Kort Nyt

24.12.22

Macron: Frankrigs kurdere var mål for hadsk angreb

Den franske præsident har reageret efter et dødeligt skyderi, der også har udløst uro i gaderne i Paris.
Der er uro i gaderne i Paris, hvor tre kurdere fredag blev dræbt.
Der er uro i gaderne i Paris, hvor tre kurdere fredag blev dræbt.

Frankrigs kurdiske borgere blev udsat for et hadsk angreb, da tre personer fredag blev dræbt ved et kurdisk kulturcenter i Paris.

Det skriver den franske præsident, Emmanuel Macron, på Twitter.

- Kurderne i Frankrig har været mål for et hadsk angreb i hjertet af Paris. Vores tanker er hos ofrene, hos de personer, der kæmper for deres liv, og hos deres familier og deres nærmeste, lyder det fra præsidenten.

Macron takker samtidig politiet for dets "mod og ro".

Angrebet mod kulturcenteret Ahmet Kaya skete fredag omkring middag. Foruden tre dræbte blev tre personer såret i angrebet.

I løbet af eftermiddagen er der opstået uroligheder i gaderne i Paris.

Billeder og video fra det franske nyhedsbureau AFP viser relativt store sammenstød mellem demonstranter og kampklædt fransk politi.

Demonstranterne inkluderer ifølge den franske avis Le Monde kurdere, der mener, at myndighederne ikke har beskyttet dem godt nok.

Der er fredag aften strømmet reaktioner ind fra udlandet efter skyderiet.

Den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, har kondoleret og siger, at "en forfærdelig handling har rystet Paris og Frankrig i dag".

Også USA's udenrigsminister, Antony Blinken, har udtalt sig.

- Mine tanker er hos medlemmerne af det kurdiske samfund og folket i Frankrig på denne triste dag, skriver udenrigsministeren på Twitter.

Det er stadig uklart, hvilket motiv der ligger bag fredagens skyderi.

Skyderiet skete på gaden Rue d'Enghien, som ligger i et centralt distrikt nær den store togstation Gare Du Nord. Gaden er fyldt med flere butikker, restauranter og barer. Der bor mange kurdere i gaden.

Et øjenvidne siger til det franske nyhedsbureau AFP, at syv eller otte skud blev affyret, hvilket udløste panik og kaos i gaden.

En 69-årig mand er anholdt. Han har ifølge politiet to drabsforsøg bag sig.

Ud over de tre dræbte er tre personer kommet til skade. Det siger Laure Beccuau, der er anklager i Paris, til fremmødte journalister:

- Der er tre døde, en person på en intensivafdeling, to personer med alvorlige skader, og den mistænkte, der er anholdt, er også såret - særligt i ansigtet.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter