Artikel
Astrid Johanne Høg

26/9/22

Sørine Gotfredsen: Den borgerlige krise er en åndskriseDe borgerlige skal kunne andet og mere end at angribe Mette Frederiksen og arbejde for topskattelettelser, siger Sørine Gotfredsen i interview med Kontrast. Præsten efterlyser flere politikere med en personlig, åndelig tilgang til menneske og samfund.
Debat
Astrid Johanne Høg

23/9/22

Det mest geniale spørgsmål at stille en tykaktivistAstrid Johanne Høg: Tykaktivismen har en uholdbar dagsorden, og det bliver demonstreret med et simpelt og begavet greb fra Signe Molde i aktuelt tv-program. Det kan inspirere til flere gode spørgsmål at stille tykhedens forkæmpere, i en tid hvor deres opgør med virkeligheden tydeligvis har vind i sejlene.
Artikel
Astrid Johanne Høg

22/9/22

Advokater konkluderer: Mette Frederiksen kan straffesEn advokatundersøgelse betalt af Nye Borgerlige er fremlagt i dag torsdag i Tivoli Kongrescenter. Undersøgelsen har konkluderet, at både statsminister Mette Frederiksen og tidligere miljø- og fødevareminister Mogens Jensen kunne blive dømt i en rigsretssag.
Artikel
Astrid Johanne Høg

19/9/22

Messerschmidt om dyre forslag: Det finder vi ud afDansk Folkepartis årsmøde i Herning understregede, at partiet går til valg på at finde mange flere milliarder til de udsatte og inflationsramte – og måske skattelettelser? Formand Morten Messerschmidt mener ikke, at han har lovet for mange penge ud, siger han til Kontrast.
Artikel
Astrid Johanne Høg

15/9/22

Libak: Den borgerlige politik skal handle om genopretningRedaktør og forfatter Anna Libak formulerer et projekt, som hun tror kan bane vejen for en borgerlig valgsejr og borgerlige politiske resultater. Det gælder om at præsentere Projekt Genopretning af Staten og gøre op med hovsa-politik. Kontrast interviewer Libak i anledning af den aktuelle temauge om borgerlige visioner.
Artikel
Astrid Johanne Høg

14/9/22

Mia Amalie Holstein: Også borgerlige bærer på hjemmets socialistiske logikSelve debatten om topskat er misforstået, siger vicedirektør i SMVDanmark Mia Amalie Holstein. Topskatten skal først og fremmest afskaffes for at skabe vækst i samfundet. Problemet er, at folk har en fejlagtig tilgang til samfund og velstand, siger hun i interview med Kontrast.
Artikel
Astrid Johanne Høg

13/9/22

Kontrast stifter pris for årets bidrag til det borgerlige DanmarkKontrastprisen skal gives til en person eller en organisation, som i årets løb har gjort en betydningsfuld indsats for det borgerlige Danmark. En jury fuld af stærke profiler skal udvælge vinderen af prisen, der overrækkes 14. januar 2023.
Artikel
Astrid Johanne Høg

13/9/22

Kontrast går sammen med konceptkunstnere: Udstiller værket Mink DynastyMedlemmer af Kontrast har torsdag 15. september mulighed for at se værket ‘Mink Dynasty’ udstillet i forbindelse med Henrik Dahls oplæg om sin nye bog. Værket er skabt af kunstnerne Martin Martensen-Larsen og Nathalie Cohn som et Dannebrog skabt af ulovligt aflivede mink.
Artikel
Astrid Johanne Høg

05/9/22

Haidar Ansari digter om kriminalitet: Det er for nemt at placere skylden hos alle andreHaidar Ansari var kriminel og er blevet dømt for forsøg på manddrab. Nu er den 20-årige digter udkommet på Gyldendal og bliver fejret af en elite, der ifølge ham selv er nervøse for at tale om personligt ansvar. Kriminalitet er en personlig beslutning, ikke samfundets eller politikernes skyld, fastholder Ansari.
Artikel
Astrid Johanne Høg

01/9/22

Forsker i social kontrol: Tørklædeforbud vil lette presset på muslimske pigerPresset på de muslimske piger stiger for at tage tørklæde på, når deres skolekammerater gør det, fortæller Sofie Danneskiold-Samsøe, der forsker i social kontrol og sidder i Kommissionen for den glemte kvindekamp. Hun anbefaler et forbud i grundskolen, og så kan pigerne selv vælge, når de er gamle nok.
Artikel
Astrid Johanne Høg

26/8/22

S i København vil ikke stoppe støtte til NormstormerneTorsdag aften skulle Københavns Borgerrepræsentation stemme om, hvorvidt de skulle stoppe samarbejdet med Normstormerne. Forslaget faldt, og borgerlige politikere undrer sig over, at Socialdemokratiet stemte blankt.
Analyse
Astrid Johanne Høg

26/8/22

Tørklædeforbud udfordrer blå statsministerkandidaterAstrid Johanne Høg: Spørgsmålet om tørklæder i grundskolen skaber uenighed i flere af de borgerlige partier. Men samlet set vil den blå blok stå stærkest ved at danne fælles front til fordel for et tørklædeforbud.
Artikel
Astrid Johanne Høg

25/8/22

Tidligere skoleleder på Nørrebro: Skolelederne klynker over tørklædeforbudKommissionen for den glemte kvindekamp har anbefalet regeringen at forbyde religøse hovedtørklæder i grundskolen, og Skolelederforeningen klager over en svær opgave. Men det er ren klynk ifølge tidligere skoleleder og medlem af kommissionen Lise Egholm.
Analyse
Astrid Johanne Høg

22/8/22

Sådan kan Støjbergs projekt også gavne andre end hende selvAstrid Johanne Høg: Inger Støjberg er en trussel for nogle borgerlige partier. Men hun kan også vise sig at være et effektivt våben i en kamp, som de borgerlige ellers ser ud til at være ved at tabe.
Artikel
Astrid Johanne Høg

20/8/22

Politikere vil gøre op med armslængdeprincippetDet er en skam, at kulturpolitik ikke fylder mere, mener folketingskandidaterne Nikolaj Bøgh fra Konservative og Frederik Vad fra Socialdemokratiet. Politikerne skal have lov til at blande sig i, hvordan skatteborgernes penge bliver brugt, understreger de fra hver deres udgangspunkt.
Artikel
Astrid Johanne Høg

20/8/22

Kulturområdet trænger til et “blomstrende slagsmål”Skiftende kulturministre har i årenes løb klaget over manglende spillerum, når det kommer til at gøre en forskel på kulturområdet. Kontrast har spurgt museumsinspektør David Holt Olsen, hvordan man kan puste liv i kulturpolitik. En falsk præmis spiller med i diskussionen om armslængde, mener han.
Artikel
Astrid Johanne Høg

16/8/22

Søren Pape efter hår-kommentar: Jeg er ikke krænketI et nu slettet tweet langede Enhedslistens Mai Villadsen både ud efter Søren Papes hårpragt og miljøpolitik. Den konservative statsministerkandidat afviser imidlertid at være blevet krænket på sin isses vegne. Men hvad siger Henrik Qvortrup?
Artikel
Astrid Johanne Høg

15/8/22

Mette Frederiksen kritiserer lærebog om Danmark og islamStatsministeren har meldt sig blandt kritikerne af ‘Danmarks kulturmøder med Mellemøsten’, der får hug i offentligheden for sin ensidige politiske tilgang. Det er opsigtsvækkende, siger debattør Christian Marcussen, der har været med til at skabe debat om Iman Hassanis lærebog.
Artikel
Astrid Johanne Høg

13/8/22

Kultursociolog: Universitetet gør danske muslimer anti-vestligeMehmet Ümit Necef forklarer i dette interview, hvorfor en del muslimske kvinder med en lang uddannelse er anti-vestlige. Kultursociologen mener, at gruppen er udsat for en dobbelt påvirkning, der er med til at vende dem imod det danske samfund, og det politisk ensrettede akademikermiljø er en central del af problemet.
Artikel
Astrid Johanne Høg

12/8/22

Forlag bakker op om nedsablet lærebog om Danmark og islamDen aktuelle lærebog om dansk-mellemøstlige kulturmøder bliver ikke trukket af forlaget Frydenlund trods hård kritik af faktuelle fejl og voldsom politisk slagside. Forlaget anerkender visse fejl, men vil i øvrigt ikke uddybe noget over for medierne.
Debat
Astrid Johanne Høg

09/8/22

Klimafanatisme kan åbenbart altid blive mere irriterendeAstrid Johanne Høg: Mediedækning og rabiat aktivisme går endnu en gang hånd i hånd, efter klimaaktivister i udlandet har limet sig fast til kulturarv. Helt som man kunne forvente, bruger Politiken lejligheden til at forespørge Extinction Rebellion om lignende galskab i Danmark.
Artikel
Astrid Johanne Høg

09/8/22

Ekspert: Den religiøse kontrol udføres ofte af de veluddannede muslimske kvinderSpecialist i integration Henrik Kokborg advarer mod at tro, at det entydigt er en integrationssucces, at flere kvinder med anden etnisk baggrund tager en uddannelse. Han ser en udfordring i en gruppe af meget religiøse kvinder, der går forrest i en kamp for islamiske værdier og parallelsamfund, siger han i interview med Kontrast.
Artikel
Astrid Johanne Høg

04/8/22

Aktuelt tidsskrift vil formidle politisk ukorrekt forskningHvad gør forskere, der gerne vil gøre publikum klogere uden at blive personligt sænket af et krænket, venstreorienteret publikum? ‘Journal of Controversial Ideas’ er nu aktuel med sin anden udgivelse. Formålet er at sørge for, at upopulære studier stadig bliver delt og læst på trods af tidens identitetspolitiske pres.
Anmeldelse
Astrid Johanne Høg

03/8/22

Længe efter sin død er Tegner blevet inddraget i kønsdebattenBilledkunstneren Peter Ravn blander sig i debatten om maskulinitet ved at gøre Tegners gigantiske skulpturer små og skrøbelige i sin genfortolkning, skriver Astrid Johanne Høg i sin anmeldelse af særudstillingen ‘Faldet’.
Anmeldelse
Astrid Johanne Høg

26/12/21

Det er ikke ‘Hærværk’, men det er ufatteligt flabetForfatter Jacob Skyggebjerg viser sit talent for det diabolske og skriver sig ind i traditionen af eksistentiel litteratur, der går imod tidens politiske strømninger. Det er kunst, også selvom forlaget har oversolgt bogen, skriver Astrid Johanne Høg i anmeldelsen af ‘Inderkredsen’.
Debat
Astrid Johanne Høg

08/8/21

Hvad seriemonogami gør ved osDatingkulturen har lært folk en særlig kynisme, konstaterer Astrid Johanne Høg i sin omtale af Geir Gulliksens roman 'Den jeg skulle blive'. Bogen er frem for alt en kritik af seriemonogamiet, og den er et oplagt valg for de etisk interesserede læsere, konstaterer hun.
Debat
Astrid Johanne Høg

02/7/21

#MeToo har nået sin sidste faseHvis det lykkes for #MeToo-bølgen at vinde samfundets institutioner, har aktivisterne nået deres mål. Dermed vil kritikken af radikale holdninger til køn og ligestilling blive lagt død, skriver Astrid Johanne Høg.
Debat
Astrid Johanne Høg

16/6/21

#MeToo er blevet fasttrack for unge kvinder i politikDet er en grovhed at beskylde borgerlige partiledere for at dække over krænkelser, og reelt fungerer #MeToo-bevægelsen som trædesten for unge politikere på vej frem. Hold fast i den borgerlige moral, skriver Astrid Johanne Høg i sit modsvar til unge venstrekvinder.
Debat
Astrid Johanne Høg

11/5/21

Selvfølgelig er der nuancer i abortspørgsmålDet nytter ikke, at abort skal være en problematik hævet over en moralsk eller politisk diskussion. Når statsministeren og andre afviser, at sagen rummer nuancer, har vi etisk analfabetisme, skriver Astrid Johanne Høg.
Debat
Astrid Johanne Høg

23/4/21

Ligegyldighed vil udrydde de selvstændigeErhvervspolitik i coronatiden afslører, at samfundet mangler forståelse og respekt for de selvstændige. Deres vilkår burde være en essentiel borgerlig mærkesag, mener Astrid Johanne Høg.
Debat
Astrid Johanne Høg

07/4/21

Derfor tror de, at du er ond – hvorfor gode mennesker skændes om børn i SyrienHøjre- og venstreorienterede har forskellige moralske horisonter. Det forklarer, hvorfor borgerlige bliver castet i rollen som de ondskabsfulde, skriver Astrid Johanne Høg.
Debat
Astrid Johanne Høg

22/3/21

Feministernes analyse er ubrugelig til at skabe tryghedDebatten om overfald og voldtægter er blevet kapret af venstrefløjen i en sådan grad, at selv vores mandlige politikere i blå blok ikke tør udfordre feministernes socialkonstruktivistiske narrativ. Det mener Astrid Høg.