Kort Nyt

27.01.23

Kulturminister redder Dannebrog ved Kronborg Slot på under en time

Dannebrog bliver alligevel hejst dagligt ved Kronborg Slot, efter at det blev droppet i en spareøvelse.
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) vil sikre, at Dannebrog igen kan blive hejst ved Kronborg Slot. (Arkivfoto).
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) vil sikre, at Dannebrog igen kan blive hejst ved Kronborg Slot. (Arkivfoto).

43 minutter.

Så lang tid gik der, fra kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) opdagede, at den daglige hejsning af Dannebrog ved Kronborg Slot var slut, til at han fik traditionen genindført.

- Som politiker arbejder man nogle gange med problemer, der tager lang tid at løse. Heldigvis er der også problemer, der tager kort tid at løse. Det her var en af de sidstnævnte, siger Jakob Engel-Schmidt.

Tidligere torsdag skrev Helsingør Dagblad, at den daglige hejsning af Dannebrog ved Kronborg Slot var slut fra årsskiftet.

Det har ellers været traditionen siden 1600-tallet.

Det skyldes en effektivisering fra Slots- og Kulturstyrelsen, der skulle spare én million kroner årligt.

Det fik senere Jakob Engel-Schmidt til at bede styrelsen om at omgøre den beslutning.

Og det lyttede Slots- og Kulturstyrelsen til, hvilket betyder, at Dannebrog igen vajer ved Kronborg Slot fra fredag 27. januar.

Det er ikke, fordi regeringen har brug for en nem politisk sejr, at kulturministeren gik ind i sagen, siger han.

Regeringen er ellers kommet humpende fra start med blandt andet stor modstand mod dens forslag om at afskaffe store bededag.

- Det her handler ikke om populisme eller meningsmålinger, men om at jeg synes, det er forkert at spare Dannebrog væk i en spareøvelse, siger ministeren.

Han tror da heller ikke, genetableringen af Dannebrog ved Kronborg Slot vil skaffe mange stemmer.

- Jeg tror ikke, der er jordskredspotentiale i at sikre, at Dannebrog igen bliver hejst. Til gengæld er det af stor national betydning, fordi Dannebrog samler os, siger Jakob Engel-Schmidt.

Præcis hvordan styrelsen er lykkedes med at kunne genindføre flagningen med så kort varsel, kan kulturministeren torsdag aften ikke svare på.

- Der bliver fundet en markant billigere løsning. Det arbejder jeg med styrelsen om at sikre, siger Jakob Engel-Schmidt.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter