Artikel

26.08.22

S i København vil ikke stoppe støtte til Normstormerne

Torsdag aften skulle Københavns Borgerrepræsentation stemme om, hvorvidt de skulle stoppe samarbejdet med Normstormerne. Forslaget faldt, og borgerlige politikere undrer sig over, at Socialdemokratiet stemte blankt.
Screenshot: Borgerrepræsentationens TV.
Screenshot: Borgerrepræsentationens TV.

Normstormerne har været i vælten, siden medierne i maj begyndte at skrive om det normkritiske LGBT+-projekt. Blandt andet er foreningen blevet kritiseret for at bruge kritisable undervisningsmetoder, da de har undervist københavnske skoleelever i spørgsmål som køn og race. 

Alligevel har et politisk flertal på Københavns Rådhus netop forkastet et forslag, der skal tage pengene fra Normstormerne. Forslaget, der er blevet stillet af Liberal Alliance, Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti, kom ikke igennem, som følge af at S-gruppen stemte blankt, mens den røde blok stemte imod. 

Derfor faldt forslaget med 15 stemmer for og 27 imod, og det ærgrer Nye Borgerliges borgerrepræsentant, Niels Peder Ravn: 

“I en nøddeskal er problemet, at vi har en organisation, som sejler under falsk flag. De har et forløb på 2 x 45 minutter og kommer under påskud af at skulle tale om køn og seksualitet, men i virkeligheden kommer de for at promovere identitetspolitik. Vi har set i materialet, at de decideret har udskammet hvide, drenge og kristne, der får at vide, at de er er for priviligerede,” siger Niels Peder Ravn.

Ud over at stoppe samarbejdet med Normstormerne øjeblikkeligt gik forslaget ud på at sikre, at seksualundervisning fremover skal foregå på et objektivt grundlag frem for at inddrage politisk påvirkende foreninger.

“Vi troede, vores forslag var spiseligt. Men det ender med, at Socialdemokratiet stemmer blankt, hvilket man jo så kan spekulere i,” siger Niels Peder Ravn.

Også Peter Bjerregaard fra Konservative under sig over de blanke stemmer fra S. 

“Jeg er oprigtigt talt overrasket. De indrettede støtten, så de kunne undgå udbudsreglerne. Samtidig har Normstormerne en ret pudsig tilgang til individets værd og ret. Det er en tilgang, der næppe ligger i forlængelse af, hvad vi normalt forsøger at lære eleverne i folkeskolen. Man kan godt undre sig lidt over, hvad der egentlig skal til, før man i S vil genoverveje støtten. Det er jo ikke urimeligt at stille krav, når nu man bruger kommunens penge,” siger Peter Bjerregaard. 

Under debatten i Borgerrepræsentationen henviste Socialdemokratiet til, at pengene er lovet indtil næste år:

“Af respekt for den aftale, der er indgået af en række partier, så kommer vi ikke til at tage stilling til budgetstof her. Slet ikke, når vi ikke mener, at sagen er godt nok oplyst. Når det er sagt, tager vi bestemt notits af sommerens debat,” sagde borgerrepræsentant Sofie Seidenfaden. 

Tidligere har der også været konflikt netop i S-gruppen i forbindelse med Normstormer-debatten. Blandt andet er politisk ordfører Laura Rosenvinge kommet med opsigtsvækkende udtalelser om, at forældre ikke altid vidste bedst om opdragelsen af egne børn. Hun er sidenhen blevet undsagt offentligt af S-overborgmester Sophie Hæstorp Andersen. 

Hvorvidt en eventuelt splid i S også i fremtiden vil frede Normstormerne, vil blive klart om 14 dage, når Borgerrepræsentationen begynder budgetforhandlinger på ny.

“Jeg vil alligevel sige, at Socialdemokratiet skal have nogle store cojones, hvis de skal give Normstormerne penge i et nyt budget. Jeg kan forestille mig, at SF og Enhedslisten vil fortsætte, men at Socialdemokratiet vil være varsomme,” siger Niels Peder Ravn.

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter