18.08.23

To kristne anholdt efter angreb på kristen bydel i Pakistan

Amnesty International siger, at de pakistanske myndigheder bør slå ned på muslimske selvtægtsmænd.
Præsten  Javed Bhatti græder ved siden af sit nedbrændte hus i den kristne bydel  Jaranwala, der ligger i udkanten af den pakistanske industriby Faisalabad. Her tvang  ophidsede muslimer hundredvis af kristne på flugt, efter at to personer var blevet beskyldt for at have vanhelliget Koranen.
Præsten Javed Bhatti græder ved siden af sit nedbrændte hus i den kristne bydel Jaranwala, der ligger i udkanten af den pakistanske industriby Faisalabad. Her tvang ophidsede muslimer hundredvis af kristne på flugt, efter at to personer var blevet beskyldt for at have vanhelliget Koranen.

Pakistansk politi har anholdt to kristne, som beskyldes for blasfemi.

Det siger en talsperson for politiet.

Anholdelserne kommer dagen efter, at en ophidset flok muslimer nedbrændte mindst fire kirker og et dusin huse og butikker i et kristent byområde i den østlige del af landet.

Muslimerne tvang hundredvis af kristne til at flygte, efter at to kristne var blevet beskyldt for at have vanhelliget Koranen.

- Børn, kvinder og gamle mennesker måtte løbe. Nogle løb barfodet og andre flygtede i rickshaws. Der var kaos alle vegne, siger præsten Javed Bhatti - en af de få kristne, der sent torsdag var vendt tilbage for at besigtige skaderne.

Politiet indsatte tidligere torsdag vagter ved det kristne byområde Jaranwala, der ligger i udkanten af industribyen Faisalabad.

Myndighederne har tidligere oplyst, at de ledte efter to kristne brødre, der angiveligt har skændet Koranen.

En minister i Punjab-provinsen, Moshi Naqvi, siger sent torsdag, at den "hovedanklagede" var blevet pågrebet. Dog uden at give yderligere detaljer.

Politiet siger, at mere end 120 personer er blevet anholdt på grund af de voldelige hændelser.

Den vrede folkemængde var ifølge AFP blevet opfordret til at demonstrere af personer fra en moské, der havde brugt moskéens højttaler til at sprede nyheden om beskyldningerne mod de kristne brødre.

Muslimer, der bor i det overvejende kristne område, har givet husly til deres naboer og sat koranvers på dørene til kristne hjem for at forhindre, at de blev mål for vreden. Det siger både muslimer og kristne fra området.

Repræsentanter for myndighederne har fordømt volden, mens der også er blevet afholdt mindre demonstrationer i flere byer, hvor der opfordres til, at kristne bliver beskyttet.

Blasfemi er en voldsom beskyldning i det dybt konservative og mestendels muslimske Pakistan.

Her kan selv udokumenterede anklager om at fornærme islam og profeten Mohammed føre til, at man bliver dræbt af selvtægtsmænd.

Menneskerettighedsorganisationen Amnesty International opfordrer til, at de pakistanske myndigheder sørger for at beskytte landets kristne minoriteter.

- Myndighederne i Pakistan må straks adressere klimaet om straffrihed omkring vold mod religiøse minoriteter.

- De onde angreb fra folkemængder er bare den seneste manifestation af vold fra selvtægtsmænd, som alle kan blive udsat for i Pakistan efter en beskyldning om blasfemi, lyder det i en pressemeddelelse fra organisationen.

Reuters

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter