Kort Nyt

14.11.22

Scholz: Tyskland vil samarbejde med Sydøstasien gennem EU

Ifølge Scholz skal tysk sikkerhed ikke afhænge af risikable aftaler om råstoffer eller kritisk teknologi.
Vivian Balakrishnan (venstre), udenrigsminister i Singapore, og den tyske forbundskansler, Olaf Scholz (højre). Den tyske leder besøgte Vietnam søndag og efter stoppet i Singapore skal han videre til Indonesien til G20-topmøde.
Vivian Balakrishnan (venstre), udenrigsminister i Singapore, og den tyske forbundskansler, Olaf Scholz (højre). Den tyske leder besøgte Vietnam søndag og efter stoppet i Singapore skal han videre til Indonesien til G20-topmøde.

Tyskland - Europas største økonomi - og EU bør øge samarbejdet med lande i det sydøstasiatiske samarbejdsorgan ASEAN.

Det siger forbundskansler Olaf Scholz. Han peger på, at krigen i Ukraine har vist, hvorfor nye samarbejder er nødvendige.

Scholz håber ligeledes på at se fremgang i EU's forhandlinger om handelssamarbejde med både Australien, Indien og Indonesien.

Hans udtalelse kommer i forbindelse med et møde i Singapore mandag.

Kansleren udtaler, at det er en vigtig del af tysk sikkerhedspolitik ikke at gøre sig afhængig af risikable, ensidede handelsaftaler om råstoffer eller kritisk teknologi.

Frakobling er dog ikke en mulighed, tilføjer han.

- En verden med nye og genoplivede handelsbarrierer og splittede økonomier er ikke et bedre sted, udtaler Scholz.

Den tyske leder besøgte Vietnam søndag. Efter stoppet i Singapore skal han videre til Indonesien.

Landene i den sydøstasiatiske region er værter for G20-topmødet på den indonesiske ø Bali i denne uge. G20 består af 19 af verdens vigtigste industrilande og vækstøkonomier samt EU.

Søndag sluttede ASEAN-topmødet i Cambodja.

Efter ASEAN-mødet i Cambodja og G20-topmødet på Bali afsluttes de diplomatiske topmøder sidst på ugen med et økonomisk APEC-topmøde. Det foregår i Thailands hovedstad Bangkok.

Scholz udtalelser kommer blot én uge efter, at han besøgte Kina.

De skal ses som et led i at brede tyske samarbejdsmuligheder med asiatiske lande ud. Kontinentet rummer nogle af de hurtigst voksende økonomier i verden.

Tyskland ønsker ligeledes at gøre sig mindre økonomisk afhængig af Kina.

Kilde: /ritzau/Reuters

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter