Kort Nyt

04.11.22

USA's forsvarsminister tror på ukrainsk generobring af Kherson

Den amerikanske forsvarsminister kom torsdag med en optimistisk vurdering af Ukraines muligheder i Kherson.
Ødelæggelser på en lokal skole i landsbyen Arkhanhelske i Kherson-regionen, som tidligere var besat af russiske styrker.
Ødelæggelser på en lokal skole i landsbyen Arkhanhelske i Kherson-regionen, som tidligere var besat af russiske styrker.

De ukrainske styrker har dueligheden til at generobre den strategiske by Kherson i den sydlige del af Ukraine.

Sådan lyder den militære vurdering fra det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, med forsvarsministeren, Lloyd Austin, i spisen.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Vigtigst er det, at ukrainerne selv tror på, at det kan lade sig gøre. Vi har set dem indgå i meget metodiske, men effektive bestræbelser på at tilbagevinde deres suveræne territorier, siger Lloyd Austin.

En sådan overtagelse vil være et stort nederlag for russerne, der i februar invaderede Ukraine.

Forsvarsministerens udtalelser falder sammen med udtalelser fra russisk-indsatte ledere i Kherson-regionen. Herfra lyder det, at regeringen i Moskva sandsynligvis vil trække sine tropper tilbage fra den vestlige side af Dnepr-floden.

Hvis det bekræftes, vil det være en betydelig tilbagetrækning, skriver Reuters.

Fra ukrainsk side lyder det, at der stadigvæk pågår kampe i området, og at man er opmærksom på, om meldingen kan være en russisk fælde.

Den amerikanske forsvarsminister svarede ikke på spørgsmål, der forholdt sig til en mulig russisk tilbagetrækning.

Reuters skriver dog, at meldingen torsdag muligvis er den mest optimistiske, der er kommet fra hans mund, når det handler om den ukrainske modoffensiv.

- Når det handler om, hvorvidt ukrainerne kan generobre det tilbageværende territorium på den vestlige side af Dnepr-floden samt i Kherson, tror jeg helt afgjort, at de har dueligheden til det, siger Austin på en pressekonference.

Kherson-regionens hovedstad af samme navn er den eneste storby, som Rusland har formået at invadere til fulde siden invasionen 24. februar.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter