Kontrastprisen styrker den levende borgerlighed med 25.000 kr.

Det er blevet en yndet sport at beskrive borgerlighedens trange kår. Der udvikles for få idéer, der rykkes for meget til venstre, og det hele går op i intern splid og positionering. Men borgerligheden udgøres af meget andet end de politiske partier.

Hvert år er der mennesker og organisationer, der udretter noget bemærkelsesværdigt og betydeligt for den borgerlige sag. For at belønne deres indsats indstiftes Kontrastprisen.

Om prisen

Kontrastprisen belønner en indsats, en præstation eller en udgivelse. Prisen gives til en person eller en organisation, der har lagt sin indsats i det forgange år, og som dermed aktivt arbejder for et mere borgerligt samfund med konservative og liberale værdier, og sætter fokus på den levende borgerlighed i alle dens afskygninger.

Vinderen vil foruden prisen modtage 25.000 kroner 14. januar 2023 i København. Prisen er sponsoreret af Paul Lyngbye.

Kun personer eller organisationer, der nomineres for den konkrete indsats i 2022, vil komme i betragtning. Kontrastprisen er en dansk pris og gives for arbejdet for det borgerlige Danmark.

Vi har brug for din hjælp til at finde de nominerede

Udfyld nedenstående formular for at indstille din favorit til Kontrastprisen. Se kriterierne ovenfor under Om prisen.
Deadline for indstilling til prisen er 31. oktober 2022. 

Sådan findes vinderen

Alle har mulighed for at indstille en nomineret. I slutningen af oktober finder redaktionen på Kontrast frem til en shortliste af nominerede.

Vinderen blandt de indstillede afgøres af et nøje udvalgt panel, der repræsenterer det brede borgerlige Danmark. 
En indstilling kan for eksempel begrundes i en udgivelse, en indsats i civilsamfundet eller et bidrag til styrkelse af borgerligheden gjort af en organisation.

De sidder i juryen

Mikkel Andersson
Chefredaktør på Kontrast, debattør og forfatter til bogen Eksperimentet der slog fejl (2018) Tidligere redaktør på Rokokoposten. Bachelor i historie og kandidat i analytisk journalistik.

Nicolai J. Foss
Professor og forsker i innovation, strategisk ledelse og organisationsteori og forfatter af mere end 20 bøger. Cand.polit. fra Københavns Universitet og ph.d ved CBS. Han grundlagde og var leder af Institut for Strategi og Globalisering på CBS indtil 2016.

Mia Amalie Holstein
Vicedirektør i SMVdanmark, debattør og medlem af Etisk Råd. Sidder i bestyrelsen for Arbejdermuseet. Mia Amalie Holstein har bl.a. bidraget til Venstres bog Liberale drømme og drøftelser. Hun er cand.polit., cand.mag. i filosofi og stud.jur.

Henrik Dahl
MF for Liberal Alliance og forfatter til både debatbøger og samfundsvidenskabelige bøger. Seneste titler er Ved voksenbordet (2022) og Den sociale konstruktion af uvirkeligheden (2020). Uddannet sociolog.

Sørine Gotfredsen
Sognepræst, journalist, debattør og forfatter til adskillige bøger om tro og eksistens. Senest har hun udgivet Som Sørine læser bibelen (2020) samt været vært på podcasten Sørine og kærligheden.

Paul Lyngbye
Sponsorerer Kontrastprisen og har tidligere støttet kultur og videnskab, herunder danske oversættelser af Douglas Murrays Hordernes hærgen (2020). Uddannet tandlæge og cand.mag. i psykologi og kommunikation.

Sune Wæsel
Grundlægger, partner og bestyrelsesformand for Grace Public Affairs. Sune Wæsel er desuden medstifter af Den Danske Skatteborgerforening. Sune Wæsel er uddannet cand.scient.pol.

Martin Ågerup
Direktør i tænketanken CEPOS, forfatter, podcastvært og skribent. Formand for bestyrelsen i Instituttet for Fremtids-forskning og bestyrelsesmedlem i Berlingske Fond. Bachelor of Science og MA i økonomi.

Anna Libak
Udlandsredaktør på Weekendavisen. Forfatter til flere bøger om værdikampen i det 21. århundrede. Vinder af Fonsmark-prisen 2021. Sidder i bestyrelsen for Det Udenrigspolitiske Selskab. Cand.mag i samfundsfag og russisk. Foto: Steen Brogaard.

Andreas Paulsen
Branchedirektør i den europæiske sundhedsbranche. Andreas har i et årti støttet den borgerlige sag bl.a. gennem undervisning i borgerlighed og det liberale demokratis idéhistorie bl.a. i regi af CEPOS Akademi. Cand. mag. i europæiske studier.


Støt Kontrast og kick-start det borgerlige Danmark

Bliv medlem til INTROPRIS og få adgang til alt indhold - artikler, analyser, debatter, video, podcasts, medlemsevents og Kontrasts Ekkokammer, og så indgår du i et borgerligt fællesskab.
Din støtte gør en vigtig forskel.

Årlig betaling

12 mdr.: 1.188 kr. 948 kr.

99 kr./md. 79 kr./md.
Efter 12 mdr.: 948 kr./år

Månedlig betaling

3 mdr.: 297 kr. 199 kr.

Efter 3 mdr.: 99 kr./md.

Månedlig betaling

1. måned: 49 kr.

Efterfølgende 99 kr./md.

Ubegrænset adgang til lukket indhold: artikler, analyser, debatter, videoer, interviews

Få Kontrast Nyhedsbrev i din indbakke flere gange om ugen. Så er du altid opdateret

Adgang til Kontrasts Ekkokammer på Facebook. Del og kommenter indhold med redaktionen

Besøg redaktionen efter aftale. Skriv til medlemmer@kontrast.dk

Støt Kontrasts arbejde med at formidle en borgerlig debatkultur og dagsorden