Kort Nyt

14.12.22

Forbes: Aktiedyk fratager Elon Musk titlen som verdens rigeste

Fald i Tesla-aktien gør, at Elon Musk ifølge Forbes taber nok penge til at miste titlen som verdens rigeste.
Elon Musk har ifølge flere medier mistet titlen som verdens rigeste mand. (Arkivfoto).
Elon Musk har ifølge flere medier mistet titlen som verdens rigeste mand. (Arkivfoto).

Købet af det sociale medie Twitter har vist sig at være en dyr omgang for rigmanden Elon Musk.

For det første mener mange, at han har betalt overpris for platformen. For det andet mistede flere investorer tiltroen til milliardæren og begyndte at sælge ud af deres aktier i Musks elbilselskab, Tesla.

Ifølge det amerikanske medie The Hill faldt Tesla-aktien med 6,3 procent mandag og yderligere 4,1 procent tirsdag.

Og fordi rigmandens formue i høj grad udgøres af hans ejerskab i Tesla, havde faldet den effekt, at han dalede ned på andenpladsen på finansmediet Forbes' liste over rigeste mennesker i verden.

Med en formue på nu 176,8 milliarder dollar er han nemlig bagved Bernard Arnault, som er direktør for luksusmærkevirksomheden LVMH. Arnault er ifølge Forbes' liste over milliardærer god for 188,6 milliarder dollar.

Også ifølge finansmediet Bloomberg er Musk vippet af pinden som verdens rigeste.

Til BBC siger Daniel Ives, direktør for kapitalfonden Wedbush, at især hele virvaret omkring rigmandens køb af Twitter har gjort ham upopulær på Wall Street.

- Musk er gået fra Tesla-aktiens superhelt til en skurk i øjnene på børsmæglerne, i takt med at skaden vokser ved hvert tweet (opslag på Twitter, red.), siger han.

- Twitter-cirkusset har skadet Musks omdømme, og det er til stor skade for Tesla-aktien. Musk er Tesla, og Tesla er Musk.

Efter at have opkøbt Twitter-aktier i starten af året, tilbød Musk at købe hele platformen for 44 milliarder dollar i april.

Han trak sig senere fra aftalen, men Twitters ledelse lagde sag an mod rigmanden for at sørge for, at han holdt sig til aftalen.

Det endte med, at mediet blev købt for den oprindeligt tilbudte købssum, men for at finansiere købet var Musk nødt til at sælge ud af sine Tesla-aktier for millioner. Det store frasalg var også med til at sænke prisen på Tesla-aktien.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter