Artikel

25.10.22

Svensk region bliver sablet ned for woke ammeguide

Myndighederne i Värmland forsøgte sig med en identitetspolitisk korrekt guide til amning. Det er gået helt galt.
Billede fra Region Värmland på Instagram.
Billede fra Region Värmland på Instagram.

Region Värmland i Sverige er kommet i stormvejr på sin egen Instagram-profil, efter der er blevet postet en særdeles mangfoldig guide til at amme børn, der også henvender sig til transpersoner.

I teksten, der ledsager billedet, kan man blandt andet læse, at: “Du kan vælge at amme, uanset om du er cis- eller transkønnet, og uanset om du har født barnet eller ej.”

Illustrationen på billedet forestiller en muslimsk sygeplejerske, der efter hudfarven at bedømme skal forestille en svensk konvertit. Hun spørger smilende to udenlandske forældre, der er henholdsvis transmand og ciskønnet kvinde, hvem af dem skal amme barnet.

Det er dog ikke alle svenske læsere, der er udelt begejstrede over regionens progressive italesættelse af ammetips. I kommentarfeltet kan man blandt andet læse kommentarer såsom “Sjükaste jeg sett (det sygeste jeg har set, red.)” og “vad fan håller ni på med (hvad fanden laver I?, red.)”. 

Det er ikke første gang, svenske myndigheder udgiver informationsmateriale, der vækker opsigt og kritik.

I 2018 udgav de svenske myndigheder pjecen Til dig som er gift med et barn, der var målrettet de muslimske indvandrere og flygtninge. Efter hård kritik fra politikere og befolkning trak myndighederne pjecen tilbage.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter