Kort Nyt

05.12.22

En SV-regering er kommet tættere på - Ellemann ser gode takter

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, erkender løftebrud, hvis han ender i regering med Mette Frederiksen.
Jakob Ellemann-Jensen (V) siger til TV 2 News, at det godt kan ende med en SV-regering. (Arkivfoto).
Jakob Ellemann-Jensen (V) siger til TV 2 News, at det godt kan ende med en SV-regering. (Arkivfoto).

Venstre er "måske" på vej i en regering med Socialdemokratiet, siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, til TV 2 News, og han erkender, at det vil være et "løftebrud", hvis det sker.

Men de to partier har "gang i noget, der er rigtigt".

- Lad os nu kalde en spade for en spade. Selvfølgelig er det et løftebrud. Jeg gik til valg på at blive statsminister, og det blev jeg ikke.

- Det bliver jeg nødt til at acceptere. Det kan jeg ærgre mig over, men jeg kan også vælge at sige, at nu kan jeg forsøge at få det bedste ud af de mandater, Venstre har, siger Ellemann-Jensen til TV 2 News.

Ellemann-Jensen har tidligere udtalt, at han ikke stoler på S-formand og fungerende statsminister Mette Frederiksen, der siden folketingsvalget 1. november som kongelig undersøger forsøger at danne en regering. Den lader endnu vente på sig.

Venstres formand har også længe pure afvist, at partiet kan være med i en regering med Socialdemokratiet.

- Man kan sagtens få tillid til venner, der måtte have svigtet en undervejs. Men det kræver, at begge parter vil det. Og den vilje har jeg, og det oplever jeg også, at Mette Frederiksen har, siger Ellemann-Jensen.

- Jeg er helt sikker på, at vi nok skal få den reetableret, og det er vi godt i gang med, siger han.

Mette Frederiksen og Socialdemokratiet gik til valg på at danne en regering hen over den politiske midte, altså med partier fra både rød og blå blok.

Ellemann-Jensen kalder det et faktum, at Mette Frederiksen igen bliver statsminister.

Arbejdsudbud, skattelettelser i både top og bund samt et fortsat skattestop er blandt emnerne ved forhandlingsbordet ifølge Ellemann-Jensen. Han "afsøger", om han kan få mere blå politik indført sammen med Mette Frederiksen, end han ville have kunnet med de borgerlige partier.

Tirsdag vil Mette Frederiksen tangere rekorden fra 1975 for den længste regeringsdannelse på 35 dage. Ellemann-Jensen er "fortrøstningsfuld" i forhold til, om en ny regering er på plads inden jul.

Om det så bliver med eller uden Venstre, står hen i det uvisse, men ifølge Ellemann-Jensen har Socialdemokratiet og Venstre altså "gang i noget, der er rigtigt".

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter