Kort Nyt

28.11.22

Kinesiske demonstranter tilbageholdt og tvunget til billedsletning

En journalist fra et fransk nyhedsbureau så til, mens to kinesiske demonstranter blev tilbageholdt i Shanghai.
Politibetjente har reageret hårdhændet mod demonstranter, som protesterer mod Kinas nultolerancepolitik over for coronasmitte.
Politibetjente har reageret hårdhændet mod demonstranter, som protesterer mod Kinas nultolerancepolitik over for coronasmitte.

Kinesisk politi har mandag tilbageholdt to demonstranter i forbindelse med demonstrationer mod Kinas nultolerancepolitik over for smitte med coronavirus.

Det skete ved en demonstration i storbyen Shanghai, skriver det franske nyhedsbureau AFP. Nyhedsbureauets egen journalist fangede et glimt af demonstranterne, som blev anholdt.

Politiet har været talstærkt til stede i området. Adskillige mennesker blev hevet til side af betjentene og beordret til at slette billeder på deres telefoner.

Adspurgt om, hvorfor en demonstrant blev tilbageholdt, svarede en betjent, at det var, fordi "han ikke overholdt vores aftale".

Politiet har forsøgt at forhindre demonstranter i at samle sig ved gaden Wulumuqi. Den er opkaldt efter den vestkinesiske by Ürümqi, hvor mindst ti mennesker mistede livet i en brand torsdag.

Siden er der blevet spekuleret i, om dødsfaldene skete, fordi coronarestriktioner forhindrede personerne i at forlade deres hjem. Det afviser de kinesiske myndigheder.

Utilfredsheden med det kinesiske kommunistparti er i høj grad vokset ud af de strenge coronarestriktioner.

Landet holder som den sidste store økonomi fast i sin nedlukningspolitik, mens resten af verden forsøger af sameksistere med virusset.

Udbredte demonstrationer er et sjældent syn i Kina, hvor præsident Xi Jinping har elimineret alt rum for politisk diversitet og uenighed. Også på sociale medier censureres ytringer.

Der hersker fortsat en del usikkerhed om omfanget af demonstrationerne. Ifølge nyhedsbureauet AP har der i mindst otte byer søndag været problemer med at holde demonstrationer nede.

Kilde: /ritzau/AFP

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter