Kort Nyt

09.11.22

EU-domstol skal granske om dansk lov diskriminerer

Er beboere i Mjølnerparken blevet diskrimineret? Sagen skal til EU-Domstolen. Afgørelsen ventes først i 2024.
Advokat Eddie Omar Rosenberg Khawaja repræsenterer en række beboere i Mjølnerparken, som har sagsøgt Indenrigs- og Boligministeriet for diskrimination. (Arkivfoto).
Advokat Eddie Omar Rosenberg Khawaja repræsenterer en række beboere i Mjølnerparken, som har sagsøgt Indenrigs- og Boligministeriet for diskrimination. (Arkivfoto).

En række beboere fra Mjølnerparken skal have deres sag om påstået diskrimination prøvet ved EU-Domstolen.

Her skal der ses på, om deres ret til ikke at blive diskrimineret på baggrund af etnicitet og retten til et hjem er blevet krænket af den danske stat og kan beskyttes af EU-lovgivning.

Det er Østre Landsret, som har besluttet, at sagen, som beboerne har anlagt mod Indenrigs- og Boligministeriet, skal sendes til EU-Domstolen. Afgørelsen blev truffet mandag.

Det oplyser beboernes advokat, Eddie Omar Rosenberg Khawaja.

- Det, som landsretten har besluttet, er, at spørgsmålet om, hvorvidt der forelægger forskelsbehandling på grund af etnicitet, skal forbi EU-Domstolen.

- Det er i den forstand, at EU-Domstolen skal klargøre, om det kriterium, man anvender i ghettolovgivningen, som vedrører - ikke etnicitet direkte - men spørgsmålet om indvandrere og efterkommere fra ikkevestlige lande - er omfattet af den anti-diskriminationslovgivning, der findes i EU-retten, siger advokaten.

Men beboerne kan se frem til et langstrakt forløb. Advokaten venter først en afgørelse fra EU-Domstolen i 2024. Herefter skal sagen så tilbage til den danske domstol.

Sagen bunder i, at beboerne mener, at udviklingsplanen i ghettoloven fra 2018 diskriminerer dem på baggrund af deres etnicitet.

Mjølnerparken blev udnævnt til en "hård ghetto" - nu kaldet "omdannelsesområde" - som følge af ghettopakken fra 2018. Det afgørende for at falde under den kategori er, hvor stor en andel af beboere der har ikke-vestlig baggrund.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter