Redaktøren skriver
Lars Kaaber

22/6/24

Broderisme – sådan undergraver islamister de vestlige samfundDette er min personlige refleksion på baggrund af udgivelsen af den franske antropolog Florence Bergeaud-Blacklers bog om Det Muslimske Broderskab i en dansk oversættelse. Hvis vi ikke får forsvarsværkerne på plads, ligger vores samfund åbne og sårbare, og kalifatet bliver vores fremtid.
Redaktøren skriver
Lars Kaaber

13/6/24

Er statsministeren knækket eller bare kyniskDer er to mulige forklaringer på Mette Frederiksens afbud til valgaftenen og folkemødets åbning. Enten blev hun mentalt presset ud over kanten af en polaks voldelige adfærd, eller hun bruger episoden til at høste sympati og for en tid få kritikken af hende selv og hendes ledelse til at forstumme.
Artikel
Lars Kaaber

11/6/24

Er du mand, så bid det i digEn ny undersøgelse afslører store forskelle i danskernes holdninger til psykisk vold i parforhold, afhængig af om volden er rettet mod mænd eller kvinder. Resultaterne viser, at når mænd er ofre for psykisk vold, er der færre, der mener, at mandlige ofre bør dele deres oplevelser med venner og familie eller anmelde volden til politiet.
Redaktøren skriver
Lars Kaaber

10/6/24

Lussing til EU’s magtcentrumDe selvskadende initiativer i EU’s klimapolitik vil i de kommende år blive droppet. Det bliver svaret fra EU's magtcentrum for at imødegå vælgernes drift mod højre. Det bør især Venstre tage bestik af og opgive støtten til en ensidig dansk CO2-afgift på landbruget.
Podcast
Lars Kaaber

08/6/24

Hvorfor løser politikere ikke problemer?Lars Boje Mathiesen præsenterer et nyt politisk parti den 24. juni. I en podcast fra Kontrast taler Lars Kaaber med Lars Boje Mathiesen om politikernes højlydte forargelse over afsløringerne i ’Den Sorte Svane’ og om, hvorfor de lader som om, de er overraskede over den organiserede kriminalitet blandt indvandrere har infiltreret samfundet. Hvorfor har de ikke løst problemet?
Artikel
Lars Kaaber

02/6/24

Jyske pædagoger går på arbejde. I hovedstaden lægger de sig sygeCEPOS udgav forleden en undersøgelse, der viste store forskelle mellem sygefraværet blandt pædagoger i de enkelte kommuner. Ser man nærmere på geografien træder en særlig jysk forskel frem. Blichers sang om den stærke og seje virker endnu på den jyske folkesjæl. Sjællænderne er blevet nogle skravl.
Redaktøren skriver
Lars Kaaber

30/5/24

Dansk politik er en Ford T.Magt korrumperer siges det. I Danmark gør magten alle til socialdemokrater. Det er det dilemma, som Alex Vanopslagh tager på sommerferie med efter afslutningen på den politiske sæson 23/24. Vil han have magt og blive en Ford T. som de andre, eller vil han vælge kulturkampen i forsøget på at byde socialdemokratismen trods?
Redaktøren skriver
Lars Kaaber

21/5/24

Løkkes udenrigspolitik: Pragmatisk principløshedHvis man kan huske, hvordan Koranloven blev til, bliver man ikke overrasket over Lars Løkke Rasmussens ageren på Danmarks vegne i de forløbne uger. Det er den samme analyse, der ligger bag. Danmark står sig bedst ved at stå i godt lys hos OIC – den islamiske samarbejdsorganisation.
Podcast
Lars Kaaber

20/5/24

Nej til nyt med Kaare Dybvad: Alt om kvinder, børn og bjørneNej til nyt er blevet budt til det fagre Roskilde af udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Beck. Hvordan kan det være, at kvinder ikke vil have børn? Hvorfor mener kvinder, at mænd ikke laver noget? Og hvorfor er kvinder mere bange for mænd end for bjørne. Hvem er bedre til at forklare dette end dagens raske panel. Det skal også handle om populærkultur. Alt fra Cirkusrevyen og Bakken over forrygende flot og kedeligt japaneri og et epos om velfærdssvigt og rockerbander.
Redaktøren skriver
Lars Kaaber

29/4/24

Socialdemokraterne har erobret førertrøjen i udlændingepolitikkenDe seneste uger har Socialdemokratiet genoplivet udlændingedebatten. På ryggen af antisemitiske manifestationer i gaderne og et øget trusselsniveau er S gået i udbrud på dagsordenen. Kontrasts redaktør Lars Kaaber analyserer situationen og opfordrer K, LA og DD til at gå efter udbruddet, inden det er for sent.
Podcast
Lars Kaaber

24/4/24

Nikolaj Bøgh: Bendt Bendtsen fortjener større ære, end hans samtid gav hamDet konservative Folkeparti i dag kunne lære meget af Bendt Bendtsens ’faste hånd på rattet’. Nikolaj Bøgh fortæller om partiets historie fra for 25 år siden og frem, da en ung Bendt Bendtsen i 1999 overtog lederskabet af et forslået parti uden selvtillid. I podcasten trækker han også tråde op til partiets nutid og fremtid.
Podcast
Lars Kaaber

23/4/24

Henrik Dahl: Storbytosser og luksusholdningerHenrik Dahl ærgrer sig over, at begrebet ’Storbytosse’ er gået i glemmebogen. Stine Bosses nylige forslag om hvert år at importere 7.000 illegale migranter til Danmark giver god grund til at genoplive begrebet, mener han. Hør Henrik Dahl tale om ’storbytosser’ og luksusholdninger i denne podcast fra Kontrast.
Redaktøren skriver
Lars Kaaber

16/4/24

Martin Henriksen får i dag et parti, men har ikke noget at have det iNye Borgerlige som politisk projekt skal defineres på en ny måde og sætte sig nye mål, hvis Martin Henriksen skal lykkes med at trække partiet i Folketinget efter næste folketingsvalg. Der er ingen plads til at genoplive det gamle.
Artikel
Lars Kaaber

03/4/24

Er landmanden bare skyldig, indtil det modsatte er bevistEt billede af en gyllevogn på en våd mark fik i går professor Stiig Markager til at forudse, at gylle fra markerne i år vil løbe direkte ud i åer og fjorde og føre til yderligere iltsvind, ikke bare til sommer, men mange år frem. Men er det noget professoren ved, eller er det bare almindelig mistænkeliggørelse af landmændene uden videnskabeligt belæg?
Redaktøren skriver
Lars Kaaber

25/3/24

DF’s 2030plan. En rød sjæl med blå kappeEt sjældent syn i dansk politik – Dansk Folkeparti har fremlagt en økonomisk politik. En 2030-plan er dukket på partiets hjemmeside og omtales i medierne. Er DF endelig blevet blåt, eller bæres arven fra røde Thulesen Dahl videre? Lars Kaaber, Kontrasts chefredaktør udsætter planen for den borgerlige lakmusprøve.
Redaktøren skriver
Lars Kaaber

20/3/24

Borgerlige partiledere i sandkassenDe borgerlige partiledere har kastet sig ud i pinligt skænderi på sandkasseniveau om at ændre kvindernes værneret til værnepligt. Det er mangel på overblik og mangel på forståelse af proportionerne i den genopretning, som forsvaret står overfor.
Podcast
Lars Kaaber

19/3/24

Klima er ikke nok til at fylde den konservative paletFormanden for KU - Konservativ Ungdom - Christian Holst Vigilius fortæller i dette interview, hvad han håber på og forventer af Det Konservative Folkeparti og dets nye leder Mona Juul. Et mere værdibaseret parti, som rammer hele fladen af borgerlighed frem for enkelte mærkesager.
Redaktøren skriver
Lars Kaaber

13/3/24

Vi har brug for at vide, hvem morderen erAlle i Hjallerup ved, hvem morderen er. De kender hans navn, hans etnicitet og hans baggrund. Men medierne fortæller ikke os andre, hvem morderen er. Det er forkert. For i vores nationale fællesskab har vi samme behov for at deltage i forfærdelsen, sorgen og samtalen om forbrydelsen som danskerne i Hjallerup.
Redaktøren skriver
Lars Kaaber

12/3/24

Venstrefløjens ulidelige intoleranceDet kunne hun have sagt sig selv. Mette Frederiksen blev buet ud fra venstrefløjens møde med beskyldning om at være ’folkemorder’. Det foregik i fredags hos Kvinfo. Helt efter bogen og ganske forudsigeligt. Intolerancen og attraktionen til vold er et kendetegn ved venstrefløjen.
Redaktøren skriver
Lars Kaaber

07/3/24

CEPOS’ andel i det kollektive tab af fornuftJeg forstår ikke CEPOS. Den liberale tænketank CEPOS omfavner ideen om at afgiftsbelægge landbruget med en CO2-afgift uanset produktionstab eller om det gavner klimaet. Et CEPOS, der er mindre regnearks-fikseret og mere værdi-orienteret, har vi stadig til gode at opleve.
Podcast
Lars Kaaber

06/3/24

Hvad vil Martin Henriksen med Nye Borgerlige?Martin Henriksen vil gerne være formand for Nye Borgerlige. Det parti, Pernille Vermund stiftede i 2015, men nu har skiftet ud med Liberal Alliance. Den 16. april holder Nye Borgerlige årsmøde, hvor partiets fremtid bliver afgjort. Skal det dø, som Pernille Vermund ønsker, eller skal det leve videre under Martin Henriksens lederskab? Hør interviewet her.
Debat
Lars Kaaber

03/3/24

Uden Gud, Konge og Fædreland hænger Danmark ikke sammenREDAKTØREN SKRIVER: Beskeden om Søren Papes alt for tidlige død, som ramte os i går, fik mig til at fundere over, hvilken overvældende opgave han tog på sig for snart ti år siden, da han i 2014 blev kåret som ny formand for Det Konservative Folkeparti og året efter valgt til Folketinget. Den syvende politiske leder af partiet siden Poul Schlüter i 1993 - i erkendelse af sit eget ansvar i Tamilsagen - smed tøjlerne. Han skulle gøre Det Konservative Folkeparti til et konservativt parti.
Podcast
Lars Kaaber

03/3/24

Blogger frikendt for at bringe blodigt billede af terrorofferDen tidligere blogger på Uriasposten Kim Møller er blevet frikendt i Højesteret for at have overtrådt straffeloven, da han tilbage i 2020 bragte et blodigt billede af et offer i Frankrig for et islamisk angreb på en kirke. Det er en god dom for Kim og for alle andre, der insisterer på at fortælle om islamisk terror i Europa. Hør interviewet med Kim Møller om retssagen og hans tanker om, hvorfor han i det hele taget skulle slæbes gennem retssystemet.
Podcast
Lars Kaaber

26/2/24

Hvad er det borgerlige alternativ til velfærdsstatens ældrepolitik?Kontrast har talt med Helsingørs konservative borgmester gennem 10 år, Benedikte Kiær, om regeringens ældrereform. Benedikte Kæir vender sig imod tanken om, at kommunen skal løse alle opgaver og opfordrer til, at vi i samfundet tager en samtale om, hvor velfærdsstaten skal stoppe og civilsamfundet begynde. For Benedikte handler det om både penge og ressourcer, men også om det personlige ansvar.
Debat
Lars Kaaber

24/2/24

Vesten svigtede både sig selv og Ukraine i 2014REDAKTØREN SKRIVER: Vesten lider af en søvngængeragtig tøven og ladhed, når det kommer til at handle i forsvaret for vores egen frihed. Putin burde være stoppet for 10 år siden, men ingen løftede en finger. Var han blevet stoppet dér, var fuld-skala-invasionen af Ukraine i februar 2022 formentlig aldrig blevet sat i værk.
Artikel
Lars Kaaber

23/2/24

Godt nyt for ytringsfrihedenDer faldt en vigtig dom i dag i Højesteret. Den tidligere blogger på Uriasposten Kim Møller blev frikendt for at have overtrådt straffeloven, da han tilbage i 2020 bragte et billede af et offer i Frankrig for et islamisk angreb på en kirke. Det er en god dom for Kim og for alle andre, der insisterer på at fortælle om islamisk terror i Europa.
Artikel
Lars Kaaber

21/2/24

En hemmelig Kurt Westergaard original kommer ikke på auktionDer eksisterer mindst én tegning af Kurt Westergaard, hvor Muhammed har en bombe i turbanen - tegnet med tusch direkte på håndtørre-papiret fra toilettet på Jyllands-Posten. Den er i privat eje i Danmark og er ikke til salg på den auktion, som gallerist Erik Guldager har annonceret. Kurt Westergaard tegnede den og forærede den til den nuværende ejermand for mange år siden.
Debat
Lars Kaaber

20/2/24

Bomben i turbanen bør hænge i FolketingetREDAKTØREN SKRIVER: Bomben i turbanen bør have en plads at hænge på, som yder tegningen og dens betydning respekt. Originaltegningerne bør udstilles i hjertet af folkestyret – på Christiansborg. Et ikon for ytringsfrihed, som kan minde os som folk om, hvad der er vigtigt at kæmpe for.
Debat
Lars Kaaber

15/2/24

Smerten i afmagt og tårer af svigtREDAKTØREN SKRIVER: Det oprørende i reportagerne fra Borup Skole, hvor mindre skolebørn angiveligt er blevet udsat for voldelige og seksuelle overgreb fra andre elever, har fået mig til at spekulere over, hvad der er galt med samfundsordenen. For ingen lader til at kunne håndtere ugerningerne og beskytte børnene. Hverken skoleledelsen, kommunen eller såkaldte eksperter.
Analyse
Lars Kaaber

07/2/24

10-4 betyder konservativ katastrofeREDAKTØREN SKRIVER: Efter Mai Mercados tilvalg af kernefamilien og fravalg af gruppeformandsposten for Papes flok på Christiansborg går spekulationerne på, ikke om Søren Papes dage som formand er talte, men kun om hvornår solen står op en sidste dag for makkerparret Pape og Vandsø med fællesfornavnet Søren i spidsen for det gamle parti.
Analyse
Lars Kaaber

05/2/24

FJENDEBILLEDER: Uvederhæftighed skal vinde socialdemokratiske vælgere tilbageREDAKTØREN SKRIVER: Magnus Heunicke har fundet melodien, der skal rette op på Socialdemokratiets dårlige meningsmålinger og sikre Mette Frederiksen magten – også efter næste valg. Opskriften er ret enkel: Synk dybt, skab fjendebilleder og glem alt om lødighed og argumenter. Ikke særlig sympatisk, men det lader til at virke.
Artikel
Lars Kaaber

01/2/24

Det er ikke i Israels magt at skabe fred. Det er kun i Israels magt at overleveREDAKTØREN SKRIVER: Israels premierminister Benjamin Netanyahu har opstillet et krigsmål, han ikke kan nå. Israel kan hverken udrydde Hamas eller den uforsonlige islamisme, som har udråbt udslettelsen af Israel til en hellig pligt. En israelsk gammel bekendt forklarede det til mig for mere end 30 år siden og kaldte det den 'absolutte og eneste sandhed', som israelere må erkende, mens de kæmper for deres nations overlevelse.
Podcast
Lars Kaaber

29/1/24

Spin, socialdemokratiske ministre og Nordic WasteMudderskreddet i Ølst handler for regeringen, eller rettere sagt for Socialdemokratiet, langt mere om at skabe fjendebilleder end om at undgå at forurene en å eller oversvømme en landsby med mudder. Chefredaktør på Kontrast Lars Kaaber analyserer sammen med journalist Frank Korsholm det politiske spin, der ligger bag. De har begge en fortid som spindoktorer i VK-regeringen i 00’erne.
Podcast
Lars Kaaber

19/1/24

LA under beskydning. Vermunds entre har vækket konflikten mellem konservative og liberaleKonflikten på højrefløjen mellem liberale og konservative er blusset op. Anledningen er, at Pernille Vermund er blevet optaget i LA’s folketingsgruppe og har meldt sig ind i partiet. Men årsagen til den meget hårde retorik denne gang rettet mod konservative fra liberale, skal nok findes et andet sted. Lyt med. Henrik Dahl forsøger at finde ind til kernen
Podcast
Lars Kaaber

18/1/24

Velfærdsstaten er sovjetisk planøkonomiINTERVIEW: Martin Aagerup, tidligere direktør i tænketanken CEPOS, ser ligheder mellem Sovjetunionens økonomiske sammenbrud i slutfirserrne og de monumentale problemer, som præger den socialdemokratiske velfærdsstat i dag. Hvis ikke planøkonomien opgives, vil systemet bryde sammen, forudser han.
Podcast
Lars Kaaber

16/1/24

Nye Borgerliges bagland overgiver sig ikkeHØR INTERVIEWET: På lørdag mødes de forslåede NB’ere til stormøde i Hillerød for at se, om de kan samles om en ny leder. Githa Nelander, byrådsmedlem i Næstved, er en af de centrale personer. Her fortæller hun om planerne. Hvis det står til hende, bliver der dog hverken plads til et comeback for den detroniserede formand Lars Boje Mathiesen eller den vaccineforskrækkede tidligere næstformand Henriette Ergemann.
Analyse
Lars Kaaber

14/1/24

Vermund havde for længst mistet sit parti, da hun meldte sig udREDAKTØREN SKRIVER: Den tilsyneladende selvopofrelse i Pernille Vermunds ord, da hun onsdag formiddag erklærede, at hun af hensyn til det borgerlige Danmark ville opløse sit eget og hoppe over i et andet parti, skal man ikke fæstne lid til. Hun kan kun og vil kun opfylde den anden del - partihoppet. Nye Borgerlige har hun ingen magt over. Det er lang tid siden, hun mistede sit parti.
Debat
Lars Kaaber

10/1/24

Partier forgår, men ideer bestårREDAKTØREN SKRIVER: Pernille Vermund stopper for anden gang som formand for det samme politiske parti. Med præcis et års mellemrum meddelte hun den 10. januar igen til omverdenen, at hun havde frigjort sig fra Nye Borgerlige. Nogle ånder lettede op. Andre ser vemodigt på, at projektet, der skulle genrejse borgerligheden i Danmark endegyldigt lægges i graven. Jeg hører til blandt de sidste.
Artikel
Lars Kaaber

07/1/24

Vermund fjerner tvivl om Nye Borgerliges støtte til Ukraine”Nye Borgerliges støtte til Ukraine vakler ikke”. Sådan skrev Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, i et opslag på sin Facebook-side mellem jul og nytår. Ja så, tænkte man. Hvem kunne da også få den tanke? Så det spurgte jeg Pernille Vermund om. ”Jamen, det var, fordi jeg ved, at der er folk, der har tvivlet på vores støtte til Ukraine, og den tvivl, den skal ikke være der”, svarer hun i det interview, som du kan høre i sin helhed længere nede i artiklen. Tvivlen blev skabt af hendes egen spidskandidat til EU-parlamentet den tidligere DF’er Martin Henriksen.
Artikel
Lars Kaaber

07/1/24

What America and the West do not expectAl Qaeda er tilbage. I de senere år har afsenderens oftest været Islamisk Stat, når vi har læst i medierne om grufulde terrorangreb, som ramte i Europa eller USA. Men nu er Al Qaeda tilbage på den globale scene. Terrorgruppen har genoplivet sit engelsksprogede magasin ’Inspire’ og har mellem jul og nytår distribueret to videoer med opskrifter på terrorangreb, som kan udføres uden den store know-how.
Artikel
Lars Kaaber

03/1/24

Ældrepleje: For dyrt og for dårligtTre ud af de fem kommuner, som skraber bunden, drives af konservative borgmestre. Det kan man læse i en analyse fra Cepos, som har undersøgt hvor gode kommunerne er til ældrepleje. Generelt spildes der mellem fem og syv milliarder kroner om året på ældreplejen ude i kommunerne, alene fordi de er dårlige til at tage ved lære af hinanden.
Debat
Lars Kaaber

29/12/23

Er ideologi virkelig noget bras?REDAKTØREN SKRIVER: Poul Schlüter sagde det i 1984. Det borgerlige Danmark lider stadigvæk under det. Den daværende konservative statsminister kom godt nok med den kække bemærkning, fordi han var tvunget af nød til at fastholde et ikke-socialistisk flertal omkring sin regering. ’Ideologi er noget bras’, sagde han. Men siden har borgerlig ideologi været henvist til studiekredse og grundlovstaler.
Debat
Lars Kaaber

19/12/23

Hurra! SU-forliget er opsagtREDKATØREN SKRIVER: Den socialdemokratiske pat er umådeligt lettere at suge på end at være sig sin borgerlighed bekendt. Men nu har de borgerlige partiledere muligheden. Hvis de har 'røv i bukserne', så gør de en gennemgribende reform af SU-systemet til en fælles borgerlig sag i næste valgkamp og går offensivt i kødet på venstrefløjens 'dele-mere-ud-til-alle-system'. Det kan de nu, for ballet er åbent. SF og Radikale Venstre har med regeringens opsigelse af forliget mistet deres vetoret.
Analyse
Lars Kaaber

12/12/23

Den borgerlige opposition - Et spildt år på SavannenRegeringen kan fejre – hvis den altså mener, der er noget at fejre – sin et-års fødselsdag på torsdag. Det samme kan så den decimerede borgerlige opposition, som vandrer rundt på savannen uden sit ’store dyr’, nipper til det halvvisne græs og taknemmeligt tager imod godbidder, hver gang flertalsregeringen kaster lidt i deres retning.
Artikel
Lars Kaaber

12/12/23

SPIDSKANDIDAT: Der er en udløbsdato på støtten til UkraineDet er Anders Vistisen, medlem af EU-parlamentet for DF og partiets spidskandidat til næste forårs EU-parlamentsvalg, som forudser, at viljen til at støtte Ukraine er ved at rinde ud. Personligt mener han, at EU skal fortsætte støtten for nu, men opfordrer politikere og medier til at være mere realistiske i forhold til ukrainernes muligheder for at befri deres land for den russiske besættelse.
Analyse
Lars Kaaber

02/12/23

Krigen mod Hamas skal vindesVestens demokratier og de arabiske herskere er i samme båd. Vinder Israel ikke krigen, og det er slet ikke usandsynligt, at det bliver en ’sejr’ for Hamas, vil konflikterne på de større linjer skærpes, mere ufred vil bryde ud og regimer vil blive destabiliseret.
Artikel
Lars Kaaber

29/11/23

Nationalkonservativ RenæssanceMorten Uhrskov har skrevet en bog, som han kalder ’opbyggelig’. Han skriver i egne ord ’med dyb vrede og bekymring over, hvad Danmark og størstedelen af den vestlige kultur er blevet til”. Kontrast har talt med Morten Uhrskov, og du kan høre interviewet længere nede i artiklen.
Artikel
Lars Kaaber

24/11/23

Er regeringen og politikerne i lommen på vindindustrien?Vindindustrien vil opføre 8 styks 450 meter høje testmøller i Vadehavet. Et byrådsmedlem fra Nye Borgerlige i Tønder, Allan Svendsen, har som en anden Don Quixote kastet sig i kamp mod vindmøllerne, lobbyisterne og, som han ser det, den uhellige alliance mellem industriens egne lobbyister, DTU og et privat konsulentbureau.
Debat
Lars Kaaber

18/11/23

Udlændingepolitikken er tilbageVi bor i Holbergs land og regeres af Holbergs figurer. Reaktionerne på de religiøse og islam-ideologiske kampråb i gaderne kan bedst beskrives med et citat fra Holbergs Den Stundesløse: ”Viel Geschrei und wenig Wolle".
Artikel
Lars Kaaber

16/11/23

Blind og naiv støtte til terrorKan man give millioner til organisationer, der ønsker Israel fjernet fra landkortet, hylder gamle terrorister og glorificerer selvmordsbombere og samtidig kalde sig neutral og humanistisk nødhjælpsorganisation? Det mener Folkekirkens Nødhjælp. Jeg mener nej. På søndag arrangerer NGO'en fredsgudstjeneste i Københavns Domkirke. Jeg ville vælge en anden kirke den dag.