Edward Hoppers mest kendte værk, 'Nighthawks' fra 1942. Illustrationer fra Wikipedia og Wikiarts.
Anmeldelse

Kasper Støvring

14/06/2021

Edward Hopper er kunst til coronatiden

I vores ensomhed er vi forenede i en fælles skæbne, viser Edward Hoppers billeder. Vores erfaringer under pandemien har givet ny aktualitet til det melankolske og samtidig sært opbyggelige i Hoppers værker, skriver Kasper Støvring.

Anmeldelse

Morten Okkels

01/06/2021

Dygtig borgmester skriver blodfattig bog

Hernings afgående borgmester, Lars Krarup, er i en fantastisk position til at skrive spændende politiske erindringer. Det gør borgmesteren bare slet ikke, og det er meget ærgerligt. Læs anmeldelsen af 'Mennesker og muligheder'.

Det er Danmarks Radio i 1983, og hu-hej, hvor det går.
Anmeldelse

Preben 'Prygler' Christensen

21/05/2021

Preben Prygler: Danmarks Radios værste tv-serie

Hvert afsnit tog 50 minutter, men føltes som mange timer. Med svær beklagelse ser Preben tilbage på den oprindelige serie om ‘Rejseholdet’ som et synkefærdigt flagskib for monopolkanalens drama i 80'erne.

"Den vantros liv er et liv i Djævelens tjeneste! Kortspil, djævelskab! Dans, hor, djævelskab!" Fiskerne blev sendt på Danmarks Radio i 1977 og kan ses på DR-tjenesten Bonanza.
Anmeldelse

Preben 'Prygler' Christensen

14/05/2021

Preben Prygler: Vi kan også kede os ved Limfjorden

Danmarks Radios ‘Fiskerne’ var et udpræget kedsommeligt stykke fjernsyn, konstaterer Preben i endnu en retro-anmeldelse fra 70’erne. En opvisning i gymnastik gjorde det kun endnu mere traumatisk.

'Vi er det liv, vi lever' er udkommet på Politikens forlag. Forfatterfoto: Robin Skjoldborg/Gyldendal, redigeret.
Anmeldelse

Kirsten Junge

11/05/2021

En godkendt skæbnefortælling fra Brinkmann

Et særligt parløb mellem 90-årige ‘Lili’ og psykolog Svend Brinkmann gennemgår livets forhold i lyset af Lilis flirt med fjenden under 2. verdenskrig. Bogen bliver nogenlunde vellykket løftet op til en fortælling om individ, skyld og skæbne.

'Nordisk socialisme', Pelle Dragsted anmeldelse af Nicolai Foss
Anmeldelse

Nicolai J. Foss

01/05/2021

Ny Dragsted-bog er et naivt, men frisk pust

Professor Nicolai J. Foss er ikke helt tilfreds med Pelle Dragsteds økonomiske overvejelser i den nye bog om 'Nordisk socialisme'. Til gengæld anerkender essay-anmeldelsen en høj værdi af ny og ikke-identitetspolitisk tænkning fra den danske venstrefløj.

'Rollemodeller og Ravnemødre' af Sarah Steinitz udkom i marts på forlaget Lindhardt og Ringhof.
Anmeldelse

Kirsten Junge

27/04/2021

Vellykket kvindebog med få skønhedspletter

'Rollemodeller og Ravnemødre' handler om mod, magt og mænd. Det er en hurtig og letlæst bog. En bog, som afdækker vigtig viden og fakta om kønsmønstre og aktiv magtudøvelse.

anmeldelse af krisesamfundet af mikkel vedby rasmussen
Anmeldelse

Marc Sabatier Hvidkjær, statskundskabsstuderende

06/04/2021

Anmeldelse: Man skal ikke lade en god krise gå til spilde

"Krisesamfundet" er politisk historieskrivning om et forår med corona, der blev til krisekraternes tid. Resultatet er godkendt, konstaterer Marc Sabatier Hvidkjær.

Foto: Mathieu Delmestre / Parti Socialiste, Flickr
Anmeldelse

Toke Lago von Kappelgaard, embedsmand

26/03/2021

Islamistisk fanatisme i Frankrig

Sidste år udkom to franske bøger, som viser, at der i stigende grad prædikes fanatisme i islamistiske miljøer i Europa med konsekvenser for offentlige institutioner og samfundet bredt set. Vi ser nærmere på Jean-Pierre Obins "Comment on a laissé l’islamisme pénétrer l’école" og Rougiers "Les territoires conquis de l’islamisme".

Michael Böss (f. 1952) er dr.phil., historiker og lektor emeritus ved Aarhus Universitet. Han  har bl.a. udgivet Republikken Danmark (2011), Det demente samfund (2014) og Det  digitale massemenneske (2019). Foto: Poul Ib Henriksen / Gads Forlag
Anmeldelse

Rasmus Ulstrup Larsen

25/03/2021

Anmeldelse: En vellykket ristning af liberalisme

Neoliberalismen har skurkerollen i Michael Böss’ nye bog, og det er højst vedkommende læsning ifølge anmelder Rasmus Ulstrup Larsen.

Foto: Politikens Forlag (redigeret)
Anmeldelse

Tobias Petersen

03/03/2021

Boganmeldelse: Jordan B. Petersons 12 nye regler for livet

Efterfølgeren til Jordan B. Petersons verdenssucces "12 regler for livet – En modvægt til kaos" har titlen "Hinsides orden – 12 nye regler for livet" og udkom i går.

Foto: Gads Forlag (redigeret)
Anmeldelse

Morten Okkels

17/02/2021

Boganmeldelse: Sådan mister du dit parti på fire år

Nyt værk om Dansk Folkeparti og faldet fra magtens tinder er glimrende arbejde. Især politiske nørder vil glæde sig over bogen, der kun har én mangel af betydning.

Bliv medlem af Kontrast og kickstart det borgerlige Danmark!

Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:

1. Forstå verden og se kontrasten: Du får fuld adgang til videoer, interviews, analyser og artikler på Kontrast.dk.

2. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.

3. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.

4. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.

5. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.

Årligt

medlemskab


1200 kr. årligt inkl. moms.


Månedligt

medlemskab


119 kr. månedligt inkl. moms.