Kort Nyt

07.11.22

Enhedslisten: Mette F. står med valg mellem os og højrefløjen

Mai Villadsen mener, at Mette Frederiksen (S) bør se mod de partier, der har været parlamentarisk grundlag.
Politisk ordfører Mai Villadsen (EL) mener, at fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) har valget mellem at danne et politisk flertal med de rødgrønne partier eller højrefløjen.
Politisk ordfører Mai Villadsen (EL) mener, at fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) har valget mellem at danne et politisk flertal med de rødgrønne partier eller højrefløjen.

Fungerende statsminister Mette Frederiksen (S) har valget mellem at følge det rødgrønne flertal eller danne regering med højrefløjen.

Så knivskarpt trækker politisk ordfører Mai Villadsen (EL) linjerne op, inden Enhedslisten mandag formiddag skal til regeringsforhandlinger om sundhed på Marienborg, statsministerens embedsbolig.

- Det er vigtigt for os at understrege, at Mette Frederiksen har et valg. Hun kan vælge at danne en regering med højrefløjen eller med det rødgrønne flertal, som i virkeligheden er der. Og dér er sundhed jo uendeligt vigtigt, siger hun.

Mai Villadsen definerer ikke nærmere, hvilke partier der ifølge hende hører til højrefløjen.

Mette Frederiksen og Socialdemokratiet gik til valg på at danne en bred regering hen over midten af dansk politik. Det samme ønske har Moderaterne og De Radikale.

Det har vakt ærgrelse hos et parti som Enhedslisten, som i lidt over tre år har ageret støtteparti for S-regeringen frem til valget.

Resultatet ved folketingsvalget tirsdag i sidste uge gav den røde blok et spinkelt flertal på 90 mandater. Men Mette Frederiksen ønsker altså fortsat at afsøge muligheden for at danne en bred regering.

Det sker ikke mindst på baggrund af den aktuelle usikre økonomiske og sikkerhedspolitiske situation, som er afstedkommet af Ruslands invasion af Ukraine.

Det har resulteret i høj inflation med stigende priser på blandt andet fødevarer og energi.

Mai Villadsen står fast på, at Mette Frederiksen bør se til venstre rent politisk.

- Mette Frederiksen står i valget mellem at lave et flertal med nogle partier, som vil lave et reelt lønløft for de tusindvis af ansatte, som knokler i vores velfærd. Som hjælper os til den dag, vi dør, som holder os i hånden, og sørger for, at vores velfærd kører, siger hun.

- Hun kan levere på sine løfter til dem sammen med os. Eller hun kan vælge at gå til højrefløjen.

- Vi ønsker at investere. Vi ønsker at få stoppet flugten af medarbejdere fra det offentlige til det private sundhedsvæsen.

- Der mener vi, at Mette Frederiksen skal lade være med at danne flertal med en højrefløj, som er enormt privatiseringsfokuserede, siger Mai Villadsen.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter