Podcast
Lars Kaaber

26/2/24

Hvad er det borgerlige alternativ til velfærdsstatens ældrepolitik?Kontrast har talt med Helsingørs konservative borgmester gennem 10 år, Benedikte Kiær, om regeringens ældrereform. Benedikte Kæir vender sig imod tanken om, at kommunen skal løse alle opgaver og opfordrer til, at vi i samfundet tager en samtale om, hvor velfærdsstaten skal stoppe og civilsamfundet begynde. For Benedikte handler det om både penge og ressourcer, men også om det personlige ansvar.
Debat
Lars Kaaber

24/2/24

Vesten svigtede både sig selv og Ukraine i 2014REDAKTØREN SKRIVER: Vesten lider af en søvngængeragtig tøven og ladhed, når det kommer til at handle i forsvaret for vores egen frihed. Putin burde være stoppet for 10 år siden, men ingen løftede en finger. Var han blevet stoppet dér, var fuld-skala-invasionen af Ukraine i februar 2022 formentlig aldrig blevet sat i værk.
Artikel
Lars Kaaber

23/2/24

Godt nyt for ytringsfrihedenDer faldt en vigtig dom i dag i Højesteret. Den tidligere blogger på Uriasposten Kim Møller blev frikendt for at have overtrådt straffeloven, da han tilbage i 2020 bragte et billede af et offer i Frankrig for et islamisk angreb på en kirke. Det er en god dom for Kim og for alle andre, der insisterer på at fortælle om islamisk terror i Europa.
Artikel
Lars Kaaber

21/2/24

En hemmelig Kurt Westergaard original kommer ikke på auktionDer eksisterer mindst én tegning af Kurt Westergaard, hvor Muhammed har en bombe i turbanen - tegnet med tusch direkte på håndtørre-papiret fra toilettet på Jyllands-Posten. Den er i privat eje i Danmark og er ikke til salg på den auktion, som gallerist Erik Guldager har annonceret. Kurt Westergaard tegnede den og forærede den til den nuværende ejermand for mange år siden.
Debat
Lars Kaaber

20/2/24

Bomben i turbanen bør hænge i FolketingetREDAKTØREN SKRIVER: Bomben i turbanen bør have en plads at hænge på, som yder tegningen og dens betydning respekt. Originaltegningerne bør udstilles i hjertet af folkestyret – på Christiansborg. Et ikon for ytringsfrihed, som kan minde os som folk om, hvad der er vigtigt at kæmpe for.
Debat
Lars Kaaber

15/2/24

Smerten i afmagt og tårer af svigtREDAKTØREN SKRIVER: Det oprørende i reportagerne fra Borup Skole, hvor mindre skolebørn angiveligt er blevet udsat for voldelige og seksuelle overgreb fra andre elever, har fået mig til at spekulere over, hvad der er galt med samfundsordenen. For ingen lader til at kunne håndtere ugerningerne og beskytte børnene. Hverken skoleledelsen, kommunen eller såkaldte eksperter.
Analyse
Lars Kaaber

07/2/24

10-4 betyder konservativ katastrofeREDAKTØREN SKRIVER: Efter Mai Mercados tilvalg af kernefamilien og fravalg af gruppeformandsposten for Papes flok på Christiansborg går spekulationerne på, ikke om Søren Papes dage som formand er talte, men kun om hvornår solen står op en sidste dag for makkerparret Pape og Vandsø med fællesfornavnet Søren i spidsen for det gamle parti.
Analyse
Lars Kaaber

05/2/24

FJENDEBILLEDER: Uvederhæftighed skal vinde socialdemokratiske vælgere tilbageREDAKTØREN SKRIVER: Magnus Heunicke har fundet melodien, der skal rette op på Socialdemokratiets dårlige meningsmålinger og sikre Mette Frederiksen magten – også efter næste valg. Opskriften er ret enkel: Synk dybt, skab fjendebilleder og glem alt om lødighed og argumenter. Ikke særlig sympatisk, men det lader til at virke.
Artikel
Lars Kaaber

01/2/24

Det er ikke i Israels magt at skabe fred. Det er kun i Israels magt at overleveREDAKTØREN SKRIVER: Israels premierminister Benjamin Netanyahu har opstillet et krigsmål, han ikke kan nå. Israel kan hverken udrydde Hamas eller den uforsonlige islamisme, som har udråbt udslettelsen af Israel til en hellig pligt. En israelsk gammel bekendt forklarede det til mig for mere end 30 år siden og kaldte det den 'absolutte og eneste sandhed', som israelere må erkende, mens de kæmper for deres nations overlevelse.
Podcast
Lars Kaaber

29/1/24

Spin, socialdemokratiske ministre og Nordic WasteMudderskreddet i Ølst handler for regeringen, eller rettere sagt for Socialdemokratiet, langt mere om at skabe fjendebilleder end om at undgå at forurene en å eller oversvømme en landsby med mudder. Chefredaktør på Kontrast Lars Kaaber analyserer sammen med journalist Frank Korsholm det politiske spin, der ligger bag. De har begge en fortid som spindoktorer i VK-regeringen i 00’erne.
Podcast
Lars Kaaber

19/1/24

LA under beskydning. Vermunds entre har vækket konflikten mellem konservative og liberaleKonflikten på højrefløjen mellem liberale og konservative er blusset op. Anledningen er, at Pernille Vermund er blevet optaget i LA’s folketingsgruppe og har meldt sig ind i partiet. Men årsagen til den meget hårde retorik denne gang rettet mod konservative fra liberale, skal nok findes et andet sted. Lyt med. Henrik Dahl forsøger at finde ind til kernen
Podcast
Lars Kaaber

18/1/24

Velfærdsstaten er sovjetisk planøkonomiINTERVIEW: Martin Aagerup, tidligere direktør i tænketanken CEPOS, ser ligheder mellem Sovjetunionens økonomiske sammenbrud i slutfirserrne og de monumentale problemer, som præger den socialdemokratiske velfærdsstat i dag. Hvis ikke planøkonomien opgives, vil systemet bryde sammen, forudser han.
Podcast
Lars Kaaber

16/1/24

Nye Borgerliges bagland overgiver sig ikkeHØR INTERVIEWET: På lørdag mødes de forslåede NB’ere til stormøde i Hillerød for at se, om de kan samles om en ny leder. Githa Nelander, byrådsmedlem i Næstved, er en af de centrale personer. Her fortæller hun om planerne. Hvis det står til hende, bliver der dog hverken plads til et comeback for den detroniserede formand Lars Boje Mathiesen eller den vaccineforskrækkede tidligere næstformand Henriette Ergemann.
Analyse
Lars Kaaber

14/1/24

Vermund havde for længst mistet sit parti, da hun meldte sig udREDAKTØREN SKRIVER: Den tilsyneladende selvopofrelse i Pernille Vermunds ord, da hun onsdag formiddag erklærede, at hun af hensyn til det borgerlige Danmark ville opløse sit eget og hoppe over i et andet parti, skal man ikke fæstne lid til. Hun kan kun og vil kun opfylde den anden del - partihoppet. Nye Borgerlige har hun ingen magt over. Det er lang tid siden, hun mistede sit parti.
Debat
Lars Kaaber

10/1/24

Partier forgår, men ideer bestårREDAKTØREN SKRIVER: Pernille Vermund stopper for anden gang som formand for det samme politiske parti. Med præcis et års mellemrum meddelte hun den 10. januar igen til omverdenen, at hun havde frigjort sig fra Nye Borgerlige. Nogle ånder lettede op. Andre ser vemodigt på, at projektet, der skulle genrejse borgerligheden i Danmark endegyldigt lægges i graven. Jeg hører til blandt de sidste.
Artikel
Lars Kaaber

07/1/24

Vermund fjerner tvivl om Nye Borgerliges støtte til Ukraine”Nye Borgerliges støtte til Ukraine vakler ikke”. Sådan skrev Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, i et opslag på sin Facebook-side mellem jul og nytår. Ja så, tænkte man. Hvem kunne da også få den tanke? Så det spurgte jeg Pernille Vermund om. ”Jamen, det var, fordi jeg ved, at der er folk, der har tvivlet på vores støtte til Ukraine, og den tvivl, den skal ikke være der”, svarer hun i det interview, som du kan høre i sin helhed længere nede i artiklen. Tvivlen blev skabt af hendes egen spidskandidat til EU-parlamentet den tidligere DF’er Martin Henriksen.
Artikel
Lars Kaaber

07/1/24

What America and the West do not expectAl Qaeda er tilbage. I de senere år har afsenderens oftest været Islamisk Stat, når vi har læst i medierne om grufulde terrorangreb, som ramte i Europa eller USA. Men nu er Al Qaeda tilbage på den globale scene. Terrorgruppen har genoplivet sit engelsksprogede magasin ’Inspire’ og har mellem jul og nytår distribueret to videoer med opskrifter på terrorangreb, som kan udføres uden den store know-how.
Artikel
Lars Kaaber

03/1/24

Ældrepleje: For dyrt og for dårligtTre ud af de fem kommuner, som skraber bunden, drives af konservative borgmestre. Det kan man læse i en analyse fra Cepos, som har undersøgt hvor gode kommunerne er til ældrepleje. Generelt spildes der mellem fem og syv milliarder kroner om året på ældreplejen ude i kommunerne, alene fordi de er dårlige til at tage ved lære af hinanden.
Debat
Lars Kaaber

29/12/23

Er ideologi virkelig noget bras?REDAKTØREN SKRIVER: Poul Schlüter sagde det i 1984. Det borgerlige Danmark lider stadigvæk under det. Den daværende konservative statsminister kom godt nok med den kække bemærkning, fordi han var tvunget af nød til at fastholde et ikke-socialistisk flertal omkring sin regering. ’Ideologi er noget bras’, sagde han. Men siden har borgerlig ideologi været henvist til studiekredse og grundlovstaler.
Debat
Lars Kaaber

19/12/23

Hurra! SU-forliget er opsagtREDKATØREN SKRIVER: Den socialdemokratiske pat er umådeligt lettere at suge på end at være sig sin borgerlighed bekendt. Men nu har de borgerlige partiledere muligheden. Hvis de har 'røv i bukserne', så gør de en gennemgribende reform af SU-systemet til en fælles borgerlig sag i næste valgkamp og går offensivt i kødet på venstrefløjens 'dele-mere-ud-til-alle-system'. Det kan de nu, for ballet er åbent. SF og Radikale Venstre har med regeringens opsigelse af forliget mistet deres vetoret.
Analyse
Lars Kaaber

12/12/23

Den borgerlige opposition - Et spildt år på SavannenRegeringen kan fejre – hvis den altså mener, der er noget at fejre – sin et-års fødselsdag på torsdag. Det samme kan så den decimerede borgerlige opposition, som vandrer rundt på savannen uden sit ’store dyr’, nipper til det halvvisne græs og taknemmeligt tager imod godbidder, hver gang flertalsregeringen kaster lidt i deres retning.
Artikel
Lars Kaaber

12/12/23

SPIDSKANDIDAT: Der er en udløbsdato på støtten til UkraineDet er Anders Vistisen, medlem af EU-parlamentet for DF og partiets spidskandidat til næste forårs EU-parlamentsvalg, som forudser, at viljen til at støtte Ukraine er ved at rinde ud. Personligt mener han, at EU skal fortsætte støtten for nu, men opfordrer politikere og medier til at være mere realistiske i forhold til ukrainernes muligheder for at befri deres land for den russiske besættelse.
Analyse
Lars Kaaber

02/12/23

Krigen mod Hamas skal vindesVestens demokratier og de arabiske herskere er i samme båd. Vinder Israel ikke krigen, og det er slet ikke usandsynligt, at det bliver en ’sejr’ for Hamas, vil konflikterne på de større linjer skærpes, mere ufred vil bryde ud og regimer vil blive destabiliseret.
Artikel
Lars Kaaber

29/11/23

Nationalkonservativ RenæssanceMorten Uhrskov har skrevet en bog, som han kalder ’opbyggelig’. Han skriver i egne ord ’med dyb vrede og bekymring over, hvad Danmark og størstedelen af den vestlige kultur er blevet til”. Kontrast har talt med Morten Uhrskov, og du kan høre interviewet længere nede i artiklen.
Artikel
Lars Kaaber

24/11/23

Er regeringen og politikerne i lommen på vindindustrien?Vindindustrien vil opføre 8 styks 450 meter høje testmøller i Vadehavet. Et byrådsmedlem fra Nye Borgerlige i Tønder, Allan Svendsen, har som en anden Don Quixote kastet sig i kamp mod vindmøllerne, lobbyisterne og, som han ser det, den uhellige alliance mellem industriens egne lobbyister, DTU og et privat konsulentbureau.
Debat
Lars Kaaber

18/11/23

Udlændingepolitikken er tilbageVi bor i Holbergs land og regeres af Holbergs figurer. Reaktionerne på de religiøse og islam-ideologiske kampråb i gaderne kan bedst beskrives med et citat fra Holbergs Den Stundesløse: ”Viel Geschrei und wenig Wolle".
Artikel
Lars Kaaber

16/11/23

Blind og naiv støtte til terrorKan man give millioner til organisationer, der ønsker Israel fjernet fra landkortet, hylder gamle terrorister og glorificerer selvmordsbombere og samtidig kalde sig neutral og humanistisk nødhjælpsorganisation? Det mener Folkekirkens Nødhjælp. Jeg mener nej. På søndag arrangerer NGO'en fredsgudstjeneste i Københavns Domkirke. Jeg ville vælge en anden kirke den dag.
Artikel
Lars Kaaber

14/11/23

Tilliden til staten forsvinder, når aftaler brydes og borgerne kanøflesStaten meddeler: Vi har godt nok indgået en skriftlig aftale med dig for tre år siden, men nu ændrer vi vilkårene. Du skal derfor betale din erstatning tilbage - plus renter.
Artikel
Lars Kaaber

13/11/23

Israel har tabt informationskrigen 1-15 til HamasInformationskrigen mod Israel var velforberedt, koordineret og har haft stærke pengemænd bag sig. Det konkluderer direktøren for influenzer-platformen Humanz. Det står 15-1 til Hamas målt på opslag og interaktioner på Instagram og Tiktok, viser hans optælling.
Artikel
Lars Kaaber

10/11/23

Messerschmidt og DF vil demokratisere kunststøttenMorten Messerschmidt vil kassere armslængdeprincippet og lade de politiske partier fordele kunststøtten i forhold til antal af mandater i Folketinget. Han kalder det en demokratisering af kunststøtten, og ser det som den eneste vej til at bryde den dominans de venstreorienterede har over kulturlivet – hvor de sidder på både de rigtige meninger og pengekassen.
Podcast
Lars Kaaber

10/11/23

KORANLOVEN: Kalifatets vetoInterview med lektor i retsfilosofi ved Københavns Universitet, Jacob Holtermann. "Nøglen til at forstå begivenhederne ligger i, hvordan kampen om ytringsfriheden siden årsskiftet har undergået ikke blot dramatisk intensivering, men også et kvalitativt skifte: Et skifte, der vedrører karakteren af truslen imod blasfemiske ytringer, og som går fra det efterhånden veletablerede begreb om ’voldsmandens veto’ til, hvad jeg foreslår at kalde kalifatets veto."
Debat
Lars Kaaber

10/11/23

Vi kan ikke bekæmpe antisemitisme med fakkeloptogREDAKTØREN SKRIVER: Årets arrangement på Krystalnatten var anderledes, end det plejer at være. På grund af bagtæppet: Hamas bestialske overfald på Israels sydlige kibbutzer og en musikfestival den 7. oktober, hvor 1.400 jøder blev slagtet og 240 blev bortført til en ukendt skæbne.
Debat
Lars Kaaber

07/11/23

Det korrumperende råderumREDAKTØREN SKRIVER: Mette Frederiksen vandt slaget om danskernes skattemilliarder. Uden synderlig modstand fra hverken V eller M får hun nu lov til at bruge rub og stub af råderummet på at købe sig de vælgere tilbage, som hun har mistet til SF. Det er dyrt for danskerne at have en socialdemokratisk statsminister, og en lilla føjelig midte, der smiler tilfredse, når bare smulerne kastes i deres retning.
Artikel
Lars Kaaber

06/11/23

Råbet 'Jihad' i gaderne er en direkte trussel mod jøderne isærDa Hitzb-ut-Tahrir forleden marcherede i gaderne med kampråbet ’Jihad er løsningen’ og ’Alahu Akbar’ skulle man mene, at grænsen for ustraffet at hylde terrorisme var overtrådt. Det mente Københavns Politi ikke. For Jihad kan jo betyde mange ting, sagde politiet. Lars Kaaber har set lidt nærmere på 'Jihad'
Artikel
Lars Kaaber

03/11/23

Vi bør tage statsborgerskabet fra dem igenDemonstrationerne i gaderne med hyldest til Hamas efter terrororganisationens blodige og brutale angreb på Israel den 7. oktober får Mikkel Bjørn (DF) til at kræve demonstranterne retsforfulgt og opfordrer til, at man tager tildelte statsborgerskaber fra de palæstinensere, som åbenlyst har hyldet terrorangrebet fra Hamas.
Artikel
Lars Kaaber

03/11/23

LA'er går sammen med EnhedslistenI går aftes stemte Borgerrepræsentationen et forslag ned om at lade Københavns Rådhus oplyse i blåt og hvidt i solidaritet med de danske jøder og med staten Israel. Ole Birk Olesen valgte i modsætning til de øvrige blå partier at stemme nej sammen med Enhedslisten og resten af venstrefløjen.
Debat
Lars Kaaber

01/11/23

Pinligt, skammeligt og skadeligt for DanmarkREDAKTØREN SKRIVER: Når uerfarne politikere med minister-magt, som har deres mandat på et flertal bestående af fantaster, socialister og kommunister fra Alternativet, Enhedslisten og SF, føler sig kaldede til at sabotere efterretningstjenesternes arbejde, så ender vi i en pinlig suppedas, som den vi står i nu.
Analyse
Lars Kaaber

23/10/23

Uden ny politik – intet nyt VenstreLars Kaaber: Venstre i højere grad et alvorligt strukturelt problem end et isoleret formandsproblem.