Kort Nyt

01.11.22

Sidste måling: Ingen kan tælle til 90 uden Lars Løkke

I sidste Voxmeter-måling før folketingsvalget står Moderaterne og Lars Løkke til at få de afgørende mandater.
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen og hans parti, Moderaterne, ser ud til at brage i Folketinget med tocifrede mandater i sidste måling før valget. (Arkivfoto).
Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen og hans parti, Moderaterne, ser ud til at brage i Folketinget med tocifrede mandater i sidste måling før valget. (Arkivfoto).

Lars Løkke Rasmussen står til at få de afgørende mandater.

Men kun ét mandat skal flytte sig, før rollen som kongemager forsvinder.

Det viser den sidste måling før folketingsvalget foretaget af analyseinstituttet Voxmeter for Ritzau.

Her kan hverken rød eller blå blok tælle til 90 mandater uden Moderaterne.

Lars Løkkes parti får i målingen 8,5 procent af stemmerne og 15 mandater.

Rød blok står til 86 mandater, og med tre forventede røde nordatlantiske mandater mangler blokken blot ét mandat for flertal. Blå blok står til 74 mandater.

De to blokke kan dog allerede vide sig sikre på ét mandat hver. Valget på Færøerne, der foregik mandag, gav nemlig et mandat til hver blok.

Voxmeter-målingen baserer sig på telefoninterview foretaget 31. oktober med 4577 repræsentativt udvalgte personer over 18 år.

For begge de to blokke er der en statistisk usikkerhed på 1,3 procentpoint.

Løkke og Moderaternes 8,5 procent er dog en tilbagegang i forhold til de seneste to Voxmeter-målinger. For en uge siden toppede Moderaterne med 11,5 procent, mens en måling torsdag gav partiet 10 procent af stemmerne.

Socialdemokratiet ser fortsat ud til at blive Folketingets største parti.

I målingen står statsminister Mette Frederiksens parti til 24,2 procent af stemmerne. Det vil være en tilbagegang på 1,7 procentpoint i forhold til valget i 2019.

Også blå bloks største parti, Venstre, står til at gå tilbage i forhold til seneste valg. I målingen tirsdag står Jakob Ellemann-Jensens parti til 14,0 procent mod valgresultat i 2019 på 23,4 procent.

De Konservative ser fortsat ud til at ende under 2019-resultatet.

I målingen tirsdag står partiet til 6,1 procent af stemmerne. Både Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne ser ud til at blive større end Søren Pape Poulsens parti.

Både Dansk Folkeparti og Alternativet har under valgkampen leget med spærregrænsen på to procent, men i tirsdagens måling ligger begge partier luft til den magiske grænse.

DF står til 2,9 procent, mens Alternativet får bedste Voxmeter-måling i over tre år med 3,6 procent.

Stemmeurnerne landet over åbner tirsdag klokken 8.

Kilde: /ritzau/

Nyhedsbrev

Bliv opdateret, når der er nyt fra
Kontrast

Indtast din e-mail-adresse, og få nyt fra det borgerlige Danmark, artikler, analyser, debatter, anmeldelser og information om fordele og tilbud fra Kontrast. 


Newsletter