Kort Nyt

22.11.22

DF vil have undersøgt alle partiers brug af EU-midler

Gruppeformand Peter Kofod peger på, at også andre partier ud over DF har haft sager om brug af EU-midler.
DF-gruppeformand Peter Kofod mener, at man bør se på reglerne for partiers brug af EU-midler.
DF-gruppeformand Peter Kofod mener, at man bør se på reglerne for partiers brug af EU-midler.

Reglerne for anvendelse af EU-midler bør undersøges, og måske skal de være mere klare, foreslår Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Kofod.

Tirsdag har et enigt Folketing ophævet DF-formand Morten Messerschmidts immunitet i en sag, hvor han er tiltalt for misbrug af EU-midler og dokumentfalsk.

I den forbindelse peger gruppeformand Kofod på, at også andre partier har haft "sager" om brug af offentlige midler.

- Derfor har jeg et forslag: Kunne det måske være en idé at se de nuværende regler igennem og måske give dem et serviceeftersyn, der forhåbentlig kan bringe større klarhed over, hvordan offentlige støttemidler bruges? Jeg synes, at idéen er værd at undersøge, siger Kofod.

Han nævner en stribe sager i andre partier. Blandt andet i Liberal Alliance, som betalte 60.000 kroner tilbage i oplysningsmidler fra Europa-Nævnet.

De var blevet brugt til debatter om licens og offentlige ydelser på Folkemødet på Bornholm for nogle år tilbage.

Sagen i Dansk Folkeparti handler dels om misbrug af EU-midler.

Men den handler også om, at en DF-ansat underskrev et dokument, der blev brugt til at få EU-midlerne, som om hun var direktør for det hotel, hvor partiet holdt sommergruppemøde i 2015. Messerschmidt underskrev samme brev.

- Når vi kigger rundt - både på os selv og andre partier - så er der jo nogen, der har svært ved at afgrænse, hvad der er et nationalt parti, og hvad er et europæisk parti, siger Peter Kofod.

- Så måske var det bare en lejlighed til at sige: Nu vender vi skråen. Skal vi kigge på reglerne? Er der noget, som vi kan gøre klarere eller bedre i fremtiden? For Meld-sagen har jo mildest talt ikke været i vores interesse.

Spørgsmål: Men har I mistanke mod andre partier?

- Nej, det siger jeg ikke. Jeg peger ikke fingre ad andre partier. Men vi er jo ikke det eneste parti, hvor der har været diskussion af, hvor stregen skulle ligge, siger Peter Kofod.

Spørgsmål: Hvad er det helt konkret, man skal undersøge?

- Jeg synes jo bare, man skal kigge på, om man kunne gøre noget for at stramme reglerne op eller gøre det mere gennemsigtigt og gøre det klarere.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter