Kort Nyt

02.11.22

På Tingbjerg Skole trak Frie Grønne flest stemmer

På landsplan fik Frie Grønne 0,9 procent af stemmerne. På et valgsted i Brønshøj modtog partiet 26,3 procent.
Sikandar Siddique afgav tirsdag sin stemme på Mørkhøj Skole i Københavns Omegns Storkreds. Han var selv opstillet i Københavns Storkreds, hvor han på et valgsted opnåede over en fjerdedel af stemmerne.
Sikandar Siddique afgav tirsdag sin stemme på Mørkhøj Skole i Københavns Omegns Storkreds. Han var selv opstillet i Københavns Storkreds, hvor han på et valgsted opnåede over en fjerdedel af stemmerne.

Frie Grønne kommer ikke ind i Folketinget, men på et valgsted i Brønshøj fik partiet faktisk flest stemmer af alle 14 partier.

På Tingbjerg Skole modtog partiet 406 stemmer, viser valgresultatet ifølge KMD, der står for optællingen.

Det svarer til 26,3 procent af stemmerne på valgstedet. Det er mere end Socialdemokratiet, der her fik 21,8 procent.

Tingbjerg Skole er en del af Københavns Storkreds. Vælgerne kunne derfor sætte kryds personligt ved Frie Grønnes politiske leder, Sikandar Siddique, hvis de ville det.

Det er fortsat uvist, hvor mange personlige stemmer Siddique får.

Selv stemte den politiske leder tirsdag på Mørkhøj Skole, der er en del af Københavns Omegns Storkreds. Han kunne derfor ikke stemme personligt på sig selv.

På landsplan har Frie Grønne kun fået 0,9 procent af stemmerne og kommer derfor ikke i Folketinget, da spærregrænsen er 2 procent.

Det nye venstrefløjsparti har været repræsenteret i Folketinget siden november 2021 af udbrydere fra Alternativet, der fik fem mandater ved valget i 2019.

Tre af dem, Uffe Elbæk, Susanne Zimmer og Sikandar Siddique, var med til at stifte Frie Grønne. De to sidstnævnte stillede op til folketingsvalget, mens Uffe Elbæk i september i år skiftede tilbage til Alternativet, men ikke genopstiller.

Samlet set kan rød blok mønstre 90 mandater efter folketingsvalget, hvis man tæller to grønlandske og et færøsk mandat med.

12 af de 14 opstillede partier har opnået valg til Folketinget. Foruden Frie Grønne er det Kristendemokraterne, som ikke får stemmer nok til at få plads.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter