Kort Nyt

13.12.22

Berygtet kryptobaron anholdt i Bahamas efter kryptokollaps

Den tidligere administrerende direktør for kryptobørsen FTX Sam Bankman-Fried er blevet anholdt i Bahamas.
Den tidligere administrerende direktør for kryptobørsen FTX Sam Bankman-Fried er blevet anholdt i østaten Bahamas. (Arkivfoto).
Den tidligere administrerende direktør for kryptobørsen FTX Sam Bankman-Fried er blevet anholdt i østaten Bahamas. (Arkivfoto).

Politiet i Bahamas har efterkommet USA's ønske og anholdt Sam Bankman-Fried, som stiftede og var administrerende direktør for den vidt omtalte FTX-kryptobørs.

Det oplyser bahamansk politi. En talsmand fra de amerikanske myndigheder har desuden bekræftet oplysningen.

Anholdelsen sker i forbindelse med, at USA har sigtet Bankman-Fried.

Ifølge hovedpersonen selv er han sigtet for en række former for svindel og hvidvask.

Det siger han natten til tirsdag dansk tid til den amerikanske avis New York Times. Informationerne er ikke blevet bekræftet af amerikanske myndigheder.

Men kryptobørsen FTX gennemgik tidligere på året et bemærkelsesværdigt kollaps, og siden har rygterne svirret om, at Bankman-Fried tjente stort på børsens fald.

I starten gik en aftale med en anden kryptobørs, Binance, i vasken, hvilket fik investorer til at trække penge ud af platformen med lynets hast.

I løbet af 72 timer trak investorer intet mindre end cirka 43 milliarder kroner ud af platformen.

Ifølge anonyme kilder, som nyhedsbureauet Reuters har været i kontakt med, er der under uroen på FTX forsvundet kundeværdier for mindst 7,2 milliarder kroner.

Kilderne oplyser videre, at Sam Bankman-Fried havde overført for omkring 72 milliarder kroner af kunders midler til sit selskab Alameda Research, som leverer finansielle ydelser.

11. november søgte FTX konkursbeskyttelse i USA. Bankman-Fried gik af som administrerende direktør, og FTX indsatte i stedet John J. Ray III i jobbet.

I en række interviews og offentlige optrædener har Bankman-Fried siden erkendt, at der er lavet "risikovurderingsmæssige fejl", men han har afvist, at der skulle være tale om svindel.

- Jeg har aldrig nogensinde forsøgt at svindle, sagde han i et interview på en konference arrangeret af New York Times 30. november.

Han tilføjede i den forbindelse, at han ikke mener, at han har ansvaret for nogen kriminelle handlinger.

Kilde: /ritzau/Reuters

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter