Artikel

29.03.23

Richard Dawkins vælger tavshed frem for islamkritik

Det vækker opsigt på sociale medier, at den ellers ugenerte forfatter Richard Dawkins holdt sig tilbage med at kommentere sag om islamisme.
Piers Morgan Uncensored kan ses på YouTube. Link til den konkrete video med Richard Dawkins nederst i teksten.
Piers Morgan Uncensored kan ses på YouTube. Link til den konkrete video med Richard Dawkins nederst i teksten.

Der kom mange temaer og holdninger på bordet, da den kendte evolutionsbiolog og forfatter Richard Dawkins i sidste uge var gæst i showet Piers Morgan Uncensored. 

Men pludselig, en halv time inde i udsendelsen, havde den kendte evolutionsbiolog og forfatter ikke så meget at bemærke. 

Det skete, efter samtalen kom ind på Shamina Begum, der som ung pige forlod Storbritannien for at slutte sig til Islamisk Stat i Syrien. 

“Jeg vil helst ikke sige noget til det,” siger Richard Dawkins og undskylder sig i starten med, at han ikke har sat sig nærmere ind i sagen.’

Programmets vært, Piers Morgan, spørger, om Dawkins er bekymret for trusler eller vold som det nylige mordforsøg på Salman Rushdie. 

“Siger du nej, fordi du ikke vil tale om det,” spørger værten, og Richard Dawkins svarer ja. 

“Jeg burde have nævnt det, før vi begyndte,” tilføjer Dawkins. 

Ordvekslingen har senere fået sit eget liv på sociale medier, som herunder. Yasmine Mohammed er canadisk menneskerettighedsforkæmper med fokus på islamiske lande. Hun er senere blevet retweetet af blandt andre den danske socialdemokratiske MF Frederik Vad.

Herefter gik Dawkins og Morgan videre med at tale om ytringsfrihed. Hele udsendelsen er tilgængelig på YouTube (se videoen herunder), og den nævnte udveksling starter 32:30. Samtalen indeholder også Dawkins’ konstatering af, at der kun er to køn, og at forfatteren J.K. Rowling er udsat for en hetz fra feminister og transaktivister.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter