Debat
Astrid Johanne Høg

08/2/23

Danmark eller DDR? Disse ting chokerer amerikanerneAstrid Johanne Høg har besøgt konservative amerikanere og oplevet megen forundring, når samtalen gik på Danmark. Her er nogle gode eksempler.
Anmeldelse
Astrid Johanne Høg

07/2/23

Gå aldrig fuldt Hella Joof‘Meter i sekundet’ er en parforholdsfilm, der ironiserer over en woke og selvoptaget ungdom. Den er hyggelig uden at være uforglemmelig, men boomers vil elske den.
Debat
Astrid Johanne Høg

02/2/23

Langballe-sagen afslører #MeToos sande naturAstrid Johanne Høg: Nu blev det så Anders Langballe, som skulle ned med nakken. #MeToo er og bliver en revolutionær bevægelse.
Debat
Astrid Johanne Høg

20/1/23

Racismeanklager vil skade niveauet på tandlægestudietAstrid Johanne Høg: Uniavisen har bragt artikler med anonyme beskyldninger om racisme, og redaktøren vil ikke stå på mål for dækningen. Sagen viser, hvordan identitetspolitik ødelægger institutioner.
Anmeldelse
Astrid Johanne Høg

17/1/23

Gulliksen viser vej ud af den golde kønsdebatAstrid Johanne Høg: Geir Gulliksen er en tiltrængt stemme i kønsdebatten. Han skriver sig ud af kønnet og ind i det eksistentielle, på en måde alle kan forstå.
Artikel
Astrid Johanne Høg

10/1/23

Overlæge: Særligt én patientgruppe med kønsubehag risikerer fejlbehandlingDanske læger ser med stigende bekymring på en voksende patientgruppe af unge, der efter puberteten ønsker at skifte køn.
Anmeldelse
Astrid Johanne Høg

05/1/23

Jeg kæmpede mod en lyst til at holde mig for øjneneAstrid Johanne Høg: Der er masser af tåkrummende underholdning i ’Elsker dig for tiden’. Men det trækker ned, at filmen ikke handler om det, den lover.
Artikel
Astrid Johanne Høg

21/12/22

Alex Vanopslagh: Liberalisme bliver irrelevant uden fællesskabKontrastprisen: LA’s formand er nomineret for kampagnen ‘Du kan godt’. Liberalisme må ikke blive ‘woke’, men skal holde fokus på fællesskab og mening, mener han.
Artikel
Astrid Johanne Høg

17/12/22

Kønsskifte: England lukker skandaleramt børneklinik og ændrer politikEngland lukker skandaleramt klinik for transkønnede børn, og det bliver langt sværere at give mindreårige køns- og stophormoner i en lang række lande. Danmark ændrer foreløbigt ikke politik.
Debat
Astrid Johanne Høg

16/12/22

Åh nej! Nu gik der “social retfærdighed” i DR’s julekalenderTidsånden dikterer, at børn skal stræbe efter at være små Gretha Thunberg’er. Det gælder desværre også for DR-julekalenderen “Julehjertets hemmelighed”.
Artikel
Astrid Johanne Høg

13/12/22

Selsingerne: Mange kommer galt af sted ved at følge tidsåndenKontrastprisen: Eva og Rune Selsing er nomineret for bogen ‘Den borgerlige orden‘. De opfordrer til at forholde sig kritisk til tidsånden og tage valg, der fører til det gode liv.
Anmeldelse
Astrid Johanne Høg

09/12/22

De unge royales lidelserAstrid Johanne Høg anmelder en dokumentar om verdens måske bedste menneske, hertuginde Meghan. Der medvirker også en bifigur ved navn Harry. Begge må de gå så grueligt meget igennem, inden de bliver woke aktivister.
Artikel
Astrid Johanne Høg

06/12/22

Nikolaj Bøgh: Vi bliver straffet for kulturløs designerpolitikKontrastprisen: Nikolaj Bøgh er nomineret for at sætte konservativ kulturpolitik på dagsordenen. Den efterspørger han både i borgerlige rækker og i samfundets institutioner.
Debat
Astrid Johanne Høg

04/12/22

Kulturredaktøren anbefaler: Kærlighed, dannelse og sladderAstrid Johanne Høg anbefaler her det bedste, som hun lige nu læser, hører og ser. Det omfatter både nyt og gammelt og sågar noget rødt.
Artikel
Astrid Johanne Høg

02/12/22

Svensk kulturelite stejler over kulturkanonIfølge svenske forfattere er beslutningen om en kulturkanon efter dansk forbillede “udemokratisk”. Ekspert mener, at at kultureliten er bange for at miste sine privilegier.
Artikel
Astrid Johanne Høg

28/11/22

Christian Egander Skov: Husk, hvorfor det oprindelig var godt med frihedKontrastprisen: Christian Egander Skov har med bogen ‘Borgerlig krise’ analyseret problemerne i blå blok og peget på en vej frem. Derfor er han nomineret til Kontrastprisen.
Artikel
Astrid Johanne Høg

17/11/22

Mads Lundby Hansen: Borgerlige skal gå i kødet på socialdemokratismenKontrastprisen: CEPOS’ vicedirektør og cheføkonom er nomineret for sin indsats for økonomiske dyder i en offentlighed præget af en rød velfærdsdagsorden.
Artikel
Astrid Johanne Høg

16/11/22

Henrik Dahl: Lad de røde stå alene med deres dårlige idéerKontrastprisen: Folketingsmedlem og forfatter Henrik Dahl er blandt de nominerede til Kontrastprisen. Det er navnlig begrundet i hans seneste bog, ‘Ved voksenbordet’.
Artikel
Astrid Johanne Høg

11/11/22

Amerikansk højrefløjsprofil: Venstrefløjen fører krig mod ordenForfatter og radiovært Dennis Prager har modtaget Trykkefrihedsselskabets ytringsfrihedspris. Kontrast interviewede ham om at fremme konservative værdier i en verden af forfald.
Artikel
Astrid Johanne Høg

10/11/22

Charlie Hebdos advokat vil gøre op med særhensyn til muslimerAdvokat Richard Malka har udgivet sin tale fra retssagen om angrebet på Charlie Hebdo med den danske titel ‘Retten til at mobbe Gud’. Det er en tale til historien, siger frankrigsekspert Jørn Boisen.
Artikel
Astrid Johanne Høg

03/11/22

Nye Borgerlige fejrede en halv sejr ude i kuldenSidste år stod Nye Borgerlige til det store gennembrud, og dog blev det kun til marginal fremgang. Valgfesten i Christiansborgs gård bar præg af en fortsat kamp op ad bakke.
Analyse
Astrid Johanne Høg

01/11/22

10 ting vi har lært af valgetAstrid Johanne Høg: Valgkampen har blandt andet lært os om risikoen ved personkampagner, glemsomme vælgere, bøjelige principper og krisen i blå blok.
Analyse
Astrid Johanne Høg

30/10/22

Dette kan vi lære af 'House of the Dragon'Historiefortællingen i 'House of the Dragon' er dybt realistisk. Serien handler om fejlbarlige mennesker, der har fået fingrene i masseødelæggelsesvåben, de måske alligevel ikke kan styre, skriver Astrid Johanne Høg.
Artikel
Astrid Johanne Høg

27/10/22

Vilde tal: Så mange ukrainske flygtninge er allerede i jobUkrainere er langt bedre til at finde arbejde end syrere og andre store flygtningegrupper. Udlændingeminister og arbejdsmarkedsforsker hæfter sig ved mange kvinder i job.
Debat
Astrid Johanne Høg

21/10/22

Denne brist adskiller Den Radikale fra alle os andreAstrid Johanne Høg: Der er intet nyt i den måde, Radikale Venstre tænker, i hvert fald når det kommer til dem selv. Det handler også om en særlig psykologisk brist.
Artikel
Astrid Johanne Høg

20/10/22

CEPOS: Derfor skal politikere ikke love mere i løn til sygeplejerskerGenerelle lønstigninger til sygeplejerskerne er ikke løsningen på manglende hænder i sundhedsvæsenet, mener forskningschef i CEPOS Karsten Bo Larsen.
Debat
Astrid Johanne Høg

16/10/22

I Houellebecqs verden er venstrefløjen blevet ondMichel Houellebecq tror på kærligheden, men kærligheden er sukkerovertrækket på en bitter pille. Astrid Johanne Høg har læst ‘Tilintetgøre’.
Artikel
Astrid Johanne Høg

11/10/22

Politisk redaktør: Blå blok mangler et folkepartiIntet borgerligt parti kan mønstre tilslutning på mere end 15 procent, og indebærer en svækkelse af oppositionen, mener Altingets politiske redaktør, Esben Schjørring. Der er tale om en slags borgerligt jordskredsvalg, i og med at oprøret fra højre er ved at forny sig igen.
Artikel
Astrid Johanne Høg

06/10/22

Marianne Stidsen: Dannelse er nødvendig for et demokratiSamfundet lider under den lave grad af dannelse, og uvidenheden gør de unge tilbøjelige til identitetspolitik, mener Marianne Stidsen. Kontrast mødte litteraten, som igen er bogaktuel, nu med en samling litterære essays. Hun mener blandt andet, at politikerne er gået fejl af kunstens rolle.
Artikel
Astrid Johanne Høg

26/9/22

Sørine Gotfredsen: Den borgerlige krise er en åndskriseDe borgerlige skal kunne andet og mere end at angribe Mette Frederiksen og arbejde for topskattelettelser, siger Sørine Gotfredsen i interview med Kontrast. Præsten efterlyser flere politikere med en personlig, åndelig tilgang til menneske og samfund.
Debat
Astrid Johanne Høg

23/9/22

Det mest geniale spørgsmål at stille en tykaktivistAstrid Johanne Høg: Tykaktivismen har en uholdbar dagsorden, og det bliver demonstreret med et simpelt og begavet greb fra Signe Molde i aktuelt tv-program. Det kan inspirere til flere gode spørgsmål at stille tykhedens forkæmpere, i en tid hvor deres opgør med virkeligheden tydeligvis har vind i sejlene.
Artikel
Astrid Johanne Høg

22/9/22

Advokater konkluderer: Mette Frederiksen kan straffesEn advokatundersøgelse betalt af Nye Borgerlige er fremlagt i dag torsdag i Tivoli Kongrescenter. Undersøgelsen har konkluderet, at både statsminister Mette Frederiksen og tidligere miljø- og fødevareminister Mogens Jensen kunne blive dømt i en rigsretssag.
Artikel
Astrid Johanne Høg

19/9/22

Messerschmidt om dyre forslag: Det finder vi ud afDansk Folkepartis årsmøde i Herning understregede, at partiet går til valg på at finde mange flere milliarder til de udsatte og inflationsramte – og måske skattelettelser? Formand Morten Messerschmidt mener ikke, at han har lovet for mange penge ud, siger han til Kontrast.
Artikel
Astrid Johanne Høg

15/9/22

Libak: Den borgerlige politik skal handle om genopretningRedaktør og forfatter Anna Libak formulerer et projekt, som hun tror kan bane vejen for en borgerlig valgsejr og borgerlige politiske resultater. Det gælder om at præsentere Projekt Genopretning af Staten og gøre op med hovsa-politik. Kontrast interviewer Libak i anledning af den aktuelle temauge om borgerlige visioner.
Artikel
Astrid Johanne Høg

14/9/22

Mia Amalie Holstein: Også borgerlige bærer på hjemmets socialistiske logikSelve debatten om topskat er misforstået, siger vicedirektør i SMVDanmark Mia Amalie Holstein. Topskatten skal først og fremmest afskaffes for at skabe vækst i samfundet. Problemet er, at folk har en fejlagtig tilgang til samfund og velstand, siger hun i interview med Kontrast.
Artikel
Astrid Johanne Høg

13/9/22

Kontrast stifter pris for årets bidrag til det borgerlige DanmarkKontrastprisen skal gives til en person eller en organisation, som i årets løb har gjort en betydningsfuld indsats for det borgerlige Danmark. En jury fuld af stærke profiler skal udvælge vinderen af prisen, der overrækkes 14. januar 2023.
Artikel
Astrid Johanne Høg

13/9/22

Kontrast går sammen med konceptkunstnere: Udstiller værket Mink DynastyMedlemmer af Kontrast har torsdag 15. september mulighed for at se værket ‘Mink Dynasty’ udstillet i forbindelse med Henrik Dahls oplæg om sin nye bog. Værket er skabt af kunstnerne Martin Martensen-Larsen og Nathalie Cohn som et Dannebrog skabt af ulovligt aflivede mink.
Artikel
Astrid Johanne Høg

05/9/22

Haidar Ansari digter om kriminalitet: Det er for nemt at placere skylden hos alle andreHaidar Ansari var kriminel og er blevet dømt for forsøg på manddrab. Nu er den 20-årige digter udkommet på Gyldendal og bliver fejret af en elite, der ifølge ham selv er nervøse for at tale om personligt ansvar. Kriminalitet er en personlig beslutning, ikke samfundets eller politikernes skyld, fastholder Ansari.
Artikel
Astrid Johanne Høg

01/9/22

Forsker i social kontrol: Tørklædeforbud vil lette presset på muslimske pigerPresset på de muslimske piger stiger for at tage tørklæde på, når deres skolekammerater gør det, fortæller Sofie Danneskiold-Samsøe, der forsker i social kontrol og sidder i Kommissionen for den glemte kvindekamp. Hun anbefaler et forbud i grundskolen, og så kan pigerne selv vælge, når de er gamle nok.
Artikel
Astrid Johanne Høg

26/8/22

S i København vil ikke stoppe støtte til NormstormerneTorsdag aften skulle Københavns Borgerrepræsentation stemme om, hvorvidt de skulle stoppe samarbejdet med Normstormerne. Forslaget faldt, og borgerlige politikere undrer sig over, at Socialdemokratiet stemte blankt.
Analyse
Astrid Johanne Høg

26/8/22

Tørklædeforbud udfordrer blå statsministerkandidaterAstrid Johanne Høg: Spørgsmålet om tørklæder i grundskolen skaber uenighed i flere af de borgerlige partier. Men samlet set vil den blå blok stå stærkest ved at danne fælles front til fordel for et tørklædeforbud.
Artikel
Astrid Johanne Høg

25/8/22

Tidligere skoleleder på Nørrebro: Skolelederne klynker over tørklædeforbudKommissionen for den glemte kvindekamp har anbefalet regeringen at forbyde religøse hovedtørklæder i grundskolen, og Skolelederforeningen klager over en svær opgave. Men det er ren klynk ifølge tidligere skoleleder og medlem af kommissionen Lise Egholm.
Analyse
Astrid Johanne Høg

22/8/22

Sådan kan Støjbergs projekt også gavne andre end hende selvAstrid Johanne Høg: Inger Støjberg er en trussel for nogle borgerlige partier. Men hun kan også vise sig at være et effektivt våben i en kamp, som de borgerlige ellers ser ud til at være ved at tabe.
Artikel
Astrid Johanne Høg

20/8/22

Politikere vil gøre op med armslængdeprincippetDet er en skam, at kulturpolitik ikke fylder mere, mener folketingskandidaterne Nikolaj Bøgh fra Konservative og Frederik Vad fra Socialdemokratiet. Politikerne skal have lov til at blande sig i, hvordan skatteborgernes penge bliver brugt, understreger de fra hver deres udgangspunkt.
Artikel
Astrid Johanne Høg

20/8/22

Kulturområdet trænger til et “blomstrende slagsmål”Skiftende kulturministre har i årenes løb klaget over manglende spillerum, når det kommer til at gøre en forskel på kulturområdet. Kontrast har spurgt museumsinspektør David Holt Olsen, hvordan man kan puste liv i kulturpolitik. En falsk præmis spiller med i diskussionen om armslængde, mener han.
Artikel
Astrid Johanne Høg

16/8/22

Søren Pape efter hår-kommentar: Jeg er ikke krænketI et nu slettet tweet langede Enhedslistens Mai Villadsen både ud efter Søren Papes hårpragt og miljøpolitik. Den konservative statsministerkandidat afviser imidlertid at være blevet krænket på sin isses vegne. Men hvad siger Henrik Qvortrup?
Artikel
Astrid Johanne Høg

15/8/22

Mette Frederiksen kritiserer lærebog om Danmark og islamStatsministeren har meldt sig blandt kritikerne af ‘Danmarks kulturmøder med Mellemøsten’, der får hug i offentligheden for sin ensidige politiske tilgang. Det er opsigtsvækkende, siger debattør Christian Marcussen, der har været med til at skabe debat om Iman Hassanis lærebog.
Artikel
Astrid Johanne Høg

13/8/22

Kultursociolog: Universitetet gør danske muslimer anti-vestligeMehmet Ümit Necef forklarer i dette interview, hvorfor en del muslimske kvinder med en lang uddannelse er anti-vestlige. Kultursociologen mener, at gruppen er udsat for en dobbelt påvirkning, der er med til at vende dem imod det danske samfund, og det politisk ensrettede akademikermiljø er en central del af problemet.
Artikel
Astrid Johanne Høg

12/8/22

Forlag bakker op om nedsablet lærebog om Danmark og islamDen aktuelle lærebog om dansk-mellemøstlige kulturmøder bliver ikke trukket af forlaget Frydenlund trods hård kritik af faktuelle fejl og voldsom politisk slagside. Forlaget anerkender visse fejl, men vil i øvrigt ikke uddybe noget over for medierne.
Debat
Astrid Johanne Høg

09/8/22

Klimafanatisme kan åbenbart altid blive mere irriterendeAstrid Johanne Høg: Mediedækning og rabiat aktivisme går endnu en gang hånd i hånd, efter klimaaktivister i udlandet har limet sig fast til kulturarv. Helt som man kunne forvente, bruger Politiken lejligheden til at forespørge Extinction Rebellion om lignende galskab i Danmark.