Kort Nyt

17.11.22

Joe Biden lover at samarbejde med republikanske kolleger

Joe Biden vil samarbejde med Republikanerne i Repræsentanternes Hus, mens Kevin McCarthy varsler ny retning.
Præsident Joe Biden lykønsker toprepublikaneren Kevin McCarthy med Republikanernes flertalssejr i Repræsentanternes Hus. Her ses præsidenten på Kickam Air Force Base på Hawaii onsdag.
Præsident Joe Biden lykønsker toprepublikaneren Kevin McCarthy med Republikanernes flertalssejr i Repræsentanternes Hus. Her ses præsidenten på Kickam Air Force Base på Hawaii onsdag.

Den amerikanske præsident, demokraten Joe Biden, lykønsker Republikanerne med partiets flertal i Repræsentanternes Hus i kølvandet på sidste uges midtvejsvalg.

- Jeg lykønsker leder McCarthy med Republikanernes flertal i Repræsentanternes Hus. Jeg er klar til at samarbejde med Republikanerne i Repræsentanternes Hus for at levere resultater for arbejdende familier, udtaler Biden i en erklæring fra Det Hvide Hus.

Han henviser til den republikanske mindretalsleder i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, der med det republikanske flertal ventes at blive formand for selv samme kammer.

Joe Biden lover at samarbejde med sine republikanske kolleger for at levere resultater for amerikanerne.

- Det amerikanske folk vil have, at vi får tingene gjort for dem. De vil have, at vi skal fokusere på de emner, som har betydning for dem, og på at gøre deres liv bedre, udtaler Joe Biden.

- Jeg vil samarbejde med enhver - republikaner eller demokrat - som er villig til at arbejde sammen med mig for at levere resultater for dem, siger han.

Udtalelsen kommer, kort tid efter at flere store amerikanske medier natten til torsdag dansk tid har konkluderet, at Republikanerne har sikret sig flertallet i Repræsentanternes Hus.

Kevin McCarthy blev tirsdag udpeget som Republikanernes nominerede til at blive formand for Repræsentanternes Hus.

Han kan dog først officielt udpeges til januar, når den nye Kongres træder sammen for første gang.

- Amerikanerne er klar til en ny retning, siger McCarthy ifølge nyhedsbureauet AFP kort tid efter nyheden om det republikanske flertal.

Det er aktuelt demokratiske Nancy Pelosi, som sidder på formandsposten i Repræsentanternes Hus. Hun må nu forlade posten, eftersom at flertallet skifter.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter