Kort Nyt

02.12.22

Musikeren Hugo Helmig er død - 24 år

Den danske musiker Hugo Helmig er død, bekræfter hans far, Thomas Helmig, på Instagram.
Musikeren Hugo Helmig er ifølge hans familie gået bort 23. november. (Arkivfoto).
Musikeren Hugo Helmig er ifølge hans familie gået bort 23. november. (Arkivfoto).

Den danske musiker Hugo Helmig gik bort 23. november. Det bekræfter hans far, Thomas Helmig, fredag på sin profil på det sociale medie Instagram.

- På dit alt for korte livs sidste aften sad vi to sammen i sofaen i din lejlighed. Vi spiste og så "Notting Hill", og vi snakkede og vi snakkede, skriver Thomas Helmig.

- Du var så fuld af håb, drømme og planer for fremtiden. Jeg var hos dig hele natten, og mens du sov, gav dit lille hjerte op, skriver han. Thomas Helmig oplyser ikke yderligere om dødsårsagen.

- Og nu er du så pludselig ikke "her" længere, men lever videre et sted "dybt inde i mit hjerte", hvor jeg vil bære dig med ømhed, stolthed og betingelsesløs kærlighed resten af mit liv.

Hugo Helmig Toft Simonsen blev 24 år. Hans mor, Renee Toft Simonsen, har også skrevet på sin Instagram-profil.

- Men en engel fra himmelen viste sig for ham og styrkede ham, skriver hun som det eneste.

Hugo Helmig blev særligt kendt i egen ret, da han udgav debutsinglen "Please don't lie". Sangen blev ifølge Jyllands-Posten til det største danske radiohit i 2017, hvor det udkom.

Sangen, som blev skrevet af Hugo Helmig selv sammen med Emil Falk, blev første smag på det, der endte som albummet "Juvenile" i 2019.

Blot to år efter gav den unge stjerne dog et indblik i sit livs skyggesider. Samtidig valgte han at trække stikket på sin musikkarriere.

I et opslag på Facebook 21. oktober skrev han:

- Jeg har nu været ude af mit misbrug i snart to år, hvilket jeg er lykkelig og taknemmelig for. Men kampen for mig sluttede ikke der.

- Jeg har kæmpet med næb og klør mod angst og paranoia, i hvad der minder om en evighed efterhånden, og jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at fortsætte på denne her måde.

Hugo Helmig skrev 7. november på sin Instagram-profil, at han dagen før havde været tæt på at tage sit eget liv.

Fredag skriver hans familie i et opslag på Hugo Helmigs Instagram-side:

- Hugo ville gerne have været hos os, og han havde mangle planer og håb for fremtiden. Hans liv og virke som musiker lever videre i de mennesker, der kendte ham og kendte til ham.

- Hugos person var gennemsyret af humor, quirkiness, talent, sødme, visdom og mod, og han vil være uendeligt savnet for altid.

Ifølge Hugo Helmigs søster Ulrikke Toft Simonsen blev han begravet torsdag. Det skriver hun på Instagram.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter