Artikel

13.09.22

Kontrast går sammen med konceptkunstnere: Udstiller værket Mink Dynasty

Medlemmer af Kontrast har torsdag 15. september mulighed for at se værket ‘Mink Dynasty’ udstillet i forbindelse med Henrik Dahls oplæg om sin nye bog. Værket er skabt af kunstnerne Martin Martensen-Larsen og Nathalie Cohn som et Dannebrog skabt af ulovligt aflivede mink.

Da konceptkunstner Martin Martensen-Larsen i vinteren 2020 så billeder af tusindvis af døde mink på skærmen, fik han en idé. Den idé blev til kunstværket Mink Dynasty, der torsdag 15. september kan ses udstillet i Kontrasts lokaler på Sortedam Dossering 55.

“Minkordren og synet af de døde mink gav mig et stærkt billede på nethinden. Jeg så et Dannebrog lavet af hvidt minkskind stænket med minkavlerens blod,” fortæller Martin Martensen-Larsen, der har skabt værket sammen med Nathalie Cohn. 

Skindene i værket er indhentet fra en af de avlere, hvor der manglede hjemmel til at slå dyrene ned. Kunstnerne fik en anden minkavler til at doneret blodet, der blander sig med flagets røde farve. 

“Under minkaflivningerne tænkte jeg på begyndelsen af pandemien. Der så vi danskere os selv som uskyldige og corona udelukkende som et kinesisk problem. Værket viser på den måde, at corona sidenhen ramte os med fuld kraft, og vi også så ting i det danske samfund, som vi aldrig havde troet kunne ske, blandt andet den ulovlige aflivning og minkavlerne, der mistede deres livsværk.”

Hovednavnet ved torsdagens arrangement er MF for Liberal Alliance og forfatter Henrik Dahl, der fortæller om sin nye bog Ved voksenbordet. Det foregår hos Kontrast, Sortedam Dossering 55, København Ø, og dørene åbner klokken 15.00.  

Samtidig udstilles altså Mink Dynasty, og medlemmer vil også få mulighed for at møde Martin Martensen-Larsen og Nathalie Cohn.  

“Jeg konstruerede flaget ved at sy minkskind fast på rød flagdug, som jeg på forhånd havde påført blodet fra den tidligere minkavler. Til allersidst havde jeg et enkelt reagensglas tilbage, som jeg til slut hældte ud over værket,” forklarer Cohn om processen.

Den spektakulære udførelse er kun den ene del af kunstværket. Martin Martensen-Larsen vil også gerne sende et signal til Danmark og resten af verden med værkets titel.

“Navnet er selvfølgelig en reference til Ming-dynastiet. Danmark var inden ordren et mink-dynasti. Men det er markedsandele, som kineserne ironisk nok har taget fra os nu,” siger Martensen-Larsen. 

De to kunstnere oplyser i øvrigt, at værket er sat til salg. 

Du kan tilmelde dig torsdagens medlemsarrangement gennem dette link. Og hvis ikke du er medlem endnu, kan du nå det lige her.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter