Kort Nyt

07.11.22

12 NB-medlemmer kan afgøre Mette Thiesens skæbne i partiet

Indstilles der til eksklusion af Mette Thiesen (NB), er det hovedbestyrelsen, der skal stemme om det.
Pernille Vermund og Mette Thiesen har begge siddet i Folketinget for Nye Borgerlige siden 2019. (Arkivfoto).
Pernille Vermund og Mette Thiesen har begge siddet i Folketinget for Nye Borgerlige siden 2019. (Arkivfoto).

Sagen om folketingsmedlem Mette Thiesen (NB) og hendes kærestes opførsel over for en medarbejder i Nye Borgerlige skal mandag klokken 18 drøftes på et ekstraordinært forretningsudvalgsmøde i partiet.

Hvis medlemmerne af forretningsudvalget indstiller til en eksklusion af Mette Thiesen fra partiet, vil hendes skæbne være i hænderne på Nye Borgerliges hovedbestyrelse.

Eksklusion af et medlem kan ske med et "almindeligt flertal" i hovedbestyrelsen, fremgår det af partiets vedtægter.

Hovedbestyrelsen afholder et planlagt møde klokken 19 mandag aften på Christiansborg.

Her sidder 13 medlemmer inklusiv Thiesen selv, men da Mette Thiesen vil være inhabil i en eventuel afstemning kan resultatet potentielt ende 6-6.

I det tilfælde vil hovedbestyrelsesmedlem og formand Pernille Vermunds stemme være den afgørende, oplyser partiet til Ritzau.

Mette Thiesen er også medlem af forretningsudvalget, men vil ikke være en del af det ekstraordinære møde. Hun er dog indkaldt til hovedbestyrelsesmødet for at forklare sig.

Forretningsudvalgsmødet vil have deltagelse af Pernille Vermund, politisk næstformand Peter Seier Christensen, organisatorisk næstformand Jesper Hammer, hovedbestyrelsesmedlem Dorte Noer og regionsrepræsentant for Region Midtjylland Allan Berg, oplyser partiet.

Alle sidder også i partiets hovedbestyrelse.

Pernille Vermund oplyste mandag, at Thiesen og hendes kæreste har sendt "intimiderende og truende" beskeder til en medarbejder hos Nye Borgerlige.

De intimiderende beskeder blev sendt fra Mette Thiesens sociale medier. Desuden har politikerens kæreste i september opsøgt medarbejderen og truet ham, lød det.

Efterfølgende blev der ifølge Vermund holdt et møde mellem Thiesen og Vermund samt sekretariatschef Lars Eldrup.

- Desværre ville Mette Thiesen ikke selv tage ansvar for truslerne og chikanen mod vores medarbejder, til trods for at hun så passivt til, da medarbejderen den søndag blev truet af hendes kæreste, og til trods for, at de intimiderende beskeder over telefon, som indgik på alle tider af døgnet, blev afsendt fra hendes sociale medie, skrev Vermund.

Der blev heller aldrig givet en undskyldning, lød det videre.

Og sagen kan ifølge Vermund få konsekvenser for Thiesens fremtidige medlemskab.

- Vold og trusler er helt uantageligt både i politik og på en arbejdsplads, og derfor har vi i ledelsen taget denne sag dybt alvorligt fra første dag, vi hørte om den, skrev Pernille Vermund.

- Og jeg kommer ikke til at vige tilbage for at drage den rigtige konklusion - også selv om det i yderste konsekvens vil betyde farvel til et centralt medlem af partiet valgt til Folketinget.

Mette Thiesen har ikke udtalt sig om anklagerne fra Vermund. Hun har dog skrevet i en sms til B.T., at hun tager afstand fra sin kærestes opførsel ved partiets valgfest tirsdag.

Hendes kæreste blev her smidt ud efter at have angrebet medarbejderen. Ifølge Vermund havde Thiesen fået at vide, at kæresten ikke var velkommen ved festen grundet de tidligere sager.

Hvis Mette Thiesen i sidste ende ekskluderes af partiet, vil hun stadig beholde sit mandat i Folketinget.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter