Kort Nyt

20.12.22

Ellemann henter to særlige rådgivere fra egne rækker

Den nyudnævnte forsvarsminister, Jakob Ellemann-Jensen, får kendte ansigter som sine nærmeste rådgivere.
Jakob Ullegård (øverst på venstre side af bordet, red.) sad med ved de afgørende regeringsforhandlinger, inden SVM-regeringen var en realitet.
Jakob Ullegård (øverst på venstre side af bordet, red.) sad med ved de afgørende regeringsforhandlinger, inden SVM-regeringen var en realitet.

Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen, der er formand for Venstre, får to særlige rådgivere.

Der er tale om Jakob Ullegård og Rasmus Bebe. Begge er hentet i Venstre.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Bebe var i forvejen særlig rådgiver for Ellemann-Jensen, da sidstnævnte blot havde titlen som Venstre-formand.

Nu er Ellemann både partiformand, forsvarsminister og vicestatsminister. Ullegård kommer fra en stilling som sekretariatschef i Venstre.

Bebe har været ansat i Venstre siden august 2020. Tidligere har han været seniorrådgiver i kommunikationsbureauet Radius.

Det er ikke første gang, at 39-årige Bebe er særlig rådgiver for en Venstre-minister. Han var det også for daværende uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers.

Også 48-årige Ullegård kender i forvejen til jobbet som særlig rådgiver. Han har endda været det for en forsvarsminister fra Venstre før. Det var i 2011, da Gitte Lillelund Bech var forsvarsminister.

Tidligere har han blandt andet været markedsdirektør i Dansk Erhverv, direktør hos Danske Rederier, og kommunikationschef hos Dansk Energi.

Ullegård har første arbejdsdag i Forsvarsministeriet 16. januar 2023. Bebe er begyndt per 15. december i år, meddeler ministeriet.

Tidligere mandag kom det frem, at Sofie Findling ikke fortsætter som særlig rådgiver for statsminister Mette Frederiksen (S).

Det gør Nana Zarthine Christensen til gengæld, ligesom også Martin Justesen fortsætter som stabschef i Statsministeriet og dermed også er en af Frederiksens nærmeste rådgivere.

Det er endnu ikke meldt ud, hvem regeringens tredje partileder, Moderaternes Lars Løkke Rasmussen, får som særlig rådgiver. Løkke er udenrigsminister i den nye regering.

I alt er der 23 ministre i den nye SVM-regering. I den kommende tid ventes det, at flere navne bliver sat på de særlige rådgivere for ministrene.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter