Artikel

Jeppe Horskjær

31/03/2021

Debattør risikerer fængsel for foto af terroroffer

Den borgerlige blogger og historiker Kim Møller er trukket i byretten og risikerer op til tre års fængsel for at have bragt et voldsomt billede. Det vækker bekymring hos Konservative, der vil tage sagen op politisk.

Artikel

Janni Iben Stevn Hansen

11/03/2021

Oplæg: Negativ social kontrol på ungdomsuddannelserne

Ph.d. Tina Magaard har skrevet rapporten "Negativ social kontrol på ungdomsuddannelserne", som hun holdt oplæg om ved Kontrasts seneste medlemsarrangement. Se oplægget her.

Artikel

Janni Iben Stevn Hansen

07/03/2021

Mini-seminar om islams offentlige hemmeligheder og negativ social kontrol

Vores medlemsarrangement med Tina Magaard og Jaleh Tavakoli løb af stablen søndag den 7. marts. Medlemmer kan se optagelsen her. Meld dig ind på kontrast.dk/medlem, hvis du også vil have adgang.

Foto: Gage Skidmore, Creative Commons
Artikel

Janni Iben Stevn Hansen

02/03/2021

Eksklusivt møde med Ayaan Hirsi Ali

Optagelsen fra live-eventet med Ayaan Hirsi Ali er tilgængelig for medlemmer her. Bliv medlem på kontrast.dk/medlem, hvis du også vil have adgang.

Artikel

Janni Iben Stevn Hansen

23/02/2021

Mød verdensberømte Ayaan Hirsi Ali

Den internationalt prisbelønnede forfatter og aktivist Ayaan Hirsi Ali gæster Kontrast til et live-interview om kvinder og islam eksklusivt for Kontrasts medlemmer. Efter interviewet er der mulighed for at stille dit spørgsmål direkte over Zoom til Hirsi Ali.

Foto: Syed Nabil Aljunid, Flickr
Artikel

Tobias Petersen

18/02/2021

Får du tæsk af din partner, bestemmer dit køn, om du har ret til hjælp

Er du kvinde, skal kommunen hjælpe dig, hvis du udsættes for vold af din partner, er du mand, skal den ikke. Servicelovens § 109, der regulerer borgeres ret til hjælp i tilfælde af samlivsvold, er entydig i sin kommunikation. Det har fået Nye Borgerlige til at fremsætte et forslag om at kønsneutralisere paragraffen, og forslaget imødekommes af flere borgerlige partier og Mandecentret.

Foto: Maurice, Wikimedia Commons
Artikel

Jeppe Matzen

24/01/2021

Er der overhovedet nogen fordele ved Brexit?

Tomme hylder i butikkerne, uanede mængder papirarbejde, økonomisk deroute og et Storbritannien, som må vinke farvel til Skotland. Der er blevet sagt og skrevet meget om de negative konsekvenser af Brexit. Men er der ikke også positive sider og muligheder?

Artikel

Janni Iben Stevn Hansen

20/01/2021

Medlems-arrangement: Brexit-debat med Anna Libak og Stine Bosse

Online-debatten er i luften kl. 19.30. Hvis du ikke er medlem endnu, kan du blive det på kontrast.dk/medlem og få adgang.

 Foto: Denvit, Pixabay
Artikel

Kasper Junge Haugaard

09/01/2021

Hvad gør man, når sociale mediegiganter bliver meningspoliti?

Facebook er i kraft af sin størrelse blevet en indflydelsesrig ordstyrer af samfundsdebatten. Ofte er det den amerikanske SoMe-gigants interne retningslinjer, der sætter rammerne for, hvilke synspunkter det er tilladt at ytre. Men hvor går man som bruger hen, når man censureres, eller når Facebook ligefrem ekskluderer én fra det gode selskab? Er løsningen politisk indblanding?

Deltag i debatten med en kommentar herunder, så Mikkel kan stille spørgsmålet til gæsterne.
Artikel

Janni Iben Stevn Hansen

16/12/2020

Julehygge for medlemmer – med Merete Riisager og Henrik Dahl

Kontrasts julearrangement for medlemmer er i luften kl. 20! Hvis du ikke er medlem endnu, kan du trykke på "Bliv medlem" herunder og få adgang til arrangementet.

Foto: Jebulon, Wikimedia Commons
Artikel

Daniel Skipper Rasmussen

16/12/2020

De uundværlige eliter

Kontrast har talt med den russisk-amerikanske tænker Peter Turchin, der i 2010 forudsagde, at 2020 ville blive et voldens år i USA baseret på observationer af en stadigt mere svulmende gruppe af unge amerikanske wanna-be-eliter. Men Turchin mener imidlertid ikke, at moderne samfund kan undvære eliter – spørgsmålet er blot hvem, der skal udgøre dem.

Foto: Steve Bott, Wikimedia Commons
Artikel

Johs Lynge

26/11/2020

Den republikanske krig om news and views

Højreorienterede amerikanske tv-kanaler kæmper for tiden med, mod og om Trump. Dermed er der både lagt op til et bittert slutspil om præsidentposten og et opgør om, hvem der skal fodre og forme det nationalkonservative USA med nyhedsholdninger fremover.

Foto: UN Women/Ryan Brown
Artikel

Tobias Petersen

12/11/2020

Danske skattekroner finansierer politiserende kønsdagsorden i FN-regi

Danske skatteborgere betaler årligt mere end 80 millioner til en kønspolitisk FN-organisation, der åbenlyst propaganderer for en venstrevredet dagsorden og systematisk ignorerer ligestillingsproblemer, som involverer mænd og drenge.

Artikel

Mikkel Andersson

01/11/2020

Chefredaktøren: Velkommen til Kontrast!

Mikkel Andersson byder dig hjerteligt velkommen til Kontrast - Danmarks borgerlige medie.

Artikel

Jeppe Matzen

01/11/2020

Er danske medier ekkokamre for Trump- og Brexit-kritik?

En tidligere mediedirektør kritiserer danske medier for at tegne et skræmmende ensidigt og negativt billede af Boris Johnsons Brexit ud fra egne EU-sympatier, mens en mangeårig USA-korrespondent er bekymret over, at danske medier næsten kun refererer fra liberale anti-trumpkritiske medier. Redaktører afviser kritikken.

Bliv medlem af Kontrast, og kickstart det borgerlige Danmark!

Kontrasts medlemmer er et borgerligt fællesskab:


1. Du inviteres til fester, debatter og saloner, hvor du møder landets skarpeste tænkere og skribenter.


2. Du får adgang til Kontrasts Ekkokammer på Slack og til artikelkommentarer.


3. Du får direkte indflydelse på, hvilke emner Kontrast skal behandle.


4. Dit medlemskab er dit bidrag til fokus på de vigtigste spørgsmål inden for velfærdsstat, indvandring, kultur m.m.


Forstå verden, se kontrasten: Lige nu får du 7 dage for kun 1 kr. Medlemskabet fortsætter til normalpris 1.200 kr./år inkl. moms efter 7 dage - hvis du vil! Ingen tvang. Mindstepris 1 kr.