Debat
Jon Eirik Lundberg

22/5/24

Ordet fanger de fatsvageDet er de mange år med falske nazi-kort og anklager om racisme og ”islamofobi”, der har barbariseret den offentlige samtale, skriver Jon Eirik Lundberg med særligt henblik på de skandinaviske lande, hvor især unge mennesker falder for Hamas' propagandanumre og lader Hamas slogans gjalde gennem gaderne.
Debat
Jon Eirik Lundberg

08/5/24

Ideologi er vitterlig noget brasWoke og “cancel culture” er ideologiske fænomener, rå magt uden repræsentativ legitimitet, skriver Jon Eirik Lundberg. Ideologier er grundlæggende antidemokratiske. Hver gang titusinder råber “Fra floden til havet!” i Københavns gader, bliver vi mindet om det.
Anmeldelse
Jon Eirik Lundberg

07/5/24

Europas splittelse vises frem på udstilling i VenedigKampen mellem den fortællende kunst og den mere konceptuelle samtidskunst afspejler en krig mellem folket og kulturmiddelklassen i de vestlige lande, skriver Jon Eirik Lundberg efter et besøg på kunstbiennalen i Venedig, hvor han sammenligner to konkurrerende polske pavilloner med hvert deres afsæt.
Kommentar
Jon Eirik Lundberg

22/4/24

Det er kun nazister, der er nazisterDe borgerlige får i Vesten tildelt rollen som nazisten, skriver Jon Eirik Lundberg. Men de opdigtede ”nazister” er kun skyldige i at tilhøre den højre side af den parlamentariske akse. Jagten på nazister er helt uden logisk og historisk dækning. Den side, der vandt over den historiske nazisme, er blevet til nutidens nazister.
Debat
Jon Eirik Lundberg

15/4/24

Arvesynd på danskVestens nyttige idioter, herunder TV 2, arbejder frivilligt på at skabe en legitimitet, Hamas-militsen mangler, skriver Jon Eirik Lundberg. Krigen mellem Israel og Hamas gør europæerne til forbrydere. Igen. Er motivet mon at knuse Israel?
Debat
Jon Eirik Lundberg

08/4/24

Nordiske kunstnere er blevet en brigade i Hamas' charmeoffensivMusikscenen er blevet mobiliseret til fordel for Hamas på nul komme fem, skriver Jon Eirik Lundberg, der beretter om, hvordan 700 danske og norske aktivister blev til 4.000. Det svarer i militærsprog til en hel brigade i kampen mod Israel.
Debat
Jon Eirik Lundberg

26/3/24

Politisk loyalitet er et tabu i kunstverdenenEr det kunstens rolle at føje sig efter tidens politiske krav – eller at gøre sig fri af dem? Det er spørgsmålet, som ingen længere vil svare på, skriver Jon Eirik Lundberg i en advarsel mod kunst, der automatisk underlægger sig kravene om inklusion, diversitet og klimabevidsthed, og institutioner, der pr. refleks afstår fra at samarbejde med ”kontroversielle” personer.
Debat
Jon Eirik Lundberg

19/3/24

Flere statuer af kvinder påvirker ikke kønsbalancen i samfundetDer er noget ironisk over ideen om at tage midler fra driftige mennesker for at støbe figurer, der skal inspirere folk til at blive produktive. Kulturministerens plan om at bruge 50 mio. kr. til nye skulpturer i bybilledet er en regulær kortslutning.