Kort Nyt

02.11.22

Liste Æ og Ø blev byttet da Sæby talte stemmer

Nordjysk valgsted har begået en brøler. Stedet har byttet om på Enhedslisten og Danmarksdemokraternes stemmer.
Inger Støjbergs parti, Danmarksdemokraterne, har fået 908 stemmer ved valgsted i den nordjyske by Sæby. Mai Villadsens Enhedslisten har fået 104 stemmer. Men da optællingen skete, blev stemmerne byttet om. (Arkivfoto).
Inger Støjbergs parti, Danmarksdemokraterne, har fået 908 stemmer ved valgsted i den nordjyske by Sæby. Mai Villadsens Enhedslisten har fået 104 stemmer. Men da optællingen skete, blev stemmerne byttet om. (Arkivfoto).

Enhedslisten i Nordjylland må studse en ekstra gang over valgresultatet til Folketinget, hvis partiet tjekker stemmefordelingen ved valgstedet i Sæbys Kulturhus Manegen.

For ifølge KMD's officielle valgside er partiet, der har partibogstavet Ø, gået markant frem og er noteret for 15,3 procent af stemmerne på valgstedet - svarende til 980 stemmer.

Men det er en fejl.

Det er i stedet Danmarksdemokraterne - liste Æ - der har fået det antal stemmer. Enhedslisten har i virkeligheden kun fået 104 stemmer - svarende til 1,6 procent. Et antal, som Danmarksdemokraterne står noteret for.

Valgansvarlig Marianne Lessél bekræfter over for Kanal Frederikshavn, at der er blevet byttet om på de to partiers stemmer ved en fejl.

- Det er ærgerligt, men det kan desværre ske. Vi er nu i gang med fintællingen i hele Frederikshavn Kommune og får indberettet korrekt i dag, siger hun.

Stemmerne fra det nordjyske valgsted udgør kun en brøkdel af det samlede antal stemmer på landsplan.

Ifølge Danmarks Statistiks foreløbige opgørelse af folketingsvalget har Enhedslisten samlet fået 182.305 stemmer - 5,2 procent, mens Danmarksdemokraterne står noteret for 285.614 - 8,1 procent af stemmerne.

I Nordjylland er Danmarksdemokraterne dog mere populære end i landsgennemsnittet, mens Enhedslisten har mindre opbakning her.

For Danmarksdemokraterne har fået 14,9 procent af stemmerne i Nordjyllands Storkreds, mens Enhedslisten har fået 3,2 procent af stemmerne i storkredsen. Det er tal fra onsdag formiddag, endnu inden de korrekte tal er ført ind.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter