, har der stået strid om, hvad der gør Danmark moderne. Freddy Hagen peger på alt det, som er blevet skrevet ud af historien. Det viser sig nemlig, at det moderne var langt mere nationalt sindet, end brandesianere og kulturradikale har villet indrømme.
Podcast

16.01.25

Voldtægtsbander blev fredet af antiracister i årtierBeskyldningen om racisme er den nye arvesynd. Intet sted i nyere tid har frygten for at blive beskyldt for at være racist haft mere ulykkelige konsekvenser end i Nordengland, hvor tusindvis af unge engelske piger blev systematisk kidnappet og seksuelt misbrugt af pakistanske bander, der handlede med piger helt ned til 11 år.
Podcast

15.01.25

Verden på vej til et bedre sted med TrumpAt USA får en handlekraftig præsident fremfor Obamas og Blidens vankelmodighed vil hjælpe den fri verden. Lars Kaaber og Andreas Karker taler om Trumps entre i Det Hvide Hus og har Naser Khader med til at vurdere Trumps første landvinding – støtte fra de arabiske stater til en våbenhvileaftale mellem Israel og Hamas.
Podcast

08.01.25

Øen i ishavetFolketinget skulle aldrig have givet grønlænderne lovning på overhøjhed over verdens største ø, som man gjorde med Selvstyreloven, mener Lars Kaaber, den ene af podcastens to værter. Den anden, Andreas Karker, mener ikke, at man kunne lade være. Berlingske Tidendes udenrigskommentator Kristian Mouritzen fortæller, at USA allerede har fået overdraget den militære kontrol med Grønland. Det fik USA med Kauffmann-aftalen i 1941.
Podcast

05.01.25

Det globale menneske er et spøgelse uden substans, rødder og fremtidVores Modløber, filosoffen Ulrik Søberg rusker i denne podcast op i vores vante, vestlige forestillinger og giver krop og stemme til en mere opbyggelig borgerlighed, som værdsætter det nære, lokale og nationale som forudsætninger for at kunne møde verden, uden at miste fodfæste eller falde på halen for det fremmede.
Podcast

31.12.24

AlkoholI dette afsnit af Konservativ Ungdoms podcast taler Jakob Brandenhoff Lind, Wilhelm Thomsen og Caroline Ruder om unges alkoholforbrug, mens de drikker en øl eller to. Podcasten er produceret i et samarbejde mellem Kontrast og Konservativ Ungdom.
Podcast

30.12.24

kjlj
Danmark kan ikke forsvaresHvad venstrefløjen og russerne ikke lykkedes med under Den Kolde Krig, har skiftende borgerlige og socialdemokratiske regeringer fuldbragt på 20 år: afviklet det danske territorialforsvar. Anklagen kommer fra journalist og forfatter Peter Ernstved Rasmussen, der i denne samtale sætter navne på de største skurke og forklarer, hvordan forsvaret gik fra at være en militær organisation til at være en politiseret civil organisation.
Podcast

19.12.24

Islamister og venstrefløjspolitikere er gode skuespillereSlyngelstuen er samlet for at vende et helt ny problem i danske konsensusmedier: Paulus-komplekset. Hvad det går ud på, og hvorfor det er så irriterende og dumt, får du svaret på her, hvor døren åbnes for en helt ny slyngel.
Podcast

18.12.24

Det borgerlige Danmarks bløde hjerteHvad betyder det, når DF siger, at partiet vil være det borgerlige Danmarks bløde hjerte? Hvad er opskriften på empatisk socialpolitik, som nægter at følge mantraet om 'send flere penge', som løsningen på alt. Lars Kaaber og Andreas Karker taler med Mette Thiesen fra DF, som udnævnes til at være 'det bløde hjerte'.
Podcast

17.12.24

Hold nu kæft, Bettina!I en episode af reality-serien "De Unge Mødre" står mor og datter og laver mad og bliver uenige om, hvor meget fedt der skal i gryden. Episoden er ifølge filosof Ulrik Søberg symptomatisk for en tiltagende konflikt mellem en overleveret dansk kultur og et nyt, mere globalt narrativ og normsæt, der risikerer at undergrave dansk ærlighed og tillidskultur.
Podcast

13.12.24

Julens traditioner og værdierMad, familie og tro. Julens traditioner er mange. De to unge konservative Caroline Ruder og Jakob Brandenhoff Lind taler om forskelle og ligheder i de traditioner, som de hver især er vokset op med og som præger deres familiejul. Podcasten er produceret af Konservativ Ungdom i samarbejde med Kontrast.
Podcast

12.12.24

Har Bojes parti nok at byde på?Lars Boje Mathiesen og Borgernes Parti kommer på stemmesedlen til næste valg. Det er sikkert, men er der vælgere til partiet? Lars Kaaber og Andreas Karker forsøger at finde ud af, hvad Borgernes Parti bringer til fadet, som ikke allerede ligger der, og taler med Lars Boje Mathiesen for at høre, om han har tilstrækkeligt at byde på til at få plads i Folketinget.
Podcast

07.12.24

Nej til Nyt: Dansk Folkepartis svigt i UkraineHvordan gik Dansk Folkeparti fra at være et parti, der vægtede vores sikkerhedspolitiske interesser til i stedet at købe Putins analyser? Det usædvanligt reaktionære panel hylder også sindelagskontrol i forbindelse med tildeling af statsborgerskaber og stiller spørgsmålet, hvad Trump egentlig har gang i, når han erklærer krig mod den dybe stat.
Podcast

06.12.24

Overforbrug og klimatilpasningKlimaudfordringen løses ikke ved at sænke velstanden eller bremse væksten. Det bliver vi bare fattigere af. Men overforbrug er en dårlig ting, som vi strukturelt i samfundet bør gøre noget ved, mener dagens gæst i podcasten Hold til Højre produceret af Konservativ Ungdom i samarbejde med Kontrast.. Caroline Ruder taler med klimaordføreren fra Konservativ Ungdom Wilhelm Thomsen.
Podcast

06.12.24

Mette Frederiksens kovendingMette Frederiksen er gået fra, at flere penge til EU er 'gakkelak' til at omfavne, at de opvoksende generationer af danskere skal hæfte for fælles EU-lån. Hvorfor denne kovending? Og kan politikerne tillade sig at tage et så stort skridt hen imod en EU-føderation uden en folkeafstemning? Lars Kaaber og Andreas Karker taler EU og har Anders Vistisen med som gæst.
Podcast

04.12.24

Islamvenlige forskere scorer point på at vildlede offentlighedenDanske akademikere elsker fransk teori, bare ikke lige, når den bliver brugt på islam og indvandringens konsekvenser. Så er den farlig og må granskes til mindste detalje. Dagens gæst Jakob Holtermann påpeger hykleriet hos toneangivende islamforskere i en samtale med tre slyngler om videnskabelig praksis og Berlingskes kollaboration med godhedsindustrien.
Podcast

29.11.24

Værnepligt og værneretCaroline Ruder har Jakob Brandenhoff Lind, som er forsvarsordfører for Konservativ Ungdom, i studiet til en snak om værnepligt og værneret, om kvinders plads - obligatorisk eller frivilligt - i militæret. Podcasten er produceret af Konservativ Ungdom i samarbejde med Kontrast.
Podcast

27.11.24

Danmarksdemokraterne - opad og fremadStjernen fra Hadsund skinner stadig klart på den politiske himmel. Det går godt for Danmarksdemokraterne. Der er fremgang i målingerne og ro i partiet. Men hvad er meningen med partiet. Lars Kaaber og Andreas Karker taler med Danmarksdemokraternes politiske ordfører Susie Jessen.
Podcast

22.11.24

Medier og asociale medierEn podcast fra Konservativ Ungdom. Caroline Ruder har besøg af Wilhelm Thomsen til en samtale om, hvordan de sociale medier - eller de asociale medier, som Wilhelm Thomsen kalder dem - bruges af og påvirker unge i dag.
Podcast

18.11.24

Medierne er blinde for den rødgrønne alliance mellem venstrefløj og muslimerSlyngelstuen drøfter det nyeste kapitel i den arabisk-nederlandske krig og protesterne mod masseindvandring i Storbritannien. Det ene sted får muslimer lov til at gå amok i gaderne. Det andet sted smides fredelige demonstranter i fængsel. Konsensusmedierne elsker det. Kontrasts slyngler hader deres dobbelte standarder.
Podcast

15.11.24

Hold til HøjreUng og borgerlig. En podcast fra Konservativ Ungdom. Hvordan er det at være ung og borgerlig i en tid, hvor de venstreorienterede dominerer i kulturlivet og på uddannelsesinstitutionerne? Lyt med når Caroline Ruder og Jakob Brandenhoff Lind taler om livet som ung og konservativ i 2024. Podcasten er produceret af Konservativ Ungdom i samarbejde med Kontrast.
Podcast

13.11.24

kjlj
Regeringens åndenød - iltsvind på ministergangenForhandlingerne om uddannelsesreformen, sundhedsreformen og ikke mindst den kæmpestore grønne trepart står i stampe og kommer ikke rigtig nogen vegne. Især den sidstnævnte – landbrugsreformen synker i kviksand. Konservative har allieret sig med venstrefløjen og kræver pisk over bøndernes skuldre.
Podcast

08.11.24

kjlj
Jeg kan ikke, jeg har fået klimaangstDer var engang, hvor børn og unge skulle ses, men ikke høres. Nu skal de derimod ikke alene ses og høres, men også redde kloden og indfri FN's 117 verdensmål i en vis fart, før vi alle sammen går under i morgen. Hvad disse progressive forventninger betyder for børn og unges mentale velbefindende, er et af temaerne i ny debatbog. I denne podcast kan du møde forfatteren.
Podcast

07.11.24

Der bliver snart valg - men om hvadDen underlige regerings tid er ved at rinde ud. Kaaber og Karker forudsiger et folketingsvalg inden næste sommer. Merete Riisager giver sin analyse af forberedelserne i den blå opposition til den kommende valgkamp. Kommer der et fælles valgudspil fra de blå, og vil Venstre kunne vende tilbage til et borgerligt samarbejde?
Podcast

06.11.24

Danske journalister er en flok grædekonerDet vrimler med grædekoner i dækningen af det amerikanske præsidentvalg. Deres vantro og skuffelse står malet i ansigterne på journalister og medier, der selv mener at repræsentere godheden selv. Verden bliver nu sat på en hård og frygtelig prøve, skriver Jyllands-Postens lederskribent, der selv bor i Tølløse, men identificerer sig som hele verden. I Slyngelstuen får du et lidt andet perspektiv.
Podcast

31.10.24

kjlj
Derfor er amerikanerne så religiøseAmerikanerne går til valg på tirsdag, og kristendommen har stadig en finger med i spillet om, hvem der kan blive præsident for de snart 400 mio. amerikanere. USA- og kristendoms-kenderen Erik Bjerager tager temperaturen på amerikanernes religiøsitet og forklarer, at amerikanerne er begyndt at ligne de sekulariserede europæere mere.
Podcast

30.10.24

kjlj
Paradeforslag eller løsningLiberal Alliance vil screene ansøgere til dansk statsborgerskab for antidemokratisk adfærd. Kaaber & Karker diskuterer forslaget. Andreas Karker mener det lyder godt. Lars Kaaber kalder det et paradeforslag, som ikke vil løse problemet med at alt for mange muslimer, der sætter koranen over demokratiet, får tildelt statsborgerskab.
Podcast

24.10.24

Dykker korkproppen Løkke for sidste gangI denne uges politiske podcast fra Kontrast taler Andreas Karker og Lars Kaaber om fænomenet Lars Løkke Rasmussen. Bliver vælgerflugten fra klovnebussen, som har dumpet Moderaterne ned tæt på spærregrænsen, partiets og dermed Lars Løkkes endeligt i dansk politik? Vi ringer til den frafaldne medstifter af Moderaterne Jeppe Søe, som giver sit personlige bidrag til analysen.
Podcast

22.10.24

kjlj
Stol ikke på danske medierDanske medier er lige så langt fra virkeligheden som Kamala Harris og hverken til at stole på i deres dækning af valget i USA eller krigen i Mellemøsten. Uanset om det Jyllands-Posten, Politiken eller DR, så er de præget af vinkler og nyhedshistorier, som følger de samme fordomme. Lyt med, når tidligere DR-journalist Jannich Kofoed og Berlingskes Bent Blüdnikow tager bladet fra munden.
Podcast

20.10.24

kjlj
Nej til Nyt går fuld Katherine DiezVores faste Nej til Nyt-panel har naturligvis ikke kunnet holde snitterne fra Katherine Diez nye bog. Så i dette afsnit svælger den formørkede reaktion i sladder om Adam Price, botox og andet fra Diez liv. Det skal også handle om kriminelle indvandrerklaner og den nye flaglov.
Podcast

19.10.24

Et stort skridt tættere på fredNaser Khader er optimist. Israels taktik med at gå efter slangens hoved og eliminere terrororganisationernes ledere, virker. Både Hizbollah og Hamas og præstestyret i Iran er blevet voldsomt svækkede i de seneste måneder. Hør interviewet med Naser Khader.
Podcast

17.10.24

kjlj
Kan de fire partier til højre finde sammen i værdipolitikken?De fire partier i den borgerlige opposition har indgået en musketer-ed og forhandler samlet om næste års finanslov. Kaaber og Karker stiller spørgsmålet, om den forbrødring, vi oplever her, har trukket den borgerlige opposition op af dyndet, og om vi kan håbe på, at de fire partier også kan finde fælles fodslag og gøre fælles front mod regeringen med en skrappere kurs i indvandrerpolitikken og i forhold til tildeling af statsborgerskaber.
Podcast

11.10.24

kjlj
Dansk satire er bombet tilbage til middelalderenSatiriker Thomas Wivel tager temperaturen på satiren i Danmark i år 19 efter Muhammedtegningerne, hvor der er ikke længere noget at grine ad. Voldsmændene vandt, og politikerne overgav sig til politisk korrekthed og koranlov. Det sidste er med Thomas Wivels ord ment som en opfordring: Blasfemikere i alle lande, foren jer!
Podcast

09.10.24

kjlj
Skal Det Konservative Folkeparti være konservativt igen?Lars Kaaber og Andreas Karker stiller sig selv spørgsmålet og forsøger at komme med svaret i denne uges politiske podcast 'Kaaber og Karker' fra Kontrast. Gæster i Studiet er to af forfatterne til partiet nye partiprogram – Nikolaj Bøgh, rådmand på Frederiksberg og Christian Vigilius, formand for Konservativ Ungdom
Podcast

02.10.24

Hvilken stol sidder Morten Messerschmidt på?I premieren på Kontrasts politiske podcast undersøger Andreas Karker og Lars Kaaber - de to værter - om DF er ved at blive et rigtigt borgerligt parti, eller om partiet sætter sig mellem to stole. Speciel guest på telefon er Morten Messerschmidt, som selv får lov at svare.
Podcast

01.10.24

kjlj
Dansk-jødisk historie for fuld udblæsningHistorikeren og kulturkrigeren Bent Blüdnikow har skrevet en ny danmarkshistorie, som er fuld af skæbner, penge, slaver og dramatik. Her fortæller han om, hvorfor han gik i gang, og hvad det ifølge ham er, bogen kan, som tv, film og levende billeder ikke kan.
Podcast

17.09.24

Folk elsker døde jøderBlüdnikow & Blüdnikow handler denne gang om Dara Horns bog People Love Dead Jews fra 2021. I bogen kaster Horn et nyt, kritisk blik på vores ellers sakrosankte mindekultur om Holocaust og antisemitisme mere generelt og stiller det provokerende spørgsmål, om vi i virkeligheden hellere vil have døde jøder frem for levende som et moralsk kompas for resten af samfundet.
Podcast

11.09.24

Skilsmisser, bananer og konservatismeSkal vi straffe fraskilte med en særafgift? Eller skal vi nøjes med at beskatte enlige? Må man stadigvæk tale om bananrepublikker i 2024? Er det racistisk at lade være? Og hvad med konservatismen? findes den faktisk på Frederiksberg - eller er det bare noget de siger? Nej Til Nyt-panelet har endelig optaget deres sommer-særudgave, hvor de svarer på spørgsmål fra lytterne. Det er måske ikke rettidig omhu, men det er reaktionær omhu.
Podcast

05.09.24

kjlj
Ny bog om Den Kolde Krig rammer ved siden af skivenRasmus Mariager har skrevet en bog om Den Kolde Krig. Bogen er flot, men den undlader at dykke ned i, at mange danskere faktisk bakkede op om kommunismen og venstreradikalismen. Forfatteren tør ikke gå planken ud. Bent Blüdnikow og hans søn Philip fortæller om Den Kolde Krig, og hvad Rasmus Mariager ikke turde fortælle.
Podcast

03.09.24

kjlj
De skal finde et andet sted at væreMikkel Bjørn Sørensen er nyudnævnt udlændingeordfører for Dansk Folkeparti, som netop har lanceret et nyt udlændingepolitisk udspil – et såkaldt ’Hjemrejseudspil’. I et interview på Kontrast fortæller han om, hvorfor det er både påtrængende og nødvendigt, at udlændingepolitikken kommer højere op på den politiske dagsorden igen.
Podcast

29.08.24

kjlj
Hitlers mænd i DanmarkDer er stadig nyt at finde om besættelsestiden. Bent Blüdnikow viser sammen med sin søn Philip Blüdnikow vej til Hitlers Mænd i Danmark og deres forbrydelser under Anden Verdenskrig. Når det tynder ud i vidnernes rækker, bliver erindringen desto vigtigere.
Podcast

22.08.24

Romernes brutalitet - et spejl af os selvDe to Blüdnikowere - Bent og Philip - far og søn, tager os i denne podcast med tilbage til Romerriget. Den britiske historiker Mary Beards bog om de 12 kejsere er udkommet på dansk. En god anledning til igen at dykke ned i Romerriget og hvordan vi forstår det.
Podcast

10.08.24

Vestens fremtid afgøres i LegolandNogle har nydt stilheden. Andre har vansmægtet i fraværet. Efter en meget lang sommerpause er det faste Nej til nyt-panel tilbage med knivskarpe analyser og sandheder i metermål. Denne gang skal det handle om de helt store spørgsmål. Hvorfor falder Storbritannien fra hinanden? Hvad skal vi stille op med det amerikanske præsidentvalg? Og endnu vigtigere: Hvad i alverden foregår der i Legoland? De sorgmuntre panelister tager os naturligvis også med ind i populærkulturen, hvor de forsvarer en ny woke Disney-produktion, postmodernisme og AI.
Podcast

07.08.24

Sådan overlever du en feministVores modløber Jon Eirik Lundberg har skrevet en selvhjælpsbog til alle mænd og kvinder, som kommer i konflikt med tidens fashionable feminisme. I denne samtale øser han af sin viden om dette menneskeædende uhyre, som angriber mænd, kvinder, familie og traditioner og gør selv det private til politik og ideologi. Hør den, før du en skønne dag vågner op ved siden af det.
Podcast

08.07.24

kjlj
Jeg har gode forklaringer på alle mine krumspring - men i dag er jeg bare et kristent menneskeI denne podcast fortæller Naser Khader om sin nye selvbiografiske bog "Vejen", der handler om hans rejse fra koranskole i Syrien over ateisme og demokratisme i dansk politik til hans vej ind i kristendommen og mødet med apostlen Paulus, som gav ham nyt blod på tanden.
Podcast

04.07.24

kjlj
Rød TerrorForfatteren Christian Ingemann Nielsen har skrevet bogen Rød Terror, der genfortæller historierne om den yderste venstrefløjs ekstreme voldsparathed under Den Kolde Krig. En bog om vold, bombesprængninger, mord, bortførelser, flykapringer og likvideringer. Om hvordan kommunister og socialister i Vesten allierede sig med arabiske terrorister og blev finansieret af de kommunistiske diktaturer i øst.
Podcast

08.06.24

kjlj
Hvorfor løser politikere ikke problemer?Lars Boje Mathiesen præsenterer et nyt politisk parti den 24. juni. I en podcast fra Kontrast taler Lars Kaaber med Lars Boje Mathiesen om politikernes højlydte forargelse over afsløringerne i ’Den Sorte Svane’ og om, hvorfor de lader som om, de er overraskede over den organiserede kriminalitet blandt indvandrere har infiltreret samfundet. Hvorfor har de ikke løst problemet?
Podcast

20.05.24

Nej til nyt med Kaare Dybvad: Alt om kvinder, børn og bjørneNej til nyt er blevet budt til det fagre Roskilde af udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Beck. Hvordan kan det være, at kvinder ikke vil have børn? Hvorfor mener kvinder, at mænd ikke laver noget? Og hvorfor er kvinder mere bange for mænd end for bjørne. Hvem er bedre til at forklare dette end dagens raske panel. Det skal også handle om populærkultur. Alt fra Cirkusrevyen og Bakken over forrygende flot og kedeligt japaneri og et epos om velfærdssvigt og rockerbander.
Podcast

24.04.24

Nikolaj Bøgh: Bendt Bendtsen fortjener større ære, end hans samtid gav hamDet konservative Folkeparti i dag kunne lære meget af Bendt Bendtsens ’faste hånd på rattet’. Nikolaj Bøgh fortæller om partiets historie fra for 25 år siden og frem, da en ung Bendt Bendtsen i 1999 overtog lederskabet af et forslået parti uden selvtillid. I podcasten trækker han også tråde op til partiets nutid og fremtid.
Podcast

23.04.24

Henrik Dahl: Storbytosser og luksusholdningerHenrik Dahl ærgrer sig over, at begrebet ’Storbytosse’ er gået i glemmebogen. Stine Bosses nylige forslag om hvert år at importere 7.000 illegale migranter til Danmark giver god grund til at genoplive begrebet, mener han. Hør Henrik Dahl tale om ’storbytosser’ og luksusholdninger i denne podcast fra Kontrast.
Podcast

22.04.24

De progressives krampe i armeneDe progressive får krampe i armene af glæde for tiden. Ikke alene er Børsen brændt ned og har efterladt en byggetomt for idéerne og fremskridtet, der er også kommet nye tal, som viser, at hvis man tvangsfordeler barsel i familierne, så tager mænd mere barsel. Men gad vide, om alle disse forbavsende sejre er nok til at begejstre vores faste Nej til nyt panel? Det skal også handle om støtten til Ukraine, Israel og Taiwan – Vestens frontlinjestater – og så naturligvis populærkultur, computerspil, film og Netflix-serier.
Podcast

09.04.24

Tidsånden er bødlen, historien er offeretI denne bogaktuelle podcast fortæller kunstmaler Thomas Kluge og forfatter Kasper Støvring til debatredaktør på Kontrast Mikael Jalving om deres nye bog "Det moderne er fortid". Bogen handler om, hvorfor moderne kunst ikke siger moderne mennesker noget som helst, og hvad vi har brug for at besinde os på i en progressiv krisetid, som har bildt mange ind, at vi hverken behøver nogen tro eller noget hjem - og at skønheden er dårlig smag.
Podcast

19.03.24

kjlj
Klima er ikke nok til at fylde den konservative paletFormanden for KU - Konservativ Ungdom - Christian Holst Vigilius fortæller i dette interview, hvad han håber på og forventer af Det Konservative Folkeparti og dets nye leder Mona Juul. Et mere værdibaseret parti, som rammer hele fladen af borgerlighed frem for enkelte mærkesager.
Podcast

06.03.24

kjlj
Hvad vil Martin Henriksen med Nye Borgerlige?Martin Henriksen vil gerne være formand for Nye Borgerlige. Det parti, Pernille Vermund stiftede i 2015, men nu har skiftet ud med Liberal Alliance. Den 16. april holder Nye Borgerlige årsmøde, hvor partiets fremtid bliver afgjort. Skal det dø, som Pernille Vermund ønsker, eller skal det leve videre under Martin Henriksens lederskab? Hør interviewet her.
Podcast

03.03.24

kjlj
Blogger frikendt for at bringe blodigt billede af terrorofferDen tidligere blogger på Uriasposten Kim Møller er blevet frikendt i Højesteret for at have overtrådt straffeloven, da han tilbage i 2020 bragte et blodigt billede af et offer i Frankrig for et islamisk angreb på en kirke. Det er en god dom for Kim og for alle andre, der insisterer på at fortælle om islamisk terror i Europa. Hør interviewet med Kim Møller om retssagen og hans tanker om, hvorfor han i det hele taget skulle slæbes gennem retssystemet.
Podcast

26.02.24

Hvad er det borgerlige alternativ til velfærdsstatens ældrepolitik?Kontrast har talt med Helsingørs konservative borgmester gennem 10 år, Benedikte Kiær, om regeringens ældrereform. Benedikte Kæir vender sig imod tanken om, at kommunen skal løse alle opgaver og opfordrer til, at vi i samfundet tager en samtale om, hvor velfærdsstaten skal stoppe og civilsamfundet begynde. For Benedikte handler det om både penge og ressourcer, men også om det personlige ansvar.
Podcast

26.02.24

Nej til nyt: Den sidste generation på Titanic bliver borgerlig - hurra!Den borgerlige idédebat blomstrer, og der bliver udgivet et hel vognlæs af bøger. To ud af tre medlemmer af vores faste, reaktionære panel har anmeldt den samme bog til dagspressen og tager den under kærlig behandling. Det skal også handle om Vesterlandets fertilitetskrise. Ingen får børn og derfor skal vi alle dø. Måske. Til gengæld kan vi glæde os over, at de unge – måske den sidste generation – pludselig er blevet meget borgerlige eller i hvert fald liberale.
Podcast

20.02.24

Kurt Westergaards originaltegninger af Muhammed er sat på auktionMuhammed med en bombe i turbanen tegnet af nu afdøde tegner Kurt Westergaard sættes på auktion. Det er gallerist Erik Guldager, som har fået opgaven af de anonyme ejere med at sælge originalerne. Kontrast bringer nyheden og et interview med gallerist Erik Guldager. Mikkel Andersson har interviewet.
Podcast

29.01.24

kjlj
Spin, socialdemokratiske ministre og Nordic WasteMudderskreddet i Ølst handler for regeringen, eller rettere sagt for Socialdemokratiet, langt mere om at skabe fjendebilleder end om at undgå at forurene en å eller oversvømme en landsby med mudder. Chefredaktør på Kontrast Lars Kaaber analyserer sammen med journalist Frank Korsholm det politiske spin, der ligger bag. De har begge en fortid som spindoktorer i VK-regeringen i 00’erne.
Podcast

19.01.24

LA under beskydning. Vermunds entre har vækket konflikten mellem konservative og liberaleKonflikten på højrefløjen mellem liberale og konservative er blusset op. Anledningen er, at Pernille Vermund er blevet optaget i LA’s folketingsgruppe og har meldt sig ind i partiet. Men årsagen til den meget hårde retorik denne gang rettet mod konservative fra liberale, skal nok findes et andet sted. Lyt med. Henrik Dahl forsøger at finde ind til kernen
Podcast

18.01.24

kjlj
Velfærdsstaten er sovjetisk planøkonomiINTERVIEW: Martin Aagerup, tidligere direktør i tænketanken CEPOS, ser ligheder mellem Sovjetunionens økonomiske sammenbrud i slutfirserrne og de monumentale problemer, som præger den socialdemokratiske velfærdsstat i dag. Hvis ikke planøkonomien opgives, vil systemet bryde sammen, forudser han.
Podcast

16.01.24

Nye Borgerliges bagland overgiver sig ikkeHØR INTERVIEWET: På lørdag mødes de forslåede NB’ere til stormøde i Hillerød for at se, om de kan samles om en ny leder. Githa Nelander, byrådsmedlem i Næstved, er en af de centrale personer. Her fortæller hun om planerne. Hvis det står til hende, bliver der dog hverken plads til et comeback for den detroniserede formand Lars Boje Mathiesen eller den vaccineforskrækkede tidligere næstformand Henriette Ergemann.
Podcast

15.01.24

Sorrig og glæde ved tronskiftetDanmark har fået ny konge. Frederik X har overtaget tronen efter sin mor... som ikke er død. Det er til gengæld Gud. Måske? Og hvad vi det sige, at være konge af morgendagen. Vores Nej til nyt-hold er splittede ind i deres inderste kerne og indbyder til offentlig terapisession i dagens afsnit. Her skal det også handle om Nye Borgerlige og Vermunds abdikation samt om EU, der ikke abdicerer noget som helst, men bare ekspanderer udover sine egne bredder.
Podcast

21.11.23

Fyraften: Status på Gaza og formandsskifte i VenstreRasmus og Mikkel vender udviklingen i Gaza, hvor Israel synes at have haft overraskende stor militær succes med invasionen i den nordlige del af striben. Der blev også tid til at vende situationen i Venstre, hvis nye formand skal bygge bro mellem værdipolitiske wokeister og co2-begejstrede landmænd.
Podcast

13.11.23

Fyraften: Arven fra KrarupHvilken intellektuel og politisk arv efterlader den nyligt bortgåede Søren Krarup sig? Og er sandheden efterhånden blevet irrelevant i debatten om krigen mellem Israel og Hamas?
Podcast

10.11.23

KORANLOVEN: Kalifatets vetoInterview med lektor i retsfilosofi ved Københavns Universitet, Jacob Holtermann. "Nøglen til at forstå begivenhederne ligger i, hvordan kampen om ytringsfriheden siden årsskiftet har undergået ikke blot dramatisk intensivering, men også et kvalitativt skifte: Et skifte, der vedrører karakteren af truslen imod blasfemiske ytringer, og som går fra det efterhånden veletablerede begreb om ’voldsmandens veto’ til, hvad jeg foreslår at kalde kalifatets veto."
Podcast

07.11.23

Hvordan den kreative klasse gjorde os dovne, frygtsomme og ligeglade med UkraineLever vi virkelig i en stat, hvor selv den kreative klasse skal frygte politiet? Det antyder en meget omtalt dokumentar på TV2. Nej til Nyt er ikke sikre på, at det kan passe. Og hvad med danskerne, arbejder de for lidt? Eller måske for meget? Og er det særligt hårdt for den kreative klasse? Og så skal det også handle om Ukraine, som alle har glemt og som alle er ligeglade med? Hvordan kan det være og er det hele den kreative klasses skyld? Og så er der masser af populærkulturelle anbefalinger
Podcast

03.11.23

Fyraften: Kontrasts fremtid og Kaare Dybvads arbejdsbegejstringEn eks-direktør og en eks-chefredaktør vender Kontrasts fremtid. Og så har den socialdemokratiske chefideolog, Kaare Dybvad, skrevet en bog om nødvendigheden af at arbejde for og i den socialdemokratiske velfærdsstat.
Podcast

30.10.23

Fyraften: Hvad planlægger Israel i Gaza, og har Nye Borgerlige en fremtid?Efter længere tid venten er israelske styrker rykket ind i Gaza, om end i noget mindre omfang end mange havde forestillet sig. Hvad ved vi om den israelske plan? Og så havde Nye Borgerlige landsmøde i weekenden, og Rasmus Ulstrup giver sin analyse af partiets situation og muligheder.
Podcast

28.10.23

Den Blå Time: Exit Ellemann og status på Israel/HamasJakob Ellemann-Jensen skulle ikke videre. Han skulle hjem. Men hvad gik galt, og kan Troels Lund Poulsen redde det kriseramte parti? Panelet diskuterer også situationen i Gaza, og ser nærmere på, om regeringens koranafbrændingsforbud er realistisk i lyset af den mildest talt anspændte situation.
Podcast

25.10.23

Fyraften: Skal samfundet sikre en mere ligelig deling af barsel og børneansvar?I Weekendavisen kan man læse, at man bliver mere ulykkelig af at have små børn, så derfor skal samfundet sikre en mere ligelig fordeling af barsel og børnepligter. Hvad siger patriarkatets repræsentanter, Rasmus og Mikkel, mon til det?
Podcast

24.10.23

Nej til nyt: Exit Ellemann. Enter islamistisk terrorJakob Ellemann har forladt sin formandspost, regeringen og Folketinget. Men løser det Venstres problemer? Det skal også handle om Israels krig mod terrorbevægelsen Hamas, der har afsløret en stærkt problematisk holdning blandt en del herboende mennesker af mellemøstlig herkomst. Og hvad siger det rystende ædru panel til fænomenet ”sober curious”?
Podcast

23.10.23

Fyraften: Kan Ellemanns exit redde Venstre?Jakob Ellemann-Jensen har trukket sig som venstreformand og dansk politik efter en lang periode med historisk elendige meningsmålinger. Selv siger han, at det var fordi, han som person stod i vejen for partiet. Men var det virkelig problemet?
Podcast

21.10.23

Den Blå Time: Antisemitisme, aftenlandets undergang og ungdommens forfaldDanske jøder er blevet chikaneret ud af deres hjem efter Hamas' massakre. På Københavns universitet udvandrede studerende, fordi en lærer sagde neger, mens andre ikke tør række hånden op. Og så bliver Vesten stadig mere presset på en lang række fronter.
Podcast

20.10.23

Hårdt mod styrbord: Særdeles elendig som sædvanligt. 5 stjernerEr Lars Løkke ekstremist? Er det en fejl, når Kongehuset siger, de begår fejl? Er Jacobsens Juicy IPA egnet til mad? Kongerigets værste politiske analyseprogram er altid sidst med de vigtigste emner.
Podcast

18.10.23

Fyraften: Mærkelig mediedækning af Mellemøsten?Medierne var særdeles skeptiske overfor rapporter om halshuggede israelske børn, men meget hurtige til at holde Israel ansvarlige for bombningen af et hospital i Gaza. Er det dobbelte standarder på spil?
Podcast

16.10.23

Fyraften: Studerendes ulidelige skrøbelighedStuderende på KU udvandrende i protest, fordi en underviser til en forelæsning om historisk racisme udtalte ordet 'neger'. Andre er bange for blive spurgt uden at række hånden op. Redaktionens sure gamle mænd taler om ungdommens forfald.
Podcast

14.10.23

Den Blå Time: Hvad bliver konsekvenserne af Hamas’ angreb?Sidste lørdag angreb Hamas Israel og dræbte langt over 1000 israelere. Nu slår Israel hårdt igen, men kan den jødiske stat reelt nedkæmpe Hamas? Hvad siger mange indvandreres manglende afstandtagen til drab på civile jøder om integrationen? Og hvad betyder angrebet for krigen i Ukraine?
Podcast

13.10.23

Fyraften: Normkritik i Paradise Hotel var en fuserSidste sæson af Paradise Hotel skulle være normkritisk, progressivt og woke. Men det gad seerne bare ikke, så nu undskylder Viasat og vender tilbage til husarer med muskler og barmfagre skønjomfruer. Hvad betyder det - og hvad med det nyligt overståede Gift ved første blik, som Mikkel og Rasmus følger intenst?
Podcast

11.10.23

Fyraften: Om terrorsympatisører og venstrefløjens nyttige idioterVi har terrorsympatisører i landet, og vi har dele af venstrefløjen, der mener, at hvis man er underlegen, så har man per definition ret. Begge dele er et stort problem.
Podcast

09.10.23

Fyraften: Q&A om krigen mellem Israel og HamasHar der nogensinde været en palæstinensisk stat? Angreb Hamas besatte områder i Israel? Hvad er forskellen på Gaza og Vestbredden? Og hvad er Irans interesse i konflikten? I dagens Fyraften stiller Rasmus Ulstrup spørgsmål, og Mikkel svarer efter bedste evne.
Podcast

09.10.23

Interviewet: "Det er altid nogen eller noget uden for kvinder, der skal laves om"I en ny bog argumenterer sociolog Tobias Petersen for, at den identitetspolitiske feminisme deler karakteristika med religion, og skaber samfund, hvor mænds problemer altid kun er deres eget ansvar, mens kvinders skal løses gennem samfundsforandringer.
Podcast

07.10.23

Fyraften: Israel under angrebNatten til lørdag angreb terrorbevægelsen Hamas Israel med både missiler og styrker, der trængte ind i byer nær grænsen. Angrebet kom tilsyneladende helt bag på de israelske efterretningstjenester, og et større antal civile israelere er nu dræbt eller taget som gidsler. Men hvad ønsker Hamas, og hvordan vil Israel svare igen?
Podcast

07.10.23

Den Blå Time: Folketinget er åbnet, folkeskolereform forventes og CEPOS-direktør fyretMartin Ågerup er blevet fyret efter 19 år som direktør for den borgerlige tænketank CEPOS. Det undrer flere i dagens panel, der også diskuterer regeringens udfordringer i det kommende folketingsår og åbningstalens store slagnummer: reform af folkeskolen.
Podcast

04.10.23

Fyraften: Hvad skal vi egentlig med Etisk Råd?Etisk Råd bliver alt for ofte en sovepude for politikere, der ikke selv kan eller tør forholde sig til svære spørgsmål. Og det er et problem, for etik er også politik.
Podcast

02.10.23

Fyraften: DF har det svært (ligesom mændene i Gift ved første blik)Hvad har Dansk Folkeparti og parrene i Gift ved første blik til fælles? Ingen af dem klarer sig særlig godt for tiden.
Podcast

30.09.23

Den Blå Time: Hævede abortgrænser, borgerligt psykiatrisvigt og status over samtykkelovHvorfor er psykiatrien ikke en borgerlig mærkesag? Er det på tide at hæve abortgrænsen til 15 eller endda 18 uger? Og har samtykkeloven været en succes?
Podcast

29.09.23

Fyraften: Vanvid i SverigeI Sverige overvejer myndighederne nu at sætte militæret ind mod indvandrerbander, der står bag skuddrab i et omfang, som langt overstiger resten af Skandinavien. Det er afgørende, at vi ikke lader det samme ske i Danmark.
Podcast

27.09.23

Fyraften: Om hævede abortgrænser og dårlige argumenterHvorfor skal abortgrænsen hæves? Fordi vi anser individets selvbestemmelse for at være det højeste gode. Men så simpelt er det bare ikke.
Podcast

25.09.23

Fyraften: Hårde straffe virkerHårdere straffe virker ikke, bliver vi ofte fortalt af venstrefløjen. Men det er en forkert præmis for diskussionen.
Podcast

23.09.23

Den Blå Time: Er Sverige tabt?Nu bliver børn og ældre også dræbt i Sveriges hastigt eskalerende bandekonflikter. Hvad kan, om noget, gøres? Vil EU's plan for at stoppe en hastigt voksende asylstrøm til Italien virke? Og hvad skete der i denne uges afsnit af koranafbrændingstragikomedien?
Podcast

22.09.23

Fyraften: Elon Musk og andre grænseoverskridende genierElon Musk og flere danske Michelin-kokke er for nylig blevet fremstillet som grænseoverskridende, koleriske og nedværdigende. Men er den ubehagelige adfærd storhedens skyggeside, eller skal de bare lære at opføre sig ordentligt?
Podcast

20.09.23

Fyraften: Den om "pragmatisk idealisme" og verdensordenenLars Løkke Rasmussen er til møde i FN, og det er det tid til at vende den store verdensorden. Så det gør Rasmus og Mikkel.
Podcast

20.09.23

Nej til nyt i det konservative blodbadNej til nyt analyserer Konservatives krise og forsøger at køre rådmand Nicolaj Bang i stilling som ny partiformand. Redaktionen vender også Dansk Erhvervs drøm om titusinder af arbejdskraftmigranter samt Mette Frederiksens drøm om at få danskerne til at arbejde mere - ikke for fædrelandet, men for velfærden.
Podcast

18.09.23

Fyraften: Nej, Mette Frederiksen skal ikke bestemme, hvor meget danskerne arbejderEr velfærdsstaten til for borgerne eller er det snarere omvendt? Socialdemokratiets ønske om at diktere danskernes arbejdstid indikerer på foruroligende vis det sidste.
Podcast

16.09.23

Den Blå Time: Er aktiv dødshjælp en glidebane?Har Søren Pape en fremtid som konservativ partiformand. Er erfaringerne fra lande, der har legaliseret aktiv dødshjælp, så tvivlsomme, at de bør afskrække danske politikere? Og er regeringen blevet 'tough on crime' med sin nye bandepakke?
Podcast

15.09.23

Fyraften: EU's barselskvoter sender børn tidligere i institutionIkke overraskende har de nye barselsregler ført til, at danske børn nu kommer tidligere i institution. Præcis som kritikerne advarede om, inden de blev vedtaget.
Podcast

13.09.23

Fyraften: B.T. som borgerligt tabloidmedie?Hvorfor er medier nødt til at erklære deres borgerlighed eksplicit? Og hvad er udfordringerne ved at drive et borgerligt medie?
Podcast

11.09.23

Fyraften: Den om Gift ved første blikHvorfor græder Rasmus til Gift ved første blik? Har programmet forladt et oprindeligt sundt og reaktionært udgangspunkt, og hvilke par bliver monstro sammen? Få svarene i dagens Fyraften.
Podcast

09.09.23

Den Blå Time: Er mænd fremtidens tabere?Drenge får stadig ringere karakterer sammenlignet med piger, og andelen af mænd på universitetet falder støt. Panelet diskuterer om noget er gået galt, og ser også nærmere på Moderaternes drømme om langt flere arbejdskraftmigranter, og hvad Pelle Dragsted kan gøre for Enhedslisten.
Podcast

08.09.23

Interviewet: EU's flygtningepolitik er en moralsk katastrofeDet europæiske asylsystem fører til tusinder af druknede migranter i Middelhavet og hjælper kun de relativt stærkeste flygtninge, mens de svagere lades i stikken. Det argumenterer professor, migrationsforsker og sociolog Ruud Koopmans for i sin nye bog Det europæiske asyllotteri.
Podcast

07.09.23

Fyraften: Er masseindvandringen tilbage?Dansk Erhverv drømmer om langt, langt flere ikke-europæiske arbejdsmigranter, og den er Lars Løkke helt med på, hvis bare de bliver ansat på overenskomst. Du gætter aldrig, hvad Rasmus og Mikkel synes om det forslag.
Podcast

04.09.23

Fyraften: Nu bor flere danskere alene end med en partnerDet er trist i sig selv, at flere danskere nu bor alene end sammen med en partner, men det har større konsekvenser end blot det.
Podcast

03.09.23

Hårdt mod styrbord: Hvordan brænder man koranen?Må man anmelde en demonstration med titlen “Vi brænder Koranen” og kopiere Koranen fra en CD til en anden hele dagen? Redaktionens juridiske ekspertpanel finder alle smuthullerne.
Podcast

02.09.23

Den Blå Time: Finanslov og koran- samt hashafbrændingSå kom regeringens lovforslag, der skal gøre Paludans koranafbrændinger ulovligt. som dog  også kriminaliserer en del andet "utilbørligt". Og hvad synes de tre blå mediemænd om finanslovsudspillet samt en evt. legalisering af hash efter endnu et skyderi på Christiania?
Podcast

31.08.23

Fyraften: Hvad nu, konservative?De Konservative står sløjt i meningsmålingerne og bøvler med både møgsager og afhoppere, mens Papes lederskab får hård kritik. Kontrasts konservative-hvisker, Rasmus Ulstrup, analyserer situationen og giver sine bud på en vej fremad.
Podcast

28.08.23

Fyraften: Pusher Street skal lukkes, og blå blok har ikke fået noget ud af korankrisenChristianitterne har fundet ud af, at peace, love and harmony ikke kan skærme dem fra skyderier, og Morten Messerschmidt melder DF ind i blå blok som fuldtonet borgerligt parti. Men hvad er idéen bag det?
Podcast

26.08.23

Den Blå Time: Har blå blok og Venstre en fremtid uden hinanden?"Venstre skal ikke hjem. Vi skal videre" erklærede Jakob Ellemann-Jensen i en afskedssalut til blå blok, kort inden han forlod sit drømmejob som forsvarsminister. Men er krisen egentlig størst i Venstre eller i resterne af en blå blok, der er meget langt fra magten?
Podcast

24.08.23

Fyraften: Wagnerlederens sidste ridtPutin-regimets formodede drab på Yevgeny Prigozhin viser, at den russiske ledelse har droppet alle forsøg på at fremstå som en regelbunden retsstat. Nu er kun den rå magt tilbage, mener Rasmus og Mikkel.
Podcast

21.08.23

Fyraften: Ellemanns afsværgelse af blå blok er måske hans eneste mulighedZelenskyj får både kampfly og hyldest af Danmark, og Rasmus og Mikkel billiger begge dele. Og så har Venstres formand højlydt kappet forbindelsen til blå blok. Men hvad er lige rationalet bag dén udmelding?
Podcast

20.08.23

Integrationsekspert: "Det er ikke karrierefremmende for mig at sige sådan noget her"Kultur og religion hænger ofte sammen med dårlig integration, men det bliver ignoreret af mange fagfolk. Det mener mangeårig integrationskonsulent for myndigheder, kommuner og andre, Henrik Kokborg, der også advarer mod at tro, at uddannelse og arbejde afskaffer parallelsamfund.
Podcast

19.08.23

Den Blå Time: SVM-regeringen vender tilbageFremover skal SVM-regeringens fortælling ikke handle om kriser men derimod om arbejdskraftmangel. Panelet diskuterer, om det bliver en vælgersucces, og derefter tørklædeforbud på en fransk skole samt al-Qaedas trusler mod Danmark og Sverige.
Podcast

18.08.23

Interviewet: Terrortruslen fra al-QaedaHvorfor truer al-Qaeda Sverige og Danmark nu? Hvilke religiøse og strategiske overvejelser ligger bag, og hvad adskiller egentlig al-Qaeda fra Islamisk Stat? Yaqoub Ali, der var ledende medlem af en dansk pro-al-Qaeda-gruppe i en årrække, giver et unikt indblik.
Podcast

15.08.23

Nej til nyt og Kaare Dybvad begraver udlændingeloven af 1983Redaktionen bes￸ger udlændingeminister Kaare Dybvad, og holder messe over den forkætrede udlændingelov af 1983. Det skal også handle om Alex Vanopslagh og vort kære gamle Dannebrog, kø￸benhavnsk slumromantik, Barbenheimer samt naturligvis Blockbuster, som nu er kommet på museum.
Podcast

14.08.23

Fyraften: Tre teknokratiske monstre på turRegeringens tre partiformænd er kede af, at folk kalder dem teknokrater, selvom de med Mette Frederiksens egne ord "ikke rigtig [har] dvælet ved, hvad der egentlig er vores fælles mål". Så nu tager de på tur med Anders Breinholt.
Podcast

12.08.23

Den Blå Time: Hvad gik galt i regeringens korankrisehåndtering?Bogafbrændinger er ikke en ytring, et forbud er ikke et knæfald og gud har stadig vigepligt for demokratiet mener regeringen. Panelet vender Mette Frederiksen & co's håndtering af korankrisen, kritik af au pair-ordningen, og hvorvidt folkeskoleelever må sove længe.
Podcast

10.08.23

Fyraften: Folkeligheden i kolonihaver og i Nye BorgerligeRasmus og Mikkel vender TV 2-dokumentarserien 'Ballade i kolonihaven' og Pernille Vermunds relancering af Nye Borgerlige som et folkeligt parti.
Podcast

09.08.23

Interview med eks-islamist: Yaqoub Ali om korankrisen (audio)Hvorfor raser islamistiske grupper og regeringer koranafbrændinger i Danmark og Sverige, og kan den danske regering undgå trusler, boykot og terror ved at forbyde afbrænding af religiøse skrifter? En eks-islamist giver sin analyse.
Podcast

07.08.23

Fyraften: Trump for president or prison in '24?Donald Trump har kurs mod både alvorlige retssager og den republikanske norminering til præsidentvalget i 2024. Hvad sker der lige i USA, og hvad skal man som europæer mene om det hele?
Podcast

05.08.23

Den Blå Time: Civilcourage og korankriseAnna Libak mener ikke, at det var holdbart fortsat at tillade koranafbrændinger, men er resten af panelet enige? LA's retsordfører Steffen Larsen stoppede forleden et overfald i Netto, og han mener, der er behov for mere civilcourage i Danmark.
Podcast

03.08.23

Fyraften: Oppenheimer og ytringsuansvarlighedRegeringen forsøger ihærdigt at italesætte sin eftergivenhed overfor voldsmænd og diktaturstater som ansvarlighedens og nødvendighedens politik. Mikkel og Rasmus køber den ikke helt, og taler derefter om Oppenheimer, som de til gengæld er begejstrede for.
Podcast

31.07.23

Fyraften: Ytringsfrihed, knæfald og maskefaldRasmus og Mikkel er tilbage fra ferie, og de er sure. Sure på regeringen, sure på islamisterne og sure på de folk, som er villige til at afgive en lille smule frihed for illusionen om lidt mere sikkerhed.
Podcast

25.07.23

Nej til nyt: Nu med hede sommerløjer!Panelet besvarer lytterspørgsmål om alle de ting, almindelige mennesker går op i: Feministisk tryllesprog, høflighed i tøj og tale, genfortryllelse af den moderne verden og naturligvis det helt nødvendige opgør med toksisk maskulinitet.
Podcast

01.07.23

Den Blå Time: Hvad skal den moderne mand kunne?I den sidste Blå Time før sommerferien diskuterer panelet den moderne mand, hvorvidt det er borgerligt at hade festivaler, og om uddannelsesreformen er lige tilpas eller for lidt og for sent.
Podcast

30.06.23

Hårdt mod styrbord: Til bunds i konspirationsteorierneHvad er Satans Synagoge? Er Georg Metz dens formand? Og hvem satte mælk i Alternativets køleskab? Redaktionen er i kapløb med Lars Boje om at finde sandheden!
Podcast

29.06.23

Fyraften med Kontrast: Rasmus’ fornemmelse for marxistiske sociologerKontrasts redaktion går på ferie 1. juli, så Rasmus og Mikkel ønsker lytterne en god sommer, taler lidt om Stockholm, som Rasmus skal besøge, og giver så boganbefalinger om hhv. en kaotisk periode i Østeuropa og en marxistisk sociolog.
Podcast

26.06.23

Fyraften med Kontrast: Både kostråd og festivaler er trælsMikkel og Rasmus diskuterer de nye miljø- og klimavenlige kostråd, hvorefter Rasmus prøver at ræsonnere sig frem til, hvorfor han aldrig har været til festival - eller koncert.
Podcast

24.06.23

Den Blå Time: Hvorfor skammer DF-partisekretær sig over stegt flæsk som nationalret?Statsministeren ønsker aktiv dødshjælp. Men hvad mener panelet? Dagens blå time byder også på gode råd til studerende og debat om det kritiske spørgsmål: Skal smørrebrød afløse stegt flæsk som nationalret?
Podcast

22.06.23

Fyraften med Kontrast: Fremmødet til 'Alex og Ansvaret' i K.B. Hallen aftvinger respektRasmus og Mikkel finder det beundringsværdigt, at Alex Vanopslagh fik tusindvis af danskere til at bruge en onsdag aften på politisk debat i KB Hallen. De mener dog også, at konceptet har plads til forbedring.
Podcast

19.06.23

Fyraften med Kontrast: Affaldssortering er afladNu får københavnerne endnu flere affaldsspande at sortere i. Mikkel og Rasmus mener, det skyldes, at venstrefløjen vil have os til at lide for vores syndige overforbrug.
Podcast

17.06.23

Den Blå Time: Trump for retten og demokratier i kriseDonald Trump risikerer 400 års fængsel for bl.a. læk af fortrolige informationer, mens en dansk partileder får forbud mod at deltage i en politisk festival. Det vender panelet, som også ser nærmere på et nyt medieforlig.
Podcast

15.06.23

Fyraften med Kontrast: Skal vi legalisere aktiv dødshjælp?Til Folkemødets åbning lancerede Mette Frederiksen et ønske om at muliggøre aktiv dødshjælp i Danmark. Men hvad siger Fyraften-panelet til den idé?
Podcast

12.06.23

Fyraften med Kontrast: Et forsvar for FolkemødetBør Folkemødet være mere folkeligt? Ulstrup og Andersson siger nej.
Podcast

10.06.23

Den Blå Time: Paludan, UFO'er og Frederiksens NATO-drømmePaludan siger, at PET svigter ved ikke at beskytte ham på folkemødet - har han en pointe? Ændrer UFO'er alt, hvis de findes, og svigter Frederiksen vælgerne, hvis hun vælger NATO?
Podcast

09.06.23

Pressemøde med kommende EU-parlamentarikerLyt med og find ud af, hvad redaktionens kommende blyantspenge skal bruges på, hvad ayahuasca er, og hvorvidt Troels Lund Poulsen i virkeligheden er Jakob Ellemann.
Podcast

08.06.23

Fyraften med Kontrast: Er ligestillingen gået for langt?En undersøgelse viser, at 20 procent af mænd under 50 år, mener at ligestillingen er gået for langt. Det mener ligestillingsminister Marie Bjerre er et problem. Gør Mikkel og Rasmus mon også?
Podcast

06.06.23

Fyraften med Kontrast: Hvorfor går de unge så meget op i klima?Klima er det vigtigste emne for unge i Danmark, men hvorfor egentligt? Handler det om en kærlighed til klimabalance, eller er det udtryk for en større længsel efter en verden, der giver mening?
Podcast

03.06.23

Den Blå Time: Skal københavnerne tidligt i seng, og er Vanopslaghs bog god?Tidligt op og tidligt i seng er sundt for små drenge. Og måske skal københavnerne også lære det - i stedet for at hænge i udeserveringen til midnat? Alex Vanopslaghs bog og status over SMV-regeringen er også på menuen.
Podcast

02.06.23

Fyraften med Kontrast: Hvordan borgerligheden genopdagede fællesskabetMed udgangspunkt i Alex Vanopslaghs nye bog diskuterer Mikkel og Rasmus, hvordan det stiller borgerligheden, at fællesskabsbegrebet har fået en så central rolle i den borgerlige lejr. Det åbner muligheder for et nyt politisk sprog, en ny sympatisk vision for det gode liv, men også interne stridigheder i den i forvejen splittede blå blok.
Podcast

30.05.23

Fyraften med Kontrast: Wegovy og den skrumpende redaktionWegovy er Novo Nordisks angivelige mirakelmiddel mod overvægt, og på Kontrast har både Mikkel og Rasmus kastet sig ud i det. Men trods dets effektivitet forekommer det hos mange moralsk problematisk. Men hvorfor egentlig? Og hvad siger det om det moderne samfund?
Podcast

27.05.23

Den Blå Time: Skal ligestillingsminister Marie Bjerre belære mænd om maskulinitet?Er universiteterne tabt for borgerligheden, er smartphones årsag til unges mistrivsel, og er ligestillingsminister Marie Bjerre den rette til at belære mænd om maskulinitet?
Podcast

25.05.23

Fyraften med Kontrast: Abort i 22. uge?Mikkel og Rasmus diskuterer baggrunden for Enhedslistens udspil om abort i 22. uge. Og så bliver Rasmus så animeret, at han spilder kaffe udover studiebordet.
Podcast

22.05.23

Fyraften med Kontrast: Kan en sort skuespiller være Ingeborg Skjern?Mikkel og Rasmus er uenige om, hvorvidt det er problematisk at en sort skuespiller har fået rollen som Ingeborg Skjern i musicalopsætningen af Matador. Og så diskuterer de ubehaget ved den moderne verden og alt dens teknologiske fremskridt.
Podcast

20.05.23

Interviewet: Magtfulde muslimske stater bekæmper målrettet ytringsfrihedBlandt andet Danmark har i FN stemt for, at indføre en 'kampdag mod islamofobi'. Og det er paradoksalt, for den er udtryk for islamiske stater og organisationers forsøg på at indskrænke ytringsfriheden. Det mener ph.d. Heini í Skorini, der netop har udgivet 'Kampen om ytringsfriheden'.
Podcast

18.05.23

Fyraften med Kontrast: Hvad gør man, når befolkninger skrumper?En lang række lande oplever faldende fødselsrater, og den udfordring rummer dilemmaer for både konservative, liberale og venstreorienterede. Mikkel og Rasmus diskuterer med fuglefløjt i baggrunden.
Podcast

16.05.23

Fyraften med Kontrast: Den om GrønlandEr det ok, at tale grønlandsk i det danske Folketing? Er det på tide at Grønland bliver selvstændigt, eller er den nordatlantiske ø af for stor udenrigspolitisk betydning for Danmark?
Podcast

15.05.23

Fyraften med Kontrast: Selvfølgelig vil Løkke give mere magt til EU"Man kan kan roligt stemme ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet, for Danmark kan jo altid nedlægge veto!", lød det fra de EU-begejstrede partier for et år siden. Nu åbner Løkke så for at droppe vetoretten ift. udenrigs- og forsvarspolitik. Fordi selvfølgelig.
Podcast

15.05.23

Nej til nyt: Vi hilser vor AI-herskere med ydmyghed og respektFremtiden er AI, og Nej til nyt siger "ja!" til AI, som vil revolutionere menneskelivet skabe enorm vækst og føre mennesket tilbage til sig selv - indtil vi bliver sat i dødslejre. Sådan lyder prognosen. Vores faste panel taler også om Onkel Reje, Berlingske Tidende og unge studiner, der fylkes om Judith Butler.
Podcast

13.05.23

Den Blå Time: Svigter Folketinget ytringsfriheden?Muhammedkrisen på folkeskolens historiekanon, unge og kunstig intelligens samt Onkel Reje er emnerne i ugens Blå Time.
Podcast

08.05.23

Fyraften med Kontrast: Muhammedtegninger i folkeskolen?Onsdag skal Folketinget behandle et beslutningsforslag om undervisningsmateriale til Muhammedtegningerne til brug i folkeskolen. Det diskuterer Mikkel og Rasmus denne mandag.
Podcast

06.05.23

Den Blå Time: Skal 10. klasse afskaffes, og er metoo nu ligestillet?Langtidsledige indvandrerkvinder, der skal arbejde for deres ydelser, Lizette Risgaards metoo-exit, og en mulig afskaffelse af 10. klasse. Det er emnerne, som bliver vendt af ugens blå panelister.
Podcast

04.05.23

Fyraften med Kontrast: Er vreden over Onkel Reje berettiget? Og er Berlingske sexister, som SF’s Kira Marie Peter-Hansen mener?Rasmus og Mikkel diskuterer Onkel Reje, og hvad der ligger bag den store vrede. Og så forsøger Rasmus at omtale en SF-politiker kønsneutralt, men det går hurtigt galt.
Podcast

02.05.23

Fyraften med Kontrast: Borgerlig 1. maj og en aktivistisk museumsdirektørMikkel og Rasmus vender dagen i går, hvor der var borgerlig 1. maj på Christiansborg, og så snakker de om en museumsdirektør, der har misforstået, hvad nationalhistorie går ud på.
Podcast

29.04.23

Den Blå Time: Er Vanopslagh ikke borgerlig, og er menneskeretten undergravende?Morten Messerschmidt gæster Blå Time-panelet og diskuterer integration, menneskerettigheder og hans påstand om at Alex Vanopslagh slet ikke er borgerlig med LA's Steffen Larsen og Thomas Gress.
Podcast

27.04.23

Fyraften med Kontrast: Den om arbejdspligt og rumraketterMikkel og Rasmus vender regeringens forslag om en arbejdspligt på 37 timer målrettet langtidsledige indvandrere. Der er også tid til at snakke om Danmarks Radios bias, rumraketter og Elon Musk.
Podcast

25.04.23

Interviewet: Et forsvar for provinsenMåske burde “provinsiel” ikke være et skældsord. I mindre byer kan man nemlig leve meningsfulde liv med konkrete fællesskaber, tid og kontakt med naturen, mener to forfattere, som har lagt storbyen bag sig.
Podcast

24.04.23

Fyraften med Kontrast: Hvad skal Moderaterne stille op med Jon Stephensen?Jon Stephensen forstætter med at være en torn i øjet på sit eget parti, men det er slet ikke så nemt at skille sig af med ham. Og så vender Mikkel og Rasmus også Morten Messerschmidts angreb på Liberal Alliance.
Podcast

22.04.23

Den Blå Time: Skaber liberalisme mistrivsel?Morten Messerschmidt og dagens ene panelist skrev for nylig, at liberale promoverer nihilistiske frigørelsesprojekter og rodløs individualisme. Det er dagens anden panelist langt fra enig i. De tager debatten i dagens Blå Time, hvor justitsministerens parkeringssag også bliver vendt.
Podcast

20.04.23

Fyraften med Kontrast: Karakterfrihed gavner ingenDet kan føles ubehageligt at få karakterer, men det er den mest retfærdige og objektive måling af menneskers evner, mener Rasmus og Mikkel.
Podcast

20.04.23

Interviewet: Hvad banker soldaterhjertet for?Krigen er tilbage i Europa, men hvad motiverer unge mænd til at drage i krig, forstår man i et trygt velfærdssamfund krigens natur, og hvor godt er det til at rumme dem, når de vender tilbage fra slagmarken?
Podcast

17.04.23

Fyraften med Kontrast: Har et Lars Boje-parti en fremtid?Nogle har dømt Lars Boje ude af politik efter hans Nye Borgerlige-exit, men Mikkel og Rasmus har en mistanke om, at et sådan projekt ville kunne lykkes. Og så vender de myndigheder og befolknings reaktion på weekendens bortførelsessag.
Podcast

15.04.23

Den Blå Time: Skal hormonbehandling af transkønnede børn forbydes?Forbud mod medicinsk behandling af transkønnede børn, den foreslåede uddannelsesreform og konsekvenserne af kunstig intelligens er på menuen i lørdagens Blå Time.
Podcast

13.04.23

Fyraften med Kontrast: Unges muligheder og den lurende asylkriseMikkel og Rasmus diskuterer, om folk på venstrefløjen har ret, når de hævder, at nutidens unge bliver fattigere end deres forældre. Og så vender de også et par aktuelle sager som viser, hvor svært det er at udsende afviste asylsøgere.
Podcast

11.04.23

Fyraften med Kontrast: This is the way!Rasmus og Mikkel er tilbage fra påskeferie og diskuterer, hvorvidt serieformatet er ved at overhale spillefilm, og hvorfor Rasmus ikke er hoppet på Succession-hypen. Der bliver også droppet et par anbefalinger, inden de får talt om “mental load”.
Podcast

11.04.23

Nej til nyt: Redaktionen og Christian Vigilius står vagt om danskernes privatliv. Eller gør de?Politikerne blander sig mere og mere i danskernes privatliv. Og det er for galt! Eller..? Panelet har fået besøg af landsformand for Konservativ Ungdom Christian Holst Vigilius. De taler også om gamle huse, der nu skal rives ned samt om de ulykkelige venstreorienterede unge.
Podcast

01.04.23

Den Blå Time: Ny borgerlig højskole, barselskvoter og Moderaternes triumfDen borgerlige Rahbeks Højskole åbner til sommer. Formand og medgrundlægger fortæller om skolens visioner og ambitioner samt diskuterer barsel og Lars Løkkes succes.
Podcast

30.03.23

Fyraften med Kontrast: Bliver elektronhjernen din nye ven?ChatGPT er på få måneder blevet et uundværligt værktøj for ganske mange. Men er den egentlig kreativ, hvilke jobfunktioner spiser den, og kan den endda erstatte sociale relationer?
Podcast

27.03.23

Fyraften med Kontrast: Derfor lider de unge rødeI USA har røde unge et dårligere psykisk velbefindende end blå. Skyldes det sociale medier, at det private er politiske eller frigørelsesideologier?
Podcast

25.03.23

Den Blå Time: Findes der borgerlig LGBT-politik?Hvilke konsekvenser har det at være aktiv i debatten som som borgerlig homo- eller transseksuel? Og hvad kan man lære af postyret om dragqueens på Frederiksberg Hovedbibliotek?
Podcast

23.03.23

Fyraften med Kontrast: Den hvor Mikkel er rasendeAdvokat Knud Foldschack næsten græd af glæde, da det lykkedes, at få en kvindelig klient, som tilsluttede sig Islamisk Stats rædsels- og folkedrabsregime, til Danmark. Det gjorde Mikkel Andersson ikke.
Podcast

20.03.23

Fyraften med Kontrast: Den hvor Rasmus roser en eks-DR-værtRasmus har læst en kronik af Lise Rønne i Politiken. Og hun har har nogle gode pointer i forhold til noget så nymodens som work-life-balance, mener han.
Podcast

18.03.23

Den Blå Time: DeSantis og dragshowsPræsidentkandidaterne Ron DeSantis og Donald Trump vil nedtone støtten Ukraine. Hvad betyder det for Ukraine, Europa og Det Republikanske parti? Derudover vender panelet et dragshow og Nye Borgerlige.
Podcast

15.03.23

Fyraften med Kontrast: Er Ibi-Pippi Danmarks ægte provokunstner?Mikael Jalving gæster Fyraften, hvor han og Mikkel Andersson vender sagen om den nyligt hærværksdømte Ibi Pippi samt fremtiden for Nye Borgerlige.
Podcast

11.03.23

Den Blå Time: Hvad skal verden med flere blå medier og kvindekampdage?Blåt Bælte er et nyt borgerligt radioprogram på 24syv, og Kontrast har besøg af programmets to værter og velfærdskorrespondent til en samtale om politiske medier, aktivistiske P3-chefer, og hvorvidt kvinder har brug for en kampdag.
Podcast

09.03.23

Fyraften med Kontrast: Kvinder skal være mere borgerligeMikkel og Rasmus diskuterer, hvorfor kvinder i dag er venstreorienterede i modsætning til tidligere. De vender også dragqueens på folkebiblioteker, og hvorvidt Rasmus faktisk går tur i skoven.
Podcast

06.03.23

Fyraften med Kontrast: Er borgerlige blevet for negative?Redaktionen diskuterer Simon Emil Ammitzbølls kritik, at borgerlighed ender med at være imod alting. Der mangler et opbyggeligt bud på det gode liv.
Podcast

04.03.23

Den Blå Time: Nikotin, helligdage, EU-skepsis og andet godtHvad skal Danmark med ny EU-skeptisk ungdomsforening? Hvad siger panelets tobakslobbyist til, at regeringen vil regulere røgfri nikotinprodukter som var de cigaretter? Og hvad med bededagen?
Podcast

03.03.23

Nej til nyt: Naturligvis skal P3 være mere wokeDet reaktionære panel debatterer nye P3-chefer, repræsentationsbegejstrede kulturministre, grev Dracula og andet uhyggeligt.
Podcast

01.03.23

Fyraften med Kontrast: Hvorfor er kunstnere så trælse at høre på?Mikkel og Rasmus overvejer, hvorfor kunstneres indspark i den offentlige debat næsten altid er banale og ligegyldige. Og så diskuterer de også, om medier bør lukke deres kommentarspor.
Podcast

27.02.23

Fyraften med Kontrast: Lad LA lede blå blokMikkel og Rasmus diskuterer om Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne kan blive henholdsvis det nye Venstre og Dansk Folkeparti. Og så er Mikkel begejstret for noget sydkoreansk reality-tv.
Podcast

25.02.23

Den Blå Time: Hvad har vi lært af et års krig i Europa?Har Tom Jensen som privilegeret hvid mand slet ikke blik for mangfoldighed i kunsten? Hvad er den vigtigste lære af et års krig i Ukraine, og skal Claus Hjort Frederiksen for retten?
Podcast

23.02.23

Fyraften med Kontrast: Tidsånden og det venstrevredne DRMikkel og Rasmus drøfter, hvorfor DR altid ender med at slå ud til venstre side - også selvom de ikke gør det bevidst.
Podcast

20.02.23

Fyraften med Kontrast: Nye Borgerlige - nu uden næstformandMikkel og Rasmus vender udviklingen i Nye Borgerlige og en analyse, der viser, at der er ufatteligt få danskere, der både vil have lavere skatter og ser indvandring som en alvorlig trussel.
Podcast

18.02.23

Den Blå Time: Skal filmstøtten gøres mangfoldig?Danske film er slet ikke mangfoldige nok, mener folkene bag en ny kampagne. Men hvad siger panelet, der også vender Mærsks skattebetaling og etnisk inflationsstøtte?
Podcast

17.02.23

Hårdt mod styrbord: Nu er vi en etbenet afrikaner uden videregående uddannelse rigereRedaktionen diskuterer NB’s dynamiske duo og optrævler forbindelsen mellem Bent Melchior og WEF. En pirat har søgt asyl, EMD er tosset, og det er EU også. Og så glemte vi brevkassen.
Podcast

15.02.23

Fyraften med Kontrast: Helt okay med mandlige eksperterRedaktøren og redaktionssekretæren diskuterer meget omtalt liste over eksperter i medierne, hvor 47 ud af 50 er mænd. Men hvad er problemet egentlig?
Podcast

13.02.23

Fyraften med Kontrast: Zombier og politikerstressMikkel og Rasmus vender den sygemeldte Jakob Ellemann-Jensen, og hvad der er galt med Christiansborg. De får også diskuteret, hvorfor HBO's The Last of Us er en fremragende serie.
Podcast

11.02.23

Den Blå Time: Accepterer danskerne voldsmandens veto?Et flertal er villig til at forbyde koranafbrændinger. Har danskerne fået nok af ytringsfrihedsforsvar, og hvad er status på islamdebatten og undervisning i Muhammed-tegninger?
Podcast

08.02.23

Fyraften med Kontrast: Er bogen fremtidens teknologi?Mikkel og Astrid vender sidste nyt i Nye Borgerlige samt undervisningsminister Mattias Tesfayes opgør med skærme i skolen. Og så har Astrid en både lidt trist og spændende nyhed.
Podcast

06.02.23

Fyraften med Kontrast: Ulstrup mod den feministiske konspirationDen feministiske idé om patriarkatet er reelt en konspirationsteori, skriver Rasmus Ulstrup i et indlæg på Kontrast. Det debatterer han her med Mikkel Andersson.
Podcast

04.02.23

Den Blå Time: Skal koranbrændere ud af Sverige eller Tyrkiet ud af NATO?Er det en stor blå sejr, at Socialdemokraterne har droppet planen om at tvangsfordele gymnasieelever? Må man tage organer uden samtykke? Og hører Tyrkiet til i NATO?
Podcast

01.02.23

Fyraften med Kontrast: Organdonation eller ej?Regeringen vil tage dine organer! Eller i hvert fald antage, at du nok gerne vil donere dem, hvis ikke du har sagt nej. Hvad er det borgerlige perspektiv på det? Mikkel og Rasmus diskuterer.
Podcast

31.01.23

Hårdt mod Styrbord: Liberalismens triumftog i redaktionenStefani er erstattet af en liberal og to italienske øl. Begge øgede kvaliteten. Kongehuset blev igen kritiseret, og programmet er ude på et skråplan. Til gengæld fandt vi Jeppe Kofod!
Podcast

30.01.23

Fyraften med Kontrast: Det er svært at benægteMorten Okkels interviewer Mikkel Andersson om at fortælle de dystre historier i Drabsfabrikkerne. Det handler om både holocaust, historieforfalskning og humor.
Podcast

30.01.23

Nej til nyt: Live fra Store Bededags- og Nye BorgerkrigenNicolaj skammer sig over sin reaktion på krigen i Ukraine. Rasmus synes han er banal, og Christian vil lære at betjene et maskingevær. Og så noget om Nye Borgerlige og St. Bededag.
Podcast

28.01.23

Den Blå Time: Hvad gik galt for regeringen?Sjældent er en ny regering kommet så ringe fra start. Panelet svarer på, hvad der gik galt, og ser også nærmere på et forsvarspolitisk fodslæbende Tyskland.
Podcast

27.01.23

Drabsfabrikkerne: Sonderkommandoen i AuschwitzNazisterne tvang en lille gruppe jøder til at berolige ofrene og brænde ligene i Auschwitz’ gaskamre. Hvad oplevede de i folkedrabets epicenter, hvordan håndterede de skyld og skam, og hvordan formåede de en heroisk opstand i oktober 1944?
Podcast

25.01.23

Fyraften med Kontrast: Afdansningsbal i Nye Borgerlige?Det går værre og værre i Nye Borgerlige. Hvad bliver fremtiden for partiet? Hvordan bliver Nye Borgerlige under Lars Boje? Og hvad betyder det for DF?
Podcast

23.01.23

Fyraften med Kontrast: Bededagen fra helvedeBededagssagen bliver kun værre, og nu har Ellemann-Jensen meldt ud, at han ikke går til valg på en SVM-regering. Er nogen tidligere regering kommet så ringe fra start?
Podcast

21.01.23

Den Blå Time: Skaber samtykkeloven justitsmord?Marianne Stidsen er chokeret efter at have fulgt en retssag mod en voldtægtssigtet mand, der efter måneders fængsel blev frikendt. Men er der et generelt problem med samtykkeloven? Og hvad med den bededag?
Podcast

20.01.23

Interviewet: Manden der trodsede kulturelite og velfærdsstatPeter Rindals tidlige og skarpe velfærdsstats- og kunstkritik sendte rystelser gennem 60‘erne. Hvem var han, og er rindalismen stadig relevant? Alex Ahrendtsen står bag en ny biografi.
Podcast

19.01.23

TÆNDT: Står du selv i vejen for dine ambitioner?Forfatter og virksomhedsrådgiver Nicolai Chen Nielsen og TÆNDT tager samtalen om ambition et stykke videre. Andet afsnit af tre.
Podcast

18.01.23

Fyraften med Kontrast: Stemning for afstemning?Vi diskuterer, hvad det er værd at holde en folkeafstemning om, og hvad der stadig holder nogle bededagsforkæmpere tilbage fra at kræve en.
Podcast

16.01.23

Fyraften med Kontrast: Store Bededag og andre skrækhistorierPræster, fagforeninger og venstrekoryfæer er sure over bededagsafskaffelse. Mikkel og Rasmus vender regeringens første shitstorm og anbefaler Netflix-horror.
Podcast

14.01.23

Den Blå Time: Når blå mænd diskuterer abortHvorfor er flere kvinder end mænd mod en højere abortgrænse? Skal der være højere adgangskrav til gymnasiet? Og får Danmark nogensinde et rigtigt forsvar?
Podcast

11.01.23

Fyraften med Kontrast: Farvel Vermund, goddag migranterMikkel og Astrid bearbejder Pernille Vermunds exit som NB-formand, før de finder ind i deres safe space: EU-kritik og argumenter for asylstop.
Podcast

09.01.23

Fyraften med Kontrast: Bliver vi overtaget af robotter?Denne gang finder vi lige ud af, hvordan kunstig intelligens kan tænkes at lave om på vidensformidling, journalistik og verden i det hele taget.
Podcast

07.01.23

Den Blå Time: Kampen om borgerlighedens sjælNytårsudgaven af Den Blå Time står på skarp debat om borgerlighedens natur. For dagens panelister er langtfra enige om forholdet mellem individ, nation og fællesskab.
Podcast

05.01.23

TÆNDT: Har du styr på dine ambitioner?Forfatter og virksomhedsrådgiver Nicolai Chen Nielsen fortæller, hvordan du kommer i sving med at indfri dine ambitioner. Første afsnit af tre.
Podcast

04.01.23

Fyraften med Kontrast: Hvad sker der i Nye Borgerlige?Nye Borgerlige mister sin københavnske kommunalpolitiker, den tidligere pressechef er kritisk i interview, og ungdomsformanden vækker opsigt i Deadline. Vi gør status for NB.
Podcast

03.01.23

Hårdt mod styrbord: Kongehuset er (næsten) fejlfrit!Det skulle have været et afsnit med fred, idyl og taksigelser til David Trads for at have forladt de sociale medier. Men så hævdede et redaktionsmedlem, at Kongehuset ikke er fejlfrit ...
Podcast

02.01.23

Fyraften med Kontrast: Toppen af kransekagenLise Nørgaard er død, og Matador står stadig som den bedste DR-serie. Statsministeren har holdt nytårstale, og så er Ulstrup blevet direktør for Kontrast!
Podcast

24.12.22

Den Blå Time: Er SVM-regeringen en nødvendig tænkepauseI årets sidste Blå Time vender panelet den nye regering, som ifølge Søren Pind var Venstres eneste alternativ til en uansvarlig, kriseramt og dysfunktionel blå blok.
Podcast

21.12.22

Fyraften med Kontrast: En fortælling om to partiledereMesserschmidt er frikendt! Astrid og Mikkel vender nyheden og perspektivet for blå blok. Hvem skal tage lederskab? Måske Vanopslagh, der er sidste nominerede til Kontrastprisen.
Podcast

21.12.22

Nej til nyt: Med gløgg, æbleskiver og en regering for hele folket!Hvad siger vort faste og forbavsede panel til den nye regering? Er der lys i mørket? Hvad er de bedste julefilm, og er lille Karen en heks eller en yndig pige?
Podcast

19.12.22

Fyraften med Kontrast: Hvem vandt ministerkampen?Rasmus og Mikkel gennemgår den nye regerings ministerhold, og forklarer hvorfor Mette Frederiksen næppe er alt for utilfreds med den opstilling.
Podcast

17.12.22

TÆNDT: Mød manden, der knuste kalenderenTÆNDT møder den danske pioner inden for arbejdsglæde og indførelsen af 4 dages arbejdsuge Henrik Stenmann fra it-virksomheden IIH Nordic.
Podcast

14.12.22

Fyraften med Kontrast: Redaktionen anmelder regeringsgrundlagRasmus, Astrid og Mikkel er ikke udelt begejstrede for den nye regering. V har solgt sig selv for billigt og statsministeren lagt sit eget politiske projekt i graven.
Podcast

12.12.22

Fyraften med Kontrast: Ellemann løber fra det heleVenstre og Moderaterne har ofret løftet om advokatundersøgelse af minksagen på en kommende regerings alter. Ikke overraskende, mener Rasmus, mens Mikkel er mere skeptisk.
Podcast

10.12.22

Den Blå Time: Har borgerlige brug for mere klimaskam?Skal man have lov til selv at bestemme, hvornår man vil dø? Er cancel-culture en gentagelse af noget, vi så allerede i 70’erne? Og klimaskammer borgerlige sig nok?
Podcast

08.12.22

TÆNDT: Køb eller sælg - Er der en fremtid for kryptovaluta?TÆNDT har inviteret investor og krypto-specialist Lasse Birk Olesen til at føre os gennem den aktuelle krypto-krise.
Podcast

07.12.22

Fyraften med Kontrast: Hvor er den borgerlige kulturpolitik?Nikolaj Bøghs nominering til Kontrastprisen foranlediger Mikkel og Astrid til at tale om (fraværet af) borgerlig kulturpolitik og amputation af armslængdeprincipper.
Podcast

07.12.22

Interviewet: Atomkraftmyter blokerer for ansvarlig energipolitikPolitikere og medier har urimeligt optimistiske forventninger til grøn energi og dæmoniserer kernekraft som løsningen på klima- og sikkerhedsproblemer, mener forfatteren til ‘Alt det ingen har fortalt os om atomkraft‘
Podcast

05.12.22

Fyraften med Kontrast: Er Twitter værre end Aula?Rigets førende fyraftenspodcast vender weekendens store drama i Mediedanmark: Hvad sker der lige for krydsfeltet mellem journalistik og sociale medier?
Podcast

03.12.22

Den Blå Time: Racistiske nisser og dæmoniserede venstrefolkPanelet debatterer ugens julekalenderpostyr, en kontroversiel dom om sæd, og hvorvidt Venstre er blevet lige lovlig hårdt kritiseret efter valget.
Podcast

02.12.22

Interviewet: Et opgør med ideologisk pseudoforskningMeget forskning i køn, diskrimination og andet er stærkt ideologisk farvet og mangler videnskabelig gyldighed, påpeger ph.d. Torsten Skov i bogen ‘Pseudoforskning’.
Podcast

01.12.22

TÆNDT: Har corona dræbt arbejdsglæden?Har dit arbejdsliv ændret sig efter corona, og hvordan kommer vi i gang igen? Bliv klogere med TÆNDT, som her får besøg af foredragsholder og virksomhedsrådgiver Tune Hein.
Podcast

30.11.22

Fyraften med Kontrast: Hvornår er hykleri ok?Mikkel og Rasmus er uenige om, hvorvidt hykleri er en skidt ting. Til gengæld fornemmes der en vis enighed om, at Alternativister er moralsk fordærvede.
Podcast

28.11.22

Fyraften med Kontrast: Om sæd og ligelønMikkel og Rasmus bliver enige om, at danske kvinder nok alligevel skal arbejde resten af året, og taler om en mand, der har delt sin sæd ud til lesbiske kvinder.
Podcast

26.11.22

Den Blå Time: Kan Venstre overleve en midterregering?Mette Frederiksens og Jakob Ellemann-Jensens kinddans bliver stadig tættere, men hvad vil en SV-regering betyde for Venstres identitet, fremtid og rolle som blå bloks leder? Og hvad skal Lars Løkke Rasmussen lave, hvis ikke han skal i regering?
Podcast

25.11.22

Hårdt mod Styrbord: Hvad er egentlig Karen Melchiors pronominer?Stefani er blevet fyret fra HmS-redaktionen. Jeppe Kofod er fyret af vælgerne, og Jens Jørgen Nielsen er blevet fyret fra Folkeuniversitetet. @karmel80@norrebro.space og Jarl Cordua er her derimod endnu.
Podcast

24.11.22

Interviewet: “Den offentlige sektor er ved at holde op med at fungere”SKAT kan ikke inddrive skat, jobcentrene får ikke folk i job, og togene kører ikke til tiden. Det mener Henrik Dahl, der ønsker opgør med magtfulde interesseorganisationer samt overuddannelse og pseudoarbejde.
Podcast

23.11.22

Fyraften med Kontrast: RIP Blå Blok 1979-2022?Mikkel Andersson og Morten Okkels vender nyt fra både Danmark og Qatar, og hvordan begge steder er blevet politiske på nye måder. Der er også noget med dyr!
Podcast

22.11.22

TÆNDT med Djøf: Hvad gør vi, når velfærdsstaten vokser?TÆNDT spørger, om Djøf-formand Sara Vergo brænder for mere end det gode arbejdsliv. Kan hun også se perspektiver i at slanke den offentlige sektor?
Podcast

21.11.22

Fyraften med Kontrast: Bureaukrati, SV-regeringer og andre lidelserAstrid og Mikkel diverterer med anekdoter om sygdom og bureaukrati, inden de spår i kaffegrums om regeringen samt priser CEPOS' Mads Lundby Hansen.
Podcast

19.11.22

Den Blå Time: Skal man slukke for VM i Qatar?Regeringsdannelse holder ministre og kongehus fra VM i Qatar. Men må man ikke acceptere, at VM er for alle verdens lande og ikke kun vestlige demokratier? Det vender panelet, som også taler om hash-legalisering og abort.
Podcast

18.11.22

TÆNDT: Bliv pensionist på rekordtidKan man trække sig tilbage tidligt som økonomisk uafhængig ved at skære ned på sit forbrug og investere sine midler klogt? Det mener FIRE-eksperten Loui Lam, der nu kun arbejder 1 dag om ugen.
Podcast

16.11.22

Fyraften med Kontrast: Hvad sker der for ny MeToo-bog?En ny MeToo-bog har ikke har fået den bedste modtagelse på Kontrast. Eller i andre medier. Men hvor fejler den? Og så er Henrik Dahl nomineret til Kontrastprisen, og det er velfortjent.
Podcast

14.11.22

Fyraften med Kontrast: Den hvor Mikkel raser over dansk forsvarspolitikRasmus mener, sygeplejerskerne skal stoppe med at brokke sig. Mikkel synes, at Danmark skal holde op med at være et puslingeland, der hygger sig i smug.
Podcast

12.11.22

Den Blå Time: Hvilken regering skal de blå håbe på?Skal de borgerlige tage arbejdstøjet på i en regering hen over midten, eller er det vejen til blåt kollaps? Og hvad laver danske ungdomspolitikere i en amerikansk valgkamp?
Podcast

09.11.22

Fyraften med Kontrast: Hvad vedkommer det amerikanske valg os?Valget i USA blev ikke den pro-Trumpske bølge, som mange frygtede/håbede på, men gør det nogen forskel i Danmark? Og hvad sker der for alle de konspirationsteorier?
Podcast

07.11.22

Fyraften med Kontrast: Det er u-hyg-ge-ligt!Morten Okkels og Mikkel Andersson ser nærmere på dagens flagdom og lederskiftet i Radikale Venstre, inden vi bedømmer sidste kapitel af Riget.
Podcast

07.11.22

Nej til nyt: Næsten live fra valgets rygende ruinhobMidt i det krater og den rygende ruinhob, der engang var blå blok, har Nej til nyt-panelet sat hinanden stævne for at diskutere valget og tilværelsens mange tunge nederlag.
Podcast

05.11.22

Den Blå Time: Hvordan rejser blå blok sig fra ruinerne?Selv medregnet Løkke tabte en blå blok, der er mere fragmenteret end nogensinde. Hvad gik galt, og hvad skal gøres? Og hvorfor er erhvervslivet egentlig blevet woke?
Podcast

04.11.22

TÆNDT: Tag ejerskabet af din identitet tilbageKasper Juul, medstifter af og CEO hos virksomheden Hyphen i København, vil vriste din digitale identitet ud af hænderne på de store globale techvirksomheder og give den tilbage til dig.
Podcast

03.11.22

Fyraften med Kontrast: Bliver en stemme på V en stemme på Mette?Venstre-politikere åbner nu for regering med S, mens Løkke og Alternativet slækker på krav om minkundersøgelse, og redaktionen vender kovendingerne. Hvad sker der nu?
Podcast

01.11.22

Fyraften med Kontrast: Tvivl, håb og offentlighedDet er valgdag, og tre fjerdedele af redaktionen afslører, hvad de stemmer. Den sidste vil hellere tale om den nye offentlighedslov.
Podcast

31.10.22

Fyraften med Kontrast: Måske er det ikke alt sammen skidt, Mikkel!Dagen før valgdagen minder Morten Okkels sin redaktør om, at det ikke går så katastrofalt endda for det borgerlige Danmark. I hvert fald ikke det hele.
Podcast

29.10.22

Den Blå Time: Kommer jordskredsvalget?Kan unges mistrivsel løses med flere skattekroner, og står den aktuelle valgkamp for et grundlæggende nybrud i dansk politik?
Podcast

27.10.22

Fyraften med Kontrast: Er Alex Vanopslagh PolPot på TikTok?Astrid og Mikkel græder over Socialdemokratiets bestikkelse af offentlige ansatte, men bliver i bedre humør af Twitters raseri over Alex Vanopslaghs unge-appel.
Podcast

24.10.22

Fyraften med Kontrast: Hvad blev der af udlændingepolitikken?Aldrig i nyere tid har udlændingepolitikken fyldt så lidt i en valgkamp. Men hvorfor egentlig det, og betyder det, at integrationen er en succes?
Podcast

22.10.22

Den Blå Time: Personpartierne kommer!Indvarsler Løkke og Støjbergs succes med personbårne partier en ny æra i dansk politik? Panelet debatterer også FE-sagen, og om mediepaneler har et kvindeproblem.
Podcast

20.10.22

TÆNDT: Træt af dit arbejdsliv? Pernille har et par fifPernille Svensson gør os klogere på at skifte branche. Hun var 20 år i finanssektoren, før hun blev psykoterapeut og selvstændig. I dag uddanner hun sig til tømrer – og fortæller om det hele her i TÆNDT.
Podcast

19.10.22

Fyraften med Kontrast: Nu med venstrefløjenDet er dagen for en spektakulær Løkke-måling, men Mikkel Andersson og Morten Okkels kaster også blikket mod rød blok her i Fyraften med Kontrast.
Podcast

17.10.22

Fyraften med Kontrast: Oprør imod midtenHvorfor vil en midterregering styrke og ikke svække yderfløjene, og hvorfor var DR’s statsministerdebat så kedelig? Rasmus Ulstrup og Mikkel Andersson forklarer.
Podcast

15.10.22

Den Blå Time: Er ret til at fravælge tørklædeklædte hjemmehjælpere liberalt?Dagens panelister er ikke i tvivl om, at Findsen-sagen er en skandale, men kan den give en blå blok tiltrængt momentum, eller skal andet til?
Podcast

14.10.22

Hårdt mod styrbord: Måske valgkampens dårligste analyserI dagenes maratonafsnit leverer redaktionen sin analyse af dette elendige valg og kæmper sig kronologisk samt let påvirket igennem hvert parti fra A til Å.
Podcast

13.10.22

Fyraften med Kontrast: De kendte ansigter i de nye partierAndersson og Okkels vender Moderaterne og Danmarksdemokraterne: Løkke og Støjberg gør valget exceptionelt, men hvad er det, som de kan – og vil?
Podcast

11.10.22

Fyraften med Kontrast: Hvad er den blå fortælling?Mikkel og Astrid har set pressemøde med en samlet blå blok, og de er ikke entydigt begejstrede. Og hvor er Ukraine egentlig henne i valgkampen?
Podcast

11.10.22

Nej til nyt med Morten Messerschmidt: DF, de små prinser og den nationale samlingsregeringNej til nyt har lokket Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, væk fra valgkampen og ind til en snak om prins Joachim og alle de små prinser og om en national samlingsregering. Og så naturligvis hvorvidt Dansk Folkeparti overhovedet adskiller sig fra partier som Nye Borgerlige og Danmarksdemokraterne.
Podcast

08.10.22

Den Blå Time: Hvad skal vi med en regering hen over midten?Mette Frederiksen samler tydeligvis stemmer på et forslag om en regering over midten, men har Danmark egentlig brug for det? Hvis de blå partier vinder valget, hvad vil og bør de så kunne enes om? Og hvad sker der for det "kønsinkluderende sprog" i Københavns Kommune?
Podcast

06.10.22

Fyraften med Kontrast: Kan udlændingepolitik stadig flytte stemmer over midten?Så blev valget endelig udskrevet, og alligevel er stemningen trykket i Fyraften med Kontrast. Mikkel Andersson skulle have været i Debatten, men de aflyste. Han kan heller ikke få Astrid til at sige noget typisk kvindagtigt, så Kontrast kan få flere kvindelige lyttere. Men så får Mikkel lov til at tale om flygtninge, konventioner og asylbehandling i Rwanda, og så bliver han glad igen.
Podcast

06.10.22

TÆNDT: Forstå krypto og blockchain med Lasse Birk OlesenHvorfor skal du interessere dig for de nye digitale teknologier, og hvordan kan de gøre en forskel for dig? TÆNDT med Mikael Jalving har besøg af en af Danmarks skarpeste profiler inden for krypto og blockchain, Lasse Birk Olesen, der præsenterer feltet i lyttehøjde, så brikkerne falder på plads.
Podcast

04.10.22

Fyraften med Kontrast: Bliver der aldrig valg, ever?Statsministerens åbningstale kom og gik uden valgudskrivning. Hvad skal vi lægge i talen forud for valget (formentlig) lige om lidt? Stopper Søren Pape Poulsens møgsager aldrig, og kan Radikale Venstre få comeback som regeringsparti? Lyt med i premiereudgaven af redaktionens nye podcast.
Podcast

01.10.22

Den Blå Time: Er kritikken af Frederiksen sexistisk?Mette Frederiksen mener, at hun bliver kritiseret særlig skarpt, fordi hun er kvinde. Men er der hold i det? Putin forekommer stadig mere uforudsigelig og har nu - måske - sprængt sine egne gasledninger i Østersøen i luften. Og så vender panelet også et nyt medieudvalg, for hvad bør det egentlig beskæftige sig med?
Podcast

25.09.22

kjlj
Interviewet: Vil det lykkes regeringen at sende asylansøgere til Rwanda?Kaare Dybvad har netop besøgt Rwanda, som regeringen ønsker skal modtage Danmarks asylansøgere, men hvad er status på planerne? Hvorfor skulle Danmark have mere held end briterne, som måtte opgive? Og hvis målet er, at der slet ikke skal komme spontane asylansøgere til Danmark, hvorfor så ikke blot ophæve rettigheden?
Podcast

24.09.22

Den Blå Time: Hvad er det borgerlige svar på et stadig mere kommercielt DR?Hvad skal det blå Danmark stille op med et Danmarks Radio, som lukker klassiske public-service-formater til fordel for apps og podcast? Hvad gør vi med energipriser på himmelflugt – og hvad siger den massive sympati og interesse i forbindelse med Dronning Elizabeth død om monarkiets fremtid, også i Danmark?
Podcast

22.09.22

TÆNDT eller ‘quiet quitter’? Træt af jobbet eller bare træt af det hele?Med Kontrasts nye programserie TÆNDT vil Mikael Jalving søge inspiration til det gode, uafhængige liv. Nu kan du høre første afsnit med antropolog, forfatter Dennis Nørmark: Er du også en ‘quiet quitter’? Hvad kan man gøre for at genfinde gnisten, hvis ens arbejde er blevet trivielt og kedeligt?
Podcast

17.09.22

Hårdt mod styrbord: Ingen undskyldninger herfraEn kommunist anklager redaktionen for falske nyheder. Det har naturligvis ikke det fjerneste på sig. Til gengæld har Søren Papes ægtefælle åbenbart været en stor falsk nyhed. Fiskeri, fadøl og fremmarch på Østfronten. Intet undgår redaktionens skarpe blik i landets værste politiske podcast.
Podcast

17.09.22

Den Blå Time: Er den borgerlige krise afsluttet – eller har den slet ikke eksisteret?Der er slet ingen borgerlig krise, mener Christopher Arzrouni. Og går medierne for langt i deres dækning af politikeres private forhold? Panelet er splittet i dagens Blå Time, hvor redaktør Andersson medvirker som debattør i stedet for vært. Det har noget med en ny pris at gøre.
Podcast

14.09.22

Interviewet: Afgør Støjbergs provinsvælgere valget?Danmarksdemokraterne står til at lokke mere end 50.000 tidligere socialdemokratiske vælgere hen over midten. Så bliver det de antielitære vælgere fra provinsen, der afgør valget, eller bliver eksempelvis klimaet en vigtigere faktor? Det diskuterer vi her med to erfarne politiske kommentatorer.
Podcast

13.09.22

Nej til nyt: Fra slagtebænk Brinkmann til blodrus i DRDen britiske dronning er død, renterne stiger, og der er gang i valgkampen. Det skal Nej til nyt-panelet ikke tale om. I stedet skal det handle om den dybe inkompetence i Danmarks Radios øverste ledelse, om venstreradikalismens nyfundne had til Svend Brinkmann og en bog, en af panelisterne har skrevet. Dertil finske krigsfilm, antik madkultur samt drager og nisser.
Podcast

12.09.22

Interviewet: Christian Egander Skov og vejen ud af den borgerlige kriseBorgerlighedens krise løses først, når det liberale forsvar for friheden kombineres med en konservativt funderet større forståelse for menneskets plads i og forpligtelse på civilsamfundet. Det mener Christian Egander Skov, der netop har udgivet den anmelderroste 'Borgerlig krise'. Men hvordan gør man nu lige det?
Podcast

10.09.22

Den Blå Time: Hvor (u)enige er V og K om fremtidens økonomi?For første gang siden 1994 kan borgerlige vælge mellem to partier, der bejler til Statsministeriet. Og begge partier har for nylig fremlagt omfattende planer for, hvordan dansk økonomi bør indrettes. Så hvad er henholdsvis Venstres og Konservatives visioner for et kommende blåt Danmark. Hvad er de enige om, og hvor skiller vandene?
Podcast

09.09.22

Interviewet: Lars Tvede gør op med dommedagsprofetierneVi står på tærsklen til enorme teknologiske og kreative landvindinger, der vil forandre og forbedre verden. Men det kræver, at man forstår samfund, vækst og velstand som andet og mere end det nulsumsspil, som venstrefløjen går ud fra. Det mener investor Lars Tvede, der er medforfatter til bogen ‘Fremtidsklar’.
Podcast

03.09.22

Den Blå Time: Hvor (u)woke skal vi borgelige være?Simon Fendinge har langet ud efter borgerlige, der går meget op i wokeness, og Mikkel Andersson, der næsten ikke føler sig ramt, faciliterer selvfølgelig debatten. Og skal menighedsråd fortsat kunne forbyde kvindelige præster,? Og er det mon denne gang lykkedes redaktøren at få borgerlige i studiet, der vil have tørklæder ud af folkeskolen?
Podcast

29.08.22

Nej til nyt: Klassesamfundet, det gode liv eller sanseløs hedonisme – med særlig gæst Kaare DybvadNej til nyt er taget til frokost i Udlændingeministeriet. Debatten bølger lystigt om konservativt standssamfund kontra socialdemokratisk velfærdsstat, LA’s bud på det gode liv samt den finske statsministers festliv foruden populærkultur.
Podcast

27.08.22

Den Blå Time: Spies, straf og vær imod (et tørklædeforbud)Er Spies-dækningen et velfortjent, alt for sent opgør med en åbenlyst klam fyr eller MeToo gået over gevind? Hvorfor er det S frem for borgerlige, der kræver højere straffe? Og kommer Mikkel Andersson sig over chokket ved at opdage, at alle ugens panelister er modstandere af et tørklædeforbud?
Podcast

20.08.22

Den Blå Time: Valgkamp og wokenessVenstre har hentet Søren Gade hjem fra Bruxelles for at stoppe vælgerflugten til Inger Støjbergs Danmarksdemokrater. Imens synes Socialdemokratiet at have forladt deres antielitære og provinsvenlige linje til fordel for eklæringer om, at venstreorienterede normstormere er bedre til at undervise københavnske skoleelever, og nyfødte skal have ret til at skifte køn.
Podcast

08.08.22

Hårdt mod styrbord: Det her kunne Jeppe Kofod ikke have skrevetFortjener Laura Rosenvinge en evigheds-Ellemann? Hvorfor kræver den tyske krematoriechef mere gas? Og hvad kunne udenrigsministeren ikke have skrevet på SoMe? Livets store emner diskuteres som altid i landets førende satirisk-politiske kværulantprogram.
Podcast

16.07.22

Sommersamtaler: Morten Messerschmidts kamp for det almindelige“Krænkelsessyge ekstremister skal ikke bestemme over os,” lyder det i en kampagne fra det hårdt prøvede Dansk Folkeparti. Men går vælgerne egentlig op i, om man kalder en is for en eskimo? Og kan man politisk gøre op med identitetspolitiske strømninger i medier, uddannelsessystem og NGO'er?
Podcast

14.07.22

Nej til nyt: Sommerudgave om damer, morgensang og lytterønskerNej til nyt bruger akurketiden på at besvare lytterspørgsmål, og det handler en hel del om damer. Hvorfor skal de blive konservative? Hvorfor hader de borgerlige, og hvorfor hader borgerlige dem? Hvorfor elsker de i virkeligheden store maskiner? Men det er ikke damer alt sammen. Det handler også om morgensang, venstreorienterede undervisere og meget mere.
Podcast

09.07.22

Sommersamtaler: Anna Libak gør status over tre måneder med krig i UkraineHvad vil udgøre en ukrainsk sejr over Putin, og kan og vil Vesten sikre den? Det giver Anna Libak sit bud på i en sommersamtale, hvor hun også forklarer, hvorfor hun ikke er så nervøs for, at en genvalgt Trump vil svigte NATO, hvorfor hun mener, Putins regime er fascistisk, og hvorfor hans befolkning næppe støtter krigen så massivt, som regimet vil give indtryk af.
Podcast

04.07.22

Hårdt mod styrbord: “En spærregrænse på 100 procent ville løse meget”Af en eller anden årsag er Karen Melchior og David Trads sluppet for dårlig omtale. Det bliver der lavet om på i dagens udsendelse, hvor de, sammen med praktisk talt alle andre mennesker, bliver genstand for eder og forbandelser i landets førende satirisk-politiske kværulantprogram.
Podcast

02.07.22

Den Blå Time: Skæbnetimer for Dansk Folkeparti og Mette FrederiksenDer er kaos i Dansk Folkeparti, som Chris Hvidberg mener er udsat for en velplanlagt kampagne. Men det er der også i regeringen, hvis statsministerer groft har vildledt folketinget og hvis højtplacerede embedsmænd nu risikerer retssager. Og så bliver forskellen på pigers og drenge gymnasiekarakter stadig større. Kan og bør man gøre noget ved det?
Podcast

25.06.22

Den Blå Time: Har blå blok brug for Inger Støjberg?Har det borgerlige Danmark godt af endnu et højrefløjsparti, og hvorfor vil ingen af tre ungdomsformænd i studiet høre tale om, at vi alle er potentielle organdonorer i udgangspunktet? Og så er der borgerlig uenighed i panelet om regeringens nye idé om karakterkrav.
Podcast

24.06.22

Hvad kan de borgerlige lære af Ringenes Herre?Tolkien-kenderne Casper Clemmensen og Daniel Astola mener, at der er meget at hente i Tolkiens forfatterskab. Men er der måske endda noget, som kan bruges til at formulere borgerlig politik? Det udforsker Mikael Jalving her i podcasten.
Podcast

23.06.22

Nej til nyt: Støjbergs parti, ungdommens karakter og afskyelige veganerforældreDe faste reaktionære panelister er blandt de første med en analyse af Danmarksdemokraterne, lavet allerede før Støjberg præsenterede partiet. Også på programmet er veganerforældre og Mette Frederiksens idé om karakteren 10 som højeste adgangskrav til prestigestudier.
Podcast

18.06.22

Den Blå Time: Er vi blevet trætte af at være solidariske med Ukraine?Christian Marcussen har fået voksenskældud af intet mindre end otte muslimske ambassadører i Berlingske. Det debatterer panelet og ser også på, om solidariteten med Ukraine er ved at fortage sig. Og så er det kommet frem, at danskerne er meget lidt woke. Så skal vi blå nu finde noget andet at rase over end de 72 kønsidentiteter?
Podcast

11.06.22

Den Blå Time: Kan Mettes og Løkkes drømme om regeringer over midten blive virkelighed?En folketingskandidat for Moderaterne giver sit bud på, hvorfor regeringer over midten godt kan lade sig gøre. Panelet ser også på velfærdsstatens udfordringer. Nu bliver ægtefællers indtægt ikke længere modregnet i folkepension; er det godt, fordi folk bliver længere på arbejdsmarkedet, eller endnu en pind i familiens ligkiste?
Podcast

09.06.22

Skudlinjen: Hvorfor blev velfærdsstaten hellig, og hvornår går den under?Debatten om velfærdsstaten er lige som gammel som den selv. Men på et tidspunkt fik velfærdsstaten en hellig status i Danmark, da den blev opfattet som en forudsætning for demokrati. Hvordan skete det, og får salig Henning Fonsmark ret i, at den er dømt til undergang?
Podcast

04.06.22

Den Blå Time: Gav vælgerne EU-skepsissen et banesår?Aldrig har så stor en andel af danske vælgere stemt ja i en EU-afstemning, som de gjorde onsdag. Er det en enlig Ukraine-svale, eller er danskerne grundlæggende blevet mere EU-begejstrede? Panelet anmelder også statsministerens podcast, og debatterer de identitetspolitiske Normstormere i folkeskolen.
Podcast

28.05.22

Den Blå Time: Hvad skal vi dog stille op med Danmarks Radio?Det røde medieforlig byder på flere millioner til DR, skat på streaming og færre privatdrevne public-service medier. Men hvad vil de borgerlige egentlig selv med DR? Panelet vender også et Nationalmuseum med banko og færre historiske genstande, og debatterer, om frihed og frit valg er nok til at sikre Venstre valgsejren.
Podcast

27.05.22

Nej til nyt: Pape vakler, Mette snakker og Ellemann tænder propelhattenDe borgerliges kamp for Claus Hjort Frederiksens politiske immunitet har afsløret Søren Pape som enten en vakler eller en reflekteret politisk tænker. Mette Frederiksen har lavet en ny podcast, så hun kun skal tale med dem, hun er enig med. Og så har de borgerlige fundet ud af, at frihed er megafedt. Men er det nok til at vinde et valg?
Podcast

21.05.22

Den Blå Time: Den skarpeste forbeholdsdebat, du kommer til at høreSøren Pind vil af med EU-forsvarsforbeholdet, men det vil Christian Foldager ikke. Sammen med ekspert i EU-lovgivning Morten Jarlbæk krydser de klinger om forsvarspolitik samt Danmarks og EUs fremtid i hovedparten af programmet. Desuden bliver Isabella Arendts exit fra Kristendemokraterne og sagen mod Claus Hjort også vendt.
Podcast

20.05.22

Hårdt mod styrbord: Alt skal handle om Jeppe Kofod, indtil han siger undskyld!Selvom tidsplanen skrider, opnår redaktionen hurtigt enighed om, at Estrup havde håndteret Carsten Jensen bedre, og at regnskaber er opfundet af hvide mænd til at undertrykke minoriteter. Efter overraskende meget besvær lykkes det tilmed at indplacere Ellemann på Estrup-Ellemann-skalaen. I øvrigt mener Hårdt mod styrbord, at Jeppe Kofod skal sige undskyld.
Podcast

19.05.22

Skudlinjen: Er der en dybere mening med arbejdslivet?Skal virksomheder dyrke den passionerede medarbejder? Nej tak, siger arbejdssøgende sociolog Jacob Didia-Hansen, der er træt af krav om betingelsesløst brændende ildsjæle. Selvstændig erhvervsdrivende Pernille Svensson byder ind med sin forklaring på, at folk oplever moderne arbejdsliv som meningsløst.
Podcast

14.05.22

Den Blå Time: Herlufsholm - helvede eller heksejagt?Thomas Gress har selv gået på Herlufsholm og har svært ved at genkende TV 2-dokumentarens billede af skolen. Men underkender nogles positive erfaringer andres? Vi ser også nærmere på EU-valgkampen, og om hash er et gateway-drug til reggaemusik, der derfor skal være forbudt for evigt.
Podcast

07.05.22

Den Blå Time: Skarp debat om abort, kunsthærværk og generationskampI USA ser abort ud til at blive forbudt i en række stater, mens WHO slet ikke mener, at myndigheder bør sætte grænser for, hvor sent man kan få en abort. Det deler panelet, ganske som et Jorn-maleri, der blev udsat for hærværk. Og så får pension og varmecheck panelister helt op i det røde (eller måske blå?) felt.
Podcast

05.05.22

Skudlinjen: Hvorfor vil toppolitikere hellere være influencere?Hvad er det, der sker med dansk politik? Nick Hækkerup skal sælge øl, ligesom Kristian Jensen skal sælge sol og vind, mens Brian Mikkelsen og en lang række ekspolitikere for længst har opgivet missionen om at være folkets tjenere og er gået over til interesseorganisationer.
Podcast

03.05.22

Hårdt mod styrbord: Vi stoler hverken på EU, Stine Bosse eller folk med hvide gummiskoEfter to års planlægning og en effektivitet på linje med den offentlige sektor er det lykkedes de reaktionære og kun moderat satiriske svende i Hårdt mod styrbord at indspille en vaskeægte radioudsendelse. Lyt med, når redaktionen bedømmer nylige begivenheder på den unikke Estrup-Ellemann-skala, få tre gode grunde til at blive antidemokrat og meget, meget mere.