Debat
Hans Hauge

30/10/22

Ensomhed er ikke et problem; fællesskab erHans Hauge: Man vil ikke erkende, at fællesskabet for længst er gået tabt, og det vender aldrig tilbage. Ensomhed er et grundvilkår.
Debat
Hans Hauge

16/10/22

Ingen krise, ingen kritik?Hans Hauge: Vi har klimakrise, pandemikrise, energikrise og økonomisk krise, og de er blevet magtmidler til at styre med. Men hvad blev der af krtikken?
Debat
Hans Hauge

25/9/22

Tyskland er blevet postkolonialHans Hauge har været i Tyskland, hvor de er blevet meget optaget af deres koloniale fortid – men det har de forresten også i Aarhus. Der er noget paradoksalt med processen, både i form og indhold.
Debat
Hans Hauge

11/9/22

Fællesskabets ideologi bliver til ensomhedens epidemiHans Hauge: Det er uforståeligt, at så mange så voldsomt vil fremme fællesskabsideologien. Selvom nutidens ideologer naturligvis vil sige, at netop deres fællesskab slet ikke er som fortidens. Ideologien skaber et problem og tilbyder sig selv som en løsning.
Debat
Hans Hauge

28/8/22

Pride (uden) PrejudiceHans Hauge: Homoseksualitet eller LGBT er i dag en performance frem for et udtryk for noget indre eller medfødt. En Pride-parade er udtryk for nationalisme på en ny måde. Og forkortelser som LGBTQQIP2SAA+ er Prides version af EU.
Debat
Hans Hauge

21/8/22

DSB’s 2. klasse er udlandetHans Hauge er ny skribent på Kontrast. Han lægger ud med en beretning fra en rejse til udlandet, og som noget usædvanligt for udlandsrejser foregik den mellem Aalborg og Aarhus. Undervejs hører vi også om Grundtvig og utopien i DSB-reklamerne.