Analyse
Morten Okkels

12/1/22

Medieskævhed: De almindelige mennesker er ikke almindeligeMorten Okkels: Journalister holder af at sætte ansigter på deres historier. Men deres brug af de såkaldte cases er ofte med til at skævvride folks indtryk af samfundets problemstillinger. For eksempel fordi cases er rekrutteret af politiske aktører eller ikke får kritiske spørgsmål.
Video
Morten Okkels

09/1/22

Messerschmidt: Vores borgerlighed er en anden end Nye BorgerligesHvor ser Morten Messerschmidt sig selv og sit parti i det sammensatte blå Danmark? Vi får svar på dette og mere til, her hvor Kontrast møder favoritten til at blive den næste partileder for Dansk Folkeparti.
Artikel
Morten Okkels

07/1/22

Når politik bliver for dyrHvad vil regeringen gøre for marsvin, forsvundne hunde og ... myrer? Folk elsker dyr, så det gør folketingspolitikerne også. Vi gennemgår de mest syrede spørgsmål om dyr, som skiftende regeringer har skullet svare på.
Analyse
Morten Okkels

05/1/22

Medieskævhed: Hvad det er – og hvad det ikke erMorten Okkels, redaktionssekretær for Kontrast, skriver en række indlæg om, hvordan dansk journalistik ligger mærkbart til venstre for danskerne selv. Det starter med at redegøre for et helt grundlæggende problem og en advarsel imod overdrivelser og andre forkerte udlægninger.
Video
Morten Okkels

01/1/22

Chefredaktørens nytårstale 1. januar 2022Efter majestæten, men før statsministeren: Kontrasts chefredaktør, Mikkel Andersson, sidder klar i minkbutterfly og gør status ved årsskiftet 2021-22.
Video
Morten Okkels

24/12/21

Julekalender på Kontrast (13): Gale jul, dejlige jul‘Året der gik … galt’ slutter af på juleaften med at kåre det, der gik allermest galt i år. Tak til de konservative julenisser Pavlov og Stefani, og glædelig jul til alle herfra!
Video
Morten Okkels

23/12/21

Julekalender på Kontrast (12): Jeg så mediemanden kysse morVi tager endelig fat på mediebranchen i næstsidste afsnit af Kontrasts julekalender, ’Året der gik .. galt’. Caspar Stefani har gjort en gruopvækkende oplevelse på det lille hus, mens værten prøver desperat at holde fast i de journalistiske dyder.
Video
Morten Okkels

21/12/21

Julekalender på Kontrast (11): Do They Know It’s Quizmas?De konservative gæster Kuzma Pavlov og Caspar Stefani mødes i den tredje og afgørende dyst for at se, hvem der er den sejeste reaktionære quiznisse. Det endelige opgør til tonerne af en snapseklokkes sagte bimlen.
Video
Morten Okkels

19/12/21

Julekalender på Kontrast (10): Lars’ ChristmasLars Løkke Rasmussen og Moderaterne kan måske gøre DR-serien ‘Borgen’ til virkelighed, og det vil være helt galt ifølge Caspar Stefani og Kuzma Pavlov. Men om det er sandsynligt, afdækker vi i denne omgang ‘Året der gik .. galt’.
Video
Morten Okkels

17/12/21

Julekalender på Kontrast (9): Julen har bragt vaccine-budDet ville være mærkeligt at gennemgå det gale år uden at komme ind på coronaen. Det gør Kuzma Pavlov og Caspar Stefani her med den nye vært, der gør en dyd ud af sin lokale baggrund.
Video
Morten Okkels

15/12/21

Dansk Metal: Stadig en fordel at være med i klubbenEU vil blande sig i danske lønforhold, og hvad gør vi så? Morten Messerschmidt gør sit bedste for at puste til de EU-skeptiske gløder i fagbevægelsen, nu hvor Dansk Metals EU-chef, Johan Moesgaard, er gæst i Mr. Spitfire.
Video
Morten Okkels

15/12/21

Julekalender på Kontrast (8): Det er rigsretsgrødInger Støjbergs rigsretsdom ligner en stærk kandidat til det, som er gået mest galt i år, i hvert fald set med hendes perspektiv. ‘Året der gik … galt’ går videre med ny vært i chefredaktørens fravær.
Video
Morten Okkels

13/12/21

Julekalender på Kontrast (7): Kender I den om … Muhammed?!Kontrasts ellers festlige julekalender kommer ikke uden om de følsomme spørgsmål. De konservative nisser om Muhammed, satire og lærernes vilkår. Hvem har været bange for at krænke de kristne?
Video
Morten Okkels

