Artikel

26.10.22

Lev med det! Minkavlere fører kampagne mod statsministeren

Danske Minkavlere har købt busreklamer med Mette Frederiksens vending ‘Lev med det’. Det er en sjov gimmick, men det er ikke kun for sjov, understreger minkformand.
Foto: Danske Minkavlere / Kopenhagen Fur
Foto: Danske Minkavlere / Kopenhagen Fur

Flere har efterhånden opdaget en usædvanlig valgbus, der suser rundt op til folketingsvalget. Danske Minkavlere har købt en rullende reklame i deres grønne farve, og på den står de berømte ord fra statsministeren: “Lev med det!”. 

“Vi ville gerne sende et budskab om at tænke på minkavlerne. Det startede med en idé om at lave plakater, men det ville være dyrt, og så blev det bussen i stedet for. Den kører fra Klampenborg og ind om Christiansborg, og der kører også busser i Aalborg, Vejle og Esbjerg,” siger Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere, til Kontrast.

Minkavlernes indslag har fået godt vind i sejlene på sociale medier, som her LinkedIn:

“Ja, folk synes, det er en sjov gimmick. Budskabet har Mette Frederiksen jo selv foræret os,” uddyber Tage Pedersen.  

Mette Frederiksens tre berømte ord faldt i Statsministeriet i november 2021, hvor hun forsvarede håndteringen af den voldsomme beslutning om at slå alle mink ned uden lovgrundlag. Danske Minkavlere bruger klip fra pressemødet i en video med bussen, der får venlige kommentarer fra blandt andre LA-partileder Alex Vanopslagh. 

Men hvorfor har minkavlerne valgt at bruge netop den formulering i reklamen? 

“Lev med det, sagde Mette Frederiksen, da hun selv var presset. Det passer meget godt med, hvordan vi har det nu. Vi lever med det hver dag og resten af vores liv. Vi skal leve med, at vores erhverv er forsvundet,” svarer Tage Pedersen.  

Her i valgkampens slutspurt er det ved at være sidste chance for at få et glimt af minkbussen. Danske Minkavlere, som også er auktionshuset Kopenhagen Fur, fortsætter dog med at sælge skind fra lageret i 2023.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter