Kort Nyt

07.11.22

Musk vil suspendere Twitter-imitatorer permanent og uden varsel

Med udbredelsen af det blå flueben på Twitter skærper Elon Musk sanktionerne over for falske brugere.
Ifølge Elon Musk sætter Twitter nu endnu hårdere ind mod brugere, der udgiver sig for at være personer, de ikke er. (Arkivfoto).
Ifølge Elon Musk sætter Twitter nu endnu hårdere ind mod brugere, der udgiver sig for at være personer, de ikke er. (Arkivfoto).

Twitter-brugere, som udgiver sig for at være personer, de ikke er, vil blive permanent suspenderet fra det sociale medie uden varsel.

Det oplyser Twitters nye ejer, Elon Musk, søndag.

I et tweet skriver Musk således, at Twitter-brugere, som imiterer andre, uden klart at angive at der er tale om en "parodi", vil blive permanent suspenderet.

Tidligere har Twitter sendt en advarsel, før en bruger bliver suspenderet. Men det er altså slut nu, understreger Musk.

- Nu hvor vi udruller udbredt verifikation, vil der ikke være nogen advarsel, skriver han.

Dette vil være en betingelse for at kunne tilmelde sig Twitter Blue, som er et abonnement, der verificerer ens profil med et lille blåt flueben.

- Enhver navneændring overhovedet vil kunne medføre et midlertidigt tab af det verificerede flueben, skriver Elon Musk på Twitter.

Twitter opdaterede lørdag sin app i Apples App Store, så brugere i en række lande kan købe abonnementet Twitter Blue, der giver en række fordele.

Prisen er otte dollar - cirka 60 kroner - om måneden.

En af de mest markante fordele er altså, at man med abonnementet kan få vist et lille blåt flueben ud for ens brugernavn.

Det blå flueben eksisterer på tværs af en lang række sociale medier. Det viser, at det sociale medie har verificeret, at brugeren rent faktisk tilhører den person eller det firma, som vedkommende repræsenterer.

Twitter har endnu ikke oplyst, hvordan det fremover vil verificere, at de brugere, der har et blåt flueben, rent faktisk tilhører de mennesker, som profilerne hævder.

Tidligere søndag rapporterede The New York Times, at Twitter forsinker udrulningen af verificeringsmærket via det nye abonnement til efter tirsdagens midtvejsvalg i USA.

Mangemilliardæren Elon Musk, som står bag elbilgiganten Tesla og rumfartsselskabet SpaceX, lukkede i forrige uge en aftale om at købe Twitter for 44 milliarder dollar - cirka 331 milliarder kroner.

Musk har tidligere kritiseret, hvordan verificeringssystemet har fungeret hidtil. Her har det været op til det sociale medie selv at bestemme, hvem der skal verificeres.

Kilde: /ritzau/Reuters

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter