Kort Nyt

14.12.22

Regeringen udskyder omorganisering af sundhedsvæsnet

Regeringspartier lover penge til psykiatrien, men omorganisering af sundhedsvæsnet skal eksperter se på først.
Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) og Lars Løkke Rasmussen (M) præsenterede onsdag deres regeringsgrundlag på Marienborg.
Mette Frederiksen (S), Jakob Ellemann-Jensen (V) og Lars Løkke Rasmussen (M) præsenterede onsdag deres regeringsgrundlag på Marienborg.

Trods de historisk lange forhandlinger om en ny regering er Socialdemokratiet, Venstre og Moderaterne ikke nået frem til et bud på, hvordan sundhedsvæsnet skal omorganiseres. De er dog enige om, at der skal ske noget.

Og det skal eksperter i en strukturkommission derfor komme med et bud på. Deres forslag skal ligge klar i foråret 2024, fremgår det af regeringsgrundlaget.

- Vi kommer fra forskellige positioner, siger Moderaternes partileder, Lars Løkke Rasmussen.

- I stedet for et lunkent kompromis har vi besluttet, at vi skal se på det hele med friske øjne til gavn for patienterne, så vi sikrer, at historiske løsninger på eksempelvis kræftbehandling ikke sættes over styr og sander til.

Men det bliver altså eksperter, som først skal se på sagen.

Lars Løkke Rasmussens eget parti har argumenteret for, at regionerne skal nedlægges.

Strukturkommissionen skal give bud på et sammenhængende og samarbejdende sundhedsvæsen på tværs af landet. Med patienten i centrum.

Kommissionen skal også se på, hvordan der kan "sikres mere personale, bedre arbejdsmiljø og mere tid til kerneopgaven".

- Der har været diskussion om sygeplejerskers løn. De skal på en eller anden måde skal adresseres. Der skal - helt ærligt - genskabes noget tro og begejstring, siger Lars Løkke Rasmussen på pressemødet på Marienborg.

- Der er nogle steder en mistrøstig stemning.

Der er dog også helt konkrete løfter om penge i regeringsgrundlaget. De tre regeringspartier er enige om at løfte psykiatrien med ekstra milliarder.

- Den ekstra og historisk store investering i psykiatrien vil betyde, at vi om ti år har øget bevillingen til området med fire milliarder kroner hvert år, hedder det i regeringsgrundlaget.

Det er også del af planen, at psykologisystemet skal "moderniseres". Det skal tilpasses, at flere i samfundet lider af angst og depression. Det skal sikre hurtigere behandling.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter