ArtikelFolkemødet 2024: Douchebag-solbriller og fadølGæstgiverens udendørs gård mellem 22:00 og 23:00. Midt i Mordor. I Hobbes naturtilstand. I Darwinismens epicenter. Dørvagten lukkede indgangen og helvede brød løs. Øllene blev kastet. Direktører forsøgte at klatre over muren. Lobbyister stod og tremmeruskede i indgangsporten. Det var en regulær humanitær krise.
Artikel

17.06.24

EU bliver (endnu) mere protektionistiskKommissionsformand Von der Leyens argumenter for en EU-straftold på kinesiske biler er en blanding af økonomisk analfabetisme, blatant gammeldags protektionisme, og forsøg på at gøre unionsapparatet mere suverænt. Ingen af argumenterne burde accepteres af bare normalt begavede borgere, skiver professor Christian Bjørnskov.
Artikel

11.06.24

Er du mand, så bid det i digEn ny undersøgelse afslører store forskelle i danskernes holdninger til psykisk vold i parforhold, afhængig af om volden er rettet mod mænd eller kvinder. Resultaterne viser, at når mænd er ofre for psykisk vold, er der færre, der mener, at mandlige ofre bør dele deres oplevelser med venner og familie eller anmelde volden til politiet.
Artikel

03.06.24

Dansk kvægdrift har reduceret sit aftryk på den globale opvarmningEn CO2e afgift på kvægdrift vil være til stor skade for dansk landbrug og vil ikke bidrage til reduktion af ophobning af CO2 ækvivalenter i atmosfæren og slet ikke til at opnå klimaneutralitet i 2045. Det skriver maskiningeniør Finn Søholm i denne forklarende artikel om de biologiske processer. Afgiften vil gavne klimaet en smule de første 8-12 år, men derefter ingenting.
Artikel

02.06.24

Jyske pædagoger går på arbejde. I hovedstaden lægger de sig sygeCEPOS udgav forleden en undersøgelse, der viste store forskelle mellem sygefraværet blandt pædagoger i de enkelte kommuner. Ser man nærmere på geografien træder en særlig jysk forskel frem. Blichers sang om den stærke og seje virker endnu på den jyske folkesjæl. Sjællænderne er blevet nogle skravl.
Artikel

27.05.24

Uddannelse og vækst – ny evidensDet er ikke nogen særligt socialdemokratisk konklusion, skriver professor Christian Bjørnskov, og det er bestemt heller ikke en konklusion, der får regeringens angreb på de lange universitetsuddannelser til at se specielt begavet ud. Den store væksteffekt kommer fra de virkeligt dygtige studerende - dem der kan noget særligt og har lært noget særligt.
Artikel

08.05.24

Var euroen en god idé – Ny evidensOverordnet kan man måske sige, at euroen var en succes for folk, der har særlige præferencer for offentligt forbrug og politisk kontrol, men en fiasko for alle vi andre. Det udleder professor Christian Bjørnskov af et netop offentliggjort forskningsprojekt om, hvorvidt euroen har gjort euro-landene rigere eller fattigere. Kun i ét land er borgerne blevet rigere.
Artikel

30.04.24

kjlj
Mexicaniseringen af USA tager tilIntet samfund i historien har nogensinde overlevet en demografisk forvandling som den, skiftende regeringer har tilladt i USA siden 1965, skriver David Gress i den første af to artikler om det ny Amerika. Alligevel påkalder forvandlingen sig kun ringe opmærksomhed i de etablerede medier.
Artikel

17.04.24

kjlj
To-statsløsningen er en død sildTo-statsløsningen har længe været en våd drøm, der stædigt og aldeles uden realitetssans fastholdes af både USA og EU og derfor også Danmark. Og selvfølgelig ikke mindst af FN’s store flertal af Israeluvenlige stater. Men løsningen er en død sild , skriver Kontrasts mellemøstekspert Poul Højlund.
Artikel

09.04.24

kjlj
Aktivitetsmuligheder for markedsanarkister og minarkisterNedenfor er en række aktivitetsforslag for mennesker, der, som jeg, mener, at staten er alt for stor. Der er både noget for dem, som er interesserede i at forstå liberalistiske ideer bedre og for folk, som vil involvere sig i praktisk handling for at få et friere samfund.
Artikel

03.04.24

Er landmanden bare skyldig, indtil det modsatte er bevistEt billede af en gyllevogn på en våd mark fik i går professor Stiig Markager til at forudse, at gylle fra markerne i år vil løbe direkte ud i åer og fjorde og føre til yderligere iltsvind, ikke bare til sommer, men mange år frem. Men er det noget professoren ved, eller er det bare almindelig mistænkeliggørelse af landmændene uden videnskabeligt belæg?
Artikel

24.03.24

kjlj
Tyskland på vej mod sindelagsstatenDe tyske partier, kirker, virksomheder, medier og kulturfolk arbejder alle for regeringen. Alle vil redde sig over på den rigtige side af den økonomiske kridtstreg. Anklagen kommer fra en tysker. Mikael Jalving har interviewet Nicolaus Fest fra det tyske borgerlige oppositionsparti AfD. Nicolaus Fest retter også skytset mod sit eget parti, Alternative für Deutschland.
Artikel

23.02.24

Godt nyt for ytringsfrihedenDer faldt en vigtig dom i dag i Højesteret. Den tidligere blogger på Uriasposten Kim Møller blev frikendt for at have overtrådt straffeloven, da han tilbage i 2020 bragte et billede af et offer i Frankrig for et islamisk angreb på en kirke. Det er en god dom for Kim og for alle andre, der insisterer på at fortælle om islamisk terror i Europa.
Artikel

21.02.24

En hemmelig Kurt Westergaard original kommer ikke på auktionDer eksisterer mindst én tegning af Kurt Westergaard, hvor Muhammed har en bombe i turbanen - tegnet med tusch direkte på håndtørre-papiret fra toilettet på Jyllands-Posten. Den er i privat eje i Danmark og er ikke til salg på den auktion, som gallerist Erik Guldager har annonceret. Kurt Westergaard tegnede den og forærede den til den nuværende ejermand for mange år siden.
Artikel

01.02.24

Det er ikke i Israels magt at skabe fred. Det er kun i Israels magt at overleveREDAKTØREN SKRIVER: Israels premierminister Benjamin Netanyahu har opstillet et krigsmål, han ikke kan nå. Israel kan hverken udrydde Hamas eller den uforsonlige islamisme, som har udråbt udslettelsen af Israel til en hellig pligt. En israelsk gammel bekendt forklarede det til mig for mere end 30 år siden og kaldte det den 'absolutte og eneste sandhed', som israelere må erkende, mens de kæmper for deres nations overlevelse.
Artikel

07.01.24

kjlj
Vermund fjerner tvivl om Nye Borgerliges støtte til Ukraine”Nye Borgerliges støtte til Ukraine vakler ikke”. Sådan skrev Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, i et opslag på sin Facebook-side mellem jul og nytår. Ja så, tænkte man. Hvem kunne da også få den tanke? Så det spurgte jeg Pernille Vermund om. ”Jamen, det var, fordi jeg ved, at der er folk, der har tvivlet på vores støtte til Ukraine, og den tvivl, den skal ikke være der”, svarer hun i det interview, som du kan høre i sin helhed længere nede i artiklen. Tvivlen blev skabt af hendes egen spidskandidat til EU-parlamentet den tidligere DF’er Martin Henriksen.
Artikel

07.01.24

What America and the West do not expectAl Qaeda er tilbage. I de senere år har afsenderens oftest været Islamisk Stat, når vi har læst i medierne om grufulde terrorangreb, som ramte i Europa eller USA. Men nu er Al Qaeda tilbage på den globale scene. Terrorgruppen har genoplivet sit engelsksprogede magasin ’Inspire’ og har mellem jul og nytår distribueret to videoer med opskrifter på terrorangreb, som kan udføres uden den store know-how.
Artikel

03.01.24

kjlj
PRIS: 30.000 kroner pr. danskerProfessor Christian Bjørnskov har læst årets rapport om menneskelig frihed. Det står ringere til alle vegne. Nedlukningerne under Corona har haft en pris. Christian Bjørnskov har regnet på tallene, for nationalindkomst og personlig frihed hænger sammen. 30.000 kroner pr. dansker kostede nedlukningerne, udover at de også skadede folks liv på alle andre fronter.
Artikel

03.01.24

kjlj
Ældrepleje: For dyrt og for dårligtTre ud af de fem kommuner, som skraber bunden, drives af konservative borgmestre. Det kan man læse i en analyse fra Cepos, som har undersøgt hvor gode kommunerne er til ældrepleje. Generelt spildes der mellem fem og syv milliarder kroner om året på ældreplejen ude i kommunerne, alene fordi de er dårlige til at tage ved lære af hinanden.
Artikel

19.12.23

kjlj
Mød Vø – en melankolsk ung kvinde taler udLivet er svært, når man er en ung hvid kvinde, definitiv racist og kolonialist. En kvinde der prutter Co2 og dermed er skyld i verdens undergang, smitter sine omgivelser med sygdomme og er opdraget i en skole, som opstiller mål og resultater for læring, der intet har at gøre med dannelse, kundskaber og eksistens. Thomas Aastrup Rømer har talt med Vø.
Artikel

12.12.23

kjlj
SPIDSKANDIDAT: Der er en udløbsdato på støtten til UkraineDet er Anders Vistisen, medlem af EU-parlamentet for DF og partiets spidskandidat til næste forårs EU-parlamentsvalg, som forudser, at viljen til at støtte Ukraine er ved at rinde ud. Personligt mener han, at EU skal fortsætte støtten for nu, men opfordrer politikere og medier til at være mere realistiske i forhold til ukrainernes muligheder for at befri deres land for den russiske besættelse.
Artikel

29.11.23

kjlj
Nationalkonservativ RenæssanceMorten Uhrskov har skrevet en bog, som han kalder ’opbyggelig’. Han skriver i egne ord ’med dyb vrede og bekymring over, hvad Danmark og størstedelen af den vestlige kultur er blevet til”. Kontrast har talt med Morten Uhrskov, og du kan høre interviewet længere nede i artiklen.
Artikel

24.11.23

Er regeringen og politikerne i lommen på vindindustrien?Vindindustrien vil opføre 8 styks 450 meter høje testmøller i Vadehavet. Et byrådsmedlem fra Nye Borgerlige i Tønder, Allan Svendsen, har som en anden Don Quixote kastet sig i kamp mod vindmøllerne, lobbyisterne og, som han ser det, den uhellige alliance mellem industriens egne lobbyister, DTU og et privat konsulentbureau.
Artikel

16.11.23

Blind og naiv støtte til terrorKan man give millioner til organisationer, der ønsker Israel fjernet fra landkortet, hylder gamle terrorister og glorificerer selvmordsbombere og samtidig kalde sig neutral og humanistisk nødhjælpsorganisation? Det mener Folkekirkens Nødhjælp. Jeg mener nej. På søndag arrangerer NGO'en fredsgudstjeneste i Københavns Domkirke. Jeg ville vælge en anden kirke den dag.
Artikel

14.11.23

kjlj
Tilliden til staten forsvinder, når aftaler brydes og borgerne kanøflesStaten meddeler: Vi har godt nok indgået en skriftlig aftale med dig for tre år siden, men nu ændrer vi vilkårene. Du skal derfor betale din erstatning tilbage - plus renter.
Artikel

13.11.23

kjlj
Israel har tabt informationskrigen 1-15 til HamasInformationskrigen mod Israel var velforberedt, koordineret og har haft stærke pengemænd bag sig. Det konkluderer direktøren for influenzer-platformen Humanz. Det står 15-1 til Hamas målt på opslag og interaktioner på Instagram og Tiktok, viser hans optælling.
Artikel

10.11.23

Messerschmidt og DF vil demokratisere kunststøttenMorten Messerschmidt vil kassere armslængdeprincippet og lade de politiske partier fordele kunststøtten i forhold til antal af mandater i Folketinget. Han kalder det en demokratisering af kunststøtten, og ser det som den eneste vej til at bryde den dominans de venstreorienterede har over kulturlivet – hvor de sidder på både de rigtige meninger og pengekassen.
Artikel

06.11.23

Råbet 'Jihad' i gaderne er en direkte trussel mod jøderne isærDa Hitzb-ut-Tahrir forleden marcherede i gaderne med kampråbet ’Jihad er løsningen’ og ’Alahu Akbar’ skulle man mene, at grænsen for ustraffet at hylde terrorisme var overtrådt. Det mente Københavns Politi ikke. For Jihad kan jo betyde mange ting, sagde politiet. Lars Kaaber har set lidt nærmere på 'Jihad'
Artikel

03.11.23

Vi bør tage statsborgerskabet fra dem igenDemonstrationerne i gaderne med hyldest til Hamas efter terrororganisationens blodige og brutale angreb på Israel den 7. oktober får Mikkel Bjørn (DF) til at kræve demonstranterne retsforfulgt og opfordrer til, at man tager tildelte statsborgerskaber fra de palæstinensere, som åbenlyst har hyldet terrorangrebet fra Hamas.
Artikel

03.11.23

LA'er går sammen med EnhedslistenI går aftes stemte Borgerrepræsentationen et forslag ned om at lade Københavns Rådhus oplyse i blåt og hvidt i solidaritet med de danske jøder og med staten Israel. Ole Birk Olesen valgte i modsætning til de øvrige blå partier at stemme nej sammen med Enhedslisten og resten af venstrefløjen.
Artikel

27.10.23

Boguddrag: Syv råd til redaktører og journalister, der skriver om køn og ligestillingI dag udkommer Tobias Petersens kønspolitiske debatbog 'Aldrig din skyld, altid din skyld'. Kontrast bringer et uddrag med gode råd til redaktører og journalister.
Artikel

23.10.23

kjlj
Jødisk bestsellerforfatter: "Nogle ønsker at ophøre med at være jøder, fordi de har købt ind i de antisemitiske begreber"I et forsøg på at blive accepteret af progressive i Europa og Vesten, vælger nogle jøder at identificere sig med deres bødler. Det mener den israelske bestsellerforfatter og dramatiker Tuvia Tenenbom, der har udgivet adskillige bøger om både jødiske forhold og israelsk-palæstinensiske relationer.
Artikel

29.09.23

Lægen, der ændrede meningMedlem af Etisk Råd Ida Donkin mente tidligere, at abortgrænsen skulle forhøjes. Men hendes arbejde i rådet har overbevist hende om, at den eksisterende grænse bør bevares.
Artikel

26.09.23

Konservative afviser kritik: Vi er ikke blevet wokePolitisk ordfører Mette Abildgaard er uenig i aktuel kritik af Konservative som et parti, der har svigtet de borgerlige dyder. Partiet har netop sagt fra over for venstreorienteret tankegang, mener hun.
Artikel

25.09.23

kjlj
Fremtiden er konservativ, siger Pape – men er partiet det også?Kontrast har spurgt konservative stemmer inden og uden for partiet, hvad der er vejen frem for Søren Pape Poulsen og kompagni efter landsrådet.
Artikel

23.09.23

kjlj
“Ingen fascister i vores gader”Den yderste del af venstrefløjen hader Generation Identitær, men har paradoksalt nok selv sørget for, at GI kunne gæsteoptræde på Christiansborg. Kontrast var med til den røde moddemonstration på slotspladsen.
Artikel

21.09.23

Regeringen vil fortsat give SU til imam-uddannelse i TyrkietUddannelsesminister Christina Egelund er helt på det rene med, at studerende fra Danmark kan tage deres SU med islamisk uddannelse i Tyrkiet. Helt forkert og forbløffende naivt, mener Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti.
Artikel

17.09.23

Han er anti-antiracisten, der taler sin tidsånd imodLæs interviewet med den amerikanske professor i retorik Erec Smith, som vil gøre op med fortællingen om sorte mennesker som en samlet blok af undertrykte ofre – både af hensyn til de sorte selv og resten af samfundet.
Artikel

17.09.23

kjlj
Tidligere bandekriminel om ydmygelsesvold: “Man ved, danskere er nemme ofre”Der er et klart etnisk element i tendensen med ydmygelsesvold, siger tidligere bandeleder og giver et bud på, hvordan du undgår at blive den næste, der bliver slået ned i bussen.
Artikel

15.09.23

kjlj
Høring om ny blasfemilov: Det siger aktørerne om forslagetHer kan du se, hvad faglige, religiøse og kunstneriske organisationer hæfter sig ved i deres officielle meldinger til ministeriet om den nye lov om religiøse genstande.
Artikel

14.09.23

kjlj
Borgmester tror på sociale indsatser for at løse afrikansk konflikt i KøbenhavnVenstres beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Jens-Kristian Lütken, mener, at indsatsen på gadeplan og i ungdomsklubber kan være med til at dæmme op for konflikter som på Amager i weekenden.
Artikel

11.09.23

Løkke blev ristet på samråd om koransagenUdenrigsministeren blev angrebet fra højre og venstre – og især fra højre – på dobbelt samråd i Folketingets Udenrigsudvalg. Men Lars Løkke Rasmussen fastholder kursen.
Artikel

07.09.23

Kultursammenstød 3: Da antiborgerligheden var væbnet med trykluftsborFreddy Hagen fortæller om dengang i 1984, hvor det gik helt galt i Ungdomshuset, og den ene oprørske gruppe for i flæsket på den anden oprørske gruppe.
Artikel

04.09.23

Dansk Folkeparti vil være det bløde hjerte i blå blokVi kan godt gå ind for lavere skat og stadig trække vælgere over midten, forsikrer Dansk Folkepartis formand. Alligevel står han ved sin kritik af Liberal Alliance. Det er den samlede pakke af liberalisme, der er hjerteløs, siger Morten Messerschmidt.
Artikel

03.09.23

Merete Riisager om unges mistrivsel: Det gode og frie liv vokser i faste rammerLad være med at skyde skylden på tests og karakterer. De triste unge betaler snarere prisen for en misforstået opfattelse af frihed, understreger tidligere undervisningsminister Merete Riisager.
Artikel

31.08.23

Hvilke amerikanske skribenter bør man følge? USA-eksperter giver deres budKontrast har spurgt danske USA-kendere, hvem de selv læser for at blive klogere på amerikansk politik.
Artikel

29.08.23

Kultursammenstød 2: Da hadet til disco blussede opFreddy Hagen fortæller videre om historiske kultursammenstød i populærkultur. Her om dengang det kom på mode at foragte discomusik.
Artikel

24.08.23

Ny republikansk udfordrer indtog scenen i Trumps fraværOtte håbefulde kandidater til præsidentposten mødtes i Wisconsin, mens favoritten ikke ville være med. Det forstærkede opmærksomheden på en ung og politisk uprøvet kandidat i feltet, beretter Emilie Jäger.
Artikel

23.08.23

Professor: “Mig-i-centrum”-mentalitet giver underskud af børnIndividualisering er en af flere mulige forklaringer på, at Danmark og Vesten generelt ikke reproducerer sin egen befolkning. Kontrast har talt med professor Ayo Wahlberg.
Artikel

21.08.23

Egander Skov: Nye koranregler vil være et politisk svigtDet er forkasteligt at indføre forbud mod at brænde bøger i den aktuelle situation, mener den konservative forfatter Christian Egander Skov. For ham handler det om noget mere end frihed.
Artikel

14.08.23

Forsker: Islamiske lande vil ikke nøjes med afbrændingsforbudDe islamiske lande ønsker langt mere vidtgående indskrænkninger i ytringsfriheden end forbud mod at ødelægge koraner. Det siger Heini í Skorini, der har analyseret de islamiske landes politiske strategier.
Artikel

04.08.23

Journalistforbundet: Jo, det handler om ytringsfrihedRetten til blasfemi er en del af vores demokratiske spilleregler, siger Dansk Journalistforbunds næstformand og advarer regeringen mod en farlig glidebane. Brancheforeningen Danske Medier mener derimod ikke rigtig noget.
Artikel

01.08.23

​​S-folketingsmedlem klar til at forbyde “formålsløse” satiretegninger af MuhammedPer Husted, der er næstformand for Folketingets Udenrigsudvalg, ser gerne regeringen gå endnu videre end at stoppe afbrændinger af koraner. Det kunne være ved at forbyde satire af en bestemt type.
Artikel

02.07.23

Rasmus Ulstrup på Roskilde Festival: Overraskende civiliseretKontrast, i skikkelse af Rasmus Ulstrup, er taget på Roskilde Festival for at undersøge, at om det nu også er så slemt, som man går og tror.
Artikel

21.06.23

Tænketanken Prospekt vil udfylde det værdimæssige tomrumEn ny centrum-højre tænketank er stiftet, hvor profiler som Christian Egander Skov og Lars Barfoed vil præge den politiske dagsorden inden for emner som folk og elite, familiepolitik og etiske spørgsmål.
Artikel

17.06.23

kjlj
“Kvinder ville være dårligere stillet uden kristendommen”Har kristendommen været en katastrofe for kvinder, som debattøren Anne Kirstine Cramon påstår? Nej, siger professor i systematisk teologi Bo Kristian Holm.
Artikel

16.06.23

Postkort fra solskinsøen: ”Kvinder vil gerne føle sig som gode mennesker”Kontrasts Emilie Jäger opsøger folkelighed på Folkemødet og prøver at finde svaret på, hvorfor kvinder stemmer rødt.
Artikel

13.06.23

kjlj
Vanopslagh: Vi er mere konservative end De KonservativeAlex Vanopslagh har drejet Liberal Alliance i en markant mere fællesskabsorienteret retning. Han vil gerne erstatte kønskvoter, identitetspolitik og elitefeminisme med meritokrati, ansvar og fællesskab.
Artikel

01.06.23

kjlj
Paludan uden PET-beskyttelse til Folkemødet: ”Det er uretfærdigt”Stram Kurs får ikke PET-vagter til events på Bornholm, hvilket bekymrer partileder Rasmus Paludan. Det er voldsmændene, der er problemet, understreger Justitia-direktør Jakob Mchangama.
Artikel

31.05.23

Kønsskifte på børn: Regeringen rokker sig stadig ikkeDansk Folkeparti kan se langt efter et kursskifte på regeringens holdning til børn med kønsforvirring. Men Mette Thiesen bliver ved med at forsøge at overbevise sundhedsministeren, senest på nyt samråd i Folketinget.
Artikel

26.05.23

kjlj
Hun søger en middelvej i abortspørgsmåletDen tidligere jordemoderformand Lillian Bondo er med på at hæve abortgrænsen. Men ikke så langt at levedygtige fostre bliver aborteret, understreger hun.
Artikel

25.05.23

Borgerligt symposion #2: Vinhacks!En række af det borgerlige Danmarks ypperligste vinkendere er på banen igen. Nu med gode forslag til dem, der nyligt er begyndt deres dannelsesrejse inden for ædle druer.
Artikel

24.05.23

Kvinder ønsker mere restriktiv abortgrænse end mændFlere danske kvinder end mænd ønsker at bevare den nuværende 12-ugers grænse for fri abort, viser flere meningsmålinger. Det kan skyldes, at kvinder i højere grad opfatter det ufødte barn som et individ, mener læge og medlem af etisk råd.
Artikel

17.05.23

Islamekspert kritiserer regeringens afvisning af Muhammed-forslagEn af landets førende islameksperter, Thomas Hoffmann, anklager regeringen for dobbeltmoral og for at tænke kortsigtet, når den afviser at indføre undervisning i Muhammedkrisen.
Artikel

16.05.23

kjlj
Sådan revolutionerede Nye Borgerlige politik på sociale medierNye Borgerliges profiler og opslag var så effektive på sociale medier, at der gik rygter om, at de havde et hemmeligt eksperthold i Schweiz. Nu fortæller manden bag, hvad der gjorde partiets digitale kommunikation så effektiv.
Artikel

14.05.23

Uddrag fra Søren Krarup: Møde på færgenKontrast genbesøger Krarup: Her er historien om dengang Krarup møder en tidligere medstuderende, hvis ægteskabelige liv er i problemer, efter hans kone er blevet indfanget af kvindefrigørelsen og altid fordømmer ham som mandschauvinist og undertrykker.
Artikel

12.05.23

Konservative Studerende udsat for hærværk på KUKøbenhavns Universitet har politianmeldt hærværk, der er begået mod politiske materialer og inventar i Konservative Studerendes lokaler. Formanden mener, at det er det seneste i en lang række eksempler på politisk chikane.
Artikel

11.05.23

Støjberg i hård kritik af Venstre-kovending: ​​Fra "Je suis Paty" til "Je suis regering"Inger Støjberg langede hårdt ud efter tidligere partifæller i en skarp Folketingsdebat om Muhammedkrisen. Det kom også frem, at PET vurderer, det kan få sikkerhedsmæssige konsekvenser at gøre undervisning i krisen obligatorisk.
Artikel

10.05.23

Pronatalisme: Malcolm og Simone vil redde os fra at uddøFaldende fødselstal er en langt større og mere presserende trussel mod vestlige samfund, end de fleste forestiller sig, mener amerikansk ægtepar og forsøger at råbe verden op.
Artikel

10.05.23

Regeringen afviser borgerligt ønske om at stoppe børns kønsskifteOppositionen til højre stod sammen om forslaget, der skulle forhindre kønsskifter på unge under 18 år. Men sundhedsministeren vil ikke være med.
Artikel

07.05.23

kjlj
Amerikansk researcher: Derfor er så mange unge kede af detDet var forbløffende at se, hvor stærkt danske unge oplever den mistrivsel, vi kender fra USA, siger Zach Rausch, forskningsassistent for Jonathan Haidt, i interview med Kontrast.
Artikel

30.04.23

Peter fortryder sit kønsskifte: Det har ødelagt min kropPeter Rødbro ser tilbage på sit kønsskifte, der ikke skulle være foregået, og advarer andre mod at træffe den vidtgående beslutning for hurtigt. Han er især bekymret for kønsskifte på børn.
Artikel

28.04.23

LA melder sig ind i opgør med spontan asylbehandlingLiberal Alliance vil gerne hjælpe DF og NB med at afskaffe retten til spontan asylbehandling i Danmark. Danmarksdemokraterne holder sig tilbage.
Artikel

23.04.23

Nå, men vil kunstig intelligens så slå os alle sammen ihjel?Mikkel Andersson: Stadig flere er bekymrede for, at udviklingen af AI-systemer som GPT kan lede til menneskehedens undergang. Men hvorfor egentlig?
Artikel

22.04.23

kjlj
Lektor om transkvinder i sport: Man kan ikke få både inklusion og retfærdighedElitesportens aktører er nødt til at vælge mellem hensynet til sporten og hensynet til de transkønnede, fastslår lektor Ask Vest Christiansen.
Artikel

22.04.23

Danske topatleter: Transkvinders deltagelse i elitesport er uretfærdigDen dag kommer formentlig, hvor transkønnede vil stille op i dansk kvindesport, selvom de biologisk er mænd. Kontrast har spurgt tre sportsudøvere, hvordan de forholder sig til det.
Artikel

19.04.23

V-minister bifalder krav om måltal for køn i ledelserDet lykkes ikke for LA at afskaffe måltal og politik for sammensætning af køn i ledelser. V har skiftet side i spørgsmålet, understregede debat i Folketinget.
Artikel

12.04.23

Minister om normkritiske lærebøger: Det er ikke mit bordKontrasts omtale af identitetspolitiske lærebøger på pædagogstudiet blev til en sag for uddannelsesminister Christina Egelund. Men det synes ministeren ikke, at det burde være.
Artikel

12.04.23

Samråd om kønsdysfori: ”Det her er medicinske forsøg på børn”Bølgerne går højt i Sundhedsudvalget: Dansk Folkeparti frygter, at systemet gør uoprettelig skade på børn med kønsforvirring. Ministeren er mindre bekymret.
Artikel

01.04.23

Bæredygtig bot overtager Politikens dækning af altingFremover bliver alt Politikens indhold skrevet af den klimavenlige og progressive AI PoliBot. De tidligere journalister skal nu bemande trædemøller, der laver grøn strøm til den kunstige intelligens.
Artikel

31.03.23

Venstreorienterede danskere er mere ulykkeligeEn ny analyse fra Kontrast bekræfter, at borgerlige har en større chance for at være lykkelige mennesker end venstreorienterede. Hvordan kan det være?
Artikel

29.03.23

Richard Dawkins vælger tavshed frem for islamkritikDet vækker opsigt på sociale medier, at den ellers ugenerte forfatter Richard Dawkins holdt sig tilbage med at kommentere sag om islamisme.
Artikel

29.03.23

kjlj
Aktuelt på pædagogstudiet: Gør Tornerose til bøsseNy normkritisk lærebog råder fremtidens pædagoger til at gøre Tornerose til homoseksuel prins. De bør også undlade udtrykket tissemand, der er problematisk heteronormativt.
Artikel

28.03.23

CNN-analytiker: Hvide skal undgå memes med sorte personerEr det skjult racisme, når hvide mennesker deler humoristiske billeder, der viser sorte mennesker? Det mener analytiker på CNN. Neger-Tom er uenig.
Artikel

22.03.23

Regeringen afviser forslag om ligestilling af voldsofreStort flertal i Folketinget vil stemme imod forslag om, at mænd ramt af partnervold får samme rettigheder som kvinderne. Vi må løse det på en anden måde, siger minister for ligestilling.
Artikel

21.03.23

Socialister i flyverskjul efter voldelig opfordringSocialistisk Ungdomsfront i Odense ville give tæsk til racister på sin Instagram-profil. Nu har ingen lyst til at tale nærmere om det budskab. Heller ikke kammeraterne i Enhedslisten.
Artikel

15.03.23

Kritik af mærkedag mod islamofobi: ​”Vi afgiver terræn til vores fjender”Den nye FN-markering af kampen mod “islamofobi” er problematisk af flere årsager, mener Christian Marcussen. Her uddyber han for Kontrast.
Artikel

14.03.23

Ibi-Pippi: Derfor vil jeg i kvindefængselDet er ikke en provokation eller en kunstnerisk happening, der ligger bag mit kønsskifte, understreger den nyligt hærværksdømte Ibi-Pippi Orup Hedegaard over for Kontrast.
Artikel

13.03.23

kjlj
Feministisk aktivisme er pensum på pædagogstudierEn lærebog til pædagogstuderende problematiserer, at staten “aktivt kønner” børn. Den anklager også politikere for tvangsmæssig kulturel assimilering af indvandrere.
Artikel

09.03.23

Lars Boje Mathiesen stopper som formand og er ekskluderet fra Nye BorgerligeI en mail sendt fra hovedbestyrelsen til Nye Borgerliges medlemmer, bliver det forklaret, at Lars Boje er ekskluderet fra partiet og stopper som formand.
Artikel

08.03.23

kjlj
Kræver ligestillingen, at kvinder går i krig?Regeringen vil have kvinder til at aftjene værnepligt og potentielt blive tvunget i krig. Emilie Jäger har talt med udlandsredaktør Anna Libak og forkvinden for Dansk Kvindesamfund. De er skeptiske.
Artikel

02.03.23

Chefredaktør på A4: Borgerlig kritiker af feministisk P3-chef er sexistiskTwitter-fejde: A4-chefredaktør Kristian Madsen mener, at den borgerlige debattør Christian Egander Skov på sexistisk vis har tilsvinet en kommende P3-chef. Skov anklager Madsen for at være fuld af løgn.
Artikel

01.03.23

DD støtter tørklædeforbud for elever – men ikke for lærereDanmarksdemokraterne indtager en mellemposition i forhold til tørklæder i skolen. Halvhjertet politik, mener Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.
Artikel

28.02.23

kjlj
Engelske skolebørn tabte koran - nu undersøger politi og imamerI den engelske by Wakefield er fire britiske folkeskoleelever blevet bortvist, imens politi og imamer undersøger, om eleverne har krænket islam ved at tabe en koran på jorden.
Artikel

26.02.23

kjlj
Christian Egander Skov om Ukrainekrigen: "Der er en fejhed over den holdning"Kontrast har mødt Christian Egander Skov til en status over krigen i Ukraine, midterregeringen i Danmark og den politiske situation, hvor alle er fiaskoer.
Artikel

23.02.23

Ny feministisk P3-redaktør vil ændre verden – bestyrelsesmedlem i DR tager nu sagen opAktivistiske udtalelser fra ny P3-chef er rystende, mener Katrine Winkel Holm, der er medlem af DR’s bestyrelse. Isabella Hindkjærs udmeldinger kræver en forklaring, siger hun til Kontrast.
Artikel

20.02.23

Statistikker viser den borgerlige udfordringDet er et ret begrænset antal danskere, der ligger klart til højre for midten på både økonomi og indvandringspolitik samtidig.
Artikel

17.02.23

kjlj
Flertal af danske kvinder: Feministernes tone er for radikalUndersøgelse viser danske kvinders holdninger til blandt andet krænkelseskultur, arbejdsmarked og feminisme.
Artikel

16.02.23

Ny LGBT-bog til lærere: Drop tolerance og sats på normkritikEn ny bog til folkeskolelærere argumenterer for et opgør med tolerancepædagogik i folkeskolen. I stedet bør lærerne undervise i “systemforandrende” normkritik.
Artikel

09.02.23

Minister om kønskrav til dommere: ”Det er jo fast praksis”Liberal Alliances Sólbjørg Jakobsen gik justitsministeren på klingen efter Kontrast-artikel om, at danske dommere blev afvist af Menneskerettighedsdomstolen for at være mænd.
Artikel

05.02.23

kjlj
Messerschmidt: “Der er ikke meget mere konservatisme i Det Konservative Folkeparti, end der er rejer i rejesalat”Med retssager, interne kriser og valget bag sig vil Morten Messerschmidt forene det folkelige og det intellektuelle i landets ifølge ham eneste konservative parti.
Artikel

04.02.23

kjlj
Abortfejring: “Vi skal jo ikke sidde og debattere med os selv”En ny alliance vil angivelig rumme brede positioner og slå et slag for bred dialog om abort. Men hvorfor inddrager de så ikke nogen, der mener det modsatte? Vi talte med Sex & Samfund.
Artikel

02.02.23

Menneskerettighedsdomstol afviste danske kandidater – var ikke mangfoldige nokEuroparådet afviste danske dommerkandidater til Menneskerettighedsdomstolen, begrundet i at ingen af dem var kvinder. DF og LA kritiserer.
Artikel

31.01.23

Hun tager kampen op mod venstrefløjens feministerKontrast har mødt Liberal Alliances Sólbjørg Jakobsen, som har fået sit gennembrud i Folketinget og medierne som modstander af venstrefløjens kønspolitik.
Artikel

13.01.23

Alex Vanopslagh vinder KontrastprisenLiberal Alliances formand vinder Kontrastprisen for hans og partiets kampagne til folketingsvalget ’Du kan godt’.
Artikel

10.01.23

Borgerligt symposion: Disse vine bør du prøve i 2023Bliv klar til det nye års bal i den borgerlige med vinanbefalinger fra Morten Messerschmidt, Ole Birk Olesen, Lars Seier Christensen, Lars Tvede med flere.
Artikel

10.01.23

kjlj
Overlæge: Særligt én patientgruppe med kønsubehag risikerer fejlbehandlingDanske læger ser med stigende bekymring på en voksende patientgruppe af unge, der efter puberteten ønsker at skifte køn.
Artikel

09.01.23

kjlj
Regeringen udskyder Rwanda-plan på ubestemt tidSelvom SVM-regeringen ikke vil afvise enegang i forhold til et modtagecenter, skifter fokus nu på at få andre EU-lande med. Det kræver mere tid, siger minister til Kontrast.
Artikel

06.01.23

kjlj
Dybvad: “I det store udlændingepolitiske billede trækker det her i en lempeligere retning”Regeringen vil forlænge ophold til en gruppe kvinder fra Syrien, der ellers godt kunne vende hjem. Det er ikke en væsentlig lempelse, siger minister til Kontrast.
Artikel

03.01.23

Kontrastprisen: Her er de nomineredeFå overblikket over de seks nominerede til Kontrastprisen, som 13. januar hædrer den mest betydningsfulde indsats for et mere borgerligt Danmark i 2022.
Artikel

21.12.22

Alex Vanopslagh: Liberalisme bliver irrelevant uden fællesskabKontrastprisen: LA’s formand er nomineret for kampagnen ‘Du kan godt’. Liberalisme må ikke blive ‘woke’, men skal holde fokus på fællesskab og mening, mener han.
Artikel

20.12.22

kjlj
Ny statistik bekræfter stor forskel på ikke-vestlige indvandrereIkke-vestlige indvandrere klarer sig næsten lige så godt som vestlige indvandrere målt på beskæftigelse – hvis man altså ser bort fra MENAP+T-landene.
Artikel

17.12.22

Kønsskifte: England lukker skandaleramt børneklinik og ændrer politikEngland lukker skandaleramt klinik for transkønnede børn, og det bliver langt sværere at give mindreårige køns- og stophormoner i en lang række lande. Danmark ændrer foreløbigt ikke politik.
Artikel

15.12.22

kjlj
Ny undersøgelse: Skoler fodrer unge briter med wokenessBørnene bliver decideret indoktrineret med venstreorienteret teori i skolerne, siger professor Eric Kaufmann til Kontrast efter aktuel britisk undersøgelse.
Artikel

15.12.22

kjlj
Oplysning til udlandet om DanmarkStefan K. Sløk-Madsens bog vil gøre op med myter om Danmark – og han blev selv mere nationalt bevidst af at skrive ‘Danish Capitalism in the 20th Century’.
Artikel

13.12.22

Selsingerne: Mange kommer galt af sted ved at følge tidsåndenKontrastprisen: Eva og Rune Selsing er nomineret for bogen ‘Den borgerlige orden‘. De opfordrer til at forholde sig kritisk til tidsånden og tage valg, der fører til det gode liv.
Artikel

09.12.22

kjlj
“Helt konkret burde blå blok juble over Inger Støjberg”Kommentator, forfatter og præst Henrik Gade Jensen tager de historiske briller på i sin analyse af den borgerlige status og mulige valgsejr. Blå partier skal tage ved lære af den borgerlige succes fra 2001 og siden. De bør arbejde med Støjberg, som Fogh gjorde med Pia Kjærsgaard. Og ingen må undervurdere stemmen fra provinsen, siger Gade Jensen til Kontrast.
Artikel

06.12.22

Nikolaj Bøgh: Vi bliver straffet for kulturløs designerpolitikKontrastprisen: Nikolaj Bøgh er nomineret for at sætte konservativ kulturpolitik på dagsordenen. Den efterspørger han både i borgerlige rækker og i samfundets institutioner.
Artikel

05.12.22

kjlj
”Må juleaften blive fejret i en voldsom kugleregn”Historiker Matthias Bjørnlund fortæller om julefred og julekrig lige fra Lukasevangeliet til Ungdomshuset og Ukraine.
Artikel

02.12.22

kjlj
Svensk kulturelite stejler over kulturkanonIfølge svenske forfattere er beslutningen om en kulturkanon efter dansk forbillede “udemokratisk”. Ekspert mener, at at kultureliten er bange for at miste sine privilegier.
Artikel

28.11.22

Christian Egander Skov: Husk, hvorfor det oprindelig var godt med frihedKontrastprisen: Christian Egander Skov har med bogen ‘Borgerlig krise’ analyseret problemerne i blå blok og peget på en vej frem. Derfor er han nomineret til Kontrastprisen.
Artikel

27.11.22

Ny CEPOS-analyse: Der er milliarder at vinde ved at fjerne bureaukratiDanske regeringer har forgæves forsøgt at reducere bureaukrati. Men det er både muligt og profitabelt at beskære regeljunglen, viser internationale erfaringer ifølge ny analyse.
Artikel

26.11.22

kjlj
Offentlige udgifter er som fluepapirDet offentliges udgifter til bureaukraters og administratorers løn er eksploderet, så der er stort potentiale for besparelser. Kontrast har talt med forskningschef Karsten Bo Larsen.
Artikel

24.11.22

kjlj
En god million skattekroner til gavle for verdensmålI 17 jyske byer skal kunstværker på gavle repræsentere FN’s verdensmål, og de nye Verdensmålsgavle er primært sponseret af offentlige midler.
Artikel

22.11.22

kjlj
Frivillige foreninger lider under bureaukratiske byrderKulturministeriet udgav kort før folketingsvalget en rapport, der kortlægger de bureaukratiske byrder for frivillige foreninger.
Artikel

21.11.22

kjlj
Hvor kommer alt det bureaukrati fra?Alle statsministre vil gøre op med statsligt bureaukrati. Hvorfor er det her så alligevel? CEPOS’ Martin Ågerup giver sit bud som start på Kontrasts temauge.
Artikel

20.11.22

kjlj
Mandedag: Feministisk lærer siger kukkuk til kønsstereotyperneTobias Petersen rapporterer fra en feministisk mandedag, der både bød på nuanceret debat om manderoller og en friskolelærer, som lærer sine elever at sige kukkuk, når de støder på stereotype kønsroller i børnebøger.
Artikel

18.11.22

kjlj
13 historiske podcast, der gør dig beleven og dannetMed afsæt i egne dybt idiosynkratiske interesser, samt et ønske om at gøre alle klogere, anbefaler Mikkel Andersson sine yndlingspodcasts om historie.
Artikel

18.11.22

kjlj
Kan DeSantis gøre op med Trumpismen i det republikanske parti?Efter sin storsejr i Florida er Ron DeSantis Donald Trumps største udfordrer til det republikanske præsidentkandidatur i 2024. Formanden for Konservativ Ungdom deltog i DeSantis' valgkamp og håber, at han er manden, som kan slå Trump.
Artikel

17.11.22

Mads Lundby Hansen: Borgerlige skal gå i kødet på socialdemokratismenKontrastprisen: CEPOS’ vicedirektør og cheføkonom er nomineret for sin indsats for økonomiske dyder i en offentlighed præget af en rød velfærdsdagsorden.
Artikel

16.11.22

Henrik Dahl: Lad de røde stå alene med deres dårlige idéerKontrastprisen: Folketingsmedlem og forfatter Henrik Dahl er blandt de nominerede til Kontrastprisen. Det er navnlig begrundet i hans seneste bog, ‘Ved voksenbordet’.
Artikel

11.11.22

kjlj
Amerikansk højrefløjsprofil: Venstrefløjen fører krig mod ordenForfatter og radiovært Dennis Prager har modtaget Trykkefrihedsselskabets ytringsfrihedspris. Kontrast interviewede ham om at fremme konservative værdier i en verden af forfald.
Artikel

10.11.22

kjlj
Charlie Hebdos advokat vil gøre op med særhensyn til muslimerAdvokat Richard Malka har udgivet sin tale fra retssagen om angrebet på Charlie Hebdo med den danske titel ‘Retten til at mobbe Gud’. Det er en tale til historien, siger frankrigsekspert Jørn Boisen.
Artikel

03.11.22

kjlj
Nye Borgerlige fejrede en halv sejr ude i kuldenSidste år stod Nye Borgerlige til det store gennembrud, og dog blev det kun til marginal fremgang. Valgfesten i Christiansborgs gård bar præg af en fortsat kamp op ad bakke.
Artikel

03.11.22

Rød blok dominerer stadig på JournalisthøjskolenEnhedslisten er fortsat det største parti, og de røde partier høstede samlet 71,7 procent af stemmerne til prøvevalg for de journaliststuderende i Aarhus.
Artikel

01.11.22

kjlj
Spankulyse fra en valgaftenMens vi venter på at se, hvem der regerer landet, og med hvem, spankulyserer Morten Okkels fra Christiansborg.
Artikel

31.10.22

Se valgkampens uhyggeligste halloweenkostumer!Kontrast giver dig årets mest skræmmende udklædninger egnet til både halloween og valgkamp.
Artikel

27.10.22

kjlj
Vilde tal: Så mange ukrainske flygtninge er allerede i jobUkrainere er langt bedre til at finde arbejde end syrere og andre store flygtningegrupper. Udlændingeminister og arbejdsmarkedsforsker hæfter sig ved mange kvinder i job.
Artikel

26.10.22

Lev med det! Minkavlere fører kampagne mod statsministerenDanske Minkavlere har købt busreklamer med Mette Frederiksens vending ‘Lev med det’. Det er en sjov gimmick, men det er ikke kun for sjov, understreger minkformand.
Artikel

25.10.22

Svensk region bliver sablet ned for woke ammeguideMyndighederne i Värmland forsøgte sig med en identitetspolitisk korrekt guide til amning. Det er gået helt galt.
Artikel

23.10.22

kjlj
Forstå FE-sagen I: En pressemeddelelse fra helvedeHvad går alt det med Lars Findsen og Forsvarets Efterretningstjeneste egentlig ud på? I to omgange forklarer Mikkel Andersson FE-sagen og besvarer alle de spørgsmål, du ikke turde stille.
Artikel

21.10.22

kjlj
Forstå Rwanda-planen på 5 minutterFlygtninge til Rwanda er blevet valgets vigtigste udlændingepolitiske tema. Men hvad er det egentlig, det går ud på? Mikkel Andersson udlægger sagen.
Artikel

20.10.22

kjlj
CEPOS: Derfor skal politikere ikke love mere i løn til sygeplejerskerGenerelle lønstigninger til sygeplejerskerne er ikke løsningen på manglende hænder i sundhedsvæsenet, mener forskningschef i CEPOS Karsten Bo Larsen.
Artikel

20.10.22

kjlj
V-profil kalder sit eget partis politik for bluffnummerVenstres kulturordfører, Jan E. Jørgensen, er “overvejende uenig” med sit parti om at etablere modtagecenter i Rwanda. Forslaget er bluff, mener han.
Artikel

15.10.22

Sygeplejersker fortalte selv om problemer med indvandrereTo tredjedele af sygeplejerskerne mente i undersøgelse fra 2006, at der var problemer med pårørende til indvandrerpatienter.
Artikel

11.10.22

Politisk redaktør: Blå blok mangler et folkepartiIntet borgerligt parti kan mønstre tilslutning på mere end 15 procent, og indebærer en svækkelse af oppositionen, mener Altingets politiske redaktør, Esben Schjørring. Der er tale om en slags borgerligt jordskredsvalg, i og med at oprøret fra højre er ved at forny sig igen.
Artikel

07.10.22

kjlj
Kaare Dybvad: Radikale bør ikke have vetoret over asylpolitikRegeringens mål om et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda møder modstand og skepsis både herhjemme og internationalt. Men planen er både hensigtsmæssig og realistisk, mener udlændingeminister Kaare Dybvad. Det understregede han for Kontrast i interview kort inden valgkampens start.
Artikel

06.10.22

kjlj
Marianne Stidsen: Dannelse er nødvendig for et demokratiSamfundet lider under den lave grad af dannelse, og uvidenheden gør de unge tilbøjelige til identitetspolitik, mener Marianne Stidsen. Kontrast mødte litteraten, som igen er bogaktuel, nu med en samling litterære essays. Hun mener blandt andet, at politikerne er gået fejl af kunstens rolle.
Artikel

05.10.22

kjlj
Hvis de unge skal bestemme, vinder Mai VilladsenUngdommen er rød, og vi skal ikke gå ud fra, at den automatisk bliver blå med alderen, siger professor og valgforsker Rune Stubager. Kontrast har talt med ham om de unge stemmer, og hvorfor så mange af dem går til Enhedslisten og andre partier til venstre for midten.
Artikel

29.09.22

kjlj
Færre akademikere og flere elektrikere, takDer findes også akademikere, der er mere positivt indstillede over for muligheden for at skære på humaniora og samfundsvidenskab. Kontrast har talt med Brian Degn Mårtensson, der mistænker at de offentligt ansatte i sektoren, der er kritiske overfor regeringens udspil, mest af alt varetager deres egne interesser i den forbindelse.
Artikel

26.09.22

kjlj
Sørine Gotfredsen: Den borgerlige krise er en åndskriseDe borgerlige skal kunne andet og mere end at angribe Mette Frederiksen og arbejde for topskattelettelser, siger Sørine Gotfredsen i interview med Kontrast. Præsten efterlyser flere politikere med en personlig, åndelig tilgang til menneske og samfund.
Artikel

22.09.22

Advokater konkluderer: Mette Frederiksen kan straffesEn advokatundersøgelse betalt af Nye Borgerlige er fremlagt i dag torsdag i Tivoli Kongrescenter. Undersøgelsen har konkluderet, at både statsminister Mette Frederiksen og tidligere miljø- og fødevareminister Mogens Jensen kunne blive dømt i en rigsretssag.
Artikel

20.09.22

kjlj
Islamisk parti hitter i de svenske ghettoerDet unge islamiske parti Nyans er blevet det største parti uden for den svenske rigsdag, og de bliver spået til fremgang som et alternativ til en almindelig rød stemme. Hvem er Nyans, og hvad kan svenskerne forvente, den dag de får mere magt? Kontrast tegner et billede.
Artikel

19.09.22

kjlj
Messerschmidt om dyre forslag: Det finder vi ud afDansk Folkepartis årsmøde i Herning understregede, at partiet går til valg på at finde mange flere milliarder til de udsatte og inflationsramte – og måske skattelettelser? Formand Morten Messerschmidt mener ikke, at han har lovet for mange penge ud, siger han til Kontrast.
Artikel

17.09.22

kjlj
Egander Skov: Den klassiske kritik af velfærdsstaten er dødDer er kommet splittelse i blå blok, hvor folkeligheden er blevet udgrænset til fordel for en dogmatisk liberalisme. Løsningerne skal handle om en art borgerlig fusionisme og om at betragte velfærdsstaten som et værktøj, siger bogaktuelle Christian Egander Skov i interview til Kontrasts temauge.
Artikel

15.09.22

kjlj
Libak: Den borgerlige politik skal handle om genopretningRedaktør og forfatter Anna Libak formulerer et projekt, som hun tror kan bane vejen for en borgerlig valgsejr og borgerlige politiske resultater. Det gælder om at præsentere Projekt Genopretning af Staten og gøre op med hovsa-politik. Kontrast interviewer Libak i anledning af den aktuelle temauge om borgerlige visioner.
Artikel

14.09.22

kjlj
”Der findes NGO’er, jeg længe har ønsket mig at defunde”Mandeaktivisten Daniel Holst Pinderup går efter at komme i Folketinget for Nye Borgerlige. Han mener, mænd overses politisk, og har længe haft lyst til at fjerne bevillingerne til aktører som KVINFO og Sex & Samfund. Kontrast spørger, om han frygter at ende som et spejlbillede af sine egne modstandere.
Artikel

14.09.22

kjlj
Mia Amalie Holstein: Også borgerlige bærer på hjemmets socialistiske logikSelve debatten om topskat er misforstået, siger vicedirektør i SMVDanmark Mia Amalie Holstein. Topskatten skal først og fremmest afskaffes for at skabe vækst i samfundet. Problemet er, at folk har en fejlagtig tilgang til samfund og velstand, siger hun i interview med Kontrast.
Artikel

13.09.22

Kontrast stifter pris for årets bidrag til det borgerlige DanmarkKontrastprisen skal gives til en person eller en organisation, som i årets løb har gjort en betydningsfuld indsats for det borgerlige Danmark. En jury fuld af stærke profiler skal udvælge vinderen af prisen, der overrækkes 14. januar 2023.
Artikel

13.09.22

kjlj
Selsingerne: Hvad kan man bruge frihed til, hvis den er uden mening?I den nye bog ‘Den borgerlige orden’ gør Eva og Rune Selsing op med modernitetens udfordringer med skilsmisser, ensomhed og promiskuitet. Det er “hadets filosoffer”, der står bag tidens elendigheder, fortæller forfatterparret i dette interview med Kontrast.
Artikel

13.09.22

Kontrast går sammen med konceptkunstnere: Udstiller værket Mink DynastyMedlemmer af Kontrast har torsdag 15. september mulighed for at se værket ‘Mink Dynasty’ udstillet i forbindelse med Henrik Dahls oplæg om sin nye bog. Værket er skabt af kunstnerne Martin Martensen-Larsen og Nathalie Cohn som et Dannebrog skabt af ulovligt aflivede mink.
Artikel

08.09.22

kjlj
Svenskerne går til valg om indvandring og energiEn barsk valgkamp lakker mod enden i Sverige, og udfaldet på søndag får på flere måder betydning for landets fremtid. Borgerlige vælgere har indvandring i højsædet, og atomkraft er røget op på dagsordenen igen. Kontrast har indsamlet indspark om valget fra førende svenske stemmer.
Artikel

06.09.22

kjlj
Ny undersøgelse: “Tallene vil ryste den svenske indvandrerdebat”Helt nye tal fra Sverige fastslår, at over 40 procent af de 30-34-årige mænd fra visse ikkevestlige lande er kendt skyldige for lovovertrædelser. Det er en kraftig overrepræsentation sammenlignet med svenske mænd. Problemet er langt større, end mange svenske politikere anerkender, mener den svenske økonom og forfatter Tino Sanandaji.
Artikel

06.09.22

Iværksætter vil gerne betale skat – men kun af penge, han har tjentDen danske skattelovgivning rammer startups og vækstmiljøet uhensigtsmæssigt, mener erfaren skatteadvokat, der ser et mønster af sager med iværksættere, der kommer i klemme. Det har senest vist sig i sag om fransk iværksætter i Danmark.
Artikel

05.09.22

Haidar Ansari digter om kriminalitet: Det er for nemt at placere skylden hos alle andreHaidar Ansari var kriminel og er blevet dømt for forsøg på manddrab. Nu er den 20-årige digter udkommet på Gyldendal og bliver fejret af en elite, der ifølge ham selv er nervøse for at tale om personligt ansvar. Kriminalitet er en personlig beslutning, ikke samfundets eller politikernes skyld, fastholder Ansari.
Artikel

04.09.22

kjlj
”Hvis vi ikke kan gifte os med hinanden, er integration i virkeligheden apartheid”Forfatter Birgithe Kosovic retter et hårdt angreb på en integrationsforståelse, hun finder mangelfuld. Det skal handle om mere end at have et job og holde sig ude af spjældet. En stat med flere folk er opskriften på latent krisetilstand.
Artikel

01.09.22

Forsker i social kontrol: Tørklædeforbud vil lette presset på muslimske pigerPresset på de muslimske piger stiger for at tage tørklæde på, når deres skolekammerater gør det, fortæller Sofie Danneskiold-Samsøe, der forsker i social kontrol og sidder i Kommissionen for den glemte kvindekamp. Hun anbefaler et forbud i grundskolen, og så kan pigerne selv vælge, når de er gamle nok.
Artikel

30.08.22

kjlj
Konservative ministre fremhævede selv Normstormerne positivt i 2018Det Konservative Folkeparti ønsker Normstormerne ud af klasselokalerne. Men I 2018 fremlagde den daværende VLAK-regering en handlingsplan til fremme af tryghed for LGBTI-personer, hvor Normstormerne blev fremhævet som en positiv case i arbejdet med LGBTI-området.
Artikel

29.08.22

kjlj
Sverige lukker for kønsskiftebehandling til børn og unge – Danmark fortsætterHormonbehandling til børn og unge, der ønsker et andet køn, har en række potentielle, alvorlige bivirkninger, og derfor har svenskerne nu ændret politik på området. Men Sundhedsstyrelsen i Danmark ser ikke et behov for tilsvarende begrænsninger herhjemme.
Artikel

26.08.22

S i København vil ikke stoppe støtte til NormstormerneTorsdag aften skulle Københavns Borgerrepræsentation stemme om, hvorvidt de skulle stoppe samarbejdet med Normstormerne. Forslaget faldt, og borgerlige politikere undrer sig over, at Socialdemokratiet stemte blankt.
Artikel

25.08.22

Tidligere skoleleder på Nørrebro: Skolelederne klynker over tørklædeforbudKommissionen for den glemte kvindekamp har anbefalet regeringen at forbyde religøse hovedtørklæder i grundskolen, og Skolelederforeningen klager over en svær opgave. Men det er ren klynk ifølge tidligere skoleleder og medlem af kommissionen Lise Egholm.
Artikel

25.08.22

kjlj
Venstre: Vi vakler ikke på udlændingepolitikkenDet borgerlige politiske fokus på en stram indvandringspolitik er blevet nedtonet. Men udlændingeordfører Mads Fuglede afviser, at Venstre er blevet bløde i knæene og overhalet af Socialdemokratiet på området.
Artikel

20.08.22

kjlj
Politikere vil gøre op med armslængdeprincippetDet er en skam, at kulturpolitik ikke fylder mere, mener folketingskandidaterne Nikolaj Bøgh fra Konservative og Frederik Vad fra Socialdemokratiet. Politikerne skal have lov til at blande sig i, hvordan skatteborgernes penge bliver brugt, understreger de fra hver deres udgangspunkt.
Artikel

20.08.22

kjlj
Kulturområdet trænger til et “blomstrende slagsmål”Skiftende kulturministre har i årenes løb klaget over manglende spillerum, når det kommer til at gøre en forskel på kulturområdet. Kontrast har spurgt museumsinspektør David Holt Olsen, hvordan man kan puste liv i kulturpolitik. En falsk præmis spiller med i diskussionen om armslængde, mener han.
Artikel

19.08.22

kjlj
Hvorfor har vælgerne flyttet sig over midten?Efter lang tids ørkenvandring i meningsmålingerne øjner blå blok endelig flertal. Her ser Kontrast nærmere på, hvad der kan have gjort udfaldet. Der kan være tale om flere ting, der flytter vælgerne, siger tre politiske iagttagere til Kontrast.
Artikel

19.08.22

Imam i Nordvest vil ikke tage afstand fra fatwaen mod RushdieMordforsøget mod Salman Rushdie har fået et dansk efterspil på sociale medier. Trods opfordringer vil imamen Mohammad Khani fra den shiamuslimske Imam Ali Moskeen ikke fordømme det iranske præstestyres fatwa fra 1989, der opfordrer til drab på forfatteren.
Artikel

18.08.22

kjlj
Derfor blev Dansk Regnbueråd ikke inviteret til LGBT+-debatKontrast har været til Fluid Festival for at følge en debat om det, som kaldes anti-LGBT+-bevægelsen i Danmark. Det var samtidig en anledning til at få vendt, om der er for mange kønspolitiske diskussioner, hvor alle parter er feminister og enige om alt det væsentlige.
Artikel

16.08.22

Søren Pape efter hår-kommentar: Jeg er ikke krænketI et nu slettet tweet langede Enhedslistens Mai Villadsen både ud efter Søren Papes hårpragt og miljøpolitik. Den konservative statsministerkandidat afviser imidlertid at være blevet krænket på sin isses vegne. Men hvad siger Henrik Qvortrup?
Artikel

16.08.22

kjlj
Hvad gjorde statsministeren selv, da hendes børn skulle i skole?Socialdemokraterne vil tvangsfordele ikkevestlige elever i folkeskolen og gymnasiet. Men tidligere har statsminister Mette Frederiksen selv nydt godt af at kunne sende børn i en privatskole netop uden ikkevestlige elever.
Artikel

15.08.22

kjlj
Mette Frederiksen kritiserer lærebog om Danmark og islamStatsministeren har meldt sig blandt kritikerne af ‘Danmarks kulturmøder med Mellemøsten’, der får hug i offentligheden for sin ensidige politiske tilgang. Det er opsigtsvækkende, siger debattør Christian Marcussen, der har været med til at skabe debat om Iman Hassanis lærebog.
Artikel

13.08.22

kjlj
Kultursociolog: Universitetet gør danske muslimer anti-vestligeMehmet Ümit Necef forklarer i dette interview, hvorfor en del muslimske kvinder med en lang uddannelse er anti-vestlige. Kultursociologen mener, at gruppen er udsat for en dobbelt påvirkning, der er med til at vende dem imod det danske samfund, og det politisk ensrettede akademikermiljø er en central del af problemet.
Artikel

12.08.22

Forlag bakker op om nedsablet lærebog om Danmark og islamDen aktuelle lærebog om dansk-mellemøstlige kulturmøder bliver ikke trukket af forlaget Frydenlund trods hård kritik af faktuelle fejl og voldsom politisk slagside. Forlaget anerkender visse fejl, men vil i øvrigt ikke uddybe noget over for medierne.
Artikel

10.08.22

kjlj
Se, hvordan indvandrere og efterkommere klarer sig i folkeskolenKarakterforskellen mellem drenge og piger øges år for år i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne. Men hvordan ser forskellene ud, hvis man zoomer ind på indvandrere og efterkommere og sammenligner med danske piger og drenge?
Artikel

09.08.22

kjlj
Ekspert: Den religiøse kontrol udføres ofte af de veluddannede muslimske kvinderSpecialist i integration Henrik Kokborg advarer mod at tro, at det entydigt er en integrationssucces, at flere kvinder med anden etnisk baggrund tager en uddannelse. Han ser en udfordring i en gruppe af meget religiøse kvinder, der går forrest i en kamp for islamiske værdier og parallelsamfund, siger han i interview med Kontrast.
Artikel

04.08.22

kjlj
Aktuelt tidsskrift vil formidle politisk ukorrekt forskningHvad gør forskere, der gerne vil gøre publikum klogere uden at blive personligt sænket af et krænket, venstreorienteret publikum? ‘Journal of Controversial Ideas’ er nu aktuel med sin anden udgivelse. Formålet er at sørge for, at upopulære studier stadig bliver delt og læst på trods af tidens identitetspolitiske pres.
Artikel

03.08.22

Spidskandidat fra Nye Borgerlige trækker sig: “Vil ikke længere være i centrum for drama”Intern utilfredshed over Nye Borgerliges topstyring i udvælgelsen af spidskandidater får nu spidskandidaten i Københavns Omegn, Vibeke Molise Rigmor Nibe, til at trække sig. Partiet ændrer praksis, og det kan have stor betydning for, hvem der skal tegne partiet til det nært forestående valg.
Artikel

01.08.22

Han er den unge og rebelske spidskandidat for Nye BorgerligeMikkel Bjørn Sørensen blev ekskluderet fra Konservativ Ungdom i 2016, da han ikke ville stemme på moderpartiet, som han syntes, var for slappe på udlændingeområdet. I stedet blev han landsformand for Nye Borgerliges Ungdom og medlem af partiets hovedbestyrelse. Nu er han spidskandidat på Fyn til det kommende valg.
Artikel

07.07.22

kjlj
Vi spørger politiske aktører: Hvad er en kvinde?Den amerikanske dokumentarist Matt Walsh lavede for nylig en populær dokumentarfilm om, at politiske aktører ikke vil eller kan definere, hvad en kvinde er, i en tid præget af identitetspolitik og politisk kamp om betegnelser. Kontrast har lavet et lignende lille eksperiment med danske stemmer i kønsdebatten.
Artikel

06.07.22

kjlj
CEPOS-udspil om ny kontanthjælp: Mindre satser, mere enkelhedDen borgerlig-liberale tænketank CEPOS har fremlagt sit bud på fremtidens kontanthjælp, der bygger videre på arbejdet i S-regeringens egen kommission. Idéen er at bevare det bedste og udskifte det værste, som CEPOS ser det. Men hvad kan der være galt i at målrette penge til børns fritid? Kontrast talte med cheføkonom Mads Lundby Hansen.
Artikel

29.06.22

Lars Olsen: Det er forfriskende og tiltrængt, at Inger Støjberg sætter strøm til debatten om storby og provinsSocialdemokratiet er blevet bange for sin egen skygge, og derfor kan Inger Støjberg få held til at sætte sig på diskussionen om det skæve forhold mellem storbyerne og det brede land, mener forfatter Lars Olsen.
Artikel

28.06.22

kjlj
Ny undersøgelse: Hvis du får 12-taller i gymnasiet, så får du det nok også på universitetetDe fleste elever som får høje karakterer på gymnasiet, får det typisk også på videregående uddannelser, og det samme gør sig gældende i den lave ende. Det viser en ny undersøgelse fra uddannelsespolitisk tænketank.
Artikel

27.06.22

kjlj
Dansk Regnbueråd: Derfor er vi glade for Jordan Peterson-støtteDen nystartede forening Dansk Regnbueråd har fået venlig støtte fra Jordan B. Peterson på Twitter. Kontrast spørger formand Marcus Dib Jensen, hvad Dansk Regnbueråd selv ser i den populære canadiske psykolog og forfatter. Det handler blandt andet om selvstændig tænkning og modstand mod cancel-kultur.
Artikel

18.06.22

kjlj
NB kritiserer normkritik – forsker forsvarer sin håndbogDet er woke politisk indoktrinering, når ny håndbog skal lære pædagoger at bruge normkritiske tilgange til børns køn og hudfarve med mere, mener Nye Borgerlige. Forsker bag håndbogen Marta Padovan-Özdemir fastholder, at hendes arbejde er vidensbaseret og ikke et politisk statement.
Artikel

17.06.22

kjlj
S: Danske børn skal tvangsfordeles til indvandrerskoler – også selvom de bliver fattigereSocialdemokraterne fastholder, at danske elever skal omfordeles til indvandrerskoler, uanset at en stor undersøgelse har dokumentet, at danske børn bliver fattigere af skolegang med ikke-vestlige. LA og NB kæmper stadig imod.
Artikel

17.06.22

kjlj
“Placer børnene i en afstand til cirklen, som svarer til børnenes afstand til normen”Ny håndbog skal lære pædagoger, hvad det vil sige at være normbærere og normbrydere. Dermed skal pædagogerne præge de næste generationer og være med til at ændre på samfundet, lyder det erklærede mål med ‘Normkritisk evalueringskultur i dagtilbud’.
Artikel

16.06.22

Det kan være en dårlig markedsstrategi at bøje sig for identitetspolitikFlere virksomheder er blevet upopulære for at imødekomme en woke dagsorden. Senest er både Lagkagehuset og Føtex blevet udsat for kritik. CBS-professor i markedsstrategi mener, det hurtigt kan ende utroværdigt og som en strategisk dårlig beslutning at bøje sig for det identitetspolitiske mindretal i forsøget på at favne alle.
Artikel

15.06.22

kjlj
Hvordan dansk familiepolitik forsvandtI stedet for at tale om det gode børneliv går nutidens politiske familiedebat ud på, hvordan børn kan lære at blive en økonomisk gevinst på arbejdsmarkedet. Kontrast har talt med ph.d. Sine Penthin Grumløse om, hvad der er sket med familiepolitikken særligt i moderne tid.
Artikel

12.06.22

kjlj
Marie Høgh: Velfærdsstaten kan ikke være næstekærligNæstekærlighed er ikke et spørgsmål om velfærdsmodel eller udlændingepolitik, men finder sted i mødet med medmennesket. Det mener sognepræst Marie Høgh, som advarer om, at biskopper med flere opfører sig som farisæere ved at bruge kristendommen som middel til et politisk mål.
Artikel

11.06.22

kjlj
Boguddrag: Anders Fogh Rasmussen om ‘Socialstat og slavesind’Socialstaten besegler endeligt det ufrie menneskes skæbne, skrev den yngre Anders Fogh Rasmussen i 1993. Her bringer vi første kapitel i hans liberalistiske kampskrift, der argumenterede for at indføre minimalstat i Danmark.
Artikel

09.06.22

kjlj
Den nordiske mand er en venlig mandJon Hustad reflekterer over norsk og skandinavisk velfærd: Systemerne er primært finansieret af mænd og primært til gavn for kvinder samt forbløffende mange, der erklæres for syge til at arbejde. Generelt er spørgsmålet, om hele velfærdskonstruktionen er bæredygtig?
Artikel

08.06.22

kjlj
Boguddrag om Jørgen Dich: Den kætterske socialdemokratHer kan du læse to kapitler fra journalist Arne Hardis’ bog om Jørgen Dich. Økonom og forfatter Jørgen Dich blev en af 1970’ernes fremmeste kritikere af en offentlig sektor, som var eksploderet i størrelse. Ifølge Dich havde det sågar bragt en ny herskende klasse til magten.
Artikel

08.06.22

kjlj
Støvring: Velfærdsstaten kan ikke erstatte civilsamfundetDet er sportshallen med foreningslivet frem for socialkontoret, der udtrykker Danmarks succes som et vellykket samfund, siger Kasper Støvring i interview med Kontrast. Derfor er den moralske kritik af velfærdsstaten vigtigere for ham end den økonomiske, i og med at velfærdsstaten overtager alt for meget af det civile fællesskab.
Artikel

07.06.22

kjlj
Egander Skov: Velfærdsstaten blev indført i 1956Kontrasts temauge om velfærdsstat er nu i gang. Historiker og ph.d. Christian Egander Skov sætter fødselsår på velfærdsstaten og fortæller om dens udvikling i de første årtier. Det handler blandt andet om et bredt forlig og en del borgerlig tilbagegang.
Artikel

05.06.22

kjlj
En meget anderledes politisk romanKontrast møder præsten Marianne Wagner, der debuterer som romanforfatter med idéromanen ‘Når den stærke vogter sin gård’. Det er en historie, der trækker tråde fra Sønderjylland og besættelsen til eftertidens forhold til EF og EU.
Artikel

02.06.22

kjlj
Mette Frederiksen: Jeg har intet problem med at sige, jeg er feministStatsministeren springer ud som feminist i sin nye podcast med besøg af forgængeren Helle Thorning-Schmidt. Mette Frederiksen åbner også for yderligere kønskvoter og beklager, at kønsstereotype Disney-film har “formet generationer”, og at mænd ansætter hinanden via jagtklubber.
Artikel

01.06.22

kjlj
Overvismand: Højere priser betyder ikke, at økonomien er gået i stykkerKrig og corona har skabt økonomisk utryghed, men derfor behøver vi ikke gå ud fra, at skyhøje renter og prisstigninger er en ny normal, siger De Økonomiske Råds formand, professor Carl-Johan Dalgaard i interview med Kontrast. Økonomisk krise kan forværres af kollektiv psykologi, advarer han.
Artikel

31.05.22

kjlj
Tidligere NATO-rådgiver: Ja-kampagne er som en brugtvognsforhandlerKontrast har mødt professor emeritus, tidligere sikkerhedsrådgiver Gwythian Prins, som advarer danskerne mod at gå i en fælde ved afstemningen 1. juni. EU vil ikke tilpasse sig befolkningerne, men vil forvente, at befolkningen tilpasser sig EU, mener Prins.
Artikel

31.05.22

kjlj
Britisk indspark før afstemning: EU-forsvar modarbejder NATOKun NATO kan garantere Europas sikkerhed, EU’s militære samarbejde sætter skel mellem NATO-landene, og derfor bør I stemme nej 1. juni. Det sagde Geoffrey Van Orden, den tidligere leder af de konservative briter i Europa-Parlamentet, under sit besøg i Danmark.
Artikel

25.05.22

kjlj
Torben Mark: Naivt at forvente, Folketinget vil bremse EU-forsvarLige nu betyder det ikke alverden at afskafe forbeholdet. Men det kommer det til i de kommende årtier, når og hvis EU’s forsvarspolitik går over til flertalsbeslutninger, og det er fjollet at tro på, at Folketinget vil bruge sin principielle ret til at stå imod. Det siger økonom Torben Mark Pedersen her i interviewet.
Artikel

24.05.22

kjlj
Folkebevægelsen: EU-missioner gør mere skade end gavnUd over at miste suverænitet risikerer Danmark at udsende soldater uden ordentligt tilsyn med menneskerettigheder, hvis forbeholdet bliver afskaffet. Det siger Susanna Dyre-Greensite fra Folkebevægelsen mod EU, som også ærgrer sig over vigende EU-modstand til venstre.
Artikel

19.05.22

kjlj
”Vi må være et af meget, meget få medier, der har slagside mod kvinder”Mediers kildevalg bør afspejle befolkningssammensætningen, mener redaktør for det nye medie A4 Ligestilling Karen Dich. Men i det nye medies egne artikler er to ud af tre kilder kvinder. Hvordan hænger det sammen, spørger Kontrast redaktøren.
Artikel

19.05.22

kjlj
Officer: Vi har ikke ressourcer til at deltage i EU-missioner og NATO samtidigOgså blandt ansatte i forsvaret kan man finde skepsis ved at afskaffe EU-forbeholdet. Premierløjtnant og linjeofficer i Hæren Jesper Holm Frederiksen mener personligt, at dansk deltagelse i EU-missioner vil nedprioritere andre vigtige militære formål, som forsvaret allerede døjer med at løse.
Artikel

18.05.22

kjlj
Langt flere studerende får ekstra SU af psykiske grunde – tidobling på 15 år6.883 studerende kunne sidste år hæve forhøjet SU på 15.500 kroner om måneden på grund af psykiske problemer. Det er over 10 gange flere end i 2007. Ansøgere med psykiske udfordringer får også tilkendt støtten i højere grad end ansøgere med fysiske, viser nye tal.
Artikel

16.05.22

kjlj
Hvem dæmoniserer hvem? Forskere vil ikke uddybe kritik om højrepopulismeEn række forskere retter hårde beskyldninger mod borgerlige politikere for populisme, forskningsrindalisme og Trump-lignende opførsel. Men selvom de gerne klager over andres hårde udmeldinger, vil de ikke svare på spørgsmål om deres egne anklager.
Artikel

12.05.22

kjlj
SDU-rektor beklager nedtagelse af studerendes Muhammed-plakaterDer er ikke regler på Syddansk Universitet, der forbyder at reklamere for en event med Muhammed-tegninger. Derfor er det “stærkt beklageligt”, at Konservative Studerendes plakater med Kurt Westergaards karikatur af profeten alligevel blev taget ned, siger rektor Jens Ringmose.
Artikel

12.05.22

kjlj
Hvordan ville du danse EU’s fremtid?I Europa-Parlamentet gav en fortolkende dansetrup mandag sit bud på, hvordan man danser EU’s fremtid. Det skete foran en lang række politiske ledere og parlamentarikere, der som led i performancen blev opfordret til at forestille sig deres hænder forvandlet til fisk.
Artikel

06.05.22

kjlj
Borgerlige partier inden 1. juni: Trygge ved mere EU-samarbejdeDe EU-positive borgerlige partier er ikke bekymrede over udmeldinger fra de supereuropæiske føderalister som Guy Verhofstadt forud for den danske EU-afstemning. Både V, K og LA er klar til noget mere EU, siger partierne til Kontrast.
Artikel

05.05.22

kjlj
Mette F. vil hjælpe fattige pensionister – som i forvejen har 14.400 om månedenOp mod 300.000 pensionister skal ifølge regeringen have en skattefri check på 5.000 kroner for at modstå inflationen. Men ny analyse fra CEPOS viser, at selv de dårligst stillede pensionister i forvejen får udbetalt mindst 14.400 kroner om måneden efter skat.
Artikel

04.05.22

Forskning viser store problemer med tvangsfordeling af eleverSocialdemokratiet ønsker at udvide omfordelingen af elever til også at gælde i folkeskolen. Men erfaringer fra Aarhus Kommune, hvor man har omfordelt elever i flere år, tyder på, at det fører til lavere trivsel og ringere faglighed, og at det ikke skaber de sociale bånd mellem eleverne.
Artikel

30.04.22

kjlj
Svenske politikere og myndigheder modarbejder Paludan-demonstrationerRasmus Paludan har tilsyneladende ramt muren i Sverige, hvor flere ønsker ”krænkende demonstrationer” forbudt, og politiet har nægtet ham at demonstrere. Ifølge journalist og forfatter skyldes modviljen, at landets "socialdemokratiske dialogpoliti" ikke kan håndhæve statens voldsmonopol.
Artikel

29.04.22

kjlj
Venstre vil redde foreninger fra kvælende hvidvaskreglerDe nye regler for at modvirke hvidvaskning har medført tunge økonomiske gebyrer for de små foreninger. Det må vi gøre noget ved, siger Kristian Pihl Lorentzen fra Venstre. Han har sat gang i en arbejdsgruppe for at redde foreningslivet.
Artikel

20.04.22

kjlj
Ligestillingsminister havde ingen eksempler på kønsdiskriminationSelv på opfordring kan eller vil ligestillingsministeren ikke henvise til en eneste sag i de sidste 20 år, hvor en kvinde er blevet fravalgt til en stilling grundet sit køn. Det er der nu også noget komisk i, mener Liberal Alliances formand.
Artikel

19.04.22

kjlj
Ny undersøgelse: Tredje generation af ikke-vestlige er også mere kriminelleSønner af ikke-vestlige efterkommere er markant mere kriminelle end resten af befolkningen, viser særkørsel fra Danmarks Statistik foretaget for Kontrast. Tallene bekymrer ekspert Torben Tranæs og S-udlændingeordfører Rasmus Stoklund.
Artikel

13.04.22

kjlj
Interview med Asle Toje: “De liberale forstår ikke, at grænser giver frihed”Fremtidens Europa vil blive mere konservativt. Men samtidig vil vi efterspørge et mere magtfuldt EU. Et paradoks, hvor vi skal passe på, hvad vi ønsker os, for mere EU er ikke løsningen, mener den norske forfatter Asle Toje.
Artikel

10.04.22

kjlj
CEPOS: Klima er ikke verdens største problemØkonomisk frihed er vigtigere for velstand end temperatur, og vi behøver ikke være voldsomt skræmte over den nye klimastatus fra FN, siger analysechef i CEPOS Otto Brøns-Petersen. Kontrast har talt med ham om hans nylige studie og bud på løsninger.
Artikel

31.03.22

kjlj
Ny KU-formand: Fællesskab er vigtigere end moderne individualismeDen nye landsformand for Konservativ Ungdom vil tage et opgør med individdyrkelse i den borgerlige lejr. Konservatisme handler først og fremmest om fællesskab, familie og lokalsamfund, ikke øgede forbrugsmuligheder, siger Christian Holst Vigilius.
Artikel

25.03.22

Institut bag rapport: Vi er ikke sikre på etnisk profileringEnhedslisten hævder, at etnisk profilering i dansk politi nu er dokumenteret. Men den meget omtalte rapport fra Institut for Menneskerettigheder konkluderer faktisk ikke, at der foregår etnisk profilering, siger rapportens redaktør.
Artikel

22.03.22

Ja tak til kønskvoter, men ikke hos os selvFormanden for HK Privat Sjælland, Lasse Thorn, er tilhænger af kvoter til at sikre kønslighed i firmaers bestyrelser. Men hans egen bestyrelse har en massiv overvægt af kvinder, som han ikke vil gøre noget for at ændre på. Kontrast spørger, hvordan det hænger sammen.
Artikel

14.03.22

kjlj
Hvordan Ukraine vinder humorens verdenskrigMikkel Andersson: Der er en enkelt side af krigen i Ukraine, hvor udfaldet for længst er givet: Hvis krigen kun blev afgjort på memes, ville Moskva for længst være faldet, konstaterer chefredaktøren, som dog også ser på et enkelt russisk modspil.
Artikel

14.03.22

Søndagstegning: Bæredygtig krig?Et bredt flertal har indgået forlig om at tilføre forsvaret yderligere 18 milliarder om året for at opfylde løftet til NATO. Der er dog ikke enighed blandt partierne om, hvad milliarderne skal bruges til. Tilsyneladende er også den grønne omstilling at regne for gyldig oprustning.
Artikel

13.03.22

kjlj
Radikale Venstre insisterer på kvindekvoter – vi spørger hvorforEr det nødvendigvis et ligestillingsproblem, at de fleste bestyrelsesmedlemmer er mænd, og vil Radikale Venstre stå ved, at kvindekvoter til børsnoterede virksomheder er en form for tvang? Kontrast har talt med ligestillingsordfører Samira Nawa.
Artikel

29.01.22

kjlj
Kultur og kriminalitet: Derfor er indvandrere så forskelligeHvorfor er indvandrere i Danmark markant forskellige målt på kriminalitet såvel som andre faktorer? Tre rutinerede eksperter med forstand på henholdsvis Mellemøsten, Indien og Sydøstasien udlægger, hvad der ligger bag forskellene.
Artikel

28.01.22

kjlj
Den menaptiske faktorDet er ikke tilstrækkeligt at opdele indvandrerne i vestlige og ikke-vestlige, har også den nuværende regering erkendt med sin tilslutning til kategorien MENAPT-landene. Her i temaugens weekend tager Kontrast et kig på, hvad det går ud på, og forskellen i kriminalitet mellem den type indvandrere og andre.
Artikel

28.01.22

kjlj
Ny undersøgelse: Høj kriminalitet hos borgere med blandet etnisk baggrundGrupper af blandet dansk og mellemøstlig eller afrikansk baggrund er mere kriminelle end dem med 100 procent udenlandsk baggrund, korrigeret for socioøkonomiske forhold. Hvordan kan det være? Kontrast vender ny analyse fra Unitos med kultursociolog Mehmet Ümit Necef.
Artikel

26.01.22

kjlj
Samtykke for begyndere: “Altså, sværere er det jo ikke”Ifølge professor i strafferet Trine Baumbach er samtykkeloven så simpel, at selv et barn kan forstå den. Vi spørger, om det er så ukompliceret i virkeligheden. Hvor længe gælder for eksempel et samtykke, og hvornår er det tid til fornyet samtykke for at undgå at blive en voldtægtsmand?
Artikel

26.01.22

kjlj
Den offentlige debat har påvirket opfattelsen af voldtægtHvorfor er antallet af formodede voldtægter i Danmark steget dramatisk, hvad kendetegner ofre og gerningsmænd, og burde forebyggelsen indrettes derefter? Vi stiller spørgsmålene og får svar fra Det Kriminalpræventive Råd.
Artikel

18.01.22

Pernille har en planGenoptryk fra Kontrasts medlemsmagasin, oktober 2021: Hvilke værdier ligger bag Nye Borgerliges økonomiske udspil, der beskyldes for at være liberalistisk? Vi mødte Pernille Vermund for at diskutere hendes planer for Danmark, og hvorfor hun tror, at det foreløbigt lille folketingsparti vil gøre den store forskel.
Artikel

07.01.22

kjlj
Når politik bliver for dyrHvad vil regeringen gøre for marsvin, forsvundne hunde og ... myrer? Folk elsker dyr, så det gør folketingspolitikerne også. Vi gennemgår de mest syrede spørgsmål om dyr, som skiftende regeringer har skullet svare på.
Artikel

21.12.21

kjlj
Borgerlige om “normkritik” for 7,3 mio. i folkeskolen: Ideologisk pladder, spild af tid og pengeDe blå partier på Københavns Rådhus kritiserer skarpt millionbevilling til foreningen Normstormerne, der skal udbrede kønsaktivisme i folkeskolerne. Venstres repræsentant mener, at foreningen promoverer pladder, men forsvarer deltagelse i forliget, der ligger bag.
Artikel

21.11.21

kjlj
Der mangler borgerlige i Københavns lokaludvalgBlå partier udnytter ikke deres muligheder for at udpege medlemmer til lokaludvalg i København. Især hos Liberal Alliance og Dansk Folkeparti kniber det med at finde aktive partimedlemmer, der vil gå efter indflydelse i deres lokalområde.
Artikel

11.11.21

kjlj
Kontrast Magasin 20/21 - kun for medlemmerSom en særlig medlemsgave har Kontrast samlet en række artikler i en kvalitetsudgivelse, som er distribueret i print-magasin-format til alle medlemmer. Her kan du som medlem hente magasinet i PDF-format. God læselyst.
Artikel

08.11.21

Halloween i Ungdomshuset på skatteydernes regningUngdomshuset har over en femårig periode modtaget over 200.000 kr. fra Bispebjerg Lokaludvalg. Beløbet ryster konservative Jakob Næsager, som mener, pengene kommer for få til gode. Men udvalgets formand, partifællen Alex Heick, fastholder, at Ungdomshuset er gyldig modtager af støttekronerne.
Artikel

28.10.21

Skattekroner gik til klimaevent med ekstremister, der bryder lovenLokaludvalg under Københavns Kommune har arrangeret og sponsoreret en klimafestival med deltagelse af Extinction Rebellion, der er kendt for systematiske lovbrud. Det skal vi aldrig gøre igen, siger konservativ udvalgsformand, mens arrangøren forsvarer valget.
Artikel

25.10.21

kjlj
Folkets skæve talerør i musikkens røde havAlle danskere har hørt Mogens Mogensens tekster via Kim Larsen og Gasolin’, men få har hørt om manden bag. Derfor fortæller Matthias Bjørnlund om Den femte Gas og ‘mod-modkulturel musik’ uden for 70’ernes doktrinære socialisme.
Artikel

24.10.21

kjlj
“Nation og kultur har skabt en konservativ renæssance”Christian Egander Skov har mødt den tidligere norske Høyre-minister Torbjørn Røe Isaksen til en samtale om konservatisme i dag. Isaksen tror på en konservativ arbejderisme, der skal tage kampen op med socialdemokraterne.
Artikel

18.10.21

kjlj
Svært at få ITU-forskere i taleDet er en udfordring at komme i dialog med forskerne bag den såkaldte sexismealgoritme, oplever læge, ph.d. Torsten Skov. Forskerne vil heller ikke tale med Kontrast, men det må de selv bestemme, understreger universitetets prorektor.
Artikel

15.10.21

kjlj
På sporet af nyateismens fald fra tinderneForsker Martin Nowak og forfatter Stephen C. Meyer vil gøre op med tesen om, at videnskaben gør religion overflødig. De har en forklaring på, hvorfor det religiøse verdensbillede vokser i en ellers videnskabsdreven verden, og hvorfor den nye ateisme har mistet sin glød.