Kort Nyt

03.02.23

Dronningen har rygsmerter og aflyser åbning af udstilling

Dronning Margrethe melder afbud til åbning af en udstilling på Nationalmuseet lørdag på grund af rygproblemer.
Dronningen skulle have åbnet udstillingen "Jagten på danmarkshistorien" på Nationalmuseet i København lørdag formiddag. På grund af problemer med ryggen har hun fredag måttet aflyse. (Arkivfoto).
Dronningen skulle have åbnet udstillingen "Jagten på danmarkshistorien" på Nationalmuseet i København lørdag formiddag. På grund af problemer med ryggen har hun fredag måttet aflyse. (Arkivfoto).

Dronning Margrethe har meldt afbud til et arrangement lørdag. Her skulle hun have åbnet udstillingen "Jagten på danmarkshistorien" på Nationalmuseet i København.

Det fremgår af kongehusets hjemmeside.

Aflysningen skyldes rygproblemer.

- Dronningen deltager ikke som planlagt i arrangementet i morgen (lørdag, red.) på grund af problemer med ryggen, oplyser kongehusets kommunikationsafdeling.

Der sendes ingen anden kongelig i dronningens sted, når arrangementet afholdes lørdag klokken 10.30.

Dronningen har ingen formelle forpligtelser søndag, og der er ingen aflysninger i den kommende uge.

Det er ikke første gang, dronningen har måttet melde afbud til et arrangement på grund af smerter i ryggen.

I 2016 meldte hun med få timers varsel afbud til et officielt arrangement på Københavns Universitet, hvor hun skulle have uddelt H.C. Ørsteds Medaljen. Det skyldtes ifølge Billed-Bladet, at hun havde fået hold i ryggen.

I 2013 var det slidgigt i ryggen, der førte til, at dronningen og prins Henrik aflyste et statsbesøg i Chile. Dengang vurderede hendes læger, at den lange flyvetur ville være for belastende for dronning Margrethe.

Det har ugebladet Se og Hør beskrevet.

Også i 2005 var en dårlig ryg årsagen til, at dronningen måtte aflyse et besøg på Silkeborg Museum, har TV2 Østjylland tidligere skrevet.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter