Kort Nyt

16.11.22

McCarthy tager endnu et skridt mod formandspost i Huset

Intern nominering er et skridt på vejen i McCarthys forsøg på at blive formand for Repræsentanternes Hus.
McCarthy har været i politik i hele sit voksne liv. Snart kan han måske krone sin politiske karriere med en formandspost i Repræsentanternes Hus. (Arkivfoto).
McCarthy har været i politik i hele sit voksne liv. Snart kan han måske krone sin politiske karriere med en formandspost i Repræsentanternes Hus. (Arkivfoto).

Republikaneren Kevin McCarthy er tirsdag lokal tid udpeget som sit partis nominerede til at blive formand for Repræsentanternes Hus.

I en intern republikansk afstemning fik han 188 stemmer mod 31 til Andy Biggs, der anses for at være en meget konservativ stemme i partiet. Det er en kilde med kendskab til sagen, som oplyser om den ellers hemmelige afstemning.

Imens nærmer Republikanerne sig et flertal i Huset. Det amerikanske medie CNN vurderer, at Republikanerne har sat sig på 216 pladser i Huset. Demokraterne har sikret sig 205 ifølge mediet. Et flertal kræver 218.

McCarthy kan først officielt udpeges som formand, når Kongressen træder sammen med sine nye medlemmer i januar.

Vejen mod formandsposten kan for ham blive ganske bumlet, hvis han møder nogen form for intern modstand i partiet.

Især hvis republikanernes flertal bliver så snævert, som det tyder på.

Det republikanske kongresmedlem Steve Scalise afviser dog, at McCarthy skulle løbe ind i problemer, når det bliver januar, og der skal stemmes i Repræsentanternes Hus.

- Valget var intenst, men vi kommer til at vinde et flertal, siger han.

- Og vi har talt meget om, hvad vi skal gøre for at få det her land tilbage på rette spor. Det er dér, vi har vores fokus.

Men andre i partiet mener, at det kan blive mere udfordrende for McCarthy.

McCarthy har været i politik i hele sit voksne liv. Han har tidligere været ansat hos et republikansk kongresmedlem, inden han blev parlamentsmedlem i delstaten Californien, hvorefter han i 2006 blev valgt ind i Repræsentanternes Hus.

Det er aktuelt demokratiske Nancy Pelosi, som sidder på formandsposten i Repræsentanternes Hus. Hun ventes dog at måtte forlade posten, hvis flertallet - som det aktuelt ser ud til - skifter.

Kilde: /ritzau/Reuters

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter