Debat
Helle Birk

08/2/24

Kommissionen blev glemt. Nu er den genopståetBalladen om at forbyde muslimske tørklæder i folkeskolen i august og september 2022 udsatte flere kommissionsmedlemmer for offentlig forfølgelse og hetz. Andre af kommissionens medlemmer gik i flyverskjul. Tesfayes kommission, som skulle gøre op med undertrykkelsen af muslimske kvinder og piger i de muslimske miljøer døde, men er nu blevet genoplivet. Helle Birk giver en kommentar og henviser til sin egen kronik om sagen fra 2022.
Debat
Helle Birk

07/1/24

Farmænd og formændUanset tidsånden lever den alfaderlige partiformand i bedste velgående på Christiansborg. I forskellige varianter, bevares, men ikke just formet i de mandereformivriges billede – snarere tværtimod. Helle Birk har skrevet en underfundig kronik om fænomenet forsynet med rigtig mange links, hvor man kan genopfriske historierne bag.
Debat
Helle Birk

07/11/23

De utilbørlige og deres utilbørlighederUanset SVM-regeringen valgte at afskaffe en kristen helligdag, som noget af det første den gjorde, så er Danmark altså formelt set stadigvæk et kristent land. Det er værd at have in mente, når man ser på regeringens lovforslag om at gøre det strafbart at behandle et religiøst skrift utilbørligt. Helle Birk har skrevet en kronik om det utilbørlige.
Debat
Helle Birk

28/8/23

Det er åbenbart ikke alles gud, der har vigepligtHelle Birk bliver mindet om en klassisk tysk tragedie, når hun læser om den nye koranlov. Hvor langt skal man kunne drive lovreligion her til lands?