AnmeldelseDet er ikke god comedy, hvis ikke man grinerI lighed med Dave Chappelle er Brian Mørk blevet kritiseret voldsomt for manglende køns- og identitetspolitisk korrekthed, og man kunne derfor måske forledes til at tro, at Mørk var begejstret for Chappelles skandaleombruste nye show, 'The Closer'. Men helt så enkelt er det ikke.
Anmeldelse

05.11.21

Stoklund: Abdel-Samad tager tilløb til et opgør‘Muhammed – et opgør’ er en informativ og kritisk introduktion til islam, skriver Socialdemokratiets udlændingeordfører i anmeldelse til Kontrast. Men Rasmus Stoklund savner, at forfatter Hamed Abdel-Samad leverer mere konkrete bud på, hvad en islamisk reformation indebærer.
Anmeldelse

22.10.21

‘F-ordet’ er 324 siders konspirationsteoriDet er alt sammen patriarkatets skyld i Sanne Søndergaards nye bog om feminisme. Den unuancerede fortælling er bogens primære drivkraft, men ender samtidig som dens største svaghed, konkluderer anmelder Tobias Petersen.
Anmeldelse

19.10.21

Hyggeligt og overfladisk roadtrip med Lars LøkkeDer er ikke meget politisk dybde i Løkkes nye udflugtsbog ‘Ud af det blå’, som mest tjener til let opvarmning, mens vi venter på noget substans fra Moderaterne. Christopher Arzrouni anmelder.
Anmeldelse

16.10.21

Sublim DR-satire om kunstakademi“Jeg vil ikke snakke om de her ting, hvis det er en hvid mand, der filmer mig.” DR løfter til fulde den satiriske arv fra Team Easy On og snobberne Fritz og Poul i en ny mockumentary om krænkelsesparate studerende på et dansk kunstakademi, skriver Mikkel Andersson.
Anmeldelse

06.10.21

Som et strejf af en fokusgruppe‘Blondinens betragtninger’ indeholder ingen originale tanker og stiller ingen nye spørgsmål. Den rummer til gengæld en stribe paradokser, skriver anmelder Tobias Petersen om den nye feministiske debatbog fra tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.
Anmeldelse

05.10.21

Det meste går galt for Sheikhs jihadbogI en ny bog undersøger Jakob Sheikh forholdet mellem Vesten og jihadismen i de sidste to årtier. Det er desværre en bog, der halter gevaldigt på flere væsentlige punkter, mener Kontrasts anmelder, historiker Matthias Bjørnlund.
Anmeldelse

03.10.21

Bogen om Bomholt får vendt hver en stenSådan er bomholtismen! Jørn Henrik Petersens bog om Julius Bomholt er respektindgydende, men ikke så nemt tilgængelig. David Holt Olsen har anmeldt fortællingen om den socialdemokratiske kulturpolitiker, som eftertidens kulturministre stadig bliver holdt op imod.
Anmeldelse

19.09.21

Moderne pædagoger vil få kaffen galt i halsen‘Forsvar for almindeligheden’ er en reaktionær bog, der maner til dannelse, og det er veludført arbejde, skriver Rasmus Ulstrup Larsen. Blandt andet fordi forfatter Mikael Jalving undgår en klassisk fælde for historikere, påpeger anmelderen.
Anmeldelse

17.09.21

Ikke kun en nådesløs furieMarianne Stidsens nye bog er en overlegen analyse af de woke trends, skriver Tobias Petersen om ‘Køn og identitet – et spadestik dybere’. Stidsens konkrete forslag er med til at trække den filosofiske bog op, mener anmelderen.
Anmeldelse

07.09.21

Vellykket jubilæumsbog giver det kulturpolitiske overblikTitlen er mærkelig, men indholdet er glimrende: Poul Baches kulturhistoriebog giver os redskaberne til at forstå den kulturpolitiske arena, mener anmelder David Holt Olsen og tager sit udgangspunkt i en usædvanlig bekendelse.
Anmeldelse

31.08.21

Sprækker af mystik og skønhedKasper Støvring begiver sig ud i et vovet kunststykke med ‘Fragmenter fra malstrømmen’. Resultatet er grundlæggende vellykket, selvom værket bliver lige romantisk nok undervejs, skriver Rasmus Ulstrup Larsen i sin anmeldelse.
Anmeldelse

26.08.21

Den tyske venstrefløjs darling gør op med wokeSahra Wagenknechts nye bog anklager de såkaldte venstreliberale, der åbner sig for Europa, økologi og selvrealisering, mens både den enlige mor og de gamle fortællinger bliver sat af. Anmelder Christian Egander Skov er godt tilfreds med ‘De selvretfærdige‘.
Anmeldelse

18.08.21

En tiltrængt spand vand i hovedet'The Parasitic Mind' er fuld af energi og eksempler på de tendenser, der er ved at splitte Vesten ad, og Gad Saads kampskrift er en god introduktion til nye læsere af temaet, skriver anmelder Tobias Petersen. Men lad være med at gå fejl af bogens titel.
Anmeldelse

22.07.21

Nietzsche vil gøre dig klogere på de woke tendenserHar du mod på at læse ‘Moralens oprindelse’, giver bogen dig gunstige redskaber til at forstå nutidens identitetspolitik, fortæller Tobias Petersen. Her kan du læse mere om, hvorfor han sætter stor pris på Friedrich Nietzsches værk fra 1887.
Anmeldelse

17.07.21

Entreprenørstaten er udmærket – men løser den alt?'Entreprenørstaten' er et vellykket indspark om udfordringerne med at løse de store problemer i samfundet, skriver Marc Sabatier Hvidkjær i sin anmeldelse af Sigge Winther Nielsens debatbog.
Anmeldelse

21.06.21

Bogen, der fortalte, hvad vi allerede vidste'Det første år' er effektiv historieskrivning om Mette Frederiksen, og samtidig kan bogen læses som et vidnesbyrd om den borgerlige oppositions fiasko. Christian Egander Skov har anmeldt Anne Sofie Kraghs beretning om statsministeren.
Anmeldelse

15.06.21

En bog, der bringer kvinderne frem i lyset‘Kvinde Kend Din Historie’ er fuld af nærværende beretninger om danske kvinder og befriende fri for woke tendenser. Gry Jexens bog kunne gå hen og blive en klassiker, vurderer Kirsten Junge i sin anmeldelse.
Anmeldelse

14.06.21

Edward Hopper er kunst til coronatidenI vores ensomhed er vi forenede i en fælles skæbne, viser Edward Hoppers billeder. Vores erfaringer under pandemien har givet ny aktualitet til det melankolske og samtidig sært opbyggelige i Hoppers værker, skriver Kasper Støvring.
Anmeldelse

01.06.21

Dygtig borgmester skriver blodfattig bogHernings afgående borgmester, Lars Krarup, er i en fantastisk position til at skrive spændende politiske erindringer. Det gør borgmesteren bare slet ikke, og det er meget ærgerligt. Læs anmeldelsen af 'Mennesker og muligheder'.
Anmeldelse

21.05.21

Preben Prygler: Danmarks Radios værste tv-serieHvert afsnit tog 50 minutter, men føltes som mange timer. Med svær beklagelse ser Preben tilbage på den oprindelige serie om ‘Rejseholdet’ som et synkefærdigt flagskib for monopolkanalens drama i 80'erne.
Anmeldelse

14.05.21

Preben Prygler: Vi kan også kede os ved LimfjordenDanmarks Radios ‘Fiskerne’ var et udpræget kedsommeligt stykke fjernsyn, konstaterer Preben i endnu en retro-anmeldelse fra 70’erne. En opvisning i gymnastik gjorde det kun endnu mere traumatisk.
Anmeldelse

11.05.21

En godkendt skæbnefortælling fra BrinkmannEt særligt parløb mellem 90-årige ‘Lili’ og psykolog Svend Brinkmann gennemgår livets forhold i lyset af Lilis flirt med fjenden under 2. verdenskrig. Bogen bliver nogenlunde vellykket løftet op til en fortælling om individ, skyld og skæbne.
Anmeldelse

01.05.21

Ny Dragsted-bog er et naivt, men frisk pustProfessor Nicolai J. Foss er ikke helt tilfreds med Pelle Dragsteds økonomiske overvejelser i den nye bog om 'Nordisk socialisme'. Til gengæld anerkender essay-anmeldelsen en høj værdi af ny og ikke-identitetspolitisk tænkning fra den danske venstrefløj.
Anmeldelse

27.04.21

Vellykket kvindebog med få skønhedspletter'Rollemodeller og Ravnemødre' handler om mod, magt og mænd. Det er en hurtig og letlæst bog. En bog, som afdækker vigtig viden og fakta om kønsmønstre og aktiv magtudøvelse.
Anmeldelse

06.04.21

Anmeldelse: Man skal ikke lade en god krise gå til spilde"Krisesamfundet" er politisk historieskrivning om et forår med corona, der blev til krisekraternes tid. Resultatet er godkendt, konstaterer Marc Sabatier Hvidkjær.
Anmeldelse

26.03.21

Islamistisk fanatisme i FrankrigSidste år udkom to franske bøger, som viser, at der i stigende grad prædikes fanatisme i islamistiske miljøer i Europa med konsekvenser for offentlige institutioner og samfundet bredt set. Vi ser nærmere på Jean-Pierre Obins "Comment on a laissé l’islamisme pénétrer l’école" og Rougiers "Les territoires conquis de l’islamisme".
Anmeldelse

25.03.21

Anmeldelse: En vellykket ristning af liberalismeNeoliberalismen har skurkerollen i Michael Böss’ nye bog, og det er højst vedkommende læsning ifølge anmelder Rasmus Ulstrup Larsen.
Anmeldelse

03.03.21

Boganmeldelse: Jordan B. Petersons 12 nye regler for livetEfterfølgeren til Jordan B. Petersons verdenssucces "12 regler for livet – En modvægt til kaos" har titlen "Hinsides orden – 12 nye regler for livet" og udkom i går.
Anmeldelse

17.02.21

Boganmeldelse: Sådan mister du dit parti på fire årNyt værk om Dansk Folkeparti og faldet fra magtens tinder er glimrende arbejde. Især politiske nørder vil glæde sig over bogen, der kun har én mangel af betydning.