Kontrastprisen hylder den levende borgerlighed med 25.000 kr.

Det er blevet en yndet sport at beskrive borgerlighedens trange kår. Der udvikles for få idéer, der rykkes for meget til venstre, og det hele går op i intern splid og positionering. Men borgerligheden udgøres af meget andet end de politiske partier.

Hvert år er der mennesker og organisationer, der udretter noget bemærkelsesværdigt og betydeligt for den borgerlige sag. For at belønne deres indsats indstiftes Kontrastprisen.

Om Kontrastprisen

Kontrastprisen belønner en indsats, en præstation eller en udgivelse. Prisen gives til en person eller en organisation, der har lagt sin indsats i det forgange år, og som dermed aktivt arbejder for et mere borgerligt samfund med konservative og liberale værdier, og sætter fokus på den levende borgerlighed i alle dens afskygninger.

Vinderen vil foruden prisen modtage 25.000 kroner 13. januar 2023 i København. Prisen er sponsoreret af Paul Lyngbye.

Kun personer eller organisationer, der nomineres for den konkrete indsats i 2022, vil komme i betragtning. Kontrastprisen er en dansk pris og gives for arbejdet for det borgerlige Danmark.

Sådan findes vinderen

Alle har mulighed for at indstille en nomineret (indstilling er sluttet for 2022 prisen). I slutningen af oktober finder redaktionen på Kontrast frem til en shortliste af nominerede.

Vinderen blandt de indstillede afgøres af et nøje udvalgt panel, der repræsenterer det brede borgerlige Danmark. 
En indstilling kan for eksempel begrundes i en udgivelse, en indsats i civilsamfundet eller et bidrag til styrkelse af borgerligheden gjort af en organisation.

Interviews med de nominerede

Kontrast publicerer løbende de nominerede til Kontrastprisen med et interview, så du får et indblik i hvorfor netop de er nominerede til årets pris. Læs interviewene her

De sidder i juryen

Mikkel Andersson
Chefredaktør på Kontrast, debattør og forfatter til bogen Eksperimentet der slog fejl (2018) Tidligere redaktør på Rokokoposten. Bachelor i historie og kandidat i analytisk journalistik.

Nicolai J. Foss
Professor og forsker i innovation, strategisk ledelse og organisationsteori og forfatter af mere end 20 bøger. Cand.polit. fra Københavns Universitet og ph.d ved CBS. Han grundlagde og var leder af Institut for Strategi og Globalisering på CBS indtil 2016.

Mia Amalie Holstein
Vicedirektør i SMVdanmark, debattør og medlem af Etisk Råd. Sidder i bestyrelsen for Arbejdermuseet. Mia Amalie Holstein har bl.a. bidraget til Venstres bog Liberale drømme og drøftelser. Hun er cand.polit., cand.mag. i filosofi og stud.jur.

Sørine Gotfredsen
Sognepræst, journalist, debattør og forfatter til adskillige bøger om tro og eksistens. Senest har hun udgivet Som Sørine læser bibelen (2020) samt været vært på podcasten Sørine og kærligheden.

Paul Lyngbye
Sponsorerer Kontrastprisen og har tidligere støttet kultur og videnskab, herunder danske oversættelser af Douglas Murrays Hordernes hærgen (2020). Uddannet tandlæge og cand.mag. i psykologi og kommunikation.

Andreas Paulsen
Branchedirektør i den europæiske sundhedsbranche. Andreas har i et årti støttet den borgerlige sag bl.a. gennem undervisning i borgerlighed og det liberale demokratis idéhistorie bl.a. i regi af CEPOS Akademi. Cand. mag. i europæiske studier.


Anna Libak
Udlandsredaktør på Weekendavisen. Forfatter til flere bøger om værdikampen i det 21. århundrede. Vinder af Fonsmark-prisen 2021. Sidder i bestyrelsen for Det Udenrigspolitiske Selskab. Cand.mag i samfundsfag og russisk. Foto: Steen Brogaard.

Sune Wæsel
Grundlægger, partner og bestyrelsesformand for Grace Public Affairs. Sune Wæsel er desuden medstifter af Den Danske Skatteborgerforening. Sune Wæsel er uddannet cand.scient.pol.

Martin Ågerup
Direktør i tænketanken CEPOS, forfatter, podcastvært og skribent. Formand for bestyrelsen i Instituttet for Fremtids-forskning og bestyrelsesmedlem i Berlingske Fond. Bachelor of Science og MA i økonomi.

Hvorfor vælge Kontrast?

I Danmark stemmer 80 procent af danske journalister på partierne i rød blok, hvilket afspejler et verdensbillede til venstre for midten. Vi har brug for kontrast - derfor giver vi dig Danmarks borgelige stemme med vores valg af både skribenter, værter og emner - for kun 2,6 kr./dag

Månedlig betaling

49

Normalpris 99 kr./md.
Afmeld når som helst

Årlig betaling

79

Spar 20% med årsabonnement
KUN 948 kr./år