30.10.22

Radikale: En ny regering skal øge arbejdsudbuddet med 50.000

De Radikale foreslår en række reformer, som skal øge arbejdsudbuddet i Danmark med 50.000.
Det er et krav fra De Radikale, at en ny regering forpligter sig på at øge arbejdsudbuddet med 50.000. Det siger politisk leder Sofie Carsten Nielsen. (Arkivfoto).
Det er et krav fra De Radikale, at en ny regering forpligter sig på at øge arbejdsudbuddet med 50.000. Det siger politisk leder Sofie Carsten Nielsen. (Arkivfoto).

En ny regering skal forpligte sig på at øge arbejdsudbuddet med 50.000 frem til 2030, hvis den vil have støtte fra radikale mandater.

Det siger politisk leder Sofie Carsten Nielsen til Politiken.

- Uanset hvilken regering der kommer efter valget, skal den simpelthen træffe beslutninger om reformer, der løfter arbejdsudbuddet, siger hun til Politiken.

De 50.000 skal komme oven i de 29.000, Folketinget allerede har forpligtet sig på at øge arbejdsudbuddet med.

De Radikales leder uddyber over for Ritzau, at man skal kunne svare på, hvor menneskerne skal komme fra, når man eksempelvis kræver flere sosu-assistenter, lærere og pædagoger.

- Man skylder svar på, hvor de mennesker skal komme fra. Og vi får sådan brug for dem, det er virkeligt et akut og alarmerende problem - det kan vi se i vores velfærd, siger hun.

Selv foreslår De Radikale, at man gør det ved at udfase efterlønnen og gennem en skattereform. Derudover vil partiet øge arbejdsudbuddet med en trepartsaftale, som skal sætte arbejdstiden op.

Partiet vil også have mere udenlandsk arbejdskraft.

Men det er ikke afgørende for De Radikale, om man øger arbejdsudbuddet, med de løsninger som partiet fremlægger.

- Selvfølgelig er vi ikke ultimative med dem. Men der bliver nødt til at blive konkrete løsninger, siger Sofie Carsten Nielsen til Ritzau.

Enhedslistens politiske ordfører Mai Villadsen kritiserer forslaget, som et der øger uligheden, i en skriftlig kommentar til Politiken.

Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen er enig i, at arbejdsudbuddet skal være langt større. Det siger han til Politiken. Men det svære bliver at konkretisere det, tilføjer han.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter