Debat
Morten Okkels

16/10/23

Værd at vide om venstredrejede medierMorten Okkels har i adskillige omgange skrevet om, hvordan tendensen i dansk presse ligger til venstre for midten. Her er et overblik over indlæg.
Debat
Morten Okkels

28/9/23

Hvis vi har ret, hvorfor vinder vi så ikke?Morten Okkels reflekterer over, hvad der har virket mere og mindre godt for at få folk til at skifte holdning til den nye blasfemilov. Det er også et lærestykke til fremtiden.
Debat
Morten Okkels

21/9/23

Ulidelig politisk belæring på DR – nu også i quizformatMorten Okkels har taget Danmarks Radios LGBT-quiz. Det var ikke morsomt, men et godt eksempel på, hvordan statsmediet fortæller dig, hvad du skal mene.
Artikel
Morten Okkels

15/9/23

Høring om ny blasfemilov: Det siger aktørerne om forslagetHer kan du se, hvad faglige, religiøse og kunstneriske organisationer hæfter sig ved i deres officielle meldinger til ministeriet om den nye lov om religiøse genstande.
Anmeldelse
Morten Okkels

25/8/23

Taiwan-bog er oplagt pensum inden den (måske) næste krigBliver krigen i Ukraine mon efterfulgt af noget lignende med Taiwan? Der er netop udkommet en lille, men udmærket bog om den østasiatiske ø med den magtfulde nabo. Morten Okkels anmelder.
Debat
Morten Okkels

20/8/23

P3 forsøger skamløst at trække ungdommen til venstreMorten Okkels ser på P3’s journalistik, hvor de venstreorienterede værdier bliver pakket pænt ind som pop og kulturformidling.
Anmeldelse
Morten Okkels

28/6/23

Dokumentar om Thorning-Schmidt er rædselsfuldt tvMorten Okkels: Den aktuelle dokumentar om Helle Thorning-Schmidts liv og statsministertid flopper fuldstændig i sit forsøg på at være helgenportræt og politisk formidling samtidig.
Anmeldelse
Morten Okkels

22/6/23

Det var rodet, men folk elskede detMorten Okkels: ‘Alex & Ansvaret’ i K.B. Hallen var på godt og ondt et show helt for sig selv. Vanopslagh og to ud af tre gæster var gode. Konceptet skal dog strammes op til en anden gang.
Debat
Morten Okkels

18/6/23

Utænkelige programmer: Sådan kan vi fortælle om mediebiasMorten Okkels skriver om en måde at overbevise folk, at han selv og Kontrast har ret i deres syn på venstredrejningen i dansk presse:
Anmeldelse
Morten Okkels

14/6/23

Skattefar skriver til nørdernes strandturMorten Okkels har læst tidligere V-minister Karsten Lauritzens bog om at skabe bedre politik. Det er ret nordjysk og rimelig sympatisk, mener anmelderen.
Analyse
Morten Okkels

08/6/23

Sådan taler venstrefløjen i kodesprogHvad ligger der bag, når Enhedslisten kalder til kamp mod “regneark”? Morten Okkels udlægger teksten – og klassekampen i velfærdssamfundet.
Debat
Morten Okkels

05/6/23

DR skylder en undskyldning – og problemet er større endnuMorten Okkels vurderer de aktuelle afsløringer af Danmarks Radio, hvis EU-journalist ikke kunne se, hvor hans faglighed startede og sluttede. Så måske er objektivitet meget godt alligevel.
Artikel
Morten Okkels

31/5/23

Kønsskifte på børn: Regeringen rokker sig stadig ikkeDansk Folkeparti kan se langt efter et kursskifte på regeringens holdning til børn med kønsforvirring. Men Mette Thiesen bliver ved med at forsøge at overbevise sundhedsministeren, senest på nyt samråd i Folketinget.
Debat
Morten Okkels

23/5/23

Sådan forstår du din højreorienterede datingpartnerMorten Okkels leverer råd til dig, der gerne vil forstå din højreorienterede date, fætter, kollega eller whatever. Og til dig, der selv vil forstås. Behovet er der tydeligvis.
Debat
Morten Okkels

21/5/23

Embedsværket bruger underlødigt trick mod tobaksbranchenMorten Okkels kritiserer udfald fra Sundhedsstyrelsen mod tobaksfirmaer. De skal stadig opføre sig ordentligt mod dem, de ikke kan lide.
Debat
Morten Okkels

13/5/23

Magt bliver ikke racisme, fordi brune mennesker taberMorten Okkels fortæller historien om den mellemøstlige mand i den danske bank. Det handler på et dybere plan om problemerne ved at reducere kultursammenstød til et spørgsmål om racisme eller fravær af tolerance.
Artikel
Morten Okkels

10/5/23

Regeringen afviser borgerligt ønske om at stoppe børns kønsskifteOppositionen til højre stod sammen om forslaget, der skulle forhindre kønsskifter på unge under 18 år. Men sundhedsministeren vil ikke være med.
Artikel
Morten Okkels

28/4/23

LA melder sig ind i opgør med spontan asylbehandlingLiberal Alliance vil gerne hjælpe DF og NB med at afskaffe retten til spontan asylbehandling i Danmark. Danmarksdemokraterne holder sig tilbage.
Artikel
Morten Okkels

19/4/23

V-minister bifalder krav om måltal for køn i ledelserDet lykkes ikke for LA at afskaffe måltal og politik for sammensætning af køn i ledelser. V har skiftet side i spørgsmålet, understregede debat i Folketinget.
Artikel
Morten Okkels

12/4/23

Minister om normkritiske lærebøger: Det er ikke mit bordKontrasts omtale af identitetspolitiske lærebøger på pædagogstudiet blev til en sag for uddannelsesminister Christina Egelund. Men det synes ministeren ikke, at det burde være.
Artikel
Morten Okkels

29/3/23

Richard Dawkins vælger tavshed frem for islamkritikDet vækker opsigt på sociale medier, at den ellers ugenerte forfatter Richard Dawkins holdt sig tilbage med at kommentere sag om islamisme.
Artikel
Morten Okkels

22/3/23

Regeringen afviser forslag om ligestilling af voldsofreStort flertal i Folketinget vil stemme imod forslag om, at mænd ramt af partnervold får samme rettigheder som kvinderne. Vi må løse det på en anden måde, siger minister for ligestilling.
Debat
Morten Okkels

03/3/23

Opgør med objektiv journalistik er venstreorienteret kodesprogMorten Okkels: Når journalister siger, at de vil gøre op med tilstræbt objektivitet, handler det i praksis om at sætte scenen for wokepolitisk aktivisme.
Artikel
Morten Okkels

01/3/23

DD støtter tørklædeforbud for elever – men ikke for lærereDanmarksdemokraterne indtager en mellemposition i forhold til tørklæder i skolen. Halvhjertet politik, mener Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige.
Debat
Morten Okkels

28/2/23

Dansk Folkeparti kæmper for bededagsfri i kommunerDF vil indføre fridag for kommunalt ansatte, efter regeringen har afskaffet Store Bededag. Det første forslag er allerede på bordet i København.
Anmeldelse
Morten Okkels

21/2/23

Velfortalt insiderbog med lidt for lovende titelSimon Emil Ammitzbøll-Billes nye bog er medrivende, når den er bedst, men der mangler altså noget. Morten Okkels anmelder ’Insider: Fire år med Løkke’.
Debat
Morten Okkels

19/2/23

Magtens sprog: Den nødvendige politik er fis og blålysMorten Okkels har igen hørt magtens kvinder og mænd tale om “det nødvendige”. Nu må det være slut med det forløjede ævl, skriver han.
Debat
Morten Okkels

14/2/23

Når alt er politisk, bliver det politiske altMorten Okkels: Dækningen af Super Bowl viste, hvordan sport ligesom alt andet sander til i identitetspolitik, indtil sagen ikke længere handler om sagen.
Anmeldelse
Morten Okkels

13/2/23

Kedelig prins skriver kedelig bogMorten Okkels: Der er ikke rigtig nogen gode grunde til at læse prins Harrys ‘Reserven’, andet end hvis du er meget interesseret i kongelige penisser.
Anmeldelse
Morten Okkels

12/2/23

Fin fortælling om farlig fartblindhedMorten Okkels er godt tilfreds med Jacob Marks ‘Fartblind’, en hudløst ærlig skildring af succes og stress, der er gået hånd i hånd for den unge SF-politiker. Den rummer kun en mangel.
Artikel
Morten Okkels

09/2/23

Minister om kønskrav til dommere: ”Det er jo fast praksis”Liberal Alliances Sólbjørg Jakobsen gik justitsministeren på klingen efter Kontrast-artikel om, at danske dommere blev afvist af Menneskerettighedsdomstolen for at være mænd.
Artikel
Morten Okkels

04/2/23

Abortfejring: “Vi skal jo ikke sidde og debattere med os selv”En ny alliance vil angivelig rumme brede positioner og slå et slag for bred dialog om abort. Men hvorfor inddrager de så ikke nogen, der mener det modsatte? Vi talte med Sex & Samfund.
Analyse
Morten Okkels

17/1/23

Nu gælder det også om at tælle til 60Morten Okkels: Oppositionens mulighed for at sende lovgivning til folkeafstemning har igen en rolle at spille i dansk politik – selv hvis ikke den aktivt bruges.
Debat
Morten Okkels

15/1/23

Sådan får du folk til at skifte meningEt tilfældigt møde med en uenighed om Rasmus Paludan fik Morten Okkels til at overveje de mekanismer, der kan få folk til at skifte mening politisk. Læs hans essay her.
Anmeldelse
Morten Okkels

12/1/23

Cavling-vinderen fortjener sin ære og hæder‘Det levende bevis’ er en fortrinlig fortælling om mennesker, som tilsyneladende er svigtet af retssystemet. Morten Okkels har hørt P1-serien.
Artikel
Morten Okkels

15/12/22

Oplysning til udlandet om DanmarkStefan K. Sløk-Madsens bog vil gøre op med myter om Danmark – og han blev selv mere nationalt bevidst af at skrive ‘Danish Capitalism in the 20th Century’.
Artikel
Morten Okkels

09/12/22

“Helt konkret burde blå blok juble over Inger Støjberg”Kommentator, forfatter og præst Henrik Gade Jensen tager de historiske briller på i sin analyse af den borgerlige status og mulige valgsejr. Blå partier skal tage ved lære af den borgerlige succes fra 2001 og siden. De bør arbejde med Støjberg, som Fogh gjorde med Pia Kjærsgaard. Og ingen må undervurdere stemmen fra provinsen, siger Gade Jensen til Kontrast.
Debat
Morten Okkels

29/11/22

Så kom de woke også efter NissebandenMorten Okkels: Go’ aften Live mandag blev et nyt eksempel på medieskævhed. Identitetspolitikken fik fri leg på TV 2 med Trads og Skadegård i frontlinjen.
Debat
Morten Okkels

27/11/22

Bureaukrati skaber spændende læsningMorten Okkels ser på Kafka, Orwell med flere og eksempler på, hvordan bureaukrati er et mål og et middel i deres bøger. Den litterære vinkel på temaugen.
Artikel
Morten Okkels

21/11/22

Hvor kommer alt det bureaukrati fra?Alle statsministre vil gøre op med statsligt bureaukrati. Hvorfor er det her så alligevel? CEPOS’ Martin Ågerup giver sit bud som start på Kontrasts temauge.
Analyse
Morten Okkels

13/11/22

Det bedste valgsystem er stadig uperfektMorten Okkels: Det er en udbredt opfattelse, at i det bedste demokrati flugter antallet af stemmer nødvendigvis med antallet af mandater. Lad os udfordre tanken lidt.
Artikel
Morten Okkels

03/11/22

Rød blok dominerer stadig på JournalisthøjskolenEnhedslisten er fortsat det største parti, og de røde partier høstede samlet 71,7 procent af stemmerne til prøvevalg for de journaliststuderende i Aarhus.
Artikel
Morten Okkels

01/11/22

Spankulyse fra en valgaftenMens vi venter på at se, hvem der regerer landet, og med hvem, spankulyserer Morten Okkels fra Christiansborg.
Artikel
Morten Okkels

26/10/22

Lev med det! Minkavlere fører kampagne mod statsministerenDanske Minkavlere har købt busreklamer med Mette Frederiksens vending ‘Lev med det’. Det er en sjov gimmick, men det er ikke kun for sjov, understreger minkformand.
Analyse
Morten Okkels

23/10/22

Sådan er der forskel på møgsagerMorten Okkels svarer på, hvorfor Søren Pape Poulsen er meget hårdere ramt af sine fejl end Alex Vanopslagh. Det handler især om, hvordan medier virker.
Analyse
Morten Okkels

21/10/22

De nordatlantiske mandater er jokere i magtspilletGrønland og Færøerne er med til at afgøre regeringsmagten, og personlige forhold kan være nok så vigtige for deres støtte som politisk ideologi. Morten Okkels fortæller.
Analyse
Morten Okkels

19/10/22

Hundefløjten: “Almindelige danskere” er politisk kodesprogMorten Okkels: Hvad mener politikerne i virkeligheden, når de taler om almindelige danskere? Ja, det er en appel til middelklassen, men mere kompliceret end det.
Debat
Morten Okkels

04/10/22

Journalister skal ikke ophøje følelser til sandhedMorten Okkels ser på beretninger om førtidspensionister, der angiveligt får svært ved at betale deres medicinregninger. Men der er noget, der ikke stemmer. Det er dårlig journalistik, selv for regional-tv, når følelser bliver til sandhed, og opklarende spørgsmål udebliver.
Video
Morten Okkels

17/9/22

Voksenbord og borgerlighed: Henrik Dahls oplæg på KontrastLA-politiker, sociolog og forfatter Henrik Dahl har besøgt Kontrast i anledning af vores temauge om borgerlige visioner. Han fortalte om sin kommende bog, ‘Ved voksenbordet – om den kvælende midte i dansk politik’, og hvilke tanker der ligger bag. Her bringer vi optagelsen fra oplægget.
Debat
Morten Okkels

28/8/22

Skæv mediedækning slog til igen efter konservativt skatteudspilMorten Okkels: Medierne dækker økonomi og fordelingspolitik, som om folks penge i udgangspunktet tilhører staten. Det viste sig igen med det konservative skatteudspil. Ikke bare på Danmarks Radio, men også i Jyllands-Posten.