Kort Nyt

07.02.23

Danmark sender 20 millioner kroner til Syrien efter jordskælv

Tæpper, mad og vand skal til Syrien, som er hårdt ramt efter jordskælv. I alt donerer Danmark 30 millioner.
Pengene fra Danmark skal blandt andet bruges på mad, vand og soveposer til ofrene for jordskælvskatastrofen, forklarer udviklingsminister Dan Jørgensen (S). (Arkivfoto).
Pengene fra Danmark skal blandt andet bruges på mad, vand og soveposer til ofrene for jordskælvskatastrofen, forklarer udviklingsminister Dan Jørgensen (S). (Arkivfoto).

Danmark sender op mod 20 millioner kroner til Syrien, efter at landet er blevet ramt af jordskælv, som har kostet tusindvis af mennesker livet.

Det siger udviklingsminister Dan Jørgensen (S) til DR.

- Det er penge, der skal gå til de mest basale livsfornødenheder, siger han.

- Det er tæpper, det er soveposer, det er mad, det er vand og i nogle tilfælde kontanter, siger ministeren.

Pengene kommer oven i de 10 millioner kroner, som ministeren mandag meddelte, at Danmark vil donere til Tyrkiet og Syrien.

Det vil sige, at Danmark indtil videre samlet bidrager med 30 millioner kroner.

Midlerne til Syrien skal nu søges af organisationer, der kan stå for at få nødhjælpen ud til dem, der har brug for det.

Mandagens jordskælv fandt sted mellem de tyrkiske byer Gaziantep og Osmaniye. De ligger omkring 50 kilometer fra den syriske grænse.

Flere end 5000 personer i Tyrkiet og Syrien har mistet livet. Antallet af sårede har rundet 20.000.

Tirsdag eftermiddag er det desuden offentliggjort, at et hold bestående af beredskabsfolk fra Danmark, Sverige og Finland skal hjælpe med redningsarbejde i Tyrkiet.

- Ødelæggelserne efter jordskælvet i Tyrkiet er altoverskyggende. Det er en dybt tragisk situation. Familier har mistet alt, og de menneskelige omkostninger er kolossale.

- Jeg er derfor glad for, at Danmark kan byde ind med at løse en konkret opgave, som der er stor efterspørgsel på, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Enheden består af beredskabspersonel med baggrund i logistik, it og telekommunikation og har eksperterfaring med humanitære indsatser.

Der udsendes i alt omkring 12 personer fra Danmark, Sverige og Finland.

Beredskabsstyrelsen udsender en teamleder og har det overordnede ledelsesansvar for indsatsen.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter