Redaktøren skriverKriminelle indvandrere – De bliver flere, og det bliver kun værreFaktum er, at cirka halvdelen af de indsatte i lukkede fængsler er af dansk afstamning. Den anden halvdel er indvandrere, efterkommere og andre udlændinge. Det er en voldsom overrepræsentation uanset, hvad man korrigerer for. Og danske politikere stikker hovedet i busken.
Velkommen til Naser Khader på KontrastNaser Khader vil fremover kommentere og analysere internationale begivenheder og sikkerhedsspørgsmål for Kontrasts læsere og lyttere - med særligt fokus på Mellemøsten og USA. Naser Khaders analyser vil blive præsenteret under mærket: ”Verden ifølge Khader”.
Tre uger uden wokeTour de France tilbyder en tiltrængt pause fra den vakte belejring, vi lever under resten af året. Uanset hvem der vinder eller taber vil de politiske og moralske dogmer blegne i Sydens sol og strabadser. Løjerne begynder i morgen.
På Kontrast sætter vi en ære i tankekriminalitetDet er paradoksalt nok blevet punk at mene det samme som flertallet under stærk indflydelse af den mondæne, vestlige venstrefløj.
Broderisme – sådan undergraver islamister de vestlige samfundDette er min personlige refleksion på baggrund af udgivelsen af den franske antropolog Florence Bergeaud-Blacklers bog om Det Muslimske Broderskab i en dansk oversættelse. Hvis vi ikke får forsvarsværkerne på plads, ligger vores samfund åbne og sårbare, og kalifatet bliver vores fremtid.
Er statsministeren knækket eller bare kyniskDer er to mulige forklaringer på Mette Frederiksens afbud til valgaftenen og folkemødets åbning. Enten blev hun mentalt presset ud over kanten af en polaks voldelige adfærd, eller hun bruger episoden til at høste sympati og for en tid få kritikken af hende selv og hendes ledelse til at forstumme.
Lussing til EU’s magtcentrumDe selvskadende initiativer i EU’s klimapolitik vil i de kommende år blive droppet. Det bliver svaret fra EU's magtcentrum for at imødegå vælgernes drift mod højre. Det bør især Venstre tage bestik af og opgive støtten til en ensidig dansk CO2-afgift på landbruget.
Hvor skal jøderne bo, hvis ikke i Israel?Årets jødiske kulturfestival foregår i skyggen af en voksende sympati for ”Palæstina” og et prominent museums forbehold ved overhovedet at beskæftige sig med jødisk kultur. Jeg trodsede advarslen og besøgte festivalen i Krystalgade i København.
Dansk politik er en Ford T.Magt korrumperer siges det. I Danmark gør magten alle til socialdemokrater. Det er det dilemma, som Alex Vanopslagh tager på sommerferie med efter afslutningen på den politiske sæson 23/24. Vil han have magt og blive en Ford T. som de andre, eller vil han vælge kulturkampen i forsøget på at byde socialdemokratismen trods?
Kulturarven sælges for at give penge til 'klimakampen'Nordisk Ministerråd sats på 'klima' og grøn omstilling koster en unik samling af 100 års kunstnerportrætter. Den nordiske verden, som engang optog såvel kunstnere som forskere, for slet ikke at nævne den almindelige offentlighed, er presset ud af den politiske dagsorden, "Globale” mærkesager om noget med klima, Palæstina, hudfarver og trans dit og dat har overtaget pladsen.
Løkkes udenrigspolitik: Pragmatisk principløshedHvis man kan huske, hvordan Koranloven blev til, bliver man ikke overrasket over Lars Løkke Rasmussens ageren på Danmarks vegne i de forløbne uger. Det er den samme analyse, der ligger bag. Danmark står sig bedst ved at stå i godt lys hos OIC – den islamiske samarbejdsorganisation.
Socialdemokraterne har erobret førertrøjen i udlændingepolitikkenDe seneste uger har Socialdemokratiet genoplivet udlændingedebatten. På ryggen af antisemitiske manifestationer i gaderne og et øget trusselsniveau er S gået i udbrud på dagsordenen. Kontrasts redaktør Lars Kaaber analyserer situationen og opfordrer K, LA og DD til at gå efter udbruddet, inden det er for sent.
Det moderne Danmark var nationalt, ikke radikaltKontrast søger at forstå nutiden ved at undersøge og kende fortiden. Vi vil gerne udfordre tidens myter og fortællinger, hvorfor vi har introduceret en lang række af stemmer, som vi kalder Modløbere. En af dem hedder Freddy Hagen, og ham skal du følge.
Martin Henriksen får i dag et parti, men har ikke noget at have det iNye Borgerlige som politisk projekt skal defineres på en ny måde og sætte sig nye mål, hvis Martin Henriksen skal lykkes med at trække partiet i Folketinget efter næste folketingsvalg. Der er ingen plads til at genoplive det gamle.
DF’s 2030plan. En rød sjæl med blå kappeEt sjældent syn i dansk politik – Dansk Folkeparti har fremlagt en økonomisk politik. En 2030-plan er dukket på partiets hjemmeside og omtales i medierne. Er DF endelig blevet blåt, eller bæres arven fra røde Thulesen Dahl videre? Lars Kaaber, Kontrasts chefredaktør udsætter planen for den borgerlige lakmusprøve.
Borgerlige partiledere i sandkassenDe borgerlige partiledere har kastet sig ud i pinligt skænderi på sandkasseniveau om at ændre kvindernes værneret til værnepligt. Det er mangel på overblik og mangel på forståelse af proportionerne i den genopretning, som forsvaret står overfor.
Vi har brug for at vide, hvem morderen erAlle i Hjallerup ved, hvem morderen er. De kender hans navn, hans etnicitet og hans baggrund. Men medierne fortæller ikke os andre, hvem morderen er. Det er forkert. For i vores nationale fællesskab har vi samme behov for at deltage i forfærdelsen, sorgen og samtalen om forbrydelsen som danskerne i Hjallerup.
Venstrefløjens ulidelige intoleranceDet kunne hun have sagt sig selv. Mette Frederiksen blev buet ud fra venstrefløjens møde med beskyldning om at være ’folkemorder’. Det foregik i fredags hos Kvinfo. Helt efter bogen og ganske forudsigeligt. Intolerancen og attraktionen til vold er et kendetegn ved venstrefløjen.
CEPOS’ andel i det kollektive tab af fornuftJeg forstår ikke CEPOS. Den liberale tænketank CEPOS omfavner ideen om at afgiftsbelægge landbruget med en CO2-afgift uanset produktionstab eller om det gavner klimaet. Et CEPOS, der er mindre regnearks-fikseret og mere værdi-orienteret, har vi stadig til gode at opleve.