Kort Nyt

08.11.22

Pape i partibrev: Jeg har håndteret mine personlige sager forkert

Søren Pape Poulsen vedkender i brev til medlemmer, at hans ageren har kostet opbakning til De Konservative.
De Konservative mistede ved valget tirsdag to mandater og fik opbakning fra 5,5 procent af vælgerne. (Arkivfoto).
De Konservative mistede ved valget tirsdag to mandater og fik opbakning fra 5,5 procent af vælgerne. (Arkivfoto).

I et brev til De Konservatives medlemmer vedkender formand Søren Pape Poulsen, at "jeg har åbenlyst håndteret mine personlige sager forkert".

Det skriver Politiken, der har set brevet, som blev sendt fredag.

- Der blev skabt tvivl om, hvorvidt man kunne stole på mig i det hele taget, og det er ingen mere ked af, end jeg er. Men jeg fik ikke forklaret sagen hverken grundigt nok eller tidligt nok, og det trak omtalen ud, og derfor har min ageren kostet opbakning til partiet, skriver Søren Pape til medlemmerne.

Ved folketingsvalget tirsdag gik De Konservative 1,1 procentpoint tilbage i forhold til 2019-valget.

Søren Papes parti fik 5,5 procent af stemmerne. Partiet mistede to mandater.

I en meningsmåling 21. august stod De Konservative ellers til 16,5 procent af stemmerne. Det var seks dage, efter Søren Pape havde meldt sig som statsministerkandidat.

Siden fulgte en række historier om Søren Papes privatliv. Medier kunne blandt andet berette, at han som justitsminister rejse til Den Dominikanske Republik på ferie og holdt møder med ministre, uden at Udenrigsministeriet var involveret.

Det kom også frem, at Søren Papes nu eksmand ikke er jøde eller nevø til en tidligere præsident, hvilket Pape ellers havde sagt offentligt.

I en tale på valgnatten ironiserede Søren Pape Poulsen over, at en journalist havde spurgt, om han ville gå af som formand efter De Konservatives tilbagegang.

- Så kiggede jeg ham i øjnene og sagde: Var det et seriøst spørgsmål?, sagde K-formanden til hujen fra salen ved den konservative valgfest.

Dagen efter valget lød det også, at valgresultatet "er jo ikke en katastrofe".

I brevet til medlemmerne lyder det nu, at "vi havde en drøm, som vi troede kunne blive indfriet".

- Den drøm er bristet. Forklaringerne på det er flere. Men det er mit ansvar, skriver Pape ifølge Politiken.

Han konstaterer også i brevet, at partiet har tabt to mandater "og værre endnu, så har vi haft en valgkamp, hvor vi har tabt opbakning fra omkring ti procentpoint af vælgerne".

Nu venter en evaluering i partiet, lyder det videre.

Og Pape agter fortsat at være formand ved næste valg.

- Ingen har et større behov for at indløse vores potentiale, end jeg har. Ingen har lært lektien mere end mig. Ingen vil arbejde hårdere for at genrejse os. Den opgave er mit ansvar, og jeg tager den selvfølgelig på mig som formand for vores fælles parti, skriver han ifølge Politiken.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter