Podcast

17.10.24

Kan de fire partier til højre finde sammen i værdipolitikken?

De fire partier i den borgerlige opposition har indgået en musketer-ed og forhandler samlet om næste års finanslov. Kaaber og Karker stiller spørgsmålet, om den forbrødring, vi oplever her, har trukket den borgerlige opposition op af dyndet, og om vi kan håbe på, at de fire partier også kan finde fælles fodslag og gøre fælles front mod regeringen med en skrappere kurs i indvandrerpolitikken og i forhold til tildeling af statsborgerskaber.

Vi ringer til den politiske ordfører for Det Konservative Folkeparti Frederik Münster, som lover, at de konservative er klar. Hans parti er nu med på at stemme for et stop for spontane asylansøgere næste gang sagen kommer for i Folketinget.

Vi ringer også til Liberal Alliances indfødsretsordfører, Sandra Skalvig for at høre om LA vil blive i folden med regeringen og venstrefløjen og fortsætte med hvert halve år at stemme for at uddele tusinder af nye statsborgskaber.

Eller om partiet vil slå om og gå sammen med de andre tre partier i den borgerlige opposition, som ikke længere stemmer for.

Både Andreas Karker og Lars Kaaber undrer sig over, at Liberal Alliance hænger fast i alliancen med regeringen og venstrefløjen i den sag, for partiets officielle nedskrevne politik er langt, langt skarpere og står i klar modsætning til, hvordan Liberal Alliance stemmer i folketingssalen.

I podcasten omtales beslutningsforslag B36. Det kan læses her: B 36 - 2022-23 (2. samling) (oversigt): Forslag til folketingsbeslutning om afskaffelse af adgang til at søge spontant asyl i Danmark. / Folketinget (ft.dk)

Vi taler også om Liberal Alliances politik for tildeling af dansk indfødsret. Den kan læses her: Statsborgerskab i Danmark | Liberal Alliance

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter