Øen i ishavetFolketinget skulle aldrig have givet grønlænderne lovning på overhøjhed over verdens største ø, som man gjorde med Selvstyreloven, mener Lars Kaaber, den ene af podcastens to værter. Den anden, Andreas Karker, mener ikke, at man kunne lade være. Berlingske Tidendes udenrigskommentator Kristian Mouritzen fortæller, at USA allerede har fået overdraget den militære kontrol med Grønland. Det fik USA med Kauffmann-aftalen i 1941.
Det borgerlige Danmarks bløde hjerteHvad betyder det, når DF siger, at partiet vil være det borgerlige Danmarks bløde hjerte? Hvad er opskriften på empatisk socialpolitik, som nægter at følge mantraet om 'send flere penge', som løsningen på alt. Lars Kaaber og Andreas Karker taler med Mette Thiesen fra DF, som udnævnes til at være 'det bløde hjerte'.
Har Bojes parti nok at byde på?Lars Boje Mathiesen og Borgernes Parti kommer på stemmesedlen til næste valg. Det er sikkert, men er der vælgere til partiet? Lars Kaaber og Andreas Karker forsøger at finde ud af, hvad Borgernes Parti bringer til fadet, som ikke allerede ligger der, og taler med Lars Boje Mathiesen for at høre, om han har tilstrækkeligt at byde på til at få plads i Folketinget.
Mette Frederiksens kovendingMette Frederiksen er gået fra, at flere penge til EU er 'gakkelak' til at omfavne, at de opvoksende generationer af danskere skal hæfte for fælles EU-lån. Hvorfor denne kovending? Og kan politikerne tillade sig at tage et så stort skridt hen imod en EU-føderation uden en folkeafstemning? Lars Kaaber og Andreas Karker taler EU og har Anders Vistisen med som gæst.
Danmarksdemokraterne - opad og fremadStjernen fra Hadsund skinner stadig klart på den politiske himmel. Det går godt for Danmarksdemokraterne. Der er fremgang i målingerne og ro i partiet. Men hvad er meningen med partiet. Lars Kaaber og Andreas Karker taler med Danmarksdemokraternes politiske ordfører Susie Jessen.
Paradeforslag eller løsningLiberal Alliance vil screene ansøgere til dansk statsborgerskab for antidemokratisk adfærd. Kaaber & Karker diskuterer forslaget. Andreas Karker mener det lyder godt. Lars Kaaber kalder det et paradeforslag, som ikke vil løse problemet med at alt for mange muslimer, der sætter koranen over demokratiet, får tildelt statsborgerskab.
Dykker korkproppen Løkke for sidste gangI denne uges politiske podcast fra Kontrast taler Andreas Karker og Lars Kaaber om fænomenet Lars Løkke Rasmussen. Bliver vælgerflugten fra klovnebussen, som har dumpet Moderaterne ned tæt på spærregrænsen, partiets og dermed Lars Løkkes endeligt i dansk politik? Vi ringer til den frafaldne medstifter af Moderaterne Jeppe Søe, som giver sit personlige bidrag til analysen.
Kan de fire partier til højre finde sammen i værdipolitikken?De fire partier i den borgerlige opposition har indgået en musketer-ed og forhandler samlet om næste års finanslov. Kaaber og Karker stiller spørgsmålet, om den forbrødring, vi oplever her, har trukket den borgerlige opposition op af dyndet, og om vi kan håbe på, at de fire partier også kan finde fælles fodslag og gøre fælles front mod regeringen med en skrappere kurs i indvandrerpolitikken og i forhold til tildeling af statsborgerskaber.
Skal Det Konservative Folkeparti være konservativt igen?Lars Kaaber og Andreas Karker stiller sig selv spørgsmålet og forsøger at komme med svaret i denne uges politiske podcast 'Kaaber og Karker' fra Kontrast. Gæster i Studiet er to af forfatterne til partiet nye partiprogram – Nikolaj Bøgh, rådmand på Frederiksberg og Christian Vigilius, formand for Konservativ Ungdom
Hvilken stol sidder Morten Messerschmidt på?I premieren på Kontrasts politiske podcast undersøger Andreas Karker og Lars Kaaber - de to værter - om DF er ved at blive et rigtigt borgerligt parti, eller om partiet sætter sig mellem to stole. Speciel guest på telefon er Morten Messerschmidt, som selv får lov at svare.