11/12/21

Julekalender på Kontrast (6): All I want for quizmas is youDe reaktionære nissers svar på The Rumble in the Jungle: Der quizzes videre i en hård dyst mellem Kuzma Pavlov og Caspar Stefani i ‘Året der gik ...galt’, og nok engang med den passende beklædning til lejligheden.
Video
Morten Okkels

10/12/21

Dine følelser er ikke universitetets problemLektor i retsfilosofi Jakob v.H. Holtermann er blandt dem, der vil modvirke tidens tendenser og sikre den frie tanke og forskning med de såkaldte Chicago-principper. Det fortæller han mere om i Interviewet på Kontrast.
Video
Morten Okkels

09/12/21

Julekalender på Kontrast (5): Skal vi klippe vores Thule-hjerter sammenHver anden dag er julekalenderdag på Kontrast, og vi fortsætter ‘Året der gik … galt’ med at vende Dansk Folkeparti. Det er en overskuelig opgave for Kuzma Pavlov og Caspar Stefani, for er der andre historier om DF i 2021, end at det gik galt?
Anmeldelse
Morten Okkels

08/12/21

Holger K. er godt, men forudsigeligt selskab‘Det var det værd’ giver et godt indtryk af manden og politikeren Holger K. Nielsen, men hans bog mangler nyt stof og kommer ikke i mål med alle sine ambitioner. Morten Okkels anmelder erindringerne fra den tidligere SF-formand og minister.
Video
Morten Okkels

06/12/21

Julekalender på Kontrast (4): Til julebal i quizzelandDet var jo ikke kun for at få julesangen til at rime, at Henrik skulle være fenrik! Men hvorfor var det så? Kontrast tester de velklædte konservative julegæster, Kuzma Pavlov og Caspar Stefani, i deres politiske juleviden.
Video
Morten Okkels

06/12/21

“Det er respektløst, når man ikke stiller krav”Hun er ikke vild med kæft og trit, men går ind for retning. Den markante lærer, tidligere skoleleder Lise Egholm fortæller om sit arbejde med indvandrernes børn på Nørrebro, når Cilles Sorte Skole tager på julebesøg.
Video
Morten Okkels

05/12/21

Julekalender på Kontrast (3): Sikken wokesom trængsel og alarmVi kan naturligvis ikke diskutere ‘Året der gik … galt’ uden at komme ind på gakkelaks i Kunstakademiet. Det er der ikke høje tanker om i julepanelet, men kan Kuzma Pavlov og Caspar Stefani trods alt finde en positiv side ved galskaben?
Video
Morten Okkels

03/12/21

Julekalender på Kontrast (2): Sløjt fra træets røde top‘Året der gik … galt’ fortsætter med en yderst saglig analyse af Enhedslistens indtog i hovedstaden. Kuzma Pavlov har suspekte dukker med, og Caspar Stefani fortryder sit boligkøb, nu hvor kommunismen også står stærkt på Frederiksberg.
Video
Morten Okkels

01/12/21

Velkommen til Kontrasts julekalender: Året der gik ... galt (1)Kontrast har allieret sig med Hårdt mod Styrbord, altså Kuzma Pavlov og Caspar Stefani, for at vende året, der gak, i en serie, der udkommer hver anden dag i juletiden. Vi lægger ud med små søde julehjerter ... af minkpels ... men det udvikler sig.
Video
Morten Okkels

28/11/21

Oguz: “Det er i høj grad kultur og religion, der gør sig gældende”SF’s integrationsordfører går imod fortællingen om, at udsatte og kriminelle unge med anden etnisk baggrund primært skal forklares med fattigdom, arbejdsløshed og racisme. Hold fokus på kultur og opdragelse, siger Halime Oguz.
Video
Morten Okkels

25/11/21

“Du kan for min skyld kalde mig en helikopter”Hvad vil det sige at være intersex, og indebærer eksistensen af disse personer, at samfundet bør anerkende flere køn? Eller skal vi snarere tage et bogstav ud af LGBTQIA? Det ser vi nærmere på, når Dalea Rundblad besøger Trans og Tradition.
Debat
Morten Okkels

24/11/21

Hvordan wokeness ødelagde New York TimesKontrast har tidligere interviewet Batya Ungar-Sargon, som vil gøre op med wokeness i amerikansk presse. Nu har vi fornøjelsen af at dele et kapitel fra hendes nye bog med vores læsere. God fornøjelse!
Analyse
Morten Okkels

17/11/21

Kongebyen forklarer alt om kommunalvalgetMorten Okkels opsummerer de vigtigste erkendelser fra kommunalvalget. Det starter i Kolding, men angår i grunden hele landet. Vi ser på den anden side af Enhedslistens succes, og hvilken faggruppe virker til at have et overraskende overtag.
Video
Morten Okkels

07/11/21

Skal vi ikke beskytte meritokratiet, Samira?Kvindekvoter skal angivelig slå et slag for ligestilling, men vil somme tider afskære den bedste person fra en stilling. Det bekymrer Henrik Dahl, og derfor har han inviteret ligestillingsordfører Samira Nawa fra Radikale Venstre til at uddybe synspunktet i Henriks Halvtomme Glas.
Video
Morten Okkels

31/10/21

”Humor må også gerne være andet end Cirkusrevyen”Mads Korsholm har fået kritik for at spille en dobbeltrolle, fordi han både er kampagnechef i Liberal Alliance og bestyrer den populære politiske satireside #dkpolmemes. Her fortæller han sin side af den sag, samt diskuterer satire mere generelt i Interviewet på Kontrast.
Artikel
Morten Okkels

28/10/21

Skattekroner gik til klimaevent med ekstremister, der bryder lovenLokaludvalg under Københavns Kommune har arrangeret og sponsoreret en klimafestival med deltagelse af Extinction Rebellion, der er kendt for systematiske lovbrud. Det skal vi aldrig gøre igen, siger konservativ udvalgsformand, mens arrangøren forsvarer valget.
Video
Morten Okkels

27/10/21

Ungdommen nu til dags: Cille vs. YazdaniJens Philip Yazdani mener, at ungdommen er hægtet af på væsentlige punkter og blandt andet burde få væsentlig mere i SU. Han er mødt op til konstruktivt modspil hos Cille Hald Egholm i Cilles Sorte Skole.
Video
Morten Okkels

14/10/21

Hvor er Venstres EU-hegnspæle i dag?Venstre hører til de EU-positive partier, men der er stadig grænser for begejstringen. Det forsikrer Kim Valentin, der er Venstres relativt nye europaordfører og gæst i Mr. Spitfire med Morten Messerschmidt.
Artikel
Morten Okkels

08/10/21

DSU vil have opgør med reformpædagogikHadet til karakterer er blot ét eksempel på et farligt skred i tilgangen til unge og undervisning, mener DSU-formand Frederik Vad Nielsen, som heller ikke skåner Socialdemokratiet. Løsningen er især at tage mindre hensyn til interesseorganisationer, siger han i Kontrast-debat.
Video
Morten Okkels

08/10/21

DSU-formand skyder på pjank og særinteresserFrederik Vad Nielsen vil have et åndeligt opgør med reformpædagogik og sørge for politisk fokus på de svageste elever, der går ud af skolen uden at kunne læse. Det fortæller DSU-formanden mere om i Henriks Halvtomme Glas med Henrik Dahl.
Debat
Morten Okkels

07/10/21

Det Værste Argument i MediedebattenBeviser det ikke noget om journalister, at der er flere borgerlige politikere med en baggrund i mediebranchen? Kontrasts redaktionssekretær, Morten Okkels, vil aflive en gammel traver, som i de sidste par uger har været populær som nok aldrig før.
Video
Morten Okkels

01/10/21

“I dag er identitetspolitik noget nær et monster”De seksuelle minoriteters miljø er domineret af de politisk korrekte strømninger, og det viser sig i en misforstået tilgang til islam. Det siger aktivist og foreningsmand Ivan Hemmingsen, der er gæst i Trans og Tradition.
Artikel
Morten Okkels

24/9/21

Enhedslisten er største parti på JournalisthøjskolenMens partier i rød blok tiltrækker de kommende journalister på DMJX, ligger de mest indvandringskritiske partier under Folketingets spærregrænse, selv når man regner dem sammen. Det er et problem, lyder det fra skolen selv.
Video
Morten Okkels

21/9/21

Hun angriber woke journalistik fra venstreDen woke mediedagsorden skyldes i høj grad, at journalistik blev et fag for de velstillede. Taberne er ikke bare samfundets svageste, men også selve demokratiet, siger journalist og forfatter Batya Ungar-Sargon.
Artikel
Morten Okkels

20/9/21

Velkommen i temaugen!Vidste du, at kun 1 procent af danske journalister stemmer Dansk Folkeparti? Kontrasts temauge om journalistisk bias er i gang. Vi starter med lidt historie og statistik om journalister og den kritik, de har modtaget undervejs. Og der er meget mere godt på vej.
Video
Morten Okkels

12/9/21

Donbæk: Alt ved Rigsretten er besynderligtRigsretten bærer præg af, at vi aldrig har vidst, præcis hvad den går ud på, mener advokat Leif Donbæk, der har en bog på vej om institutionen. Han vil gerne have ændret på Rigsretten, inden den næste sag dukker op, og det fortæller han mere om her i Interviewet.
Event
Morten Okkels

06/9/21

Medlemsevent: Kontrast sætter fokus på mediebiasI Danmark stemmer omtrent 80 % af danske journalister på partier i rød blok. Men er det problematisk, og hvordan får vi et mere nuanceret mediebillede? Her kan du få adgang til Kontrasts medlemsevent mandag 20. september kl. 16.00 med Asger Juhl fra Den Uafhængige og Bent Blüdnikow fra Berlingske.
Video
Morten Okkels

02/9/21

“Muhammed fortjener ikke at være et forbillede”Der følger svære samfundsproblemer med i købet, når muslimer ophøjer Muhammed til det ypperste eksempel til efterfølgelse. Det siger forfatter og politolog Hamed Abdel-Samad og opfordrer til, at de vestlige samfund holder op med at støtte deres egne fjender.
Video
Morten Okkels

24/8/21

Ned med den progressive eliteFor meget stat, identitetspolitik og elitær tankegang lægger grunden til borgerskabets krise i de vestlige samfund, mener historiker, professor emeritus Victor Davis Hanson, som vi møder i Interviewet på Kontrast.
Video
Morten Okkels

22/8/21

89’er-debat: Kritik til tiden eller fjollet provokation?Kaare Dybvad Bek er ude med riven efter generationen, der kaldes 89’erne, men politisk debattør Christopher Arzrouni køber ikke indenrigs- og boligministerens udlægning af historien. Scenen er sat til idédebat i Interviewet på Kontrast.
Debat
Morten Okkels

20/8/21

Kønspolitik forklæder sig som journalistiske dyderAbsurditeterne står i kø for journalisternes fagblad og forbund, mens moderne feminisme bider sig fast i faget. Den seneste bizarre udmelding er, at det vil give en mere nuanceret debat, hvis en mand ramt på sit levebrød ikke kommer til orde.
Video
Morten Okkels

17/8/21

Støtte til Israel gør ham upopulær i woke miljøerSeth Daniel Rabinowitz er gæst i denne omgang Trans og Tradition for at fortælle, hvorfor han laver pro-israelsk aktivisme, og hvordan han oplever venstreorienterede og identitetspolitiske miljøer som mindre tolerante. Selvom de ellers prædiker det modsatte.
Artikel
Morten Okkels

15/8/21

To borgerlige indspark til Vestens problemerAlex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti og venstremanden Mads Fuglede er begge bekymrede for værdiskred i de vestlige samfund. Men interviewet med Kontrast viser samtidig forskellige måder at være borgerlig på.
Video
Morten Okkels

13/8/21

Muhammed-tegninger er et spørgsmål om ansvarHvorfor skal børnene egentlig se de Muhammed-tegninger, og hvordan er det at arbejde som lærer, samtidig med at man privat er med i Dansk Folkeparti? Det hører vi mere om her, når Jannie Bøgh er gæst i Cilles Sorte Skole.
Video
Morten Okkels

12/8/21

Vestens undergang? Se video fra medlemsevent i AarhusDet var et dystert tema, men samtidig en vellykket aften, da Kontrast afholdt vores første medlemsarrangement uden for København. Her kan medlemmer se diskussionen mellem politolog Søren Hviid Pedersen, højskoleforstander Thue Kjærhus og Kontrast-redaktør Mikkel Andersson.
Artikel
Morten Okkels

12/8/21

“Pessimisme er en luksus, man ikke kan tillade sig”Vestlige mennesker føler sig fortabte, fordi de har mistet troen, mener præst og forfatter Sørine Gotfredsen. Den moderne tro på individet og selvrealiseringen er gået over gevind, og samfundsdebatten er præget af for meget krop frem for ånd. Men lad være med at miste modet, siger præsten.
Video
Morten Okkels

11/8/21

Böss: Europa befinder sig i et farligt punktEn førende forsker og forfatter inden for samfunds- og ideologihistorie besøger Kontrasts studie her i temaugen om Vestens fald fra tinderne. Michael Böss udlægger vejen til det moderne samfund, og hvordan vi skal forstå liberalismens storhed og aktuelle udfordringer ifølge ham.