Kort Nyt

17.12.22

Danske Banks aftale med USA's børsmyndighed er godkendt

Tirsdag oplyste Danske Bank om indgåelse af milliardaftaler i hvidvasksag. Nu er aftale med SEC godkendt.
Danske Bank har indvilget i at betale milliardbeløb i hvidvasksagen. Nu er der også sat punktum i den del af sagen, der vedrører aftale med amerikansk børsmyndighed. (Arkivfoto).
Danske Bank har indvilget i at betale milliardbeløb i hvidvasksagen. Nu er der også sat punktum i den del af sagen, der vedrører aftale med amerikansk børsmyndighed. (Arkivfoto).

En amerikansk distriktsdomstol har truffet afgørelse i en civil sag mellem den amerikanske børsmyndighed (SEC) og Danske Bank.

Dermed er det fastslået af domstolen, at Danske Bank skal betale et milliardbeløb til SEC.

Det oplyser Danske Bank.

- Domstolen har nu truffet afgørelse i sagen i overensstemmelse med bankens skriftlige tilsagn herom. Forliget med SEC er derfor endeligt og uændret i forhold til, hvad der blev omtalt i vores selskabsmeddelelser den 13. december 2022, lyder det i en pressemeddelelse.

Banken oplyste tirsdag om aftalen, der indebærer, at banken skal betale 178,6 millioner dollar - svarende til lidt over 1,2 milliarder kroner.

Aftalen er en af tre, som Danske Bank har indgået som følge af hvidvasksagen, der handler om, at der gennem flere år blev hvidvasket milliardbeløb gennem bankens estiske afdeling.

Forligene handler samlet om lidt over 15 milliarder kroner.

En anden af aftalerne er indgået med dansk politis National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK). Den indebærer, at banken skal betale en bøde på 3,5 milliarder kroner og får konfiskeret 1,25 milliarder kroner i udbytte.

Og den aftale blev blåstemplet af Københavns Byret allerede onsdag.

Den tredje aftale er mellem banken og det amerikanske justitsministerium og handler om, at Danske Bank skal betale 1,21 milliarder dollar - svarende til cirka 8,5 milliarder kroner.

Her erklærer banken sig skyldig i svindel over for andre banker.

Ifølge Danske Banks meddelelse fra tirsdag er aftalen med justitsministeriet om, at banken erklærer sig skyldig, tiltrådt af en domstol i USA. Strafudmålingen vil ske på et senere tidspunkt, lyder det.

I tirsdagens meddelelse var der også en uforbeholden undskyldning fra banken.

- Danske Bank accepterer fuldt ud resultatet af undersøgelserne og undskylder uforbeholdent for de uacceptable fejl og forseelser, der er sket tidligere, og som på ingen måde hører hjemme hos Danske Bank i dag, lød det.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter