Kort Nyt

18.11.22

Pape: Komisk hvis jeg sagde jeg ikke begik fejl i valgkampen

De Konservatives formand siger, at partiets valgkamp var ærgerlig. Han har ingen planer om at trække sig.
De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ser frem, efter at partiet gik tilbage ved folketingsvalget.
De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, ser frem, efter at partiet gik tilbage ved folketingsvalget.

Den nyligt overståede valgkamp kom for De Konservative meget til at handle om formand Søren Pape Poulsens privatliv og politiske dømmekraft.

Partiet endte med at gå tilbage fra 12 til 10 mandater ved folketingsvalget, og det var åbenlyst, at Pape selv begik fejl undervejs, siger han.

- Det ville da være meget komisk, hvis jeg sagde, jeg ikke havde, siger han fredag, efter at han har været til regeringsforhandlinger i Statsministeriet på Christiansborg.

- Succes og fiasko, og hvad der ellers sker, det hænger altid på den, der er formand for et parti. Så jeg har selvfølgelig begået fejl, siger han.

Søren Pape Poulsen meldte sit statsministerkandidatur ud midt i august, og kort tid efter lå De Konservative til at få 16,5 procent af stemmerne i en meningsmåling fra Voxmeter.

På valgdagen var det imidlertid svundet ind til en opbakning fra 5,5 procent af vælgerne.

Tidligere i november skrev Søren Pape Poulsen i et brev til De Konservatives medlemmer, at "jeg har åbenlyst håndteret mine personlige sager forkert".

Partiet har også fået kritik for håndteringen af valgkampen. Blandt andre fra den tidligere konservative minister Connie Hedegaard.

Senest undrede partikollegaen Britt Bager, der røg ud af Folketinget ved valget, i en podcast på Radio4 sig over flere elementer i den konservative strategi før valget.

Herunder partiets ønske om at ville afskaffe topskatten, når man samtidig gik efter statsministerposten.

Men også at partiet tilsyneladende ikke var godt nok forberedt på, at Søren Pape Poulsen ville blive tryktestet på sin personlige historie, når han gjorde sig selv til statsministerkandidat.

- Du bliver vejet på en anden vægt. Og dér skulle man selvfølgelig have haft styr på, hvad er det for nogle personsager, som ligger i skuffen. Det må jeg sige, det undrer mig, sagde Britt Bager til Radio4.

Direkte adspurgt om, hvorvidt De Konservative ikke var godt nok forberedt på at håndtere de personsager, der dukkede op, siger Søren Pape Poulsen fredag:

- Det er en meget interessant diskussion. Lige nu diskuterer vi regering. Jeg har været ude og sige en hel masse om det.

- Det var en rigtig ærgerlig valgkamp, vi havde, det tror jeg, er åbenlyst for enhver.

Søren Pape Poulsen ønsker ikke at delagtiggøre offentligheden i, hvordan partiet forberedte sig på den øgede medieopmærksomhed.

- Nu går vi ikke mere ind i det. Det er sikkert en meget interessant snak for nogle. Jeg fokuserer på, at vi har de mandater, vi har.

- Valget er afholdt, og nu skal vi simpelthen videre, og vi skal få mest mulig konservativ politik igennem, siger han.

Spørgsmål: Føler du stadig, at du har opbakning som leder fra baglandet?

- Det må du spørge dem om. Men der har da ikke været en eneste vælgerforeningsformand eller kredsformand eller andre ude og sige, at det har de ikke, siger Søren Pape Poulsen.

Han bliver herefter spurgt, om han har overvejet at stoppe som formand for De Konservative.

- Næ, det har jeg ikke, siger han.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter