Kort Nyt

19.12.22

Kyiv meldes under angreb - 15 droner er skudt ned

Kyivs luftforsvar har ifølge hovedstadens militæradministration tidligt mandag morgen skudt 15 droner ned.
Angreb mod Kyiv fredag førte til strømafbrydelser. Billedet er fra lørdag, hvor dele af hovedstaden fortsat var uden strøm.
Angreb mod Kyiv fredag førte til strømafbrydelser. Billedet er fra lørdag, hvor dele af hovedstaden fortsat var uden strøm.

Det ukrainske luftforsvar har mandag morgen skudt 15 droner ned. Dronerne havde kurs mod Ukraines hovedstad, Kyiv.

Det oplyser Kyivs militæradministration på beskedtjenesten Telegram.

Øjenvidner siger til nyhedsbureauet Reuters, at der tidligt mandag morgen kunne høres flere høje brag i Kyiv og i omegnen af Kyiv.

- Luftalarmer fortsætter i Kyiv. Fjenden angriber hovedstaden med "Shahed"-ammunition. Luftforsvaret er i arbejde, skriver Kyivs militæradministration på Telegram.

Militæradministrationen skriver, at flere end 20 droner blev affyret mod Kyiv.

Vitalij Klytjko, der er borgmester i Kyiv, siger, at der ikke umiddelbart er meldinger om, at nogen er kommet til skade eller døde under angrebet.

Oleksij Kuleba, der er guvernør i Kyiv-regionen, der ikke omfatter hovedstaden, siger, at infrastruktur og private huse er blevet beskadiget i droneangrebene.

Ifølge de foreløbige informationer er to personer blevet såret i Kyiv-regionen.

- Terroristlandet fortsætter sin krig mod civilbefolkningen. Vi vil overkomme alt, siger Kuleba med henvisning til Rusland.

Reuters har ikke været i stand til uafhængigt at bekræfte de ovenstående informationer.

Når militæradministrationen taler om Shahed-droner, henviser den til den iranskfremstillede Shahed-136-drone. Det er en selvmordsdrone - eller kamikazedrone.

Dronen er ikke bemandet, men den bliver ødelagt i forbindelse med udførelsen af sin mission, nemlig at sprænge noget i luften.

Shahed betyder "martyr".

Tidligere natten til mandag har Oleksij Kuleba, der er guvernør i Kyiv-regionen, også sagt, at regionen er under droneangreb.

Ifølge Ukraine har Rusland tidligere brugt Shahed-droner i krigen i Ukraine.

Et øjenvidne oplyser til Reuters, at der på grund af droneangrebet var opstået en brand i distriktet Sjevtsjenkivskyj, der ligger i det centrale Kyiv og tidligere har været mål for angreb.

Det meste af natten til mandag har luftalarmerne i Kyiv og omegnen af Kyiv været i gang. Klokken 05.25 lokal tid gik luftalarmen i gang på ny.

Fredag blev der også meldt om eksplosioner i Kyiv. Under angrebet blev vandforsyningen i hovedstaden ramt. I flere områder i Kyiv førte angreb også til strømafbrydelser.

Også hovedstadens metrosystem blev sat ud af drift på grund af angrebene.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